Συνήθως τα ψητά λαχανικά αναλαμβάνουν ρόλο συνοδευτικών σε ένα μπάρμπεκιου, όμως εφαρμόζοντας κάποια απλά tips μπορείς να τα χρίσεις πρωταγωνιστές.


Συνήθως τα ψητά λαχανικά αναλαμβάνουν ρόλο συνοδευτικών σε ένα μπάρμπεκιου, όμως εφαρμόζοντας κάποια απλά tips μπορείς να τα χρίσεις πρωταγωνιστές. Νόστιμα, ελαφριά και τραγανά, θα κερδίσουν ακόμα και τους πιο φανατικούς κρεατοφάγους!

Μη φοβηθείς το αλάτι ή το λάδι: Όποια λαχανικά κι αν ψήσεις, είτε πρόκειται για κολοκυθάκια, μελιτζάνες ή ντομάτες, θα μείνουν ανέγγιχτα στο μπουφέ αν δεν έχουν αρκετό λάδι και αρκετό αλάτι και μπαχαρικά. Πριν από το ψήσιμο, λοιπόν, άπλωσέ τους λάδι με ένα πινελάκι και πρόσθεσε μια γενναιόδωρη ποσότητα από αλάτι και καρυκεύματα της επιλογής σου.

Συνόδεψέ τα με μια σάλτσα. Μετά το ψήσιμο, ακόμη κι αν καταφέρεις να τα κάνεις νόστιμα και τραγανά, μια συνοδευτική σος θα απογειώσει τη γεύση τους. Ανάλογα και με το λαχανικό, τους ταιριάζουν ιδιαίτερα οι γλυκές και πικάντικες βινεγκρέτ. Μερικά από τα υλικά με τα οποία μπορείς να πειραματιστείς είναι το μέλι, η μουστάρδα, η μουστάρδα ντιζόν, το μπαλσάμικο, το ξίδι, το σκόρδο, ο φρεσκοκομμένος μαϊντανός ή βασιλικός και το γιαούρτι.

Και τα λαχανικά μπορούν να μαριναριστούν. Το μαρινάρισμα θα δώσει ένα άλλο βάθος στη γεύση τους. Μπορείς, για παράδειγμα, να τα βάλεις για μερικές ώρες πριν από το ψήσιμο σε ένα μείγμα από χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και μπαχαρικά ή από σάλτσα σόγιας, πιπερόριζα, σησαμέλαιο και ξίδι για ένα πιο εξωτικό αποτέλεσμα.

Κάνε γρήγορες κινήσεις. Φρόντισε να έχεις ολοκληρώσει την προεργασία τους πριν το ψήσιμο (κόβοντάς τα σε κομμάτια, φτιάχνοντας τη συνοδευτική σος) γιατί τα περισσότερα λαχανικά ψήνονται γρήγορα. Και μετά, σέρβιρέ τα αμέσως ή αφού κρυώσουν ελαφρώς, για να μη χάσουν τη γεύση τους.

Παίξε… με τη φωτιά. Τέσταρε τις πιο θερμές και τις πιο κρύες ζώνες της ψησταριάς ή του μπάρμπεκιου, για να δεις ποιες ψήνουν καλύτερα τα λαχανικά. Ευτυχώς είναι ένα υλικό πιο οικονομικό από το κρέας, που επιτρέπει τους πειραματισμούς – δεν χάθηκε κι ο κόσμος, δηλαδή, αν χρειαστεί να πετάξεις και μερικά κομμάτια για να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα.

empty alt

Τα τυριά της Λήμνου

H Λήμνος, ο σιτοβολόνας της Αθήνας τους κλασικούς χρόνους της Αρχαιότητας, το πεδινότερο νησί του Αιγαίου, χαρακτηρίζεται για τη μεγάλη παραγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και για τη μεγάλη παράδοση που έχει στην παρασκευή τυριών, που είναι φημισμένα για την ποιότητα παρασκευής και τη...
empty alt

3 tips για να μην χάνεις ποτέ το πρωινό σου

Ξυπνάς στις 7 το πρωί, φεύγεις τρέχοντας για το γραφείο, βάζεις καφέ και πέφτεις με τα μούτρα στη δουλειά.
empty alt

Γιατί να ζηλέψει κανείς τη σκανδιναβική δίαιτα;

«Γιατί να ζηλέψει κανείς οποιονδήποτε υποβάλλεται σε μια δίαιτα;», θα μπορούσες να ανταπαντήσεις στο ερώτημα του τίτλου.
empty alt

Απαγορεύτηκε με νόμο το γρήγορο φαγητό στη Βενετία

Πόσο ρομαντικό είναι να περπατάς στην πλατεία του Αγίου Μάρκου με το ένα σου χέρι να αγκαλιάζει τον αγαπημένο σου και το άλλο να κρατάει ένα… σουβλάκι με γύρο χοιρινό; Μερικά πράγματα είναι (και) θέμα αισθητικής και σεβασμού στην ιστορία.
empty alt

Μήπως κάνεις κι εσύ αυτό το λάθος στη μαγειρική;

Αν δεν ζεσταίνεις ποτέ τις κατσαρόλες σου στο μάτι της κουζίνας προτού τις γεμίσεις με τα υλικά, η χαμηλή θερμοκρασία τους κατά το μαγείρεμα μπορεί να έχει ως συνέπεια: -Να μην τσιγαρίζεται αρκετά το κρέας, με αποτέλεσμα να χάνονται οι σύνθετες γεύσεις και τα αρώματα που αναπτύσσονται κατά […]
empty alt

Το πικνίκ πάει παραλία και καλά κάνει

Από παιδί έχεις καταλάβει ότι η θάλασσα ανοίγει την όρεξη. Από την άλλη, με την πανδημία να μη μας έχει αφήσει ακόμα ήσυχους, συνεχίζεις να αναζητάς την απομόνωση και την ασφάλεια αλλά ταυτόχρονα με τη χαλάρωση και τη διασκέδαση.
empty alt

Πάστα φλώρα κεράσι

Το να αφιερώσετε χρόνο για να φτιάξετε τη δική σας γέμιση στην πάστα φλώρα κεράσι είναι κάτι που σίγουρα αξίζει τον κόπο.
empty alt

Πικάντικη σούπα με γαρίδες, μπέικον και λαχανικά

Όσον αφορά τις ζεστές, τις comfort food επιλογές, οι σούπες παίρνουν το προβάδισμα. Αυτό είναι γεμάτο καλούδια όπως μπέικον, γαρίδες, πατάτες και καλαμπόκι.
Back To Top