Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

4 βασικοί κανόνες για να ετοιμάσεις ένα πλατό τυριών

0     

4 βασικοί κανόνες για να ετοιμάσεις ένα πλατό τυριών

cheese_plate

Ας πούμε ότι ένα βράδυ μέσα στην εβδομάδα σε επισκέπτονται φίλοι αλλά δεν έχεις ούτε το χρόνο ούτε την ενέργεια να μαγειρέψεις. Και δεν θέλεις να καταφύγεις στην «εύκολη» λύση του delivery. Η εναλλακτική σου, τότε, είναι να φτιάξεις ένα πλατό τυριών, με τα οποία θα συνοδεύσεις ένα ποτήρι κρασί (ή περισσότερα!). Αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

1. Συνδύασε μαλακά και σκληρά τυριά. Τουλάχιστον ένα μαλακό και ένα σκληρό τυρί στο ίδιο πλατό (π.χ. γραβιέρα και ροκφόρ), για να έχεις ποικιλία στις υφές και να ικανοποιήσεις διαφορετικά γευστικά γούστα.

2. Μην παραλείψεις τα κρακεράκια. Φρόντισε, για τέτοιες περιστάσεις, να έχεις τουλάχιστον ένα πακέτο κρακεράκια στα ντουλάπια της κουζίνας σου, είτε σκέτα είτε αρωματισμένα με μπαχαρικά.

3. Πρόσθεσε μία τουλάχιστον γλυκιά γεύση στο πλατό σου. Μπορεί να είναι φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα όπως βερίκοκα και σύκα, ή τσάτνεϊ φρούτων, τα οποία ταιριάζουν ιδιαίτερα με τυρί. Η γλυκιά πινελιά θα δημιουργήσει μια ενδιαφέρουσα αντίθεση με τις αλμυρές και πικάντικες νότες που κυριαρχούν συνήθως στο τυρί.

4. Ολοκλήρωσε το πλατό με κάποιο τουρσί. Μπορεί να είναι ελιές ή λαχανικά τουρσί αλλά ακόμα και μπαστουνάκια από αγγούρι και καρότο στα οποία έχεις προσθέσει ξίδι και αλάτι. Θα συμπληρώσει την ισορροπία στις γεύσεις.