Ας πούμε ότι ένα βράδυ μέσα στην εβδομάδα σε επισκέπτονται φίλοι αλλά δεν έχεις ούτε το χρόνο ούτε την ενέργεια να μαγειρέψεις.

Ας πούμε ότι ένα βράδυ μέσα στην εβδομάδα σε επισκέπτονται φίλοι αλλά δεν έχεις ούτε το χρόνο ούτε την ενέργεια να μαγειρέψεις. Και δεν θέλεις να καταφύγεις στην «εύκολη» λύση του delivery. Η εναλλακτική σου, τότε, είναι να φτιάξεις ένα πλατό τυριών, με τα οποία θα συνοδεύσεις ένα ποτήρι κρασί (ή περισσότερα!). Αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

1. Συνδύασε μαλακά και σκληρά τυριά. Τουλάχιστον ένα μαλακό και ένα σκληρό τυρί στο ίδιο πλατό (π.χ. γραβιέρα και ροκφόρ), για να έχεις ποικιλία στις υφές και να ικανοποιήσεις διαφορετικά γευστικά γούστα.

2. Μην παραλείψεις τα κρακεράκια. Φρόντισε, για τέτοιες περιστάσεις, να έχεις τουλάχιστον ένα πακέτο κρακεράκια στα ντουλάπια της κουζίνας σου, είτε σκέτα είτε αρωματισμένα με μπαχαρικά.

3. Πρόσθεσε μία τουλάχιστον γλυκιά γεύση στο πλατό σου. Μπορεί να είναι φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα όπως βερίκοκα και σύκα, ή τσάτνεϊ φρούτων, τα οποία ταιριάζουν ιδιαίτερα με τυρί. Η γλυκιά πινελιά θα δημιουργήσει μια ενδιαφέρουσα αντίθεση με τις αλμυρές και πικάντικες νότες που κυριαρχούν συνήθως στο τυρί.

4. Ολοκλήρωσε το πλατό με κάποιο τουρσί. Μπορεί να είναι ελιές ή λαχανικά τουρσί αλλά ακόμα και μπαστουνάκια από αγγούρι και καρότο στα οποία έχεις προσθέσει ξίδι και αλάτι. Θα συμπληρώσει την ισορροπία στις γεύσεις.

empty alt

Ετοιμάζεις ταξίδι; Πάρε μαζί σου αυτό το σπιτικό σνακ!

Τα μεγάλα ταξίδια μας δίνουν το ιδανικό άλλοθι να ενδώσουμε σε σνακ που είναι πλούσια σε θερμίδες, τα οποία διαφορετικά μπορεί και να αποφεύγαμε.
empty alt

Μέλι με σκόρδο, το αχτύπητο δίδυμο στη γεύση!

Γλυκιά και πικάντικη μαζί, η παρακάτω σος θα γίνει το αγαπημένο σου συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα. Ταιριάζει εξίσου σε ψητό χοιρινό και ψάρι, φτερούγες κοτόπουλου, σε σάντουιτς αλλά και σε ζεστά ροφήματα τσαγιού.
empty alt

Το ιδανικό μπολ για να φτιάξεις μια σαλάτα

Με την άνοδο της θερμοκρασίας επιστρέψαμε, επίσημα, στην εποχή που οι σαλάτες κυριαρχούν στο μενού μας. Ιδιαίτερα αν προσπαθούμε να φτιάξουμε σώμα για παραλία.
empty alt

Έτσι θα δώσεις πιο πλούσια γεύση στις ελαφρώς άγουρες ντομάτες

Η ώριμη ντομάτα είναι το καλύτερο υλικό για ένα μαγειρευτό φαγητό. Η άγουρη, ο μεγαλύτερος σαμποτέρ. Τι κάνεις, όμως, αν όλες οι ντομάτες που έχεις στο σπίτι σου είναι ελαφρώς πράσινες, δηλαδή δεν έχουν «γίνει» ακόμα; Για να επισπεύσεις τη διαδικασία ωρίμανσής τους δοκίμασε να τους προσθέσεις […]
empty alt

Ξέχνα το δίλημμα «λευκό ή κόκκινο» – το πορτοκαλί κρασί αλλάζει τα δεδομένα

Ήδη διάσημο στην Ιταλία, τη Νότια Αφρική, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ανατολική Ευρώπη, το πορτοκαλί κρασί είναι το τελευταίο hit παγκοσμίως, με τις αναζητήσεις για την τη ζήτησή του να αυξάνεται κατά περισσότερο από 400% από πέρυσι.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τέλειο σπιτικό σορμπέ

  Η παρασκευή σπιτικού σορμπέ είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε. Δεν χρειάζεστε καν μηχανή παγωτού! Βασικά είναι απλώς παγωμένος πουρές φρούτων που έχει γλυκανθεί με ζάχαρη και νερό.
empty alt

Πώς να ψήσετε φιλέτο σολομού στη σχάρα

Από όλα τα ψάρια στη σχάρα, ο σολομός είναι από τους πιο εύκολους και έχει τη δυνατότητα να δώσει μερικά από τα καλύτερα αποτελέσματα – αν ψωνίσεις έξυπνα και προετοιμάσεις σωστά τόσο το ψάρι όσο και τη σχάρα.
empty alt

Ρολά λαζάνια – λαχταριστές μπουκιές που κυλάνε απολαυστικά στο στόμα!

Pasta lovers for ever! Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο από μια βραδιά ζυμαρικών! Στο τέλος της εβδομάδας, οι κανόνες – όπως και τα γεύματα μόνο για τους άλλους – καταργούνται.
Back To Top