Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μαγειρέψετε μπέικον, αλλά μετά από πολλές έρευνες αποφασίσαμε ότι το πιο έξυπνο να μαγειρεύουμε τις φέτες είναι στο φούρνο: υπάρχει λιγότερο χάος στην κουζίνα, γίνεται το σερβίρισμα του μπέικον πολύ πιο εύκολο, και τα αποτελέσματα είναι εξίσου τραγανά.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μαγειρέψετε μπέικον, αλλά μετά από πολλές έρευνες αποφασίσαμε ότι το πιο έξυπνο να μαγειρεύουμε τις φέτες είναι στο φούρνο: υπάρχει λιγότερο χάος στην κουζίνα, γίνεται το σερβίρισμα του μπέικον πολύ πιο εύκολο, και τα αποτελέσματα είναι εξίσου τραγανά.

Υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα. Εάν μαγειρεύετε μόνο δύο φέτες, ένα τηγάνι είναι πιο εύκολο – με νερό εάν είστε έξυπνοι! Δεύτερον, εάν το σοτάρισμα μπέικον είναι ένα βήμα σε μια συνταγή που οδηγεί σε κάτι άλλο να μαγειρευτεί όπου το μπέικον είναι συστατικό, ακολουθήστε τις οδηγίες. Το να το ψήσετε είναι ο ιδανικός τρόπος προετοιμασίας.

Ακόμα και στο 80 τοις εκατό όλων των σεναρίων ενός τέλειου πρωινού, η μέθοδος του φούρνου λειτουργεί καλύτερα. Δείτε πώς να μαγειρεύετε τέλεια το μπέικον στο φούρνο κάθε φορά.

bacon2

  1. Προθερμάνετε το φούρνο.

Προθερμάνετε στους 200 και ευθυγραμμίστε ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος με αλουμινόχαρτο. (Θα είστε ευγνώμονες όταν έρθει η ώρα να το βάλετε στα πιάτα.)

Σημείωση: Ο φούρνος του καθενός είναι διαφορετικός. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιήσετε θερμόμετρο φούρνου για να βεβαιωθείτε ότι η θερμότητα είναι στην πραγματικότητα στους 200°. (Πολλά ενσωματωμένα θερμόμετρα είναι ανακριβή.) Εάν το δικό σας συνηθίζει να είναι πιο ζεστό, κινδυνεύετε να κάψετε το μπέικον.

  1. Χρησιμοποιήστε μια σχάρα.

Εάν σας αρέσει το μπέικον πολύ τραγανό, τοποθετήστε μια μεταλλική σχάρα ψύξης μέσα στο ταψί. Η ανύψωση του μπέικον επιτρέπει στις ταινίες να μαγειρεύουν από όλες τις πλευρές. Εάν σας αρέσει το μπέικον λιγότερο τραγανό ή δεν έχετε ειδική σχάρα, παραλείψτε αυτό το βήμα. Σε κάθε περίπτωση το μπέικον σας θα είναι επίσης εξαιρετικό.

  1. Ψήστε το μπέικον.

Βάλτε λωρίδες μπέικον σε ένα μονό στρώμα στο ταψί. Μην τις αφήνετε να αλληλεπικαλύπτονται ή οι λωρίδες να κολλήσουν μεταξύ τους. Ψήστε μέχρι το μπέικον να είναι τραγανό, περίπου 20 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του. Η συμβουλή μας: Ξεκινήστε τον έλεγχο μετά από 15 λεπτά, επειδή ορισμένοι φούρνοι είναι λεπτόκοκκοι και το καμένο μπέικον δεν είναι ωραίο αποτέλεσμα.

  1. Στραγγίστε τις φέτες.

Κατά κανόνα, στραγγίξτε τις (πολύ λιπαρές) φέτες μπέικον σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτα και μετά σερβίρετε αμέσως.

  1. Αποθηκεύστε το λίπος από το μπέικον!

Ρίξτε το λίπος σε ένα μπολ με καπάκι (ή σε άλλο γυάλινο δοχείο) και φυλάξτε το στο ψυγείο. Πράγματι – η αποθήκευση λίπους θα είναι η καλύτερη απόφαση που θα έχετε πάρει για όλη την εβδομάδα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μαγειρέψετε αυγά, ψητά λαχανικά ή ποπ κορν!

bacon

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

12 φέτες μπέικον

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° και ευθυγραμμίστε ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος με αλουμινόχαρτο. Εάν χρησιμοποιείτε, τοποθετήστε μια σχάρα στο φύλλο ψησίματος. Τοποθετήστε το μπέικον σε ένα μόνο στρώμα πάνω στο φύλλο ψησίματος ή στην ειδική σχάρα, φροντίζοντας να μην επικαλύπτεται.

Ψήστε μέχρι την επιθυμητή τραγανότητα, 15 έως 25 λεπτά. (Λεπτές φέτες θα μαγειρέψουν πιο γρήγορα!)

Στραγγίξτε σε χαρτί με χαρτοπετσέτα και σερβίρετε.

 

 

empty alt

Τι είναι αυτό το λευκό υγρό που βγάζει το φιλέτο του σολομού;

Ίσως έχεις παρατηρήσει, την ώρα που ετοιμάζεσαι να ψήσεις ένα φιλέτο σολομού, ένα λευκό υγρό που βγάζει το ψάρι.
empty alt

Σε όλους αρέσει να τρώνε από το μπολ της ζύμης, είναι ωστόσο ασφαλές;

Όταν ετοιμάζετε μια παρτίδα μπισκότων, είναι δελεαστικό να δοκιμάσετε λίγο από την πεντανόστιμη αλλά ωμή ζύμη… Ωστόσο, μπορείτε να αναρωτηθείτε εάν η κατανάλωση ακατέργαστης ζύμης μπισκότων είναι ασφαλής ή αν οι κίνδυνοι βακτηριακής μόλυνσης και τροφικής δηλητηρίασης αντισταθμίζουν τη χαρά της...
empty alt

Ποια είναι μερικά από τα πιο ωφέλιμα μπαχαρικά

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν εδώ και αιώνες για την θεραπευτική δύναμη των βοτάνων και των μπαχαρικών.
empty alt

Τα χειρότερα λάθη που κάνουμε στην κουζίνα σύμφωνα με τους σεφ

Βρετανοί σεφ επέλεξαν, για λογαριασμό της Independent, τα σημαντικότερα λάθη που διαπράττουμε, κατά τη γνώμη τους, κατά την προετοιμασία ενός γεύματος.
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα με ρεβίθια

Τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ψάχνεις εύκολες συνταγές χωρίς κρέας που όμως να δώσουν διάρκεια στο αίσθημα κορεσμού ώστε να μείνεις μακριά από γευστικούς πειρασμούς.
empty alt

Ανάλαφρη μους μόκα σοκολάτα

Μια δροσερή και γλυκιά συνταγή που δεν θα σας φορτώσει ενοχές ή πολλές θερμίδες. Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα Συστατικά 50 gr σοκολάτα χωρίς ζάχαρη 2 1/2 φλιτζάνια άπαχο γάλα 1/2 φλιτζάνι καφέ διπλής περιεκτικότητας (καφές με διπλάσια ποσότητα στιγμιαίων κόκκων ή...
empty alt

Λεμονάτη μακαρονάδα με κοτόπουλο και σπανάκι

Γνωρίστε τον νέο σας αγαπημένο συνδυασμό ζυμαρικών. Με πικάντικα εσπεριδοειδή και άφθονο βούτυρο, αυτό το πιάτο θα γίνει γρήγορα ένα από τα πιάτα της εβδομάδας.
empty alt

Εύκολο και γρήγορο, αυτό το πρωινό θα σας χορτάσει

Γευστικό και υγιεινό πρωινό Taco με φέτα, αυγά & σπανάκι
Back To Top