Ψήνοντας τις γλυκοπατάτες με τη φλούδα τους θα έχεις ένα τραγανό αποτέλεσμα που θα συνδυαστεί εξαιρετικά με τη βελούδινη υφή του γουακαμόλε για μια λαχταριστή απόλαυση που θα εκτιμήσει δεόντως η γλώσσα και ο ουρανίσκος σου.

Ψήνοντας τις γλυκοπατάτες με τη φλούδα τους θα έχεις ένα τραγανό αποτέλεσμα που θα συνδυαστεί εξαιρετικά με τη βελούδινη υφή του γουακαμόλε για μια λαχταριστή απόλαυση που θα εκτιμήσει δεόντως η γλώσσα και ο ουρανίσκος σου. Μια γευστική κι απλή μεξικάνικη συνταγή που μπορείς να αξιοποιήσεις ως ορεκτικό, ως συνοδευτικό αλλά και ως κυρίως πιάτο, ανάλογα με την περίσταση και την όρεξή σου – κι είναι πάντα κάτι που θα εκπλήξει ευχάριστα μια απροειδοποίητη επίσκεψη στο σπίτι ή μια ξαφνική σου λιγούρα.

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 2 ώρες

Μερίδες: 8

Συστατικά

4 μικρές γλυκοπατάτες

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

λίγο αλάτι

μισό φλιτζάνι τεμαχισμένο τυρί Cheddar

sweet

Για το γουακαμόλε

1 ώριμο αβοκάντο

1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ

1 γαρίφαλο αλεσμένο

λίγο αλάτι

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα

2 κουταλιές της σούπας κόκκινο κρεμμύδι, τριμμένο ή ψιλοκομμένο

Ψιλοκομμένο κόλιαντρο για γαρνιτούρα

sweeta

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τύλιξε καλά τις γλυκοπατάτες σε αλουμινόχαρτο και τοποθέτησέ τες σε ένα ταψί. Ψήσε μέχρι να είναι πολύ μαλακές, 50 λεπτά έως 1 ώρα. Ξετύλιξέ τες προσεκτικά και άφησέ τες να κρυώσουν.

Κόψε τις πατάτες στο μισό κατά μήκος και βγάλε τη σάρκα, αφήνοντας ένα λεπτό περίγραμμα (αποθήκευσε τη σάρκα για άλλη χρήση). Τοποθέτησε τις μισές γλυκοπατάτες με τη φλούδα προς τα πάνω σε ένα ταψί. Άλειψε με λάδι και πασπάλισε με αλάτι. Ψήνεις μέχρι να ροδίσουν και να γίνει η φλούδα τραγανή, 20 έως 30 λεπτά.

Κόψε κάθε φλούδα στο ήμισυ και γύρισε προς τα κάτω. Πασπαλίζεις την καθεμία με 1 κουταλιά της σούπας Cheddar. Ψήσε μέχρι να λιώσει το τυρί, 8 έως 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, φτιάξε το γουακαμόλε: Λιώσε το αβοκάντο σε ένα μεσαίο μπολ. Ανακάτεψε με το χυμό λάιμ, το σκόρδο και το αλάτι.

Γέμισε κάθε φλούδα γλυκοπατάτας με γουακαμόλε, ντομάτα, κρεμμύδι και κόλιαντρο, αν θέλεις.

empty alt

Η Παραδοσιακή κουζίνα της Δράμας.

Η περιοχή της Δράμας χαρακτηρίζεται χωρικά από την ιδιομορφία του εδάφους – μια πεδιάδα περιτριγυρισμένη από τρία βουνά, το Παγγαίο, το Φαλακρό και το Μενοίκιο – τον πλούσιο Νέστο και τους παραποτάμους του, από τις έντονες τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες, και πολιτιστικά από τις έντονες...
empty alt

Φτιάξε λικέρ καφέ στο σπίτι σου

Αν απολαμβάνεις το λικέρ καφέ, σου έχουμε καλά νέα: μπορείς να το φτιάξεις πανεύκολα στο σπίτι σου.
empty alt

Μια ιδέα για ένα πρωτότυπο και οικονομικό brunch στο σπίτι

Είναι οικονομικά, ευέλικτα, εύκολα, γρήγορα και μπορούν να ταΐσουν ένα ολόκληρο πλήθος. Ο λόγος για τα γεύματα σε πλατό, όπου μπορείς να σερβίρεις σχεδόν τα πάντα.
empty alt

O σοβαρός λόγος που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνεις το ρύζι

Μπορείς να ξαναζεστάνεις άνετα ένα γεύμα με ρύζι που έχει περισσέψει; Εξαρτάται από το πόσος χρόνος έχει μεσολαβήσει από τότε που μαγειρεύτηκε.
empty alt

Τι διαφορά έχει το παγωτό sorbet από το sherbet;

Παρόλο που το sorbet ακούγεται σχεδόν σαν το sherbet ή sherbert, στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο διαφορετικά παγωμένα γλυκίσματα.
empty alt

Μένουμε σπίτι και κάνουμε μαθήματα μαγειρικής από το youtube

Εξοικειωθείτε με τα μαγειρικά σας σκεύη αλλά και όρους της μαγειρικής παρακολουθώντας μαθήματα στο youtube – ακόμα κι αν αυτή τη στιγμή έχετε έλλειψη από συγκεκριμένα υλικά, η ενασχόληση με τα μαθήματα μαγειρικής θα γεμίσει ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σας και θα κάνει καλό και […]
empty alt

Το γεμιστό κοτόπουλο… αλλιώς!

Το κοτόπουλο είναι ένα υλικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που μπορεί να μαγειρευτεί με άπειρους τρόπους και όλες οι διεθνείς κουζίνες διαθέτουν εξαιρετικές συνταγές για αμέτρητες εκδοχές του.
empty alt

Στήθος γαλοπούλας με δεντρολίβανο

Καρυκεύστε τη γαλοπούλα με ένα μείγμα από δεντρολίβανο, σκόρδο και πάπρικα. Αν τρίψετε το μισό μείγμα απευθείας στο κρέας κάτω από το δέρμα, μπορείτε να αφαιρέσετε την πέτσα πριν το σερβίρετε και να μη χάσετε καθόλου τη γεύση.
Back To Top