Το τέλειο πιάτο για τo μενού του Αγίου Βαλεντίνου

Αν ψάχνετε για ένα δείπνο με κοτόπουλο που θα κάνει τα σαγόνια να πέφτουν, τότε αυτή είναι η συνταγή για εσάς. Τα στήθη κοτόπουλου ψήνονται μέχρι να ροδίσουν πριν ψηθούν σε μια απλή (αλλά εξαιρετικά ικανοποιητική) σάλτσα κρέμας που έχει ως αποτέλεσμα ένα κοτόπουλο γεμάτο γεύση σε κάθε μπουκιά. Είτε το φτιάχνετε για έναν ξεχωριστό άνθρωπο την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είτε απλώς ως ένα ξεχωριστό δείπνο το βράδυ της εβδομάδας, να είστε προετοιμασμένοι – αυτό το κοτόπουλο μπορεί απλώς να εμπνεύσει μια ομολογία αγάπης με την πρώτη μπουκιά. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε:

Τι κάνει αυτό το κοτόπουλο εμπνευσμένο από την Ιταλία τόσο ξεχωριστό; Τα ψημένα στήθη κοτόπουλου μαγειρεύονται μαζί με μια απλή αλλά πλούσια σάλτσα κρέμας στο φούρνο, αναδεικνύοντας όλες τις υπέροχες γεύσεις. Το αποτέλεσμα είναι ένα γεμάτο γεύση κοτόπουλο με μια συνοδευτική σάλτσα κρέμας για να περιχύσετε σε οτιδήποτε (ή απλά να φάτε μόνο του, ειλικρινά).

Πώς να φτιάξετε το κοτόπουλο «Marry Me»:

Αφού ψήσετε το στήθος κοτόπουλου, φτιάχνετε μια απλή σάλτσα κρέμας από σκόρδο, φρέσκο ​​θυμάρι, λιαστές ντομάτες, ζωμό κοτόπουλου και παχύρρευστη κρέμα, στην οποία το ψημένο κοτόπουλο σιγοβράζει στον φούρνο για να απορροφήσει όλη τη γεύση.

Αυτή είναι μια τεχνική που πρέπει να θυμάστε αν δεν το ξέρετε ήδη: Ψήστε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει, φτιάξτε μια σάλτσα με λίγο από το ζουμί του κοτόπουλου (περιχύστε το μισό) και μετά προσθέστε το κοτόπουλο ξανά μέσα και ψήστε ή σιγοβράστε μέχρι να ψηθεί. μαγειρεμένο.

Τι να σερβίρετε με αυτό το κοτόπουλο:

Αυτό το πιάτο είναι νόστιμο από μόνο του σε συνδυασμό με λιωμένες πατάτες, ψητά πράσινα φασόλια ή λαχανάκια Βρυξελλών cacio e pepe. Τούτου λεχθέντος, αυτό το πιάτο είναι επίσης νόστιμο πάνω από ζυμαρικά ή και πουρέ πατάτας.

Αποθήκευση:

Έχετε υπολείμματα; Τυχεροί! Φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες και μετά το ξαναζεσταίνετε όταν θέλετε να το απολαύσετε. Συμβουλή: Εάν η σάλτσα σας είναι πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο νερό για να αραιώσει.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

40 λεπτά

CAL/SERV:

585

Συστατικά

3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.γ. φρέσκα φύλλα θυμαριού

1 κουτ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

3/4 φλ. ζωμό κότας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

1/2 φλ. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη

1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Φρεσκοσκισμένος βασιλικός, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Σε ένα μεγάλο σκεύος κατάλληλο για φούρνο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει, 5 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.

Βήμα 2

Βάζετε το σκεύος σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Προσθέστε σκόρδο, θυμάρι και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσουν, για 1 λεπτό. Προσθέτετε τον ζωμό, την παχύρρευστη κρέμα, τις λιαστές ντομάτες και την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε να σιγοβράσει και μετά επιστρέφετε το κοτόπουλο στο τηγάνι.

Βήμα 3

Μεταφέρετε το σκεύος στο φούρνο και ψήστε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο (και οι χυμοί να τρέξουν καθαρά όταν τρυπηθεί το κοτόπουλο με ένα μαχαίρι), 10 έως 12 λεπτά.

Βήμα 4

Γαρνίρετε με βασιλικό και σερβίρετε.

empty alt

Έτσι θα καθαρίσεις τα καμένα υπολείμματα που έχουν χρονίσει στο ταψί σου

Όσο κι αν τρίβεις, κάποιοι λεκέδες δεν φεύγουν ποτέ από το ταψί σου. Μιλάμε για αυτά τα καφέ υπολείμματα καμένου λίπους που έχουν εγκατασταθεί στα τοιχώματά του και που αντιστέκονται σθεναρά στο ζεστό νερό και το απορρυπαντικό πιάτων.
empty alt

Ό,τι κι αν έχει περισσέψει από το χτεσινό φαγητό, αξιοποίησέ το σε αυτή τη συνταγή

Αυτό που δεν πρέπει να λείπει ποτέ από την κουζίνα σου είναι μερικές τορτίγιες (μεξικανικές πιτούλες). Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις ανά πάσα στιγμή θελήσεις να εκμεταλλευτείς τα χτεσινά αποφάγια, για να φτιάξεις πεντανόστιμες κεσαντίγιας, που θα λατρέψουν μικροί-μεγάλοι στην οικογένεια.
empty alt

Σέλερι: Η αξία, τα οφέλη του και πώς θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις

  Υπάρχουν ορισμένα λαχανικά παρεξηγημένα και για αυτό το λόγο παραμελημένα από το διατροφολόγιο και τις γευστικές μας προτιμήσεις, όπως το σέλερι ή αλλιώς αμερικανικό σέλινο.
empty alt

Έτσι θα κάνεις το χούμους να δείχνει ακαταμάχητο

Μπορεί το χούμους να είναι ένα νόστιμο συνοδευτικό στο τραπέζι και ιδανικό ντιπ για τα λαχανικά σου, όμως ας το παραδεχτούμε, η εμφάνισή του δεν σε δελεάζει να βουτήξεις το κουτάλι σου.
empty alt

Το μυστικό για ζουμερό ρολό κιμά κρύβεται στο πρωινό σου!

Είναι εύκολο, διατηρείται για καιρό στο ψυγείο, ταιριάζει τόσο με τον πουρέ πατάτας όσο και με απλούστερα συνοδευτικά όπως μια φέτα ψωμί και μπορεί να ταΐσει οικονομικά ένα πλήθος.
empty alt

Αφιέρωμα αβοκάντο: ποια λάθη να αποφύγεις και πώς θα επισπεύσεις την ωρίμανσή του

Αν η σημερινή γενιά έπρεπε να επιλέξει ένα σύμβολο της διατροφής της, αυτό θα ήταν πιθανότατα το αβοκάντο.
empty alt

Μπορείς να ρίξεις στα κάρβουνα μια κατεψυγμένη μπριζόλα;

Και εκεί που δεν είχες κανονίσει τίποτα για Σάββατο βράδυ, βρίσκεσαι να περιμένεις επισκέψεις, αλλά το ψυγείο είναι σχεδόν άδειο.
empty alt

Εύκολα και χωρίς ψήσιμο απολαυστικά cheesecakes με salted caramel

Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια καραμελένια απόλαυση

Back To Top