Αν κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να μαγειρέψεις μπρόκολο κρατάς τα ανθάκια και πετάς τα στελέχη του, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.

Αν κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να μαγειρέψεις μπρόκολο κρατάς τα ανθάκια και πετάς τα στελέχη του, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Μπορείς να εντάξεις άνετα και τα τελευταία στη μαγειρική σου, γιατί όπως και τα άνθη είναι πεντανόστιμα, αλλά με πιο ήπια και γλυκιά γεύση.

Πώς θα τα μαγειρέψεις όμως, ιδιαίτερα αν έχουν μεστώσει; Κόβεις την πιο μεστή, σκληρή και ξυλώδη βάση τους και, αν χρειαστεί, τα ξεφλουδίζεις, ώστε να μείνει το τρυφερό, σχεδόν λευκό εσωτερικό τους.

Για την ακρίβεια, αν σκοπεύεις να τα ψήσεις στο φούρνο συνήθως μπορείς να αφήσεις και το εξωτερικό τους. Αλλά αν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσεις π.χ. σε μια ομελέτα ή ένα ασιατικό στιρ φράι, όπου θα εκτεθούν σε υψηλές θερμοκρασίες για λιγότερη ώρα και δεν θα προλάβουν να μαλακώσουν, καλύτερα ξεφλούδισέ τα.

Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι να αναδείξεις τη νοστιμιά τους. Μπορείς να τα καταναλώσεις ωμά, προσθέτοντάς τα σε σαλάτες (αφού πρώτα τα ξεφλουδίσεις και τα κόψεις σε λεπτές φέτες), ή να φτιάξεις με αυτά μια φανταστική πέστο μπρόκολου, χτυπώντας τα στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά που προβλέπει η ιταλική συνταγή.

empty alt

Άσε τα ηρεμιστικά και πιάσε τα λεμόνια

  Ξέραμε ότι υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση γιατί θέλουμε να ζούμε σε ένα σπίτι, περιτριγυρισμένο από λεμονιές! Και σήμερα σου επιβεβαιώνω τον… εθισμό που έχεις στον μυρωδάτο αυτό φυτό! Απ’ ότι φαίνεται λοιπόν, το να… σνιφάρεις λεμόνια, μόνο σε καλό θα σου βγει! Είτε πρόκειται να μυρίσεις […]
empty alt

Ο καφές σου μπορεί να είναι γεμάτος έντομα

Όταν ανοίγεις μία καινούρια συσκευασία αλεσμένου καφέ, το πιο πιθανό είναι ότι μεθάς με το άρωμά του.
empty alt

Γιατί οι ειδικοί του κρασιού ρίχνουν αλάτι στα ποτήρια τους;

Νομίζετε πως ξέρετε πολλά μυστικά για το κρασί και τί το κάνει εύγευστο και ιδιαίτερο; Αν σας λέγαμε πως υπάρχει εκεί έξω ένας εύκολος και φτηνός τρόπος να ενισχύσετε τη γεύση του οίνου, που μάλλον ελάχιστοι γνωρίζουν; Ανοίξτε ένα μπουκάλι με το αγαπημένο σας κρασί, και πριν […]
empty alt

Τα 20 βιβλία μαγειρικής που κάθε σεφ πρέπει να διαβάσει!

Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Μυστικά κατανάλωσης των φρούτων

* Αν θέλετε να αδυνατίσετε, να προτιμάτε τα άγουρα φρούτα. Όσο πιο άγουρα, τόσο περισσότερο κόβουν την όρεξη και τόσο πιο χαμηλά διατηρούν τα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα.
empty alt

Smoothies με ανανά, εξωτικό άρωμα με φουλ πολύτιμα συστατικά

Τα φρούτα ταιριάζουν εύκολα με ποικιλία τροφών που περιέχουν πολύτιμα συστατικά και όταν συνδυάζονται δημιουργούν απολαυστικά smoothies που σου προσφέρουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες στο μάξιμουμ!   Πράσινο smoothie ανανά Χρησιμοποίησε ώριμες μπανάνες συνδυάζοντας με κρεμώδες στραγγιστό γιαούρτι, σπανάκι και...
empty alt

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου
empty alt

Συνταγή για παναρισμένο λάχανο σαν σνίτσελ

Μια γευστική εκδοχή που ανατρέπει όσα ήξερες για το λάχανο

Back To Top