Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, και ιδιαίτερα καθώς πλησιάζουν οι μέρες για τα πρώτα καλοκαιρινά μπάνια, η σαλάτα μετατρέπεται σε πρωταγωνιστή των μενού μας.

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, και ιδιαίτερα καθώς πλησιάζουν οι μέρες για τα πρώτα καλοκαιρινά μπάνια, η σαλάτα μετατρέπεται σε πρωταγωνιστή των μενού μας. Ακολουθώντας τα παρακάτω tips θα κάνεις την προετοιμασία της πιο εύκολη, γρήγορη και θα αποκομίσεις τα μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία και τον ουρανίσκο σου.

1. Ακολούθησε τα χρώματα του ουράνιου τόξου: Όσο περισσότερα χρώματα από φρούτα, λαχανικά και άλλα υλικά περιέχει μια σαλάτα, τόσο πιο πλούσια σε υγιεινά οφέλη αλλά και γεύση είναι.

2. Μη διστάσεις να προσθέσεις όσπρια: Τα μαυρομάτικα φασόλια, οι φακές και τα ρεβύθια είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις υλικών, τα οποία μπορείς μάλιστα να βράσεις σε μεγάλες ποσότητες για να έχεις για όλη την εβδομάδα. Δίνουν στη σαλάτα σου περισσότερη γεύση, τραγανή υφή, έξτρα πρωτεΐνες και μικροθρεπτικά συστατικά, με μία κίνηση.

3. Βράσε μια μεγάλη ποσότητα δημητριακών: Μαγείρεψε π.χ. στις αρχές της εβδομάδας κινόα, καστανό ρύζι ή όποιο άλλο δημητριακό θέλεις να προσθέσεις στις σαλάτες σου, διατήρησέ το στο ψυγείο και χρησιμοποίησε καθημερινά από λίγο.

4. Ετοίμασε από πριν και τα λαχανικά: Την ίδια τακτική με τα δημητριακά και τα όσπρια μπορείς να εφαρμόσεις και σε λαχανικά που δεν μαραίνονται γρήγορα, όπως είναι οι πιπεριές και το μπρόκολο. Όποτε έχεις λίγο παραπάνω χρόνο, πλύνε τα, μαγείρεψέ τα αν χρειαστεί και κόψε τα σε κομματάκια, ώστε να τα έχεις έτοιμα οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις να τα χρησιμοποιήσεις σε σαλάτες ή άλλες συνταγές.

5. Διατήρησε έξυπνα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Από την άλλη, φυλλώδη λαχανικά όπως το μαρούλι, η ρόκα και το κέιλ μαραίνονται γρήγορα. Για να παρατείνεις τη φρεσκάδα τους, αποθήκευσε καθένα ξεχωριστά, σε ένα πλαστικό σακουλάκι στο ψυγείο, το οποίο θα έχεις φουσκώσει προτού κλείσεις αεροστεγώς!

6. Χρησιμοποίησε έναν πατατοκαθαριστή αντί για μαχαίρι: Αυτό το εργαλείο θα σου λύσει τα χέρια σε πολλές στιγμές: όταν, για παράδειγμα, θέλεις να κόψεις την παρμεζάνα σε λεπτές φλοίδες ή να δώσεις διαφορετική μορφή σε συγκεκριμένα υλικά σου, για παράδειγμα κόβοντας τα καρότα και τα αγγουράκια σε λεπτές λωρίδες και όχι σε μπαστουνάκια.

7. Προστάτευσε τα στεγνά υλικά σου από την υγρασία: Αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις υλικά που θέλεις να παραμείνουν στεγνά και τραγανά, π.χ. κρουτόν ή κουκουνάρι, αλλά δεν πρόκειται να καταναλώσεις τη σαλάτα αμέσως, φύλαξέ τα σε ένα ξεχωριστό σακουλάκι και πρόσθεσέ τα στη σαλάτα τη στιγμή της κατανάλωσης. Κάνε το ίδιο και με το ντρέσινγκ της σαλάτας (το οποίο βέβαια θα αποθηκεύσεις, για να μην υπάρξουν διαρροές, σε ένα βαζάκι ή ταπεράκι).

empty alt

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο σκληρό και το μαλακό αλεύρι;

Το σκληρό αλεύρι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ιδιαίτερα σε γλουτένη, η οποία είναι απαραίτητη για να φουσκώσει το ψωμί (διαφορετικά, το αποτέλεσμα θα είναι επίπεδα και σκληρά πιτάκια).
empty alt

6 εναλλακτικοί τρόποι να απολαύσεις τα κεφτεδάκια που περίσσεψαν

Είτε σου περίσσεψαν κεφτεδάκια που τηγάνισες είτε έπλασες περισσότερα από όσα χρειαζόσουν σε ένα γεύμα για να αφήσεις μερικά στην άκρη για μια άλλη μέρα, υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα απολαύσεις, πέρα από τα να τα συνοδεύσεις με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι και μια πράσινη σαλάτα.
empty alt

Στελέχη μπρόκολου: να τα πετάξεις ή όχι;

Αν κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να μαγειρέψεις μπρόκολο κρατάς τα ανθάκια και πετάς τα στελέχη του, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ο βασικότερος παράγοντας ζύμωσης. Οι χημικοί διογκωτικοί παράγοντες ήταν γνωστοί ακόμη και στην αρχαιότητα, αλλά μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν το καθαρό όξινο ανθρακικό νάτριο έγινε εμπορικά διαθέσιμο, η δημοτικότητά τους στο ψήσιμο πραγματικά απογειώθηκε.
empty alt

Διεθνής Μέρα Gin and tonic! Say cheers!

Το Gin and tonic υπήρξε ουσιαστικά ένα βρετανικό ποτό για μεγάλο χρονικό διάστημα και πλέον θεωρείται παγκοσμίως κλασικό.
empty alt

Τραγανές φλούδες γλυκοπατάτας με γουακαμόλε

Ψήνοντας τις γλυκοπατάτες με τη φλούδα τους θα έχεις ένα τραγανό αποτέλεσμα που θα συνδυαστεί εξαιρετικά με τη βελούδινη υφή του γουακαμόλε για μια λαχταριστή απόλαυση που θα εκτιμήσει δεόντως η γλώσσα και ο ουρανίσκος σου.
empty alt

Τάρτα με εσπεριδοειδή – που φέρνει τα πάνω κάτω

Τα εσπεριδοειδή φρούτα αναδεικνύονται τέλεια μέσα από αυτό το όμορφο κι «ανάποδο» κέικ και θα σας ταξιδέψουν σε μια φθινοπωρινή πανδαισία αρωμάτων, γεύσεων και χρωμάτων.
empty alt

Κάντε την έκπληξη με πέστο-καλαμποκόψωμο

Μια καλοκαιρινή γεύση αγαπημένων παιδικών αναμνήσεων
Back To Top