Είπαμε να κάνεις οικονομία αλλά όχι κι έτσι βρε παιδί μου! Σίγουρα οι ειδικοί συμφωνούν ότι δεν σημαίνει ότι επειδή κάτι έχει λήξει πρέπει να το πετάξεις κατευθείαν.

Είπαμε να κάνεις οικονομία αλλά όχι κι έτσι βρε παιδί μου! Σίγουρα οι ειδικοί συμφωνούν ότι δεν σημαίνει ότι επειδή κάτι έχει λήξει πρέπει να το πετάξεις κατευθείαν. Εξάλλου, σε πολλά τρόφιμα η ημερομηνία που αναγράφει η ετικέτα είναι λίγες ημέρες ή ακόμα και εβδομάδες νωρίτερα από την πραγματική στιγμή που θεωρείται ότι η συγκεκριμένη τροφή χαλάει, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα ακόμα και αν την καταναλώσεις μετά την επίσημη ημερομηνία λήξης.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια τρόφιμα που σίγουρα δεν πρέπει να καταναλώνεις μετά την ημερομηνία λήξης τους, αφού μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία σου.

Αυγά
Η πιο συνηθισμένη αιτία τροφικής δηλητηρίασης είναι η κατανάλωση κάποιας τροφής που περιέχει χαλασμένο αυγό. Για αυτό, μην σκεφτείς ότι εντάξει, αν τα βάλεις μέσα στο κέικ δεν πειράζει που τα έχεις 5 μήνες στο ψυγείο σου!

Κοτόπουλο
Το καλύτερο είναι να το φάτε, όπως και όλα τα φαγητά, φρέσκο. Αν το βάλετε στην κατάψυξη, θα παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του, όταν όμως το αποψύξετε θα πρέπει να φροντίσετε να το μαγειρέψετε καλά.

Αλλαντικά
Στα επεξεργασμένα και προσυσκευασμένα κρέατα, όπως είναι τα αλλαντικά, είναι πολύ συνηθισμένο να αναπτύσσονται βακτήρια. Για αυτό προσοχή με τις ημερομηνίες λήξης των αλλαντικών, αφού υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από λιστέρια ή E.coli.

Μαλακά τυριά
Τα μαλακά τυριά έχουν πολύ περισσότερη υγρασία από τα σκληρά, για αυτό, όταν έχει περάσει η ημερομηνία λήξης υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να αναπτυχθεί μούχλα και να πάθεις λιστέρια. Για αυτό, αν δεις τίποτα περίεργο πάνω στο τυρί σου, μάλλον ήρθε η ώρα να το αποχωριστείς.

Οστρακοειδή
Εντάξει, το πιο πιθανό είναι ότι θα καταλάβεις ότι χάλασαν γιατί γίνονται αρκετά δυσώδη (για να το πω κομψά) και βγάζουν γλίτσα, οπότε σίγουρα απαγορεύεται να το φας. Σε περίπτωση που κάτι σοβαρό έχει πάθει και η όραση και η όσφρησή σου και φας χαλασμένα οστρακοειδή, κινδυνεύεις από μία λοίμωξη που μπορεί να γίνει θανατηφόρα που την προκαλεί ένα βακτήριο που λέγεται Vibrio vulnificus.

Γαρίδες
Όπως και τα οστρακοειδή, αναπτύσσουν βακτήρια ακόμα και όταν είναι κατεψυγμένα ή σχετικά φρέσκα. Για αυτό οι γαρίδες, και γενικά τα μαλάκια, πρέπει να καταναλώνονται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

empty alt

Μπορεί το είδος του σερβίτσιου να σε κάνει να τρως περισσότερο;

Αν ανήκεις και εσύ σε όσους μόλις ξεκίνησαν δίαιτα εν όψει καλοκαιριού, αναρωτήσου: «Μήπως τελικά δεν με παχαίνει το φαγητό αλλά το πιάτο στο οποίο το τρώω;».
empty alt

Στην Κροατία θα ζήσεις την εμπειρία της επίσκεψης σε ένα υποβρύχιο οινοποιείο

Η Κροατία έχει ούτως ή άλλως πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της – όχι τυχαία, άλλωστε, το επιβλητικό κάστρο του Dubrovnik χρησιμοποιείται ως σκηνικό για το King’s Landing του Game of Thrones.
empty alt

Η αγρότισσα που νοικιάζει… σαλιγκάρια για ταινίες και διαφημιστικά σποτ!

Για την πλειοψηφία των ανθρώπων, τα σαλιγκάρια απλά βγαίνουν μετά τη βροχή, αφήνουν ίχνη στο διάβα τους και συνδέονται με τη γαλλική κουζίνα.
empty alt

3 τρόποι να στραγγίσεις τα φύλλα μαρουλιού

Θέλεις να στραγγίσεις τα φύλλα του μαρουλιού που θα χρησιμοποιήσεις στη σαλάτα σου εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο; Σου προτείνουμε τρεις διαφορετικούς τρόπους να το πετύχεις: 1.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα οργανώσεις το τέλειο γεύμα με μπουφέ (+ 5 ιδέες πιάτων)

Αν πιστεύεις ότι όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο σε ένα σπιτικό τραπέζι, τότε μάλλον η λύση του μπουφέ σου ταιριάζει περισσότερο από ένα καθιστό γεύμα.
empty alt

Marzipan – ένα γλυκό θαύμα φτιαγμένο από αμύγδαλα

Το Marzipan, μια νόστιμη και ελαφριά λιχουδιά από έναν αρκετά ασυνήθιστο συνδυασμό ζάχαρης και ψίχας αμυγδάλου, συχνά τονισμένο με εκχύλισμα αμυγδάλου.
empty alt

Μπέικον + αβοκάντο = βόμβα απόλαυσης

Ποτέ το γουακαμόλε δεν βρήκε πιο ταιριαστό συνδυασμό
empty alt

Συνταγή για κλασικά ιταλικά κεφτεδάκια για να πεις mamma mia

Το τέλειο κεφτεδάκι είναι έργο τέχνης. Πρέπει να είναι τρυφερό, γεμάτο γεύση, όμορφα στρογγυλό και να μη διαλύεται κατά το μαγείρεμα. Ευτυχώς για εσάς, η κλασική μας ιταλική συνταγή για κεφτεδάκια περνάει όλα αυτά τα τεστ με μεγάλη επιτυχία. Ενώ μας αρέσουν τα ψητά κεφτεδάκια, το ψήσιμο των...
Back To Top