Ξέχνα ό,τι ήξερες η σούπα δεν τρώγεται μόνο καυτή και δεν είναι μόνο για τον χειμώνα! Δροσερές, ανάλαφρες και απολαυστικές – οι κρύες σούπες είναι το καλοκαιρινό must.

Ξέχνα ό,τι ήξερες η σούπα δεν τρώγεται μόνο καυτή και δεν είναι μόνο για τον χειμώνα! Δροσερές, ανάλαφρες και απολαυστικές – οι κρύες σούπες είναι το καλοκαιρινό must.

Spicy Gazpacho

Συστατικά
4-5 μεγάλες ντομάτες, κομμένες και σε κύβους
2 δοχεία ντομάτες σε κύβους (250 γρ)
1 μεγάλο αγγούρι σε κύβους
1 μεσαία κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
1 μεσαία πιπεριά jalapeno, καθαρισμένη και σε κύβους
1 μέσο κόκκινο κρεμμύδι, σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες
1 μπουκάλι V-8 (πικάντικο, χαμηλό νάτριο ή οποιαδήποτε ποικιλία), 32 oz. χυμό ή χυμό ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικου ή σέρι ή ξύδι κρασιού εάν προτιμάται
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
1 κουτ. αλάτι
1/2 κουτ τσίλι σε σκόνη
(επιπλέον εναλλακτικά συστατικά)
φέτες αβοκάντο
κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
σπόροι κολοκύθας
ψιλοκομμένο κόλιαντρο
φέτες λάιμ

Εκτέλεση

Βάλτε τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε.
Τοποθετήστε 1/2 το μείγμα σε ένα μπλέντερ και σφυγμό έως ότου ψιλοκομθεί, αλλά δεν καθαριστεί. Κάντε το ίδιο για το δεύτερο ήμισυ ή αν σας αρέσει χοντρό, αφήστε το και ανακατέψτε μαζί με το μείγμα.
Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα για να κρυώσει πριν το σερβίρετε. …

Κρεμώδης σούπα αγγουριού

Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείς μόνο αγγούρια ωμά – είναι υπέροχα σοταρισμένα και στη συνέχεια συμπληρώνονται με αβοκάντο για μια μεταξωτή υφή σούπα που είναι ζεστή ή κρύα.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 μικρό κρεμμύδι, σε κύβους

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

4 φλιτζάνια ξεφλουδισμένες κομμένες σε φέτες αγγούρι,

1 1/2 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών ή ζωμός κοτόπουλου με μειωμένο αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγο καγιέν πιπέρι

1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους

¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, καθώς και λίγο ακόμα για γαρνίρισμα

½ φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνεις το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέτεις το σκόρδο και το κρεμμύδι. Μαγειρεύεις, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν, 1 έως 4 λεπτά. Προσθέτεις χυμό λεμονιού και μαγειρεύεις για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτεις 3 3/4 φλιτζάνια φέτες αγγουριού, ζωμό, αλάτι, πιπέρι και καγιέν. Αφήνεις να σιγοβράσουν. Μειώνεις τη θερμοκρασία και σιγοβράζεις μέχρι τα αγγούρια να είναι μαλακά, 6 έως 8 λεπτά.

Μεταφέρεις τη σούπα σε μπλέντερ. Προσθέτεις αβοκάντο και μαϊντανό. Ανακατεύεις σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ομαλό μείγμα. Ρίχνεις σε ένα μπολ σερβιρίσματος και ανακατεύεις σε γιαούρτι. Κόβεις τις υπόλοιπες φέτες αγγουριού (1/4 φλιτζανιού). Αφήνεις τη σούπα να κρυώσει στο ψυγείο. Λίγο πριν την σερβίρεις, γαρνίρεις με το ψιλοκομμένο αγγούρι και με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Διατροφικά στοιχεία

Ανά μερίδα/μπολ:

169 θερμίδες, 11,8 g ολικού λίπους, 1,9 g κορεσμένου λίπους, 2 mg χοληστερόλης, 494 mg νατρίου, 536 mg καλίου, 13,6 g υδατάνθρακες, 5,1 g ίνας, 6 g ζάχαρη, 4,1 g πρωτεΐνης, 17 mg βιταμίνης C, 71 mcg φυλλικού οξέος, 99 mg ασβεστίου, 1 mg σιδήρου 39 mg μαγνησίου.

soup_strawberry_

Σούπα φράουλας με θυμάρι και λεμόνι

Οι γλυκές φράουλες συνδυάζονται με αρωματικό θυμάρι λεμονιού σε αυτήν την όμορφη συνταγή με παγωμένη σούπα που είναι ιδανική για ειδικές περιστάσεις.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3 φλιτζάνια φρέσκες φράουλες, κομμένες σε φέτες

1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά – ή ξινόγαλα – ή ελαφριά κρέμα γάλακτος

2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι

2 κουταλιές της σούπας μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ενώνεις τις φράουλες με το 1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα στο μπλέντερ ή σε επεξεργαστή τροφίμων. Καλύπτεις και ανακατεύεις ή επεξεργάζεσαι μέχρι να γίνει το μείγμα πολύ λείο. Μεταφέρεις σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέτεις το τρίμμα φλούδας λεμονιού και το ψιλοκομμένο θυμάρι. Αφήνεις στο ψυγείο για 4 έως 24 ώρες για να δέσουν αρμονικά οι γεύσεις.

Για σερβίρισμα, στραγγίζεις τη σούπα, αφαιρώντας το ξύσμα λεμονιού και το ψιλοκομμένο θυμάρι. Προσθέτεις το μέλι. Βάζεις τη σούπα σε μικρά μπολ. Εάν θέλεις, προσθέτεις 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού βουτυρόγαλα σε κάθε μερίδα και γαρνίρεις με λωρίδες φλούδας λεμονιού ή / και φρέσκα φυλλαράκια θυμάρι.

Διατροφικά στοιχεία

Ανά μερίδα/μπολ:

92 θερμίδες, 0,9 g ολικού λίπους, 0,4 g κορεσμένου λίπους, 2 mg χοληστερόλης, 66 mg νατρίου, 266 mg καλίου, 20,1 g υδατάνθρακες, 2,3 g ίνας, 17 g ζάχαρη, 2,8 g πρωτεΐνης, 66 mg βιταμίνης C, 29 mcg φυλλικού οξέος, 91 mg ασβεστίου, 1 mg σιδήρου, 21 mg μαγνησίου.

 

 

empty alt

Μπορεί το είδος του σερβίτσιου να σε κάνει να τρως περισσότερο;

Αν ανήκεις και εσύ σε όσους μόλις ξεκίνησαν δίαιτα εν όψει καλοκαιριού, αναρωτήσου: «Μήπως τελικά δεν με παχαίνει το φαγητό αλλά το πιάτο στο οποίο το τρώω;».
empty alt

Στην Κροατία θα ζήσεις την εμπειρία της επίσκεψης σε ένα υποβρύχιο οινοποιείο

Η Κροατία έχει ούτως ή άλλως πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της – όχι τυχαία, άλλωστε, το επιβλητικό κάστρο του Dubrovnik χρησιμοποιείται ως σκηνικό για το King’s Landing του Game of Thrones.
empty alt

Η αγρότισσα που νοικιάζει… σαλιγκάρια για ταινίες και διαφημιστικά σποτ!

Για την πλειοψηφία των ανθρώπων, τα σαλιγκάρια απλά βγαίνουν μετά τη βροχή, αφήνουν ίχνη στο διάβα τους και συνδέονται με τη γαλλική κουζίνα.
empty alt

3 τρόποι να στραγγίσεις τα φύλλα μαρουλιού

Θέλεις να στραγγίσεις τα φύλλα του μαρουλιού που θα χρησιμοποιήσεις στη σαλάτα σου εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο; Σου προτείνουμε τρεις διαφορετικούς τρόπους να το πετύχεις: 1.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα οργανώσεις το τέλειο γεύμα με μπουφέ (+ 5 ιδέες πιάτων)

Αν πιστεύεις ότι όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο σε ένα σπιτικό τραπέζι, τότε μάλλον η λύση του μπουφέ σου ταιριάζει περισσότερο από ένα καθιστό γεύμα.
empty alt

Marzipan – ένα γλυκό θαύμα φτιαγμένο από αμύγδαλα

Το Marzipan, μια νόστιμη και ελαφριά λιχουδιά από έναν αρκετά ασυνήθιστο συνδυασμό ζάχαρης και ψίχας αμυγδάλου, συχνά τονισμένο με εκχύλισμα αμυγδάλου.
empty alt

Μπέικον + αβοκάντο = βόμβα απόλαυσης

Ποτέ το γουακαμόλε δεν βρήκε πιο ταιριαστό συνδυασμό
empty alt

Συνταγή για κλασικά ιταλικά κεφτεδάκια για να πεις mamma mia

Το τέλειο κεφτεδάκι είναι έργο τέχνης. Πρέπει να είναι τρυφερό, γεμάτο γεύση, όμορφα στρογγυλό και να μη διαλύεται κατά το μαγείρεμα. Ευτυχώς για εσάς, η κλασική μας ιταλική συνταγή για κεφτεδάκια περνάει όλα αυτά τα τεστ με μεγάλη επιτυχία. Ενώ μας αρέσουν τα ψητά κεφτεδάκια, το ψήσιμο των...
Back To Top