Ψήνοντας τις γλυκοπατάτες με τη φλούδα τους θα έχεις ένα τραγανό αποτέλεσμα που θα συνδυαστεί εξαιρετικά με τη βελούδινη υφή του γουακαμόλε για μια λαχταριστή απόλαυση που θα εκτιμήσει δεόντως η γλώσσα και ο ουρανίσκος σου.

Ψήνοντας τις γλυκοπατάτες με τη φλούδα τους θα έχεις ένα τραγανό αποτέλεσμα που θα συνδυαστεί εξαιρετικά με τη βελούδινη υφή του γουακαμόλε για μια λαχταριστή απόλαυση που θα εκτιμήσει δεόντως η γλώσσα και ο ουρανίσκος σου. Μια γευστική κι απλή μεξικάνικη συνταγή που μπορείς να αξιοποιήσεις ως ορεκτικό, ως συνοδευτικό αλλά και ως κυρίως πιάτο, ανάλογα με την περίσταση και την όρεξή σου – κι είναι πάντα κάτι που θα εκπλήξει ευχάριστα μια απροειδοποίητη επίσκεψη στο σπίτι ή μια ξαφνική σου λιγούρα.

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 2 ώρες

Μερίδες: 8

Συστατικά

4 μικρές γλυκοπατάτες

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

λίγο αλάτι

μισό φλιτζάνι τεμαχισμένο τυρί Cheddar

sweet

Για το γουακαμόλε

1 ώριμο αβοκάντο

1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ

1 γαρίφαλο αλεσμένο

λίγο αλάτι

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα

2 κουταλιές της σούπας κόκκινο κρεμμύδι, τριμμένο ή ψιλοκομμένο

Ψιλοκομμένο κόλιαντρο για γαρνιτούρα

sweeta

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τύλιξε καλά τις γλυκοπατάτες σε αλουμινόχαρτο και τοποθέτησέ τες σε ένα ταψί. Ψήσε μέχρι να είναι πολύ μαλακές, 50 λεπτά έως 1 ώρα. Ξετύλιξέ τες προσεκτικά και άφησέ τες να κρυώσουν.

Κόψε τις πατάτες στο μισό κατά μήκος και βγάλε τη σάρκα, αφήνοντας ένα λεπτό περίγραμμα (αποθήκευσε τη σάρκα για άλλη χρήση). Τοποθέτησε τις μισές γλυκοπατάτες με τη φλούδα προς τα πάνω σε ένα ταψί. Άλειψε με λάδι και πασπάλισε με αλάτι. Ψήνεις μέχρι να ροδίσουν και να γίνει η φλούδα τραγανή, 20 έως 30 λεπτά.

Κόψε κάθε φλούδα στο ήμισυ και γύρισε προς τα κάτω. Πασπαλίζεις την καθεμία με 1 κουταλιά της σούπας Cheddar. Ψήσε μέχρι να λιώσει το τυρί, 8 έως 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, φτιάξε το γουακαμόλε: Λιώσε το αβοκάντο σε ένα μεσαίο μπολ. Ανακάτεψε με το χυμό λάιμ, το σκόρδο και το αλάτι.

Γέμισε κάθε φλούδα γλυκοπατάτας με γουακαμόλε, ντομάτα, κρεμμύδι και κόλιαντρο, αν θέλεις.

empty alt

Λίγο κρασί, λίγα φρούτα πολύ σεξ

Μια διατροφή λύση μπορεί ν αντιμετωπίσει την στυτική λειτουργία και μάλιστα εκείνη που δεν αποκλείει το αλκοόλ.
empty alt

Τα φρούτα και τα λαχανικά του Μάη

Διανύουμε τον «κερασάρη» ή «πράσινο» μήνα, όπως λέγεται. Στην έναρξή του γιορτάζουμε την ανθοφορία, την καρποφορία, τη φύση.
empty alt

Πώς θα κρατήσεις την επιφάνεια κοπής στη θέση της

Αρκεί ένα λάθος πρόγραμμα στο πλυντήριο πιάτων ώστε η επίπεδη, σταθερή και αξιόπιστη επιφάνεια κοπής σου να σκεβρώσει και να αρχίσει να χάνει την ισορροπία της, με κίνδυνο να φύγει από τον πάγκο την ώρα που κόβεις τα λαχανικά για τη μαγειρική σου.
empty alt

Ψήνεσαι να μάθεις να φτιάχνεις την τέλεια barbeque sauce

Το μπάρμεκιου είναι τέχνη. Είτε γίνεται στα κάρβουνα είτε σε ηλεκτρικό barbeque. Ό,τι και να σου αρέσει να απολαμβάνεις ψητό, από κρέας έως λαχανικά, μέχρι φρούτα, η κατάλληλη συνοδευτική σάλτσα είναι αυτό το έξτρα που θα απογειώσει τη γεύση.
empty alt

Οίνος ευφραίνει καρδίαν… ζεστός ακόμα περισσότερο!

  Ο χειμώνας πλησιάζει. Οι θερμοκρασίες πέφτουν, οι συνθήκες άγχους και πίεσης λόγω του κορωνοϊού και της καραντίνας σε φέρνουν στα όριά σου και το μόνο που θες είναι μια στιγμή ανάπαυλας και ηρεμίας.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το μπορς και πώς να το φτιάξεις

Το Μπορς (Borscht, borsch ή borshch) όπως διαβάζουμε στη Wikipedia.org είναι σούπα λαχανικών, στην οποία περιλαμβάνονται συνήθως παντζάρια, τα οποία και της προσδίδουν έντονα κόκκινο χρώμα. Σε άλλες ποικιλίες της συνταγής, τα παντζάρια αντικαθίστανται από τοματοπολτό που της προσδίδουν...
empty alt

Απολαυστικό flatbread με σπανάκι, τυριά και ρεβίθι

Μια ανατροπή στο ψωμί και την πίτσα που θα σας ενθουσιάσει
empty alt

Μια απολαυστική μέρα που τρώγεται με μανία: 19 Ιανουαρίου Παγκόσμια Ημέρα Ποπ Κορν

Αχ, ποπ κορν! Νόστιμο και απολαυστικό, το ποπ κορν είναι μέρος τόσων πολλών παραδόσεων εκτός από ιδανικό σνακ στο σινεμά! Εύκολο, γρήγορο, έτοιμο ή σπιτικό, είναι η αγαπημένη αφράτη και τραγανή ταυτόχρονα απόλαυση μικρών και μεγάλων.
Back To Top