Ξέχνα ό,τι ήξερες η σούπα δεν τρώγεται μόνο καυτή και δεν είναι μόνο για τον χειμώνα! Δροσερές, ανάλαφρες και απολαυστικές – οι κρύες σούπες είναι το καλοκαιρινό must.

Ξέχνα ό,τι ήξερες η σούπα δεν τρώγεται μόνο καυτή και δεν είναι μόνο για τον χειμώνα! Δροσερές, ανάλαφρες και απολαυστικές – οι κρύες σούπες είναι το καλοκαιρινό must.

Spicy Gazpacho

Συστατικά
4-5 μεγάλες ντομάτες, κομμένες και σε κύβους
2 δοχεία ντομάτες σε κύβους (250 γρ)
1 μεγάλο αγγούρι σε κύβους
1 μεσαία κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
1 μεσαία πιπεριά jalapeno, καθαρισμένη και σε κύβους
1 μέσο κόκκινο κρεμμύδι, σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες
1 μπουκάλι V-8 (πικάντικο, χαμηλό νάτριο ή οποιαδήποτε ποικιλία), 32 oz. χυμό ή χυμό ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικου ή σέρι ή ξύδι κρασιού εάν προτιμάται
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
1 κουτ. αλάτι
1/2 κουτ τσίλι σε σκόνη
(επιπλέον εναλλακτικά συστατικά)
φέτες αβοκάντο
κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
σπόροι κολοκύθας
ψιλοκομμένο κόλιαντρο
φέτες λάιμ

Εκτέλεση

Βάλτε τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε.
Τοποθετήστε 1/2 το μείγμα σε ένα μπλέντερ και σφυγμό έως ότου ψιλοκομθεί, αλλά δεν καθαριστεί. Κάντε το ίδιο για το δεύτερο ήμισυ ή αν σας αρέσει χοντρό, αφήστε το και ανακατέψτε μαζί με το μείγμα.
Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα για να κρυώσει πριν το σερβίρετε. …

Κρεμώδης σούπα αγγουριού

Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείς μόνο αγγούρια ωμά – είναι υπέροχα σοταρισμένα και στη συνέχεια συμπληρώνονται με αβοκάντο για μια μεταξωτή υφή σούπα που είναι ζεστή ή κρύα.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 μικρό κρεμμύδι, σε κύβους

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

4 φλιτζάνια ξεφλουδισμένες κομμένες σε φέτες αγγούρι,

1 1/2 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών ή ζωμός κοτόπουλου με μειωμένο αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγο καγιέν πιπέρι

1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους

¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, καθώς και λίγο ακόμα για γαρνίρισμα

½ φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνεις το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέτεις το σκόρδο και το κρεμμύδι. Μαγειρεύεις, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν, 1 έως 4 λεπτά. Προσθέτεις χυμό λεμονιού και μαγειρεύεις για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτεις 3 3/4 φλιτζάνια φέτες αγγουριού, ζωμό, αλάτι, πιπέρι και καγιέν. Αφήνεις να σιγοβράσουν. Μειώνεις τη θερμοκρασία και σιγοβράζεις μέχρι τα αγγούρια να είναι μαλακά, 6 έως 8 λεπτά.

Μεταφέρεις τη σούπα σε μπλέντερ. Προσθέτεις αβοκάντο και μαϊντανό. Ανακατεύεις σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ομαλό μείγμα. Ρίχνεις σε ένα μπολ σερβιρίσματος και ανακατεύεις σε γιαούρτι. Κόβεις τις υπόλοιπες φέτες αγγουριού (1/4 φλιτζανιού). Αφήνεις τη σούπα να κρυώσει στο ψυγείο. Λίγο πριν την σερβίρεις, γαρνίρεις με το ψιλοκομμένο αγγούρι και με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Διατροφικά στοιχεία

Ανά μερίδα/μπολ:

169 θερμίδες, 11,8 g ολικού λίπους, 1,9 g κορεσμένου λίπους, 2 mg χοληστερόλης, 494 mg νατρίου, 536 mg καλίου, 13,6 g υδατάνθρακες, 5,1 g ίνας, 6 g ζάχαρη, 4,1 g πρωτεΐνης, 17 mg βιταμίνης C, 71 mcg φυλλικού οξέος, 99 mg ασβεστίου, 1 mg σιδήρου 39 mg μαγνησίου.

soup_strawberry_

Σούπα φράουλας με θυμάρι και λεμόνι

Οι γλυκές φράουλες συνδυάζονται με αρωματικό θυμάρι λεμονιού σε αυτήν την όμορφη συνταγή με παγωμένη σούπα που είναι ιδανική για ειδικές περιστάσεις.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3 φλιτζάνια φρέσκες φράουλες, κομμένες σε φέτες

1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά – ή ξινόγαλα – ή ελαφριά κρέμα γάλακτος

2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι

2 κουταλιές της σούπας μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ενώνεις τις φράουλες με το 1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα στο μπλέντερ ή σε επεξεργαστή τροφίμων. Καλύπτεις και ανακατεύεις ή επεξεργάζεσαι μέχρι να γίνει το μείγμα πολύ λείο. Μεταφέρεις σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέτεις το τρίμμα φλούδας λεμονιού και το ψιλοκομμένο θυμάρι. Αφήνεις στο ψυγείο για 4 έως 24 ώρες για να δέσουν αρμονικά οι γεύσεις.

Για σερβίρισμα, στραγγίζεις τη σούπα, αφαιρώντας το ξύσμα λεμονιού και το ψιλοκομμένο θυμάρι. Προσθέτεις το μέλι. Βάζεις τη σούπα σε μικρά μπολ. Εάν θέλεις, προσθέτεις 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού βουτυρόγαλα σε κάθε μερίδα και γαρνίρεις με λωρίδες φλούδας λεμονιού ή / και φρέσκα φυλλαράκια θυμάρι.

Διατροφικά στοιχεία

Ανά μερίδα/μπολ:

92 θερμίδες, 0,9 g ολικού λίπους, 0,4 g κορεσμένου λίπους, 2 mg χοληστερόλης, 66 mg νατρίου, 266 mg καλίου, 20,1 g υδατάνθρακες, 2,3 g ίνας, 17 g ζάχαρη, 2,8 g πρωτεΐνης, 66 mg βιταμίνης C, 29 mcg φυλλικού οξέος, 91 mg ασβεστίου, 1 mg σιδήρου, 21 mg μαγνησίου.

 

 

empty alt

5 λόγοι για να βάλεις το κεφίρ στη διατροφή σου

Keyif στα τούρκικα σημαίνει «καλή αίσθηση» για αυτό και δεν είναι τυχαίο το όνομα του κεφίρ. Με καταγωγή από τις γαλακτικές ζυμώσεις και με «μαγικές» σχεδόν ιδιότητες προστασίας του ανοσοποιητικού και του πεπτικού συστήματος, το κεφίρ είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά να προσθέσεις στην...
empty alt

Έχει η Μύκονος παραδοσιακά προϊόντα;

Είναι περισσότερο γνωστή για το nightlife, τα άπειρα bar, club και καταστήματα κορυφαίων στον κόσμο brands που στριμώχνονται στα δρομάκια, για τις πανέμορφες παραλίες της, τους εγχώριους και διεθνείς celebrities που την επιλέγουν για τις διακοπές τους όλο το χρόνο, για τα φοιτητικά πάρτι όπου το...
empty alt

Ο απόλυτος οδηγός για να βράσεις ένα αυγό

Μπορεί η φράση «δεν ξέρει να βράζει ένα αυγό» να χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάποιον ανίδεο στη μαγειρική, στην πραγματικότητα όμως ακόμα και το βράσιμο του αυγού έχει τα μυστικά του.
empty alt

Το κόλπο που θα απογειώσει τις πιο απλές συνταγές σου

Τι μπορεί να δώσει με μία κίνηση μοναδική γεύση τόσο σε ένα σάντουιτς όσο και σε μια σαλάτα ή ένα πιάτο με μακαρόνια; Το αλάτι με άρωμα σκόρδου, που μπορείς να βρεις ως έτοιμο μείγμα, σε μπαχαράδικα και καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής, ή να φτιάξεις στο σπίτι.
empty alt

Ένα μενού για απολαυστικά ανοιξιάτικα πικνίκ

Η Πρωτομαγιά είναι μια ιδανική ευκαιρία να οργανώσεις ένα πικνίκ με το έτερον ήμισυ, την οικογένεια ή καλούς φίλους.
empty alt

Καπρέζε στον φούρνο με κινόα

Η σαλάτα Caprese είναι μια απλή ιταλική σαλάτα, φτιαγμένη από φρέσκια μοτσαρέλα σε φέτες, ντομάτες και γλυκό βασιλικό, καρυκευμένο με αλάτι και ελαιόλαδο, που περιστασιακά μπορείς να την βρεις και σε συνδυασμό με ρόκα.
empty alt

Ομελέτα με σπαράγγια και κρεμμύδι με κομμάτια πίτας τορτίγια

Ποιος είπε ότι οι ομελέτες είναι μόνο για πρωινό; Αυτό το χορτοφαγικό γεύμα είναι αρκετά πλούσιο για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό! Συστατικά 225 γρ.
empty alt

Μελιτζάνες στο φούρνο με παρμεζάνα

Ένα γευστικό όνειρο καλοκαιρινής απόλαυσης
Back To Top