Πράγματα που μπορεί να μοιάζουν να βγήκαν από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας, μπορεί να αποτελούν την επόμενη μέρα στην διατροφή, σε μία εποχή που διαρκώς αλλάζει και αναζητά το νέο και το διαφορετικό.

Πράγματα που μπορεί να μοιάζουν να βγήκαν από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας, μπορεί να αποτελούν την επόμενη μέρα στην διατροφή, σε μία εποχή που διαρκώς αλλάζει και αναζητά το νέο και το διαφορετικό.

Πράγματα που αυτή τη στιγμή αποτελούν κατά κύριο λόγο αντικείμενο έρευνας από επιστήμονες και ομάδες ειδικών, αλλά ίσως σύντομα βρεθούν στην κουζίνα σου ή σε ένα εστιατόριο δίπλα σου. Ποια είναι αυτά;

1.Φαγητό από εκτυπωτή 3D
Μπορεί να σου ακούγεται τελείως φουτουριστικό, αλλά υπάρχουν ήδη εργαστήρια ανά τον κόσμο που πειραματίζονται με φαγώσιμα μελάνια και άλλα αντίστοιχα υλικά για να «τυπώσουν» προϊόντα όπως ζυμαρικά και σοκολάτα. Άσε που η NASA χρηματοδοτεί έρευνα που ψάχνει τρόπο να χρησιμοποιηθούν οι εκτυπωτές αυτοί για να τρέφονται οι αστροναύτες.

2. Κρέας από δοκιμαστικό σωλήνα
Πέρυσι, Ολλανδοί επιστήμονες δημιούργησαν ένα burger στο εργαστήριο. Και μπορεί να τους πήρε 2 χρόνια και να κόστισε 370.000 λίρες αλλά αν γίνει πραγματικότητα, το «εργαστηριακό κρέας» μπορεί να σώσει τον πλανήτη. Κι αυτό γιατί θα χρειάζονται λιγότερες αγελάδες, οι οποίες παράγουν μεθάνιο (ξέρεις πώς…) και συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

3. Διαστημικοί κήποι
Οι επιστήμονες αναζητούν ποια φρούτα και λαχανικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για καλλιέργειες στον Άρη και τη Σελήνη! Όχι μόνο για χάρη των ανθρώπων που θα εξερευνήσουν στο μέλλον το διάστημα αλλά και γιατί θεωρούν βέβαιο ότι σε μερικές δεκαετίες θα δημιουργηθούν αποικίες ανθρώπων στη Σελήνη.

4. Super μακαρόνια
Πώς λέμε super foods; Κάτι αντίστοιχο προσπαθούν να κάνουν επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας, αναζητώντας τρόπους να κάνουν το φαγητό περισσότερο θρεπτικό και υγιεινό στη βάση του. Ξεκίνησαν από τα μακαρόνια, προσπαθώντας να φτιάξουν αλεύρι που θα περιέχει περισσότερες φυτικές ίνες, χωρίς να χάνει καθόλου σε γεύση και εμφάνιση.

5. Και ένα κανονικό super food
Επιστήμονες σε όλο τον κόσμο αναζητούν τρόπους να κάνουν πιο «φαγώσιμα» τα μικροφύκη, ένα είδος που δεν ανήκει αυστηρά στην κατηγορία των φυτών αλλά περιέχει βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, ένζυμα και φυτικές ίνες που είναι απαραίτητα για τον άνθρωπο. Θεωρούν ότι μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της πείνας στον πλανήτη, αφού δεν απαιτούν πολύ νερό και είναι εξαιρετικά ανθεκτικά σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

empty alt

Οι ‘ημερομηνίες» που πρέπει να τηρούνται ευλαβικά

Οι αναγραφόμενες ενδείξεις κατανάλωσης στις συσκευασίες των βρώσιμων προϊόντων είναι στο κέντρο των συζητήσεων τον τελευταίο καιρό. Ο βασικός κανόνας που ισχύει επιβάλλει ότι εάν αναγράφεται η ένδειξη «ημερομηνία λήξης» στα συσκευασμένα τρόφιμα θα πρέπει να μην καταναλώνεται μετά την παρέλευσή της.
empty alt

Freekeh: γνώρισε το σιτηρό που είναι τάση στη διατροφή!

Το freekeh, αυτό το σιτηρό με το παράξενο όνομα που προέρχεται από τη Μέση Ανατολή, μαζεύεται όσο ακόμα το σιτάρι είναι πράσινο και αρκετά μαλακό.
empty alt

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τρως κάθε μέρα γιαούρτι

Σκέτο ή με δημητριακά, φρούτα, μέλι και ό,τι άλλο προτιμάς, το γιαούρτι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που έχεις για ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ, όποια ώρα της ημέρας και αν το θελήσεις.
empty alt

Τα πιο παράξενα εδέσματα του κόσμου. Τολμάτε;

Πέρα από τα ασφαλή και γευστικότατα φαγητά της μαμάς, υπάρχουν και εκείνα που θέλουν ιδιαίτερη τόλμη… Όπως το ψάρι fogu που είναι εξαιρετικά θανατηφόρο αν δε μαγειρευτεί σωστά ή οι ακρίδες και οι αράχνες που αποτελούν ένα (νοστιμότατο) σνακ! Το ερώτημα είναι, τολμάτε; Δείτε παρακάτω μερικά από […]
empty alt

Ο καφές σου μπορεί να είναι γεμάτος έντομα

Όταν ανοίγεις μία καινούρια συσκευασία αλεσμένου καφέ, το πιο πιθανό είναι ότι μεθάς με το άρωμά του.
empty alt

Πες μου πού θα πας διακοπές, να σου πω τι θα φας

Αν σε κάθε ταξίδι σου επιδιώκεις να γνωρίζεις την τοπική κουζίνα, αυτές είναι οι σπεσιαλιτέ που αξίζει να ανακαλύψεις σε δέκα ελληνικούς προορισμούς.
empty alt

Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια

Αν συνδυάσεις βραστά ρεβίθια με το περιεχόμενο μιας σχεδόν κλασικής χωριάτικης σαλάτας μαζί με βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού έχεις ένα γευστικό πιάτο που επιπλέον θα κρατήσει για ώρες μακριά το αίσθημα της πείνας.
empty alt

Πρωινό στο Παρίσι με αυθεντικό Croque Monsieur

Κάποια πρωινά του σαββατοκύριακου ή φορές που δεν χρειάζεται να φύγεις βιαστικά από το σπίτι, φτιάξε κάτι λαχταριστό και χαλάρωσε απολαμβάνοντάς το.
Back To Top