Ακολούθησε αυτά τα tips ώστε να μην περάσεις ώρες πάνω από κατσαρόλες τις λιγοστές και πολύτιμες ημέρες των διακοπών σου.

Τις τελευταίες ημέρες και ώρες πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές αξίζει να αφιερώσεις λίγο περισσότερο χρόνο στη μαγειρική, για να ετοιμάσεις μερικά επιπλέον γεύματα που θα πάρεις μαζί σου. Έτσι, θα εξασφαλίσεις στον εαυτό σου περισσότερο ελεύθερο χρόνο στη διάρκεια των διακοπών, θα εξοικονομήσεις χρήματα, αφού δεν θα χρειαστεί να τρως συνέχεια έξω, και θα αποφύγεις απρόοπτα τύπου «στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο δεν έχει ούτε στραγγιστήρι για τα μακαρόνια που θέλω να βράσω».

Ποια φαγητά και σνακ ενδείκνυνται, όμως, για ένα ταξίδι; Αυτές είναι μερικές πρακτικές ιδέες:

-Σάλτσες που πηγαίνουν με όλα. Ένα ντρέσινγκ από μέλι, μουστάρδα και μπαχαρικά ή μια σπιτική πέστο μεταφέρεται εύκολα σε τάπερ και μπορεί να αποτελέσει τη βάση για διάφορα εύκολα πιάτα στις διακοπές. Μπορείς, για παράδειγμα, να έχεις έτοιμη την πέστο, και στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο ή το εξοχικό σου να βράσεις μόνο τα μακαρόνια. Ή να αγοράσεις από το μέρος των διακοπών σου ελάχιστα υλικά –όπως μαρούλι, κρουτόν, καλαμπόκι σε κονσέρβα, να τους προσθέσεις το ντρέσινγκ και λίγο λάδι και να έχεις σε χρόνο ρεκόρ μια χορταστική σαλάτα.

-Έτοιμη ζύμη για κουλουράκια ή μπισκότα. Λίγες μέρες πριν από την αναχώρησή σου μπορείς να φτιάξεις τη ζύμη, να την τυλίξεις σε διάφανη μεμβράνη και να την αποθηκεύσεις στο ψυγείο. Έτσι, το μόνο που θα έχεις να κάνεις φτάνοντας στον προορισμό σου θα είναι να την πλάσεις και να την ψήσεις στο φούρνο, για να έχεις έτοιμο ένα γλύκισμα για την παραλία ή ένα κέρασμα για τους επισκέπτες του εξοχικού σου. Φρόντισε μόνο στη διάρκεια του ταξιδιού να μεταφέρεις τη ζύμη σε ένα ψυγειάκι ή μια cooler bag.

-Μαριναρισμένο κρέας για μπάρμπεκιου. Μια τέλεια ιδέα για το camping. Τοποθέτησε το κρέας σε μαρινάδα, αποθήκευσέ το σε πλαστικά σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς και διατήρησέ το σε ψυγειάκι ή μια cooler bag στη διάρκεια του ταξιδιού. Το μόνο που θα έχεις να κάνεις φτάνοντας στον προορισμό σου θα είναι να το ψήσειςστο γκριλ ή τα κάρβουνα.

-Πατατοσαλάτα. Κόψε τις πατάτες, ανακάτεψέ τις με υλικά της επιλογής σου (π.χ. κρεμμύδι, κάπαρη) και πρόσθεσε το ντρέσινγκ. Αυτή η σαλάτα είναι εύκολη, γρήγορη, φτιάχνεται με όποια υλικά υπάρχουν στην κουζίνα σου και σε αντίθεση με άλλες, δεν «μαραίνεται» αμέσως.Το μόνο που θα έχεις να κάνεις φτάνοντας στον προορισμό σου θα είναι να προσθέσεις μερικά φρέσκα μυρωδικά, που θα της δώσουν έξτρα άρωμα και πιο λαχταριστή εμφάνιση.

-Κέικ χωρίς επικάλυψη. Μεταφέρεται εύκολα μέσα σε ένα τάπερ και δεν χαλάει, αρκεί βέβαια να μην περιέχει γλάσο ή σαντιγί. Θα γίνει το ιδανικό γλύκισμα για την παραλία ή για τα πρωινά των διακοπών.

empty alt

Ο φούρνος της κυρά-Μηλιάς

Στην ιστορική πλατεία 17ης Μαρτίου στην Αρεόπολη – απ’ όπου ξεκίνησε το 1821 η επανάσταση στη Μάνη – βρίσκεται ο μητροπολιτικός ναός των Ταξιαρχών, έξω από τον οποίο κρέμεται η σημαία της Μάνης (σ’ άσπρο φόντο ένας τετραγωνικός μπλε σταυρός με το σύνθημα «Νίκη ή Θάνατος, ταν […]
empty alt

10 μυστικά της ιταλικής κουζίνας για να πάρεις Master στη μακαρονάδα

Τι κοινό έχουν ο πρωταθλητής τένις Roger Federer και ο chef Davide Oldani; Είναι και οι δύο δεξιοτέχνες σε ό,τι κάνουν, δηλαδή στον αθλητισμό και στη μαγειρική αντίστοιχα.
empty alt

«Γιατί απολαμβάνω να βγαίνω για φαγητό μόνη»

Αν κάθε φορά που βλέπεις κάποιον να τρώει μόνος του σε ένα εστιατόριο αισθάνεσαι συμπόνοια, ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις.
empty alt

Ο τέλειος τρόπος να αξιοποιήσεις τη σάλτσα που περίσσεψε από το μαγειρευτό κρέας

Όπως θα κρατήσεις στο ψυγείο σου ένα ζωμό λαχανικών ή κρέατος, για να νοστιμίσεις τις σούπες σου αλλά και οποιοδήποτε πιάτο χρειάζεται ένα boost γεύσης, τον ίδιο ρόλο με το ζωμό μπορεί να παίξει και η σάλτσα που σου έχει περισσέψει από ένα μαγειρευτό κρέας.
empty alt

Η απόλυτη σαλάτα του καλοκαιριού λέγεται Panzanella

Η παντσανέλλα, που ονομάζεται επίσης πανσανέλα ή πανμόλε ή πανμόλο ή «ψωμί ενετζούπο», είναι ένα τυπικό πιάτο της κεντρικής Ιταλίας.
empty alt

Τάρτα με εσπεριδοειδή – που φέρνει τα πάνω κάτω

Τα εσπεριδοειδή φρούτα αναδεικνύονται τέλεια μέσα από αυτό το όμορφο κι «ανάποδο» κέικ και θα σας ταξιδέψουν σε μια φθινοπωρινή πανδαισία αρωμάτων, γεύσεων και χρωμάτων.
empty alt

Shakshuka ή αλλιώς αυγά σε πικάντικη κοκκινιστή σάλτσα

Μια συνταγή με αρώματα της Μεσογείου, που θυμίζει και τα ελληνικά αυγά μάτια με ντομάτα, μόνο που εδώ είναι σχετικά πιο καυτερά απ’ όσο τα συνηθίζουμε.
empty alt

Υπέροχο ratatouille στον φούρνο

Μια εύκολη συνταγή με άρωμα Γαλλίας, εδώ σε μια ψητή εκδοχή
Back To Top