Ψήνοντας τις γλυκοπατάτες με τη φλούδα τους θα έχεις ένα τραγανό αποτέλεσμα που θα συνδυαστεί εξαιρετικά με τη βελούδινη υφή του γουακαμόλε για μια λαχταριστή απόλαυση που θα εκτιμήσει δεόντως η γλώσσα και ο ουρανίσκος σου.

Ψήνοντας τις γλυκοπατάτες με τη φλούδα τους θα έχεις ένα τραγανό αποτέλεσμα που θα συνδυαστεί εξαιρετικά με τη βελούδινη υφή του γουακαμόλε για μια λαχταριστή απόλαυση που θα εκτιμήσει δεόντως η γλώσσα και ο ουρανίσκος σου. Μια γευστική κι απλή μεξικάνικη συνταγή που μπορείς να αξιοποιήσεις ως ορεκτικό, ως συνοδευτικό αλλά και ως κυρίως πιάτο, ανάλογα με την περίσταση και την όρεξή σου – κι είναι πάντα κάτι που θα εκπλήξει ευχάριστα μια απροειδοποίητη επίσκεψη στο σπίτι ή μια ξαφνική σου λιγούρα.

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 2 ώρες

Μερίδες: 8

Συστατικά

4 μικρές γλυκοπατάτες

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

λίγο αλάτι

μισό φλιτζάνι τεμαχισμένο τυρί Cheddar

sweet

Για το γουακαμόλε

1 ώριμο αβοκάντο

1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ

1 γαρίφαλο αλεσμένο

λίγο αλάτι

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα

2 κουταλιές της σούπας κόκκινο κρεμμύδι, τριμμένο ή ψιλοκομμένο

Ψιλοκομμένο κόλιαντρο για γαρνιτούρα

sweeta

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τύλιξε καλά τις γλυκοπατάτες σε αλουμινόχαρτο και τοποθέτησέ τες σε ένα ταψί. Ψήσε μέχρι να είναι πολύ μαλακές, 50 λεπτά έως 1 ώρα. Ξετύλιξέ τες προσεκτικά και άφησέ τες να κρυώσουν.

Κόψε τις πατάτες στο μισό κατά μήκος και βγάλε τη σάρκα, αφήνοντας ένα λεπτό περίγραμμα (αποθήκευσε τη σάρκα για άλλη χρήση). Τοποθέτησε τις μισές γλυκοπατάτες με τη φλούδα προς τα πάνω σε ένα ταψί. Άλειψε με λάδι και πασπάλισε με αλάτι. Ψήνεις μέχρι να ροδίσουν και να γίνει η φλούδα τραγανή, 20 έως 30 λεπτά.

Κόψε κάθε φλούδα στο ήμισυ και γύρισε προς τα κάτω. Πασπαλίζεις την καθεμία με 1 κουταλιά της σούπας Cheddar. Ψήσε μέχρι να λιώσει το τυρί, 8 έως 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, φτιάξε το γουακαμόλε: Λιώσε το αβοκάντο σε ένα μεσαίο μπολ. Ανακάτεψε με το χυμό λάιμ, το σκόρδο και το αλάτι.

Γέμισε κάθε φλούδα γλυκοπατάτας με γουακαμόλε, ντομάτα, κρεμμύδι και κόλιαντρο, αν θέλεις.

empty alt

Οι καλύτεροι τρόποι να απολαύσεις 6 φθινοπωρινούς θησαυρούς

1. Αχλάδια. Είναι από τα πιο ευέλικτα φρούτα: μπορείς να τα ψήσεις στο φούρνο με μια σος κόκκινου κρασιού ή να φτιάξεις κραμπλ με αχλάδια και βανίλια.
empty alt

Το κοινό λάθος που κάνουμε με τη ζύμη ενός γλυκού ή φαγητού

Οι περισσότερες ζύμες περιέχουν αλεύρι, το οποίο με τη σειρά του περιέχει γλουτένη. Όσο περισσότερο ανακατεύουμε, χτυπάμε ή ζυμώνουμε ένα μείγμα με τη συγκεκριμένη πρωτεΐνη, τόσο πιο σφιχτό γίνεται.
empty alt

7 λόγοι να έχεις πάντα ένα πακέτο αρακά στην κατάψυξή σου

Ο κατεψυγμένος αρακάς είναι εξίσου θρεπτικός με το φρέσκο και, επιπλέον, μπορεί να διατηρηθεί για πολλούς μήνες.
empty alt

Πώς να φτιάξετε το πιο υγιεινό smoothie

Το πρώτο μυστικό για ένα ισορροπημένο πρωινό είναι οι ίνες!  Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες τείνουν να μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο γεμάτοι, επειδή χωνεύουν πιο αργά.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για την απόλαυση που ακούει στο όνομα πίτσα

Υπάρχουν πολύ λίγα πιάτα που έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο όπως η πίτσα. Το αυθεντικό ιταλικό πιάτο έχει επίσης σερβιριστεί εκ νέου με πολλούς τρόπους σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Τηγανίτες με λεμόνι και Ricotta

Τέλεια επίγευση ξινού με έναν υπαινιγμό γλυκύτητας, αυτές είναι οι απόλυτα πιο καλοκαιρινές τηγανίτες ρικότας λεμονιού. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τηγανίτες βουτύρου, έχουν πιο αφράτη υφή.
empty alt

Smoothie με φράουλα και λεμόνι

Λαχταράτε ένα smoothie τώρα που ο καιρός ζεσταίνει αλλά προσπαθείτε να αποφύγετε όλη τη ζάχαρη σε ροφήματα που σας δελεάζουν στο κατάστημα; Αυτό το γρήγορο και εύκολο σπιτικό ρόφημα έξι συστατικών παίρνει τη γλύκα του κατευθείαν από τις φράουλες και περιέχει μόνο 16 γραμμάρια υδατάνθρακες ανά...
empty alt

Πένες με κοτόπουλο σε ελαφριά κι υγιεινή εκδοχή

Οι comfort food συνταγές μπορεί να μην είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε όταν πρoσέχετ, μετράτε θερμίδες ή θέλετε να χάσετε/διατηρήσετε βάρος, αλλά μπορούν 100% να αποτελούν μέρος της υγιεινής διατροφής σας.
Back To Top