Το τέλειο πιάτο για τo μενού του Αγίου Βαλεντίνου

Αν ψάχνετε για ένα δείπνο με κοτόπουλο που θα κάνει τα σαγόνια να πέφτουν, τότε αυτή είναι η συνταγή για εσάς. Τα στήθη κοτόπουλου ψήνονται μέχρι να ροδίσουν πριν ψηθούν σε μια απλή (αλλά εξαιρετικά ικανοποιητική) σάλτσα κρέμας που έχει ως αποτέλεσμα ένα κοτόπουλο γεμάτο γεύση σε κάθε μπουκιά. Είτε το φτιάχνετε για έναν ξεχωριστό άνθρωπο την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είτε απλώς ως ένα ξεχωριστό δείπνο το βράδυ της εβδομάδας, να είστε προετοιμασμένοι – αυτό το κοτόπουλο μπορεί απλώς να εμπνεύσει μια ομολογία αγάπης με την πρώτη μπουκιά. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε:

Τι κάνει αυτό το κοτόπουλο εμπνευσμένο από την Ιταλία τόσο ξεχωριστό; Τα ψημένα στήθη κοτόπουλου μαγειρεύονται μαζί με μια απλή αλλά πλούσια σάλτσα κρέμας στο φούρνο, αναδεικνύοντας όλες τις υπέροχες γεύσεις. Το αποτέλεσμα είναι ένα γεμάτο γεύση κοτόπουλο με μια συνοδευτική σάλτσα κρέμας για να περιχύσετε σε οτιδήποτε (ή απλά να φάτε μόνο του, ειλικρινά).

Πώς να φτιάξετε το κοτόπουλο «Marry Me»:

Αφού ψήσετε το στήθος κοτόπουλου, φτιάχνετε μια απλή σάλτσα κρέμας από σκόρδο, φρέσκο ​​θυμάρι, λιαστές ντομάτες, ζωμό κοτόπουλου και παχύρρευστη κρέμα, στην οποία το ψημένο κοτόπουλο σιγοβράζει στον φούρνο για να απορροφήσει όλη τη γεύση.

Αυτή είναι μια τεχνική που πρέπει να θυμάστε αν δεν το ξέρετε ήδη: Ψήστε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει, φτιάξτε μια σάλτσα με λίγο από το ζουμί του κοτόπουλου (περιχύστε το μισό) και μετά προσθέστε το κοτόπουλο ξανά μέσα και ψήστε ή σιγοβράστε μέχρι να ψηθεί. μαγειρεμένο.

Τι να σερβίρετε με αυτό το κοτόπουλο:

Αυτό το πιάτο είναι νόστιμο από μόνο του σε συνδυασμό με λιωμένες πατάτες, ψητά πράσινα φασόλια ή λαχανάκια Βρυξελλών cacio e pepe. Τούτου λεχθέντος, αυτό το πιάτο είναι επίσης νόστιμο πάνω από ζυμαρικά ή και πουρέ πατάτας.

Αποθήκευση:

Έχετε υπολείμματα; Τυχεροί! Φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες και μετά το ξαναζεσταίνετε όταν θέλετε να το απολαύσετε. Συμβουλή: Εάν η σάλτσα σας είναι πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο νερό για να αραιώσει.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

40 λεπτά

CAL/SERV:

585

Συστατικά

3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.γ. φρέσκα φύλλα θυμαριού

1 κουτ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

3/4 φλ. ζωμό κότας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

1/2 φλ. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη

1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Φρεσκοσκισμένος βασιλικός, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Σε ένα μεγάλο σκεύος κατάλληλο για φούρνο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει, 5 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.

Βήμα 2

Βάζετε το σκεύος σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Προσθέστε σκόρδο, θυμάρι και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσουν, για 1 λεπτό. Προσθέτετε τον ζωμό, την παχύρρευστη κρέμα, τις λιαστές ντομάτες και την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε να σιγοβράσει και μετά επιστρέφετε το κοτόπουλο στο τηγάνι.

Βήμα 3

Μεταφέρετε το σκεύος στο φούρνο και ψήστε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο (και οι χυμοί να τρέξουν καθαρά όταν τρυπηθεί το κοτόπουλο με ένα μαχαίρι), 10 έως 12 λεπτά.

Βήμα 4

Γαρνίρετε με βασιλικό και σερβίρετε.

empty alt

Στην Κροατία θα ζήσεις την εμπειρία της επίσκεψης σε ένα υποβρύχιο οινοποιείο

Η Κροατία έχει ούτως ή άλλως πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της – όχι τυχαία, άλλωστε, το επιβλητικό κάστρο του Dubrovnik χρησιμοποιείται ως σκηνικό για το King’s Landing του Game of Thrones.
empty alt

Γιατί οι ειδικοί του κρασιού ρίχνουν αλάτι στα ποτήρια τους;

Νομίζετε πως ξέρετε πολλά μυστικά για το κρασί και τί το κάνει εύγευστο και ιδιαίτερο; Αν σας λέγαμε πως υπάρχει εκεί έξω ένας εύκολος και φτηνός τρόπος να ενισχύσετε τη γεύση του οίνου, που μάλλον ελάχιστοι γνωρίζουν; Ανοίξτε ένα μπουκάλι με το αγαπημένο σας κρασί, και πριν […]
empty alt

Το ιδανικό μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Χρησιμοποίησε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως αφορμή για να ετοιμάσεις ένα γεύμα για δύο που θα εκτοξεύσει ή έστω θα αναζωπυρώσει την ερωτική επιθυμία! Δεν βασίζεται στα ματζούνια των προγόνων μας, αλλά σε τροφές, ποτά και κάποιες ουσίες με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που είναι […]
empty alt

7 γενικές συμβουλές για αρχάριους στη μαγειρική

Στη μαγειρική υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που λύνουν τα χέρια και στον πιο αρχάριο, αλλά και σε εκείνον που ακόμα και μετά από χρόνια πείρας πελαγώνει μπροστά σε μια συνταγή, από το άγχος ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά.
empty alt

Πατατοσαλάτα, κλασική, αγαπημένη και άκρως καλοκαιρινή

Ένα συστατικό που σπάνια λείπει από την κουζίνα σου, οι πατάτες μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και ικανοποιούν από τα πιο εύκολα και παιδικά γούστα μέχρι τις πιο gourmet απαιτήσεις της υψηλής γαστρονομίας.
empty alt

Σεβαστείτε απόλυτα αυτές τις ημερομηνίες λήξης

Ο βασικός κανόνας που ισχύει επιβάλλει ότι εάν αναγράφεται η ένδειξη «ημερομηνία λήξης» στα συσκευασμένα τρόφιμα θα πρέπει να μην καταναλώνεται μετά την παρέλευσή της.
empty alt

Φθινοπωρινή σαλάτα με μανταρίνι και πορτοκάλι

Όταν πρόκειται για σαλάτες που ταιριάζουν σε ένα εντυπωσιακό δείπνο, αυτή παίρνει το βραβείο. Τα μανταρίνια της δίνουν μια έκρηξη φρεσκάδας ενώ η παρμεζάνα δίνει μια επίγευση οξύτητας και ξηρότητας.
empty alt

Κρεμώδες κοτόπουλο φούρνου με αγκινάρες και μανιτάρια

Αυτό το γεύμα είναι χορταστικό και γευστικό, που τονίζεται από τα εποχιακά λαχανικά και τα τέλεια ισορροπημένα καρυκεύματα.

Back To Top