Οι χυμοί φαίνεται να έχουν γίνει τα νέα κοκτέιλ, κατά κάποιον τρόπο, καθώς τα juice bars αυξάνονται όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας, ενώ οι πιο «ενημερωμένες» καφετέριες διαθέτουν πλέον ένα μενού με άπειρους συνδυασμούς φρούτων και λαχανικών.


Οι χυμοί φαίνεται να έχουν γίνει τα νέα κοκτέιλ, κατά κάποιον τρόπο, καθώς τα juice bars αυξάνονται όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας, ενώ οι πιο «ενημερωμένες» καφετέριες διαθέτουν πλέον ένα μενού με άπειρους συνδυασμούς φρούτων και λαχανικών. Το ήξερες, ωστόσο, ότι στους σπιτικούς σου χυμούς μπορείς να προσθέσεις και άλλα υλικά, πέρα από φρούτα και λαχανικά, δίνοντας μια νέα διάσταση στη γεύση τους – και επιπλέον υγιεινά οφέλη; Για παράδειγμα:

Μυρωδικά. Ίσως στη λεμονάδα σου να χρησιμοποιείς ήδη φρέσκο δυόσμο, το είχες σκεφτεί όμως, π.χ., ότι σε ένα χυμό από καρότο και μήλο ταιριάζουν η πιπερόριζα και το θυμάρι, στο καρότο και το αχλάδι το δεντρολίβανο, στο χυμό γκρέιπφρουτ ο βασιλικός ή σε ένα μείγμα από κέιλ, σπανάκι, αγγούρι και ανανά η πιπερόριζα και ο κόλιανδρος;

Ανθόνερο. Λίγες σταγόνες ανθόνερου από άνθη πορτοκαλιάς ή ροδόνερου αναμειγμένες με ζάχαρη όταν προστίθενται σε πράσινους χυμούς απαλύνουν τη γεύση ενός λαχανικού που πικρίζει. Μπορείς πάντως να δοκιμάσεις να τις προσθέσεις σε όλα τα είδη των χυμών, καθώς και σε κοκτέιλ, ξεκινώντας από μία σταγόνα για να δεις αν σου αρέσει το αποτέλεσμα.

Ενεργός άνθρακας σε σκόνη. Λέγεται ότι έχει αποτοξινωτική δράση για τον οργανισμό και είναι μια από τις πιο δημοφιλείς νέες τάσεις, ωστόσο η συγκεκριμένη ιδιότητά του παραμένει αμφιλεγόμενη. Αν προσθέσεις πάντως ελάχιστη ποσότητα ενεργού άνθρακα σε έναν χυμό φρούτων, θα «σπάσεις» την υπερβολική γλυκύτητά του.

Πιπέρι καγιέν. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις, εναλλακτικά, μαύρο πιπέρι ή κανέλα για να δώσεις στο χυμό μια πιο πικάντικη διάσταση.

Σκόνη βανίλιας. Αρκεί να προσθέσεις ελάχιστη σε ένα χυμό για να του δώσεις το υπέροχο άρωμά της. Χρησιμοποίησε φυσική βανίλια, όχι την τεχνητή «βανιλίνη».

empty alt

Μήλο: ο πολύτιμος σύμμαχος της υγείας

Ένα μήλο την ημέρα όχι μόνο κάνει τον γιατρό πέρα, αλλά και πέντε διαφορετικές μορφές καρκίνου, ίσως και περισσότερες, υποστηρίζει μία νέα μελέτη.
empty alt

Περί Γαστονομίας

Η πιο παρεξηγημένη λέξη σε αυτή τη χώρα, τουλάχιστον όσον αφορά στα θέματα της γεύσης, είναι η «γαστρονομία».
empty alt

Πώς θα αποστειρώσεις ένα γυάλινο βάζο

Η αποστείρωση των βάζων όπου σκοπεύεις να φυλάξεις π.χ. μια μαρμελάδα απομακρύνει όλους τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Αν παραλείψεις αυτό το στάδιο προετοιμασίας, το περιεχόμενό τους μπορεί να αλλοιωθεί γρήγορα.
empty alt

To hot κοκτέιλ των φετινών Χριστουγέννων!

Στις γιορτές δεν πίνουμε μόνο ζεστό κρασί, σαμπάνια και λικέρ. Μπορούμε να απολαύσουμε άνετα και τη Μαργαρίτα, παραλλαγμένη και σερβιρισμένη έτσι ώστε να παραπέμπει σε χιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο.
empty alt

Τι να κάνεις αν σβολιάσει η σοκολάτα σου ενώ τη λιώνεις

Καθώς λιώνει η σοκολάτα, τα συστατικά της (συνήθως κακάο, ζάχαρη και βούτυρο κακάο) απλώνονται ομοιόμορφα, δημιουργώντας μια ρευστή μάζα.
empty alt

Φαγκρί «ΑΒ επιλογή» στη σχάρα με ντοματίνια και πιπεριές κέρατο

Τα ψάρια αποτελούν εξαιρετική τροφή για κάθε εποχή, αφού είναι πλούσια σε θρεπτικότητα και γεύση, μαγειρεύονται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και μπορούν να ταιριάξουν άνετα σε κάθε τραπέζι.
empty alt

Margarita time: Μη μαδάς τις μαργαρίτες, πιες τες!

Margarita: το απόλυτο χιτ του καλοκαιριού σε προκαλεί να αφεθείς, να το απολαύσεις και να ανακαλύψεις όλες τις νέες του εκδοχές που θα απογειώσουν τις στιγμές σου.
empty alt

Γευστικές βόμβες με αβοκάντο και μπέικον

Το αβοκάντο είναι μια θρεπτική τροφή με ωφέλιμα λίπη και πολύτιμα συστατικά που προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στη διατροφή σου! Στην «πειραγμένη» αυτή εκδοχή του το συνδυάζουμε με «επικίνδυνα» υλικά που δίνουν μια έκρηξη γευστικής απόλαυσης.
Back To Top