Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μαγειρέψετε μπέικον, αλλά μετά από πολλές έρευνες αποφασίσαμε ότι το πιο έξυπνο να μαγειρεύουμε τις φέτες είναι στο φούρνο: υπάρχει λιγότερο χάος στην κουζίνα, γίνεται το σερβίρισμα του μπέικον πολύ πιο εύκολο, και τα αποτελέσματα είναι εξίσου τραγανά.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μαγειρέψετε μπέικον, αλλά μετά από πολλές έρευνες αποφασίσαμε ότι το πιο έξυπνο να μαγειρεύουμε τις φέτες είναι στο φούρνο: υπάρχει λιγότερο χάος στην κουζίνα, γίνεται το σερβίρισμα του μπέικον πολύ πιο εύκολο, και τα αποτελέσματα είναι εξίσου τραγανά.

Υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα. Εάν μαγειρεύετε μόνο δύο φέτες, ένα τηγάνι είναι πιο εύκολο – με νερό εάν είστε έξυπνοι! Δεύτερον, εάν το σοτάρισμα μπέικον είναι ένα βήμα σε μια συνταγή που οδηγεί σε κάτι άλλο να μαγειρευτεί όπου το μπέικον είναι συστατικό, ακολουθήστε τις οδηγίες. Το να το ψήσετε είναι ο ιδανικός τρόπος προετοιμασίας.

Ακόμα και στο 80 τοις εκατό όλων των σεναρίων ενός τέλειου πρωινού, η μέθοδος του φούρνου λειτουργεί καλύτερα. Δείτε πώς να μαγειρεύετε τέλεια το μπέικον στο φούρνο κάθε φορά.

bacon2

  1. Προθερμάνετε το φούρνο.

Προθερμάνετε στους 200 και ευθυγραμμίστε ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος με αλουμινόχαρτο. (Θα είστε ευγνώμονες όταν έρθει η ώρα να το βάλετε στα πιάτα.)

Σημείωση: Ο φούρνος του καθενός είναι διαφορετικός. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιήσετε θερμόμετρο φούρνου για να βεβαιωθείτε ότι η θερμότητα είναι στην πραγματικότητα στους 200°. (Πολλά ενσωματωμένα θερμόμετρα είναι ανακριβή.) Εάν το δικό σας συνηθίζει να είναι πιο ζεστό, κινδυνεύετε να κάψετε το μπέικον.

  1. Χρησιμοποιήστε μια σχάρα.

Εάν σας αρέσει το μπέικον πολύ τραγανό, τοποθετήστε μια μεταλλική σχάρα ψύξης μέσα στο ταψί. Η ανύψωση του μπέικον επιτρέπει στις ταινίες να μαγειρεύουν από όλες τις πλευρές. Εάν σας αρέσει το μπέικον λιγότερο τραγανό ή δεν έχετε ειδική σχάρα, παραλείψτε αυτό το βήμα. Σε κάθε περίπτωση το μπέικον σας θα είναι επίσης εξαιρετικό.

  1. Ψήστε το μπέικον.

Βάλτε λωρίδες μπέικον σε ένα μονό στρώμα στο ταψί. Μην τις αφήνετε να αλληλεπικαλύπτονται ή οι λωρίδες να κολλήσουν μεταξύ τους. Ψήστε μέχρι το μπέικον να είναι τραγανό, περίπου 20 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του. Η συμβουλή μας: Ξεκινήστε τον έλεγχο μετά από 15 λεπτά, επειδή ορισμένοι φούρνοι είναι λεπτόκοκκοι και το καμένο μπέικον δεν είναι ωραίο αποτέλεσμα.

  1. Στραγγίστε τις φέτες.

Κατά κανόνα, στραγγίξτε τις (πολύ λιπαρές) φέτες μπέικον σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτα και μετά σερβίρετε αμέσως.

  1. Αποθηκεύστε το λίπος από το μπέικον!

Ρίξτε το λίπος σε ένα μπολ με καπάκι (ή σε άλλο γυάλινο δοχείο) και φυλάξτε το στο ψυγείο. Πράγματι – η αποθήκευση λίπους θα είναι η καλύτερη απόφαση που θα έχετε πάρει για όλη την εβδομάδα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μαγειρέψετε αυγά, ψητά λαχανικά ή ποπ κορν!

bacon

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

12 φέτες μπέικον

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° και ευθυγραμμίστε ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος με αλουμινόχαρτο. Εάν χρησιμοποιείτε, τοποθετήστε μια σχάρα στο φύλλο ψησίματος. Τοποθετήστε το μπέικον σε ένα μόνο στρώμα πάνω στο φύλλο ψησίματος ή στην ειδική σχάρα, φροντίζοντας να μην επικαλύπτεται.

Ψήστε μέχρι την επιθυμητή τραγανότητα, 15 έως 25 λεπτά. (Λεπτές φέτες θα μαγειρέψουν πιο γρήγορα!)

Στραγγίξτε σε χαρτί με χαρτοπετσέτα και σερβίρετε.

 

 

empty alt

Τα “αλκολικά” γονίδια μας

Τα γονίδιά μας φταίνει για την ροπή μας προς το αλκοόλ! Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα μελέτης επιστήμονων από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (Penn State) .
empty alt

Μήλα: 4 βήματα για να παρατείνεις τη φρεσκάδα τους

Αν ένα χελιδόνι φέρνει την άνοιξη, το φθινόπωρο έρχεται μαζί με τα πρώτα μήλα. Και ποιος δεν αγαπάει αυτά τα φρούτα, που συμβολίζουν ακόμα και τον απαγορευμένο καρπό του παραδείσου; Ευτυχώς είναι αρκετά ανθεκτικά στη συντήρησή τους, οπότε μπορούμε να τα αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς

Είτε σου ανοίγει την όρεξη και μόνο που το σκέφτεσαι, είτε το έχεις καταχωρήσει στο μυαλό σου σαν μια εύκολη λύση για ντελίβερι στο γραφείο, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να απογειώσεις ένα σάντουιτς ακόμα και με τα πιο απλά υλικά! Ποιο ψωμί θα χρησιμοποιήσεις; […]
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ρύζι από οποιοδήποτε λαχανικό

Ίσως στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς να προτείνεται σε κάποια συνταγή να αντικαταστήσεις το λευκό ρύζι με ρύζι από λαχανικά.
empty alt

10 υλικά που έχει πάντα στην κουζίνα του ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας

Ένας βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας είναι η επένδυση σε εξαιρετικά υλικά. Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες κυκλοφορούν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές και στην ελληνική αγορά, αφού αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ο βασικότερος παράγοντας ζύμωσης. Οι χημικοί διογκωτικοί παράγοντες ήταν γνωστοί ακόμη και στην αρχαιότητα, αλλά μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν το καθαρό όξινο ανθρακικό νάτριο έγινε εμπορικά διαθέσιμο, η δημοτικότητά τους στο ψήσιμο πραγματικά απογειώθηκε.
empty alt

Pasta time με γεμιστά κοχύλια

Αυτά τα κοχύλια δεν είναι θαλασσινά, αλλά είναι σούπερ κρεμώδη και τυρένια!
empty alt

Η Kaiser μετατρέπει και φέτος την Τσικνοπέμπτη στην απόλυτη BBQ εμπειρία!

Kaiser και Τσικνοπέμπτη πάνε μαζί, έτσι και φέτος, η αγαπημένη Pilsner μπύρα σας καλεί να συμμετέχετε στον διαγωνισμό που απογειώνει την τέχνη του BBQ! Από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, απολαύστε την αγαπημένη σας Kaiser, βρείτε τον 9ψήφιο κωδικό LOT στις συσκευασίες φιάλης […]
Back To Top