Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

4 tips για να φτιάξεις νόστιμα κεφτεδάκια

0     

4 tips για να φτιάξεις νόστιμα κεφτεδάκια

meatballs

1. Αντί για γαλέτα, χρησιμοποίησε μουλιασμένο ψωμί: Μπορεί η γαλέτα να είναι η εύκολη λύση, αλλά το ψωμί θα κάνει τα κεφτεδάκια σου απίστευτα μαλακά. Μούλιασε λοιπόν την ψίχα από λευκό ψωμί σε νερό και μούλιασέ την καλά. Και μετά στύψε το ψωμί με τα χέρια σου και στύψε το καλά. Μην ανησυχήσεις αν το ψωμί σχεδόν διαλυθεί στα χέρια σου – ούτως ή άλλως μετά θα το ανακατέψεις με άλλα υλικά.

2. Επένδυσε σε καλό μοσχαρίσιο κιμά: Αν έχεις βρει κάποιο κρεοπωλείο που εμπιστεύεσαι, μπορείς να συνδυάσεις μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά, για πιο πολυδιάστατη γεύση. Διαφορετικά, αν ας πούμε αγοράζεις κιμά από το σουπερμάρκετ, είναι πιο ασφαλές να παραμείνεις στο μοσχαρίσιο. Για έξτρα γεύση, μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα και λίγο ψιλοκομμένο προσούτο.

3. Κράτα μικρό το μέγεθός τους: Αν έχουν μεγάλη επιφάνεια και μεγάλο όγκο, θα είναι πιο δύσκολο να ροδίσουν ομοιόμορφα και να τηγανιστούν καλά μέσα-έξω.

4. Μη διστάσεις να πειραματιστείς με τα μπαχαρικά: Οι «σταθερές» αξίες είναι η ρίγανη, το μαύρο πιπέρι, το μπούκοβο και το αλάτι. Στην πραγματικότητα όμως η επιλογή των μπαχαρικών είναι θέμα γούστου. Αν για παράδειγμα δεν τα θέλεις πολύ πικάντικα, μπορείς να παραλείψεις το μπούκοβο. Μπορείς, ακόμα, να αντικαταστήσεις τα ξερά μπαχαρικά με φρέσκα μυρωδικά όπως ψιλοκομμένο δυόσμο ή μαϊντανό.