Συνήθως τα ψητά λαχανικά αναλαμβάνουν ρόλο συνοδευτικών σε ένα μπάρμπεκιου, όμως εφαρμόζοντας κάποια απλά tips μπορείς να τα χρίσεις πρωταγωνιστές.


Συνήθως τα ψητά λαχανικά αναλαμβάνουν ρόλο συνοδευτικών σε ένα μπάρμπεκιου, όμως εφαρμόζοντας κάποια απλά tips μπορείς να τα χρίσεις πρωταγωνιστές. Νόστιμα, ελαφριά και τραγανά, θα κερδίσουν ακόμα και τους πιο φανατικούς κρεατοφάγους!

Μη φοβηθείς το αλάτι ή το λάδι: Όποια λαχανικά κι αν ψήσεις, είτε πρόκειται για κολοκυθάκια, μελιτζάνες ή ντομάτες, θα μείνουν ανέγγιχτα στο μπουφέ αν δεν έχουν αρκετό λάδι και αρκετό αλάτι και μπαχαρικά. Πριν από το ψήσιμο, λοιπόν, άπλωσέ τους λάδι με ένα πινελάκι και πρόσθεσε μια γενναιόδωρη ποσότητα από αλάτι και καρυκεύματα της επιλογής σου.

Συνόδεψέ τα με μια σάλτσα. Μετά το ψήσιμο, ακόμη κι αν καταφέρεις να τα κάνεις νόστιμα και τραγανά, μια συνοδευτική σος θα απογειώσει τη γεύση τους. Ανάλογα και με το λαχανικό, τους ταιριάζουν ιδιαίτερα οι γλυκές και πικάντικες βινεγκρέτ. Μερικά από τα υλικά με τα οποία μπορείς να πειραματιστείς είναι το μέλι, η μουστάρδα, η μουστάρδα ντιζόν, το μπαλσάμικο, το ξίδι, το σκόρδο, ο φρεσκοκομμένος μαϊντανός ή βασιλικός και το γιαούρτι.

Και τα λαχανικά μπορούν να μαριναριστούν. Το μαρινάρισμα θα δώσει ένα άλλο βάθος στη γεύση τους. Μπορείς, για παράδειγμα, να τα βάλεις για μερικές ώρες πριν από το ψήσιμο σε ένα μείγμα από χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και μπαχαρικά ή από σάλτσα σόγιας, πιπερόριζα, σησαμέλαιο και ξίδι για ένα πιο εξωτικό αποτέλεσμα.

Κάνε γρήγορες κινήσεις. Φρόντισε να έχεις ολοκληρώσει την προεργασία τους πριν το ψήσιμο (κόβοντάς τα σε κομμάτια, φτιάχνοντας τη συνοδευτική σος) γιατί τα περισσότερα λαχανικά ψήνονται γρήγορα. Και μετά, σέρβιρέ τα αμέσως ή αφού κρυώσουν ελαφρώς, για να μη χάσουν τη γεύση τους.

Παίξε… με τη φωτιά. Τέσταρε τις πιο θερμές και τις πιο κρύες ζώνες της ψησταριάς ή του μπάρμπεκιου, για να δεις ποιες ψήνουν καλύτερα τα λαχανικά. Ευτυχώς είναι ένα υλικό πιο οικονομικό από το κρέας, που επιτρέπει τους πειραματισμούς – δεν χάθηκε κι ο κόσμος, δηλαδή, αν χρειαστεί να πετάξεις και μερικά κομμάτια για να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα.

empty alt

Το μυστικό για ζουμερό ρολό κιμά κρύβεται στο πρωινό σου!

Είναι εύκολο, διατηρείται για καιρό στο ψυγείο, ταιριάζει τόσο με τον πουρέ πατάτας όσο και με απλούστερα συνοδευτικά όπως μια φέτα ψωμί και μπορεί να ταΐσει οικονομικά ένα πλήθος.
empty alt

Κι όμως, μπορείς να καταναλώσεις και τα φύλλα κουνουπιδιού

Αν μέχρι τώρα πετούσες στα σκουπίδια τα φύλλα του κουνουπιδιού, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις. Γιατί όχι μόνο είναι βρώσιμα, αλλά επιπλέον μπορείς να τα απολαύσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους: να τα προσθέσεις σε έναν πουρέ λαχανικών, σε μια σαλάτα, να τα χρησιμοποιήσεις σε ένα στιρ-φράι με...
empty alt

5 εκπληκτικοί τρόποι να αξιοποιήσεις την άλμη

Αν μέχρι τώρα η άλμη από τη φέτα (το αλατόνερο όπου διατηρείται) κατέληγε στο νεροχύτη, ήρθε η στιγμή να αναβαθμίσεις το ρόλο της μετατρέποντάς τη σε υλικό μαγειρικής.
empty alt

Βάλ’ το στη… συντήρηση!

  Εδώ θα βρεις μερικά χρήσιμα «μυστικά» που θα σε βοηθήσουν να συντηρείς σωστά και στο μάξιμουμ τα τρόφιμά σου.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το γουακαμόλε

Εκτός από το ότι είναι η πιο απολαυστική μεξικάνικη σάλτσα με βάση το αβοκάντο. Έχει τις ρίζες τις στους αζτέκους αλλά χρησιμοποιείται ευρέως στην σύγχρονη μεξικάνικη και αμερικάνικη κουζίνα ως συνοδευτικό, καρύκευμα ή σε συστατικό σε σαλάτες.
empty alt

Happy Beaujolais Nouveau Day

Το κρασί που αυτή την εποχή έχει την τιμητική του έχει και τη δική του ξεχωριστή μέρα είναι το Beaujolais Nouveau! Αυτός ο τρύγος με το κόκκινο σταφύλι και το κόκκινο χρώμα που σερβίρεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου – δεν είναι σαφώς για τους λάτρεις του κρασιού.
empty alt

Margarita time: Μη μαδάς τις μαργαρίτες, πιες τες!

Margarita: το απόλυτο χιτ του καλοκαιριού σε προκαλεί να αφεθείς, να το απολαύσεις και να ανακαλύψεις όλες τις νέες του εκδοχές που θα απογειώσουν τις στιγμές σου.
empty alt

French Bread Pizza – μια εύκολη συνταγή που θα σας ταξιδέψει σε γαλλικό μπιστρό

Ξέρουμε όλοι αυτό το συναίσθημα: Λαχταράτε τη σπιτική πίτσα, αλλά τη θέλετε γρήγορα—δεν έχετε χρόνο να ασχοληθείτε με την λεπτή ζύμη πίτσας. Η λύση; Πάρτε ένα καρβέλι γαλλικό ψωμί και ετοιμαστείτε για την απολαυστικότερη εμπειρία πίτσας. Αντί να ασχολείστε με τη ζύμη, χρησιμοποιήστε μια μπαγκέτα...
Back To Top