Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, και ιδιαίτερα καθώς πλησιάζουν οι μέρες για τα πρώτα καλοκαιρινά μπάνια, η σαλάτα μετατρέπεται σε πρωταγωνιστή των μενού μας.

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, και ιδιαίτερα καθώς πλησιάζουν οι μέρες για τα πρώτα καλοκαιρινά μπάνια, η σαλάτα μετατρέπεται σε πρωταγωνιστή των μενού μας. Ακολουθώντας τα παρακάτω tips θα κάνεις την προετοιμασία της πιο εύκολη, γρήγορη και θα αποκομίσεις τα μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία και τον ουρανίσκο σου.

1. Ακολούθησε τα χρώματα του ουράνιου τόξου: Όσο περισσότερα χρώματα από φρούτα, λαχανικά και άλλα υλικά περιέχει μια σαλάτα, τόσο πιο πλούσια σε υγιεινά οφέλη αλλά και γεύση είναι.

2. Μη διστάσεις να προσθέσεις όσπρια: Τα μαυρομάτικα φασόλια, οι φακές και τα ρεβύθια είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις υλικών, τα οποία μπορείς μάλιστα να βράσεις σε μεγάλες ποσότητες για να έχεις για όλη την εβδομάδα. Δίνουν στη σαλάτα σου περισσότερη γεύση, τραγανή υφή, έξτρα πρωτεΐνες και μικροθρεπτικά συστατικά, με μία κίνηση.

3. Βράσε μια μεγάλη ποσότητα δημητριακών: Μαγείρεψε π.χ. στις αρχές της εβδομάδας κινόα, καστανό ρύζι ή όποιο άλλο δημητριακό θέλεις να προσθέσεις στις σαλάτες σου, διατήρησέ το στο ψυγείο και χρησιμοποίησε καθημερινά από λίγο.

4. Ετοίμασε από πριν και τα λαχανικά: Την ίδια τακτική με τα δημητριακά και τα όσπρια μπορείς να εφαρμόσεις και σε λαχανικά που δεν μαραίνονται γρήγορα, όπως είναι οι πιπεριές και το μπρόκολο. Όποτε έχεις λίγο παραπάνω χρόνο, πλύνε τα, μαγείρεψέ τα αν χρειαστεί και κόψε τα σε κομματάκια, ώστε να τα έχεις έτοιμα οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις να τα χρησιμοποιήσεις σε σαλάτες ή άλλες συνταγές.

5. Διατήρησε έξυπνα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Από την άλλη, φυλλώδη λαχανικά όπως το μαρούλι, η ρόκα και το κέιλ μαραίνονται γρήγορα. Για να παρατείνεις τη φρεσκάδα τους, αποθήκευσε καθένα ξεχωριστά, σε ένα πλαστικό σακουλάκι στο ψυγείο, το οποίο θα έχεις φουσκώσει προτού κλείσεις αεροστεγώς!

6. Χρησιμοποίησε έναν πατατοκαθαριστή αντί για μαχαίρι: Αυτό το εργαλείο θα σου λύσει τα χέρια σε πολλές στιγμές: όταν, για παράδειγμα, θέλεις να κόψεις την παρμεζάνα σε λεπτές φλοίδες ή να δώσεις διαφορετική μορφή σε συγκεκριμένα υλικά σου, για παράδειγμα κόβοντας τα καρότα και τα αγγουράκια σε λεπτές λωρίδες και όχι σε μπαστουνάκια.

7. Προστάτευσε τα στεγνά υλικά σου από την υγρασία: Αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις υλικά που θέλεις να παραμείνουν στεγνά και τραγανά, π.χ. κρουτόν ή κουκουνάρι, αλλά δεν πρόκειται να καταναλώσεις τη σαλάτα αμέσως, φύλαξέ τα σε ένα ξεχωριστό σακουλάκι και πρόσθεσέ τα στη σαλάτα τη στιγμή της κατανάλωσης. Κάνε το ίδιο και με το ντρέσινγκ της σαλάτας (το οποίο βέβαια θα αποθηκεύσεις, για να μην υπάρξουν διαρροές, σε ένα βαζάκι ή ταπεράκι).

empty alt

Η επιστήμη αποφάσισε: Έτσι πρέπει να τρως τα μανιτάρια σου!

Ήξερες ότι υπάρχει ένα κέντρο ερευνών αφιερωμένο αποκλειστικά στα μανιτάρια; Κι όμως, είναι αλήθεια! Στην Ισπανία υπάρχει το Τεχνολογικό Κέντρο Ερευνών για τα Μανιτάρια, το οποίο ερευνά ό,τι έχει να κάνει με τον πολύτιμο, και πεντανόστιμο, μύκητα.
empty alt

Πόσες μέρες νωρίτερα μπορούμε να τρίψουμε το τυρί χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του;

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

Σούπα κοτόπουλου με σπανάκι και φρέσκο πέστο

Εύκολη, απλή και γρήγορη μια απολαυστική φθινοπωρινή σούπα που ξέρει να σε τονώνει. Αυτή η αρωματική, με ιταλική γεύση συνταγή εκμεταλλεύεται τα συστατικά του γρήγορου μαγειρέματος.
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Το νέο gourmet hot spot της Αθήνας είναι το ολοκαίνουργιο Mayan

Αν σου αρέσουν οι λατινοαμερικάνικες γεύσεις τότε θα ενθουσιαστείς με τη νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.
empty alt

Λευκό Χριστουγεννιάτικο Μοχίτο

Tis the season to be jolly με ένα εορταστικό κοκτέιλ
empty alt

Γεμιστό κοτόπουλο με καρύκευμα Cajun

Αναβαθμίστε το κοτόπουλο με μια ιδιαίτερα γευστική εκδοχή του

Back To Top