Πράγματα που μπορεί να μοιάζουν να βγήκαν από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας, μπορεί να αποτελούν την επόμενη μέρα στην διατροφή, σε μία εποχή που διαρκώς αλλάζει και αναζητά το νέο και το διαφορετικό.

Πράγματα που μπορεί να μοιάζουν να βγήκαν από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας, μπορεί να αποτελούν την επόμενη μέρα στην διατροφή, σε μία εποχή που διαρκώς αλλάζει και αναζητά το νέο και το διαφορετικό.

Πράγματα που αυτή τη στιγμή αποτελούν κατά κύριο λόγο αντικείμενο έρευνας από επιστήμονες και ομάδες ειδικών, αλλά ίσως σύντομα βρεθούν στην κουζίνα σου ή σε ένα εστιατόριο δίπλα σου. Ποια είναι αυτά;

1.Φαγητό από εκτυπωτή 3D
Μπορεί να σου ακούγεται τελείως φουτουριστικό, αλλά υπάρχουν ήδη εργαστήρια ανά τον κόσμο που πειραματίζονται με φαγώσιμα μελάνια και άλλα αντίστοιχα υλικά για να «τυπώσουν» προϊόντα όπως ζυμαρικά και σοκολάτα. Άσε που η NASA χρηματοδοτεί έρευνα που ψάχνει τρόπο να χρησιμοποιηθούν οι εκτυπωτές αυτοί για να τρέφονται οι αστροναύτες.

2. Κρέας από δοκιμαστικό σωλήνα
Πέρυσι, Ολλανδοί επιστήμονες δημιούργησαν ένα burger στο εργαστήριο. Και μπορεί να τους πήρε 2 χρόνια και να κόστισε 370.000 λίρες αλλά αν γίνει πραγματικότητα, το «εργαστηριακό κρέας» μπορεί να σώσει τον πλανήτη. Κι αυτό γιατί θα χρειάζονται λιγότερες αγελάδες, οι οποίες παράγουν μεθάνιο (ξέρεις πώς…) και συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

3. Διαστημικοί κήποι
Οι επιστήμονες αναζητούν ποια φρούτα και λαχανικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για καλλιέργειες στον Άρη και τη Σελήνη! Όχι μόνο για χάρη των ανθρώπων που θα εξερευνήσουν στο μέλλον το διάστημα αλλά και γιατί θεωρούν βέβαιο ότι σε μερικές δεκαετίες θα δημιουργηθούν αποικίες ανθρώπων στη Σελήνη.

4. Super μακαρόνια
Πώς λέμε super foods; Κάτι αντίστοιχο προσπαθούν να κάνουν επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας, αναζητώντας τρόπους να κάνουν το φαγητό περισσότερο θρεπτικό και υγιεινό στη βάση του. Ξεκίνησαν από τα μακαρόνια, προσπαθώντας να φτιάξουν αλεύρι που θα περιέχει περισσότερες φυτικές ίνες, χωρίς να χάνει καθόλου σε γεύση και εμφάνιση.

5. Και ένα κανονικό super food
Επιστήμονες σε όλο τον κόσμο αναζητούν τρόπους να κάνουν πιο «φαγώσιμα» τα μικροφύκη, ένα είδος που δεν ανήκει αυστηρά στην κατηγορία των φυτών αλλά περιέχει βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, ένζυμα και φυτικές ίνες που είναι απαραίτητα για τον άνθρωπο. Θεωρούν ότι μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της πείνας στον πλανήτη, αφού δεν απαιτούν πολύ νερό και είναι εξαιρετικά ανθεκτικά σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

empty alt

Κίνδυνος σακχάρου από τις τηγανιτές πατάτες

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στις τηγανιτές πατάτες αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να προσπαθήσουμε να καταπολεμήσουμε την επιθυμία μας για αυτές και να τις αντικαταστήσουμε με δημητριακά ολικής άλεσης.
empty alt

Τα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα: τι είναι και πως βλάπτουν

Στην κατανάλωση ωμών ψαρικών, όπως το σούσι, ο σολομός, η ρέγγα κ.ά. οφείλονται τα περισσότερα περιστατικά τροφογενών λοιμώξεων.
empty alt

Πώς θα δώσουμε σε όλα τα σπιτικά cupcakes το ίδιο μέγεθος;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ με ποιον τρόπο οι επαγγελματίες καταφέρνουν να παρασκευάσουν μπισκότα, cupcakes και μάφιν στο ίδιο μέγεθος, ξανά και ξανά; Δεν είναι θέμα μαγείας, ούτε καν απαιτεί χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας.
empty alt

7 διαφορετικές συνταγές με αρνί

Αν δεν σκοπεύεις φέτος να σουβλίσεις αρνί αλλά θέλεις να το εντάξεις με κάποιον τρόπο στο μενού των ημερών, ακολουθώντας την παράδοση, σου προτείνουμε επτά διαφορετικούς τρόπους να το απολαύσεις στο τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα ή να αξιοποιήσεις τα περισσεύματα, την επόμενη μέρα.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα ροδάκινα και θα αφαιρέσεις το κουκούτσι τους

Ποιος είναι ο πιο πρακτικός τρόπος να καθαρίζεις τα ροδάκινα, τα μυρωδάτα αυτά και γευστικά φρούτα εποχής; Εξαρτάται από το πόσο ώριμα είναι, σύμφωνα με ένα μίνι οδηγό του περιοδικού Cook’s Illustrated.
empty alt

Έχεις παιδιά; Αυτά τα 5 προϊόντα θα σου λύσουν τα χέρια στην κουζίνα

Όταν το σχολείο αρχίζει ξανά και οι οικογενειακές υποχρεώσεις πολλαπλασιάζονται, το μαγείρεμα περνάει, αναγκαστικά, σε δεύτερη μοίρα.
empty alt

6 tips για σούπερ τραγανές τηγανιτές πατάτες

1. Όσο πιο σφιχτές, τόσο το καλύτερο. Το πρώτο βήμα για την επιτυχία είναι η σωστή διαλογή τους από τον πάγκο του μανάβικου.
empty alt

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες! 
Back To Top