Το τέλειο πιάτο για τo μενού του Αγίου Βαλεντίνου

Αν ψάχνετε για ένα δείπνο με κοτόπουλο που θα κάνει τα σαγόνια να πέφτουν, τότε αυτή είναι η συνταγή για εσάς. Τα στήθη κοτόπουλου ψήνονται μέχρι να ροδίσουν πριν ψηθούν σε μια απλή (αλλά εξαιρετικά ικανοποιητική) σάλτσα κρέμας που έχει ως αποτέλεσμα ένα κοτόπουλο γεμάτο γεύση σε κάθε μπουκιά. Είτε το φτιάχνετε για έναν ξεχωριστό άνθρωπο την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είτε απλώς ως ένα ξεχωριστό δείπνο το βράδυ της εβδομάδας, να είστε προετοιμασμένοι – αυτό το κοτόπουλο μπορεί απλώς να εμπνεύσει μια ομολογία αγάπης με την πρώτη μπουκιά. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε:

Τι κάνει αυτό το κοτόπουλο εμπνευσμένο από την Ιταλία τόσο ξεχωριστό; Τα ψημένα στήθη κοτόπουλου μαγειρεύονται μαζί με μια απλή αλλά πλούσια σάλτσα κρέμας στο φούρνο, αναδεικνύοντας όλες τις υπέροχες γεύσεις. Το αποτέλεσμα είναι ένα γεμάτο γεύση κοτόπουλο με μια συνοδευτική σάλτσα κρέμας για να περιχύσετε σε οτιδήποτε (ή απλά να φάτε μόνο του, ειλικρινά).

Πώς να φτιάξετε το κοτόπουλο «Marry Me»:

Αφού ψήσετε το στήθος κοτόπουλου, φτιάχνετε μια απλή σάλτσα κρέμας από σκόρδο, φρέσκο ​​θυμάρι, λιαστές ντομάτες, ζωμό κοτόπουλου και παχύρρευστη κρέμα, στην οποία το ψημένο κοτόπουλο σιγοβράζει στον φούρνο για να απορροφήσει όλη τη γεύση.

Αυτή είναι μια τεχνική που πρέπει να θυμάστε αν δεν το ξέρετε ήδη: Ψήστε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει, φτιάξτε μια σάλτσα με λίγο από το ζουμί του κοτόπουλου (περιχύστε το μισό) και μετά προσθέστε το κοτόπουλο ξανά μέσα και ψήστε ή σιγοβράστε μέχρι να ψηθεί. μαγειρεμένο.

Τι να σερβίρετε με αυτό το κοτόπουλο:

Αυτό το πιάτο είναι νόστιμο από μόνο του σε συνδυασμό με λιωμένες πατάτες, ψητά πράσινα φασόλια ή λαχανάκια Βρυξελλών cacio e pepe. Τούτου λεχθέντος, αυτό το πιάτο είναι επίσης νόστιμο πάνω από ζυμαρικά ή και πουρέ πατάτας.

Αποθήκευση:

Έχετε υπολείμματα; Τυχεροί! Φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες και μετά το ξαναζεσταίνετε όταν θέλετε να το απολαύσετε. Συμβουλή: Εάν η σάλτσα σας είναι πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο νερό για να αραιώσει.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

40 λεπτά

CAL/SERV:

585

Συστατικά

3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.γ. φρέσκα φύλλα θυμαριού

1 κουτ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

3/4 φλ. ζωμό κότας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

1/2 φλ. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη

1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Φρεσκοσκισμένος βασιλικός, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Σε ένα μεγάλο σκεύος κατάλληλο για φούρνο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει, 5 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.

Βήμα 2

Βάζετε το σκεύος σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Προσθέστε σκόρδο, θυμάρι και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσουν, για 1 λεπτό. Προσθέτετε τον ζωμό, την παχύρρευστη κρέμα, τις λιαστές ντομάτες και την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε να σιγοβράσει και μετά επιστρέφετε το κοτόπουλο στο τηγάνι.

Βήμα 3

Μεταφέρετε το σκεύος στο φούρνο και ψήστε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο (και οι χυμοί να τρέξουν καθαρά όταν τρυπηθεί το κοτόπουλο με ένα μαχαίρι), 10 έως 12 λεπτά.

Βήμα 4

Γαρνίρετε με βασιλικό και σερβίρετε.

empty alt

Οι φυτικές ίνες ασπίδα για τις χρόνιες παθήσεις

Μείωση του κινδύνου εκδήλωσης χρόνιων παθήσεων, όπως η στεφανιαία νόσος, το εγκεφαλικό, ο διαβήτης και διάφορες μορφές καρκίνου έχουν όσοι ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες.
empty alt

Η πιο καυτερή πιπεριά του κόσμου μπορεί να σε σκοτώσει

Αν πιστεύεις ότι κανένα πικάντικο φαγητό δεν είναι πλέον αρκετά πικάντικο για να σε συγκινήσει και ότι έχεις εκτοξεύσει την αντοχή του στομαχιού σου σε υπεράνθρωπα επίπεδα, μάλλον δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα την Pepper X.
empty alt

Tips για να διαλέξεις το καλύτερο καρπούζι

Η αλήθεια είναι ότι αυτή την περίοδο θα βρεις τα πιο γλυκά καρπούζια, αλλά πάντα η αγορά τους μπορεί να σου επιφυλάσσει και δυσάρεστες εκπλήξεις.
empty alt

Το tip που θα σου λύσει τα χέρια στο μαγείρεμα

Ας πούμε ότι είναι Σάββατο βράδυ και ξαφνικά σου τηλεφωνούν φίλοι για να περάσουν από το σπίτι («για έναν καφέ, δεν χρειάζεται να μαγειρέψεις κάτι») αλλά καθώς αυτοί πάντα ετοιμάζουν τραπέζια υπερπαραγωγή, δεν σου κάνει καρδιά να τους κεράσεις πίτσες από ντελίβερι.
empty alt

Πώς θα βάψεις αυγά χρησιμοποιώντας λαχανικά από την κουζίνα σου

Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά να τα διακοσμήσεις με αυτοσχέδια στένσιλ από κολλητική...
empty alt

Εξωτική παγωμένη απόλαυση με ανανά και γιαούρτι

Αυτό το παγωμένο γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο ανανά είναι βέβαιο ότι θα καταφέρει να σε δροσίσει εκείνες τις καυτές μέρες του καλοκαιριού! Συστατικά 1/4 φλιτζάνι υποκατάστατο αυγού παστεριωμένο ή χωρίς χοληστερόλη 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι...
empty alt

Mamma mia: συνταγή για την καλύτερη σαλάτα ζυμαρικών

Εύκολη, χορταστική, μια σαλάτα σκέτη απόλαυση
empty alt

Απλή σπιτική και απολαυστική ταραμοσαλάτα

Ετοιμαστείτε για την Καθαρά Δευτέρα και τη Σαρακοστή ξεκινώντας από την πρωταγωνίστρια του νηστήσιμου τραπεζιού
Back To Top