Αν κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να μαγειρέψεις μπρόκολο κρατάς τα ανθάκια και πετάς τα στελέχη του, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.

Αν κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να μαγειρέψεις μπρόκολο κρατάς τα ανθάκια και πετάς τα στελέχη του, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Μπορείς να εντάξεις άνετα και τα τελευταία στη μαγειρική σου, γιατί όπως και τα άνθη είναι πεντανόστιμα, αλλά με πιο ήπια και γλυκιά γεύση.

Πώς θα τα μαγειρέψεις όμως, ιδιαίτερα αν έχουν μεστώσει; Κόβεις την πιο μεστή, σκληρή και ξυλώδη βάση τους και, αν χρειαστεί, τα ξεφλουδίζεις, ώστε να μείνει το τρυφερό, σχεδόν λευκό εσωτερικό τους.

Για την ακρίβεια, αν σκοπεύεις να τα ψήσεις στο φούρνο συνήθως μπορείς να αφήσεις και το εξωτερικό τους. Αλλά αν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσεις π.χ. σε μια ομελέτα ή ένα ασιατικό στιρ φράι, όπου θα εκτεθούν σε υψηλές θερμοκρασίες για λιγότερη ώρα και δεν θα προλάβουν να μαλακώσουν, καλύτερα ξεφλούδισέ τα.

Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι να αναδείξεις τη νοστιμιά τους. Μπορείς να τα καταναλώσεις ωμά, προσθέτοντάς τα σε σαλάτες (αφού πρώτα τα ξεφλουδίσεις και τα κόψεις σε λεπτές φέτες), ή να φτιάξεις με αυτά μια φανταστική πέστο μπρόκολου, χτυπώντας τα στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά που προβλέπει η ιταλική συνταγή.

empty alt

Μήλο: ο πολύτιμος σύμμαχος της υγείας

Ένα μήλο την ημέρα όχι μόνο κάνει τον γιατρό πέρα, αλλά και πέντε διαφορετικές μορφές καρκίνου, ίσως και περισσότερες, υποστηρίζει μία νέα μελέτη.
empty alt

Έτσι δεν θα μαυρίσει ένα αβοκάντο που έχεις κόψει

Τα αβοκάντο φημίζονται για την ταχύτητα με την οποία μαυρίζουν από τη στιγμή που θα κοπούν. Η αλλαγή του χρώματός τους οφείλεται στην οξείδωση, τη χημική αντίδραση που συμβαίνει όταν έρχονται σε επαφή με τον αέρα και η οποία δεν χαλάει μόνο την όψη αλλά και τη […]
empty alt

«Γιατί απολαμβάνω να βγαίνω για φαγητό μόνη»

Αν κάθε φορά που βλέπεις κάποιον να τρώει μόνος του σε ένα εστιατόριο αισθάνεσαι συμπόνοια, ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις.
empty alt

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια τα κάνεις υπέροχα δροσιστικά επιδόρπια

Αν λατρεύεις τη δροσιά και την οξύτητα του λεμονιού, τότε σίγουρα θα απολαύσεις τη φωτεινή γεύση αυτού του κρεμώδους, δροσιστικού επιδόρπιου.
empty alt

Κηπουρική στην κουζίνα – για δυνατό άρωμα και έξτρα γεύση!

Μια χούφτα φρέσκα ψιλοκομμένα ή θρυμματισμένα βότανα μπορεί να αναδείξει κάθε σπιτικό γεύμα από καλό σε τέλειο.
empty alt

Σπιτικές μπάρες granola

Ποιος δεν λατρεύει τις μπάρες granola; Και τώρα είναι τόσο εύκολο να τις φτιάξεις στο σπίτι, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείς να ελέγξεις όλα τους τα συστατικά! Μπορείς να τροποποιήσεις αυτήν τη συνταγή βάζοντας τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς ή τα αποξηραμένα φρούτα που προτιμάς.
empty alt

Απολαυστικά ρολά με σπανάκι

Κάντε την έκπληξη με μια πειραγμένη «σπανακόπιτα»
empty alt

Απολαυστικό flatbread με σπανάκι, τυριά και ρεβίθι

Μια ανατροπή στο ψωμί και την πίτσα που θα σας ενθουσιάσει
Back To Top