Οι χυμοί φαίνεται να έχουν γίνει τα νέα κοκτέιλ, κατά κάποιον τρόπο, καθώς τα juice bars αυξάνονται όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας, ενώ οι πιο «ενημερωμένες» καφετέριες διαθέτουν πλέον ένα μενού με άπειρους συνδυασμούς φρούτων και λαχανικών.


Οι χυμοί φαίνεται να έχουν γίνει τα νέα κοκτέιλ, κατά κάποιον τρόπο, καθώς τα juice bars αυξάνονται όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας, ενώ οι πιο «ενημερωμένες» καφετέριες διαθέτουν πλέον ένα μενού με άπειρους συνδυασμούς φρούτων και λαχανικών. Το ήξερες, ωστόσο, ότι στους σπιτικούς σου χυμούς μπορείς να προσθέσεις και άλλα υλικά, πέρα από φρούτα και λαχανικά, δίνοντας μια νέα διάσταση στη γεύση τους – και επιπλέον υγιεινά οφέλη; Για παράδειγμα:

Μυρωδικά. Ίσως στη λεμονάδα σου να χρησιμοποιείς ήδη φρέσκο δυόσμο, το είχες σκεφτεί όμως, π.χ., ότι σε ένα χυμό από καρότο και μήλο ταιριάζουν η πιπερόριζα και το θυμάρι, στο καρότο και το αχλάδι το δεντρολίβανο, στο χυμό γκρέιπφρουτ ο βασιλικός ή σε ένα μείγμα από κέιλ, σπανάκι, αγγούρι και ανανά η πιπερόριζα και ο κόλιανδρος;

Ανθόνερο. Λίγες σταγόνες ανθόνερου από άνθη πορτοκαλιάς ή ροδόνερου αναμειγμένες με ζάχαρη όταν προστίθενται σε πράσινους χυμούς απαλύνουν τη γεύση ενός λαχανικού που πικρίζει. Μπορείς πάντως να δοκιμάσεις να τις προσθέσεις σε όλα τα είδη των χυμών, καθώς και σε κοκτέιλ, ξεκινώντας από μία σταγόνα για να δεις αν σου αρέσει το αποτέλεσμα.

Ενεργός άνθρακας σε σκόνη. Λέγεται ότι έχει αποτοξινωτική δράση για τον οργανισμό και είναι μια από τις πιο δημοφιλείς νέες τάσεις, ωστόσο η συγκεκριμένη ιδιότητά του παραμένει αμφιλεγόμενη. Αν προσθέσεις πάντως ελάχιστη ποσότητα ενεργού άνθρακα σε έναν χυμό φρούτων, θα «σπάσεις» την υπερβολική γλυκύτητά του.

Πιπέρι καγιέν. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις, εναλλακτικά, μαύρο πιπέρι ή κανέλα για να δώσεις στο χυμό μια πιο πικάντικη διάσταση.

Σκόνη βανίλιας. Αρκεί να προσθέσεις ελάχιστη σε ένα χυμό για να του δώσεις το υπέροχο άρωμά της. Χρησιμοποίησε φυσική βανίλια, όχι την τεχνητή «βανιλίνη».

empty alt

Πώς θα κάνεις το βούτυρο να μαλακώσει γρήγορα

Ίσως θέλεις να φτιάξεις ένα κέικ, αλλά ξέχασες να το βγάλεις εγκαίρως εκτός ψυγείου για να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
empty alt

Τι είναι το μαύρο σκόρδο;

Στην εμφάνιση μοιάζει με σκόρδο που έχει χαλάσει, στην πραγματικότητα όμως το μαύρο σκόρδο έχει περάσει από μια ειδική διαδικασία παλαίωσης, η οποία του έχει δώσει εντελώς διαφορετική γεύση με ουμάμι νότες.
empty alt

Στη Βρετανία οργανώνονται εργαστήρια μαγειρικής για ανθρώπους που κάνουν χημειοθεραπεία

Η μητέρα του Ryan Riley, ενός 24χρονου στυλίστα και δημοσιογράφου γεύσης, η οποία πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια από καρκίνο του πνεύμονα, απολάμβανε να μαγειρεύει και να παρακολουθεί εκπομπές μαγειρικής.
empty alt

4 συνταγές για αποτοξίνωση από το κρέας μετά τις γιορτές

Τα τελευταία χρόνια η χορτοφαγία έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος ακόμα και στη χώρα μας, καθώς κάποιοι αποφασίζουν να κόψουν το κρέας για λόγους ηθικής, υγείας και/ή προστασίας του περιβάλλοντος.
empty alt

5 καλοκαιρινά comfort foods που μας φτιάχνουν τη διάθεση

Η όσφρηση είναι η πιο αρχέγονη αίσθηση, αυτή που οδηγεί κατευθείαν σε βαθιά ριζωμένες αναμνήσεις. Έτσι εξηγείται γιατί όταν ευωδιάζουν στο σπίτι φρεσκοκομμένες πατάτες στο τηγάνι ανασύρονται αυτόματα από τη μνήμη μακρινές εικόνες από τη γιαγιά μας στο χωριό, να στρώνει το βράδυ το τραπέζι για να […]
empty alt

Εστιατόρια, υψηλή γαστρονομία και FNL Best Restaurant Awards 2020

Γεύσεις πολλών αστέρων με διακρίσεις και βραβεία
empty alt

Strawberry fields forever

Ένα είναι το φρούτο σήμα-κατατεθέν αυτής της εποχής και μικροί και μεγάλοι τής έχουν αδυναμία! Η φράουλα (Fragaria ananassa) προέρχεται από την Ευρώπη τον 18ο αιώνα.
empty alt

Βαρκάδα στην απόλαυση με αβοκάντο+αβγό

Τα γεμισμένα αβοκάντο είναι ο αγαπημένος μας τρόπος να τρώμε τα φρούτα. Είναι κρεμώδης υφή ζευγάρι τέλειο με ένα απλό αυγό και τραγανό μπέικον.
Back To Top