Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, και ιδιαίτερα καθώς πλησιάζουν οι μέρες για τα πρώτα καλοκαιρινά μπάνια, η σαλάτα μετατρέπεται σε πρωταγωνιστή των μενού μας.

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, και ιδιαίτερα καθώς πλησιάζουν οι μέρες για τα πρώτα καλοκαιρινά μπάνια, η σαλάτα μετατρέπεται σε πρωταγωνιστή των μενού μας. Ακολουθώντας τα παρακάτω tips θα κάνεις την προετοιμασία της πιο εύκολη, γρήγορη και θα αποκομίσεις τα μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία και τον ουρανίσκο σου.

1. Ακολούθησε τα χρώματα του ουράνιου τόξου: Όσο περισσότερα χρώματα από φρούτα, λαχανικά και άλλα υλικά περιέχει μια σαλάτα, τόσο πιο πλούσια σε υγιεινά οφέλη αλλά και γεύση είναι.

2. Μη διστάσεις να προσθέσεις όσπρια: Τα μαυρομάτικα φασόλια, οι φακές και τα ρεβύθια είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις υλικών, τα οποία μπορείς μάλιστα να βράσεις σε μεγάλες ποσότητες για να έχεις για όλη την εβδομάδα. Δίνουν στη σαλάτα σου περισσότερη γεύση, τραγανή υφή, έξτρα πρωτεΐνες και μικροθρεπτικά συστατικά, με μία κίνηση.

3. Βράσε μια μεγάλη ποσότητα δημητριακών: Μαγείρεψε π.χ. στις αρχές της εβδομάδας κινόα, καστανό ρύζι ή όποιο άλλο δημητριακό θέλεις να προσθέσεις στις σαλάτες σου, διατήρησέ το στο ψυγείο και χρησιμοποίησε καθημερινά από λίγο.

4. Ετοίμασε από πριν και τα λαχανικά: Την ίδια τακτική με τα δημητριακά και τα όσπρια μπορείς να εφαρμόσεις και σε λαχανικά που δεν μαραίνονται γρήγορα, όπως είναι οι πιπεριές και το μπρόκολο. Όποτε έχεις λίγο παραπάνω χρόνο, πλύνε τα, μαγείρεψέ τα αν χρειαστεί και κόψε τα σε κομματάκια, ώστε να τα έχεις έτοιμα οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις να τα χρησιμοποιήσεις σε σαλάτες ή άλλες συνταγές.

5. Διατήρησε έξυπνα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Από την άλλη, φυλλώδη λαχανικά όπως το μαρούλι, η ρόκα και το κέιλ μαραίνονται γρήγορα. Για να παρατείνεις τη φρεσκάδα τους, αποθήκευσε καθένα ξεχωριστά, σε ένα πλαστικό σακουλάκι στο ψυγείο, το οποίο θα έχεις φουσκώσει προτού κλείσεις αεροστεγώς!

6. Χρησιμοποίησε έναν πατατοκαθαριστή αντί για μαχαίρι: Αυτό το εργαλείο θα σου λύσει τα χέρια σε πολλές στιγμές: όταν, για παράδειγμα, θέλεις να κόψεις την παρμεζάνα σε λεπτές φλοίδες ή να δώσεις διαφορετική μορφή σε συγκεκριμένα υλικά σου, για παράδειγμα κόβοντας τα καρότα και τα αγγουράκια σε λεπτές λωρίδες και όχι σε μπαστουνάκια.

7. Προστάτευσε τα στεγνά υλικά σου από την υγρασία: Αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις υλικά που θέλεις να παραμείνουν στεγνά και τραγανά, π.χ. κρουτόν ή κουκουνάρι, αλλά δεν πρόκειται να καταναλώσεις τη σαλάτα αμέσως, φύλαξέ τα σε ένα ξεχωριστό σακουλάκι και πρόσθεσέ τα στη σαλάτα τη στιγμή της κατανάλωσης. Κάνε το ίδιο και με το ντρέσινγκ της σαλάτας (το οποίο βέβαια θα αποθηκεύσεις, για να μην υπάρξουν διαρροές, σε ένα βαζάκι ή ταπεράκι).

empty alt

Το tip που θα σου λύσει τα χέρια στο μαγείρεμα

Ας πούμε ότι είναι Σάββατο βράδυ και ξαφνικά σου τηλεφωνούν φίλοι για να περάσουν από το σπίτι («για έναν καφέ, δεν χρειάζεται να μαγειρέψεις κάτι») αλλά καθώς αυτοί πάντα ετοιμάζουν τραπέζια υπερπαραγωγή, δεν σου κάνει καρδιά να τους κεράσεις πίτσες από ντελίβερι.
empty alt

Ορεκτικά από πατατάκια: η νέα τάση στα ρεβεγιόν!

Ποιος θα διαφωνούσε ότι τα πατατάκια είναι η ένοχη απόλαυση όλων μας; Τώρα έχεις το ιδανικό άλλοθι να (συνεχίσεις να) τα σερβίρεις στα σπιτικά σου ρεβεγιόν, καθώς το Epicurious.com δημοσίευσε ένα μεγάλο θέμα όπου προτείνει τρόπους να τα μετατρέψεις σε ορεκτικά, συνδυάζοντάς τα με αλλαντικά, τυρί...
empty alt

Πώς δεν θα κολλήσει το γάλα που ζεσταίνεις σε κατσαρολάκι

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί όταν ζεσταίνεις γάλα για να φτιάξεις π.χ. μια σάλτσα για ζυμαρικά ή ένα σοκολατένιο ρόφημα, να σου κολλάει μια λεπτή στρώση στον πάτο της κατσαρόλας, που αν δεν καθαριστεί αμέσως χρειάζεται τρίψιμο.
empty alt

Πώς θα μας βοηθήσει το πιστολάκι μαλλιών να πετύχουμε τραγανή πέτσα κοτόπουλου;

Λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από την τραγανή πέτσα του κοτόπουλου που έχει ψηθεί στο φούρνο και μια δημοσιογράφος γεύσης, η Helen Rosner, υποστηρίζει στο New Yorker ότι γνωρίζει το μυστικό για να την πετύχουμε.
empty alt

10 μυστικά ειδικών για να ανεβάσεις top φωτογραφίες φαγητού στο Instagram

Μα πώς τα καταφέρνει ένας food stylist να κάνει ακόμη και τη φωτογραφία ενός «ταπεινού» λαδερού να μοιάζει με έργο τέχνης, ενώ το αποτέλεσμα που πετυχαίνεις εσύ να θυμίζει περισσότερο… λάσπη παρά λαχταριστό έδεσμα; Ο καλός εξοπλισμός σίγουρα βοηθάει, όμως δεν είναι το παν.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Umami;

Το ουμάμι (Umami),( όπως μαθαίνουμε στη Βικιπαίδεια), η καλή γεύση ή νοστιμιά, είναι μια από τις πέντε βασικές γεύσεις,μαζί με το γλυκό, το ξινό, το πικρό και το αλμυρό.
empty alt

Καιρός για…frozen yogurt

Οι θερμοκρασίες της άνοιξης ανεβαίνουν όπως ανεβαίνει κι η διάθεση μικρών και μεγάλων για παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι.
empty alt

«Ο Έκτορας Μποτρίνι πιο επιδραστικός σεφ της Ελλάδας» σύμφωνα με την ψηφοφορία των Ελλήνων σεφ

Άλλη μια σημαντική διάκριση για τον Έκτορα Μποτρίνι
Back To Top