Αν κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να μαγειρέψεις μπρόκολο κρατάς τα ανθάκια και πετάς τα στελέχη του, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.

Αν κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να μαγειρέψεις μπρόκολο κρατάς τα ανθάκια και πετάς τα στελέχη του, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Μπορείς να εντάξεις άνετα και τα τελευταία στη μαγειρική σου, γιατί όπως και τα άνθη είναι πεντανόστιμα, αλλά με πιο ήπια και γλυκιά γεύση.

Πώς θα τα μαγειρέψεις όμως, ιδιαίτερα αν έχουν μεστώσει; Κόβεις την πιο μεστή, σκληρή και ξυλώδη βάση τους και, αν χρειαστεί, τα ξεφλουδίζεις, ώστε να μείνει το τρυφερό, σχεδόν λευκό εσωτερικό τους.

Για την ακρίβεια, αν σκοπεύεις να τα ψήσεις στο φούρνο συνήθως μπορείς να αφήσεις και το εξωτερικό τους. Αλλά αν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσεις π.χ. σε μια ομελέτα ή ένα ασιατικό στιρ φράι, όπου θα εκτεθούν σε υψηλές θερμοκρασίες για λιγότερη ώρα και δεν θα προλάβουν να μαλακώσουν, καλύτερα ξεφλούδισέ τα.

Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι να αναδείξεις τη νοστιμιά τους. Μπορείς να τα καταναλώσεις ωμά, προσθέτοντάς τα σε σαλάτες (αφού πρώτα τα ξεφλουδίσεις και τα κόψεις σε λεπτές φέτες), ή να φτιάξεις με αυτά μια φανταστική πέστο μπρόκολου, χτυπώντας τα στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά που προβλέπει η ιταλική συνταγή.

empty alt

Οι φυτικές ίνες ασπίδα για τις χρόνιες παθήσεις

Μείωση του κινδύνου εκδήλωσης χρόνιων παθήσεων, όπως η στεφανιαία νόσος, το εγκεφαλικό, ο διαβήτης και διάφορες μορφές καρκίνου έχουν όσοι ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες.
empty alt

Ο πιο νοικοκυρεμένος τρόπος να κόψεις τη ζύμη με κουπ πατ

Πλησιάζει η εποχή που θα κόβουμε αστεράκια και αγγελάκια με κουπ πατ. Κάποιες φορές, ωστόσο, τα σχήματα δεν βγαίνουν τόσο τέλεια όσο είναι τα καλούπια μας, προκαλώντας την απογοήτευση σε μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Αλήθεια, τι τρώνε τα μοντέλα; Πέντε tips κατευθείαν από τις πασαρέλες

Τα μοντέλα έχουν τη φήμη ότι μένουν όσο πιο μακριά μπορούν από τις κατσαρόλες ώστε να δείχνουν skinny στα σόου μόδας και στις φωτογραφίσεις.
empty alt

3 τρόποι να κάνεις τα κολοκυθάκια απίστευτα νόστιμα

Τα κολοκυθάκια είναι μάλλον το πιο υποτιμημένο καλοκαιρινό λαχανικό. Συνήθως σερβίρονται νερόβραστα, ως συνοδευτικό σε εστιατόρια και σε γεύματα νοσοκομείου, όμως κατά βάθος κρύβουν μια νοστιμιά που δεν ξέρουν όλοι.
empty alt

Κάστανα στο φούρνο: πώς θα τα ψήσεις και θα τα καθαρίσεις

Μάθε πώς θα ετοιμάσεις κάστανα στο φούρνο. Πιθανότατα ξέρεις πώς είναι τα κάστανα που δεν έχουν ψηθεί καλά: δεν λένε να καθαριστούν με τίποτα, με αποτέλεσμα να καταλήγεις με πληγωμένα δάχτυλα και φλούδες αδέσποτες σε διάφορα σημεία του σπιτιού.
empty alt

Ετοιμάζεις ταξίδι; Πάρε μαζί σου αυτό το σπιτικό σνακ!

Τα μεγάλα ταξίδια μας δίνουν το ιδανικό άλλοθι να ενδώσουμε σε σνακ που είναι πλούσια σε θερμίδες, τα οποία διαφορετικά μπορεί και να αποφεύγαμε.
empty alt

Γκασπάτσο: η σούπα που τρώγεται κρύα!

Θυμίζει ντοματοχυμό αλλά στην πραγματικότητα είναι μια πεντανόστιμη, ισπανική σούπα λαχανικών που καταναλώνεται κρύα και ταιριάζει στις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.
empty alt

Ταϊλανδική σαλάτα με noodles

Αν αγαπάς τις εξωτικές γεύσεις και ψάχνεις μια διαφορετική σαλάτα που το αίσθημα κορεσμού να κρατήσει; Αυτή η ταϊλανδέζικη σαλάτα νουντλς έχει όλα όσα ψάχνεις! Φρεσκοκομμένα λαχανικά, τροπικά φρούτα, απολαυστικά noodles νούγιες ρυζιού και κρεμώδης σάλτσα φυστικιών δημιουργούν ένα ακαταμάχητο...
Back To Top