Συνήθως τα ψητά λαχανικά αναλαμβάνουν ρόλο συνοδευτικών σε ένα μπάρμπεκιου, όμως εφαρμόζοντας κάποια απλά tips μπορείς να τα χρίσεις πρωταγωνιστές.


Συνήθως τα ψητά λαχανικά αναλαμβάνουν ρόλο συνοδευτικών σε ένα μπάρμπεκιου, όμως εφαρμόζοντας κάποια απλά tips μπορείς να τα χρίσεις πρωταγωνιστές. Νόστιμα, ελαφριά και τραγανά, θα κερδίσουν ακόμα και τους πιο φανατικούς κρεατοφάγους!

Μη φοβηθείς το αλάτι ή το λάδι: Όποια λαχανικά κι αν ψήσεις, είτε πρόκειται για κολοκυθάκια, μελιτζάνες ή ντομάτες, θα μείνουν ανέγγιχτα στο μπουφέ αν δεν έχουν αρκετό λάδι και αρκετό αλάτι και μπαχαρικά. Πριν από το ψήσιμο, λοιπόν, άπλωσέ τους λάδι με ένα πινελάκι και πρόσθεσε μια γενναιόδωρη ποσότητα από αλάτι και καρυκεύματα της επιλογής σου.

Συνόδεψέ τα με μια σάλτσα. Μετά το ψήσιμο, ακόμη κι αν καταφέρεις να τα κάνεις νόστιμα και τραγανά, μια συνοδευτική σος θα απογειώσει τη γεύση τους. Ανάλογα και με το λαχανικό, τους ταιριάζουν ιδιαίτερα οι γλυκές και πικάντικες βινεγκρέτ. Μερικά από τα υλικά με τα οποία μπορείς να πειραματιστείς είναι το μέλι, η μουστάρδα, η μουστάρδα ντιζόν, το μπαλσάμικο, το ξίδι, το σκόρδο, ο φρεσκοκομμένος μαϊντανός ή βασιλικός και το γιαούρτι.

Και τα λαχανικά μπορούν να μαριναριστούν. Το μαρινάρισμα θα δώσει ένα άλλο βάθος στη γεύση τους. Μπορείς, για παράδειγμα, να τα βάλεις για μερικές ώρες πριν από το ψήσιμο σε ένα μείγμα από χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και μπαχαρικά ή από σάλτσα σόγιας, πιπερόριζα, σησαμέλαιο και ξίδι για ένα πιο εξωτικό αποτέλεσμα.

Κάνε γρήγορες κινήσεις. Φρόντισε να έχεις ολοκληρώσει την προεργασία τους πριν το ψήσιμο (κόβοντάς τα σε κομμάτια, φτιάχνοντας τη συνοδευτική σος) γιατί τα περισσότερα λαχανικά ψήνονται γρήγορα. Και μετά, σέρβιρέ τα αμέσως ή αφού κρυώσουν ελαφρώς, για να μη χάσουν τη γεύση τους.

Παίξε… με τη φωτιά. Τέσταρε τις πιο θερμές και τις πιο κρύες ζώνες της ψησταριάς ή του μπάρμπεκιου, για να δεις ποιες ψήνουν καλύτερα τα λαχανικά. Ευτυχώς είναι ένα υλικό πιο οικονομικό από το κρέας, που επιτρέπει τους πειραματισμούς – δεν χάθηκε κι ο κόσμος, δηλαδή, αν χρειαστεί να πετάξεις και μερικά κομμάτια για να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα.

empty alt

Έτσι θα μπορείς να παίρνεις πάντα σπιτικό φαγητό στη δουλειά

Αν αποφασίσεις να παίρνεις μαζί σου καθημερινά φαγητό στο γραφείο, το μαγείρεμα είναι προαιρετικό. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι συστηματική οργάνωση, για να εφοδιαστείς με την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που έχεις ανάγκη ώστε να «βγάλεις» την ημέρα σου.
empty alt

Τι να κάνεις αν μια σάλτσα σού βγει υπερβολικά αλμυρή;

145231 Σε όλους μας έχει συμβεί ενώ ετοιμάζουμε την τέλεια σάλτσα να μας πέσει (λίγο) παραπάνω αλάτι, με αποτέλεσμα να γίνει «λύσσα».
empty alt

Bruschetta time…

  Τίποτα δεν «καλωσορίζει» το καλοκαίρι όπως η… μπρουσκέτα. Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το να τρίψεις το φρυγανισμένο ψωμί με σκόρδο θα απογειώσει το γευστικό του αποτέλεσμα.
empty alt

Πώς να βγάλετε μια έντονη μυρωδιά από την επιφάνεια κοπής

  Ένα από τα πιο δυσάρεστα που μπορεί να σας συμβεί κόβοντας σε κομμάτια τα ώριμα φρούτα εποχής είναι όταν αυτά παίρνουν τη γεύση του τελευταίου φαγώσιμου που προετοιμάσατε στην επιφάνεια κοπής σας.
empty alt

Γλυκιά κι αλμυρή, η μαρμελάδα ντομάτας είναι η απόλαυση του καλοκαιριού

Η μαρμελάδα υπερέχει στη διατήρηση των γεύσεων και των μυρωδιών της καλοκαιρινής σεζόν, αλλά γιατί πρέπει τα φρούτα να έχουν το μονοπώλιο της προσοχής; Η προσθήκη ης μαρμελάδας ντομάτας στο καλοκαιρινό σας πλατό είναι ακριβώς αυτό που θα σας κάνει να νιώσετε μια δόση λάμψης μάστερ σεφ.
empty alt

Pasta Primavera – τα ζυμαρικά της άνοιξης

Αυτά τα τρυφερά, νόστιμα ζυμαρικά είναι η επιτομή της άνοιξης, συνδυάζοντας μερικά από τα υπέροχα γλυκά και λαχταριστά τρόφιμα που διατίθενται από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο.
empty alt

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Το φιλέτο σολομού είναι μια επιλογή που μπορεί να γίνει μια εξαιρετική αφορμή για πειραματισμούς και δεν βαριόμαστε ποτέ να δοκιμάσουμε μια νέα συνταγή.
empty alt

Η πιο εύκολη «μηλόπιτα» που θα φτιάξεις ποτέ

Θα μπορούσες να την πεις και γλυκιά «πίτσα» μήλου…
Back To Top