Όχι, δεν έχουν θέση όλα τα συνοδευτικά στο ψυγείο. Μάλιστα κάποια μπορεί να αλλοιωθούν από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Όχι, δεν έχουν θέση όλα τα συνοδευτικά στο ψυγείο. Μάλιστα κάποια μπορεί να αλλοιωθούν από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Διάβασε λοιπόν τα «ναι» και τα «όχι» της συντήρησης οκτώ κοινών γλυκών και αλμυρών συνοδευτικών.

Στο ψυγείο

Σιρόπι σφενδάμου. Αν μείνει εκτός ψυγείου, μπορεί να μουχλιάσει.

Μαγιονέζα. Οπωσδήποτε ψυγείο, και μάλιστα γρήγορα! Το αυγό, που περιέχει, είναι ιδιαίτερα ευάλωτο σε αλλοιώσεις και παθογόνους μικροοργανισμούς.

Έλαια βασισμένα σε ξηρούς καρπούς. Προϊόντα όπως το σησαμέλαιο και το αραχιδέλαιο, αν δεν είναι ραφιναρισμένα ταγγίζουν εκτός ψυγείου. Το ίδιο ισχύει και για τους ξηρούς καρπούς, οι οποίοι επίσης διατηρούνται για περισσότερο καιρό φρέσκοι στην ψύξη!

Κέτσαπ. Εξαρτάται και από το είδος της κέτσαπ, αλλά αν δεν σκοπεύεις να τη χρησιμοποιήσεις μέσα σε ένα μήνα μετά το άνοιγμα, καλό είναι να τη διατηρείς στο ψυγείο και όχι πάνω στον πάγκο της κουζίνας.

Μουστάρδα (κάποια είδη της). Η ντιζόν και η σάλτσα horseradish (χρένο) πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο. Η «κλασική» μουστάρδα μπορεί να διατηρηθεί στο ντουλάπι, αρκεί να μην περιέχει πρόσθετα συστατικά που είναι ευπαθή.

Εκτός ψυγείου

Σόγια σος. Ως προϊόν ζύμωσης, δεν χρειάζεται ψυγείο για να διατηρηθεί.

Βαλσάμικο. Τα συνοδευτικά με βάση το ξίδι μπορούν να διατηρηθούν άνετα στον πάγκο ή στο ντουλάπι.

Μέλι. Σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το μέλι κρυσταλλώνει και στερεοποιείται. Διατήρησέ το σε ντουλάπι, μακριά από πηγές φυσικού φωτισμού.

empty alt

Οι υπερτροφές της ελληνικής γης

Η επιστροφή στον υγιεινό τρόπο διατροφής ανασύρρει όλο και ποιο συχνά την ανάγκη να ξαναδούμε τα αγαθά της Ελληνικής γης.
empty alt

Γιατί οι ειδικοί του κρασιού ρίχνουν αλάτι στα ποτήρια τους;

Νομίζετε πως ξέρετε πολλά μυστικά για το κρασί και τί το κάνει εύγευστο και ιδιαίτερο; Αν σας λέγαμε πως υπάρχει εκεί έξω ένας εύκολος και φτηνός τρόπος να ενισχύσετε τη γεύση του οίνου, που μάλλον ελάχιστοι γνωρίζουν; Ανοίξτε ένα μπουκάλι με το αγαπημένο σας κρασί, και πριν […]
empty alt

Τα μυστικά για να ετοιμάσεις ένα τέλειο γεύμα στο κάμπινγκ

Αν αποφασίσεις να κάνεις κάμπινγκ αλλά δεν είσαι οργανωμένος, μπορεί να καταλήξεις να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα για φαγητό έξω από ό,τι αν νοίκιαζες δωμάτιο.
empty alt

3 τρόποι να στραγγίσεις τα φύλλα μαρουλιού

Θέλεις να στραγγίσεις τα φύλλα του μαρουλιού που θα χρησιμοποιήσεις στη σαλάτα σου εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο; Σου προτείνουμε τρεις διαφορετικούς τρόπους να το πετύχεις: 1.
empty alt

Γευστικό ταξίδι με προορισμό τη μεξικάνικη κουζίνα!

  Ήδη από την εποχή των Μάγια, με κάποια ισχυρή επιρροή από τους Ισπανούς κατακτητές, η κουλτούρα της μεξικανικής κουζίνας έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό μείγμα σύγχρονης και διαχρονικής γαστρονομίας.
empty alt

Πώς να μαρινάρετε το ψητό της Ανάστασης

  Το βράδυ πριν να μαγειρέψετε το αρνί, φτιάξτε το μείγμα με τα βότανά σας ή τη μαρινάδα σας και απλώστε το σε όλο το κρέας.
empty alt

Δροσερή απόλαυση με κρύες σούπες

Ξέχνα ό,τι ήξερες η σούπα δεν τρώγεται μόνο καυτή και δεν είναι μόνο για τον χειμώνα! Δροσερές, ανάλαφρες και απολαυστικές – οι κρύες σούπες είναι το καλοκαιρινό must.
empty alt

4 smoothies που θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς το σάκχαρο στο αίμα

Εάν δυσκολεύεστε να διαχειριστείτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, η διατροφή σας παίζει τεράστιο ρόλο στην πρόληψη των αιχμών και των πτώσεων.
Back To Top