Το τέλειο πιάτο για τo μενού του Αγίου Βαλεντίνου

Αν ψάχνετε για ένα δείπνο με κοτόπουλο που θα κάνει τα σαγόνια να πέφτουν, τότε αυτή είναι η συνταγή για εσάς. Τα στήθη κοτόπουλου ψήνονται μέχρι να ροδίσουν πριν ψηθούν σε μια απλή (αλλά εξαιρετικά ικανοποιητική) σάλτσα κρέμας που έχει ως αποτέλεσμα ένα κοτόπουλο γεμάτο γεύση σε κάθε μπουκιά. Είτε το φτιάχνετε για έναν ξεχωριστό άνθρωπο την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είτε απλώς ως ένα ξεχωριστό δείπνο το βράδυ της εβδομάδας, να είστε προετοιμασμένοι – αυτό το κοτόπουλο μπορεί απλώς να εμπνεύσει μια ομολογία αγάπης με την πρώτη μπουκιά. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε:

Τι κάνει αυτό το κοτόπουλο εμπνευσμένο από την Ιταλία τόσο ξεχωριστό; Τα ψημένα στήθη κοτόπουλου μαγειρεύονται μαζί με μια απλή αλλά πλούσια σάλτσα κρέμας στο φούρνο, αναδεικνύοντας όλες τις υπέροχες γεύσεις. Το αποτέλεσμα είναι ένα γεμάτο γεύση κοτόπουλο με μια συνοδευτική σάλτσα κρέμας για να περιχύσετε σε οτιδήποτε (ή απλά να φάτε μόνο του, ειλικρινά).

Πώς να φτιάξετε το κοτόπουλο «Marry Me»:

Αφού ψήσετε το στήθος κοτόπουλου, φτιάχνετε μια απλή σάλτσα κρέμας από σκόρδο, φρέσκο ​​θυμάρι, λιαστές ντομάτες, ζωμό κοτόπουλου και παχύρρευστη κρέμα, στην οποία το ψημένο κοτόπουλο σιγοβράζει στον φούρνο για να απορροφήσει όλη τη γεύση.

Αυτή είναι μια τεχνική που πρέπει να θυμάστε αν δεν το ξέρετε ήδη: Ψήστε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει, φτιάξτε μια σάλτσα με λίγο από το ζουμί του κοτόπουλου (περιχύστε το μισό) και μετά προσθέστε το κοτόπουλο ξανά μέσα και ψήστε ή σιγοβράστε μέχρι να ψηθεί. μαγειρεμένο.

Τι να σερβίρετε με αυτό το κοτόπουλο:

Αυτό το πιάτο είναι νόστιμο από μόνο του σε συνδυασμό με λιωμένες πατάτες, ψητά πράσινα φασόλια ή λαχανάκια Βρυξελλών cacio e pepe. Τούτου λεχθέντος, αυτό το πιάτο είναι επίσης νόστιμο πάνω από ζυμαρικά ή και πουρέ πατάτας.

Αποθήκευση:

Έχετε υπολείμματα; Τυχεροί! Φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες και μετά το ξαναζεσταίνετε όταν θέλετε να το απολαύσετε. Συμβουλή: Εάν η σάλτσα σας είναι πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο νερό για να αραιώσει.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

40 λεπτά

CAL/SERV:

585

Συστατικά

3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.γ. φρέσκα φύλλα θυμαριού

1 κουτ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

3/4 φλ. ζωμό κότας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

1/2 φλ. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη

1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Φρεσκοσκισμένος βασιλικός, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Σε ένα μεγάλο σκεύος κατάλληλο για φούρνο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει, 5 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.

Βήμα 2

Βάζετε το σκεύος σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Προσθέστε σκόρδο, θυμάρι και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσουν, για 1 λεπτό. Προσθέτετε τον ζωμό, την παχύρρευστη κρέμα, τις λιαστές ντομάτες και την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε να σιγοβράσει και μετά επιστρέφετε το κοτόπουλο στο τηγάνι.

Βήμα 3

Μεταφέρετε το σκεύος στο φούρνο και ψήστε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο (και οι χυμοί να τρέξουν καθαρά όταν τρυπηθεί το κοτόπουλο με ένα μαχαίρι), 10 έως 12 λεπτά.

Βήμα 4

Γαρνίρετε με βασιλικό και σερβίρετε.

empty alt

Τα “αλκολικά” γονίδια μας

Τα γονίδιά μας φταίνει για την ροπή μας προς το αλκοόλ! Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα μελέτης επιστήμονων από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (Penn State) .
empty alt

Μήλα: 4 βήματα για να παρατείνεις τη φρεσκάδα τους

Αν ένα χελιδόνι φέρνει την άνοιξη, το φθινόπωρο έρχεται μαζί με τα πρώτα μήλα. Και ποιος δεν αγαπάει αυτά τα φρούτα, που συμβολίζουν ακόμα και τον απαγορευμένο καρπό του παραδείσου; Ευτυχώς είναι αρκετά ανθεκτικά στη συντήρησή τους, οπότε μπορούμε να τα αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς

Είτε σου ανοίγει την όρεξη και μόνο που το σκέφτεσαι, είτε το έχεις καταχωρήσει στο μυαλό σου σαν μια εύκολη λύση για ντελίβερι στο γραφείο, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να απογειώσεις ένα σάντουιτς ακόμα και με τα πιο απλά υλικά! Ποιο ψωμί θα χρησιμοποιήσεις; […]
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ρύζι από οποιοδήποτε λαχανικό

Ίσως στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς να προτείνεται σε κάποια συνταγή να αντικαταστήσεις το λευκό ρύζι με ρύζι από λαχανικά.
empty alt

10 υλικά που έχει πάντα στην κουζίνα του ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας

Ένας βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας είναι η επένδυση σε εξαιρετικά υλικά. Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες κυκλοφορούν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές και στην ελληνική αγορά, αφού αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ο βασικότερος παράγοντας ζύμωσης. Οι χημικοί διογκωτικοί παράγοντες ήταν γνωστοί ακόμη και στην αρχαιότητα, αλλά μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν το καθαρό όξινο ανθρακικό νάτριο έγινε εμπορικά διαθέσιμο, η δημοτικότητά τους στο ψήσιμο πραγματικά απογειώθηκε.
empty alt

Pasta time με γεμιστά κοχύλια

Αυτά τα κοχύλια δεν είναι θαλασσινά, αλλά είναι σούπερ κρεμώδη και τυρένια!
empty alt

Η Kaiser μετατρέπει και φέτος την Τσικνοπέμπτη στην απόλυτη BBQ εμπειρία!

Kaiser και Τσικνοπέμπτη πάνε μαζί, έτσι και φέτος, η αγαπημένη Pilsner μπύρα σας καλεί να συμμετέχετε στον διαγωνισμό που απογειώνει την τέχνη του BBQ! Από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, απολαύστε την αγαπημένη σας Kaiser, βρείτε τον 9ψήφιο κωδικό LOT στις συσκευασίες φιάλης […]
Back To Top