Ακολούθησε αυτά τα tips ώστε να μην περάσεις ώρες πάνω από κατσαρόλες τις λιγοστές και πολύτιμες ημέρες των διακοπών σου.

Τις τελευταίες ημέρες και ώρες πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές αξίζει να αφιερώσεις λίγο περισσότερο χρόνο στη μαγειρική, για να ετοιμάσεις μερικά επιπλέον γεύματα που θα πάρεις μαζί σου. Έτσι, θα εξασφαλίσεις στον εαυτό σου περισσότερο ελεύθερο χρόνο στη διάρκεια των διακοπών, θα εξοικονομήσεις χρήματα, αφού δεν θα χρειαστεί να τρως συνέχεια έξω, και θα αποφύγεις απρόοπτα τύπου «στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο δεν έχει ούτε στραγγιστήρι για τα μακαρόνια που θέλω να βράσω».

Ποια φαγητά και σνακ ενδείκνυνται, όμως, για ένα ταξίδι; Αυτές είναι μερικές πρακτικές ιδέες:

-Σάλτσες που πηγαίνουν με όλα. Ένα ντρέσινγκ από μέλι, μουστάρδα και μπαχαρικά ή μια σπιτική πέστο μεταφέρεται εύκολα σε τάπερ και μπορεί να αποτελέσει τη βάση για διάφορα εύκολα πιάτα στις διακοπές. Μπορείς, για παράδειγμα, να έχεις έτοιμη την πέστο, και στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο ή το εξοχικό σου να βράσεις μόνο τα μακαρόνια. Ή να αγοράσεις από το μέρος των διακοπών σου ελάχιστα υλικά –όπως μαρούλι, κρουτόν, καλαμπόκι σε κονσέρβα, να τους προσθέσεις το ντρέσινγκ και λίγο λάδι και να έχεις σε χρόνο ρεκόρ μια χορταστική σαλάτα.

-Έτοιμη ζύμη για κουλουράκια ή μπισκότα. Λίγες μέρες πριν από την αναχώρησή σου μπορείς να φτιάξεις τη ζύμη, να την τυλίξεις σε διάφανη μεμβράνη και να την αποθηκεύσεις στο ψυγείο. Έτσι, το μόνο που θα έχεις να κάνεις φτάνοντας στον προορισμό σου θα είναι να την πλάσεις και να την ψήσεις στο φούρνο, για να έχεις έτοιμο ένα γλύκισμα για την παραλία ή ένα κέρασμα για τους επισκέπτες του εξοχικού σου. Φρόντισε μόνο στη διάρκεια του ταξιδιού να μεταφέρεις τη ζύμη σε ένα ψυγειάκι ή μια cooler bag.

-Μαριναρισμένο κρέας για μπάρμπεκιου. Μια τέλεια ιδέα για το camping. Τοποθέτησε το κρέας σε μαρινάδα, αποθήκευσέ το σε πλαστικά σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς και διατήρησέ το σε ψυγειάκι ή μια cooler bag στη διάρκεια του ταξιδιού. Το μόνο που θα έχεις να κάνεις φτάνοντας στον προορισμό σου θα είναι να το ψήσειςστο γκριλ ή τα κάρβουνα.

-Πατατοσαλάτα. Κόψε τις πατάτες, ανακάτεψέ τις με υλικά της επιλογής σου (π.χ. κρεμμύδι, κάπαρη) και πρόσθεσε το ντρέσινγκ. Αυτή η σαλάτα είναι εύκολη, γρήγορη, φτιάχνεται με όποια υλικά υπάρχουν στην κουζίνα σου και σε αντίθεση με άλλες, δεν «μαραίνεται» αμέσως.Το μόνο που θα έχεις να κάνεις φτάνοντας στον προορισμό σου θα είναι να προσθέσεις μερικά φρέσκα μυρωδικά, που θα της δώσουν έξτρα άρωμα και πιο λαχταριστή εμφάνιση.

-Κέικ χωρίς επικάλυψη. Μεταφέρεται εύκολα μέσα σε ένα τάπερ και δεν χαλάει, αρκεί βέβαια να μην περιέχει γλάσο ή σαντιγί. Θα γίνει το ιδανικό γλύκισμα για την παραλία ή για τα πρωινά των διακοπών.

empty alt

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε;

Ειναι καθημερινή ανάγκη η καλή ενυδάτωση του οργανισμού, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και τις εποχές του χρόνου.
empty alt

Αυτά είναι τα υγιεινά διατροφικά μυστικά των σταρ

Το φαγητό πολλοί αγάπησαν, το υγιεινό διαιτολόγιο ελάχιστοι! Σε αυτή τη κατηγορία, ανήκουν και αρκετοί σελέμπριτι – οι θυσίες στο χώρο τους είναι μνημειώδεις-, οι οποίοι με τη βοήθεια ειδικών διατροφολόγων ή personal trainers και μαγείρων, ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή.
empty alt

Έτσι θα αξιοποιήσεις νόστιμα τις μεστές άκρες των σπαραγγιών!

Μπορούσες να φανταστείς ότι έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις τραγανά και απολαυστικά τηγανιτά μπαστουνάκια λαχανικών με τις μεστές άκρες των σπαραγγιών, οι οποίες μέχρι τώρα κατέληγαν στα σκουπίδια; Τα οποία στη συνέχεια θα καταναλώσεις ως σνακ ή ως συστατικό σε ζυμαρικά, ομελέτες και σάντουιτς; Κι...
empty alt

Πώς θα αφαιρέσεις τους σπόρους από το καλαμπόκι χωρίς να κάνεις χάλια την κουζίνα;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αφαιρέσεις τους σπόρους από το βρασμένο καλαμπόκι, αλλά οι περισσότεροι αφήνουν την κουζίνα σε κατάσταση… χάους, βομβαρδισμένη δηλαδή με σπόρους καλαμποκιού.
empty alt

Πώς να ψήσετε φιλέτο σολομού στη σχάρα

Από όλα τα ψάρια στη σχάρα, ο σολομός είναι από τους πιο εύκολους και έχει τη δυνατότητα να δώσει μερικά από τα καλύτερα αποτελέσματα – αν ψωνίσεις έξυπνα και προετοιμάσεις σωστά τόσο το ψάρι όσο και τη σχάρα.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το μπορς και πώς να το φτιάξεις

Το Μπορς (Borscht, borsch ή borshch) όπως διαβάζουμε στη Wikipedia.org είναι σούπα λαχανικών, στην οποία περιλαμβάνονται συνήθως παντζάρια, τα οποία και της προσδίδουν έντονα κόκκινο χρώμα. Σε άλλες ποικιλίες της συνταγής, τα παντζάρια αντικαθίστανται από τοματοπολτό που της προσδίδουν...
empty alt

Γεύση θαλπωρής με σούπα με ψητή φέτα

Κρεμώδης ζεστή και γευστική αγκαλιά σε μπολ
empty alt

“Marry Me Chicken”, η ιδανική συνταγή για ερωτευμένους

Το τέλειο πιάτο για τo μενού του Αγίου Βαλεντίνου
Back To Top