Όχι, δεν έχουν θέση όλα τα συνοδευτικά στο ψυγείο. Μάλιστα κάποια μπορεί να αλλοιωθούν από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Όχι, δεν έχουν θέση όλα τα συνοδευτικά στο ψυγείο. Μάλιστα κάποια μπορεί να αλλοιωθούν από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Διάβασε λοιπόν τα «ναι» και τα «όχι» της συντήρησης οκτώ κοινών γλυκών και αλμυρών συνοδευτικών.

Στο ψυγείο

Σιρόπι σφενδάμου. Αν μείνει εκτός ψυγείου, μπορεί να μουχλιάσει.

Μαγιονέζα. Οπωσδήποτε ψυγείο, και μάλιστα γρήγορα! Το αυγό, που περιέχει, είναι ιδιαίτερα ευάλωτο σε αλλοιώσεις και παθογόνους μικροοργανισμούς.

Έλαια βασισμένα σε ξηρούς καρπούς. Προϊόντα όπως το σησαμέλαιο και το αραχιδέλαιο, αν δεν είναι ραφιναρισμένα ταγγίζουν εκτός ψυγείου. Το ίδιο ισχύει και για τους ξηρούς καρπούς, οι οποίοι επίσης διατηρούνται για περισσότερο καιρό φρέσκοι στην ψύξη!

Κέτσαπ. Εξαρτάται και από το είδος της κέτσαπ, αλλά αν δεν σκοπεύεις να τη χρησιμοποιήσεις μέσα σε ένα μήνα μετά το άνοιγμα, καλό είναι να τη διατηρείς στο ψυγείο και όχι πάνω στον πάγκο της κουζίνας.

Μουστάρδα (κάποια είδη της). Η ντιζόν και η σάλτσα horseradish (χρένο) πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο. Η «κλασική» μουστάρδα μπορεί να διατηρηθεί στο ντουλάπι, αρκεί να μην περιέχει πρόσθετα συστατικά που είναι ευπαθή.

Εκτός ψυγείου

Σόγια σος. Ως προϊόν ζύμωσης, δεν χρειάζεται ψυγείο για να διατηρηθεί.

Βαλσάμικο. Τα συνοδευτικά με βάση το ξίδι μπορούν να διατηρηθούν άνετα στον πάγκο ή στο ντουλάπι.

Μέλι. Σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το μέλι κρυσταλλώνει και στερεοποιείται. Διατήρησέ το σε ντουλάπι, μακριά από πηγές φυσικού φωτισμού.

empty alt

Τι θα μαγειρέψεις τον Οκτώβριο σύμφωνα με το ζώδιό σου

Αν αφήνεις τα άστρα και τους πλανήτες να επηρεάζουν την προσωπική ζωή σου, γιατί να μη σου δώσουν τα φώτα τους και στην κουζίνα; Για του λόγου το αληθές, το παρακάτω ωροσκόπιο από το Food52.com δεν περιλαμβάνει κατηγορίες όπως «Έρωτας» και «Καριέρα», αλλά «Φαγητό».
empty alt

Αυγά στρουθοκάμηλου – και άλλες ιδέες για ένα βασιλικό brunch

Αν σου αρέσουν ιδιαίτερα τα αυγά ή θέλεις να ετοιμάσεις ένα ξεχωριστό γεύμα με βάση το αυγό, δεν υπάρχουν μόνο τα δίκροκα της κότας αλλά και εκείνα πολλών άλλων πτηνών που ναι, είναι επίσης βρώσιμα, συχνά είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος και μαγειρεύονται με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους.
empty alt

8 tips για να μαγειρέψεις τις αγκινάρες με τον καλύτερο τρόπο

Ποιος μπαίνει στην κουραστική διαδικασία να καθαρίσει μια φρέσκια αγκινάρα; Ωστόσο αξίζει να αφιερώσουμε κόπο και χρόνο σε αυτά τα βρώσιμα άνθη (γιατί για λουλούδια μιλάμε) με τη μοναδική νοστιμιά.
empty alt

Το σπιτικό τσάι που μυρίζει σαν γλύκισμα!

Τι καλύτερο, αυτά τα κρύα και σκοτεινά ακόμα απογεύματα του χειμώνα, από ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου; Η παρακάτω συνταγή θα κάνει την κουζίνα σου να μυρίσει σαν να έχεις ψήσει κάποιο γλυκό! Τι θα χρειαστείς: Ένα κομματάκι φρέσκο τζίντζερ πάχους […]
empty alt

Το απόλυτο burger του καλοκαιριού είναι με σολομό!

Ένα υπέροχο burger είναι κάτι πολύ περισσότερο από βόειο κρέας και αυτά τα μπιφτέκια σολομού 5 αστέρων είναι εδώ για να το αποδείξουν.
empty alt

Panettone: Χριστούγεννα με γεύση ιταλική

Αν θέλεις να δώσεις στις διακοπές των Χριστουγέννων λίγο αέρα ιταλικής γιορτινής ατμόσφαιρας, αυτή η κλασική ιταλική συνταγή Panettone είναι η τέλεια ελαφριά, αφράτη νόστιμη συνταγή για το καταφέρεις! Τι είναι το Pannetone Αυτή είναι μια κλασική ιταλική συνταγή από το Μιλάνο της Ιταλίας και...
empty alt

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου
empty alt

Cheesecake με μηλόπιτα

Δύο απολαύσεις μαζί, σε έναν συνδυασμό που θα σας ενθουσιάσει
Back To Top