Οι σαλάτες δεν είναι μόνο μια υγιεινή προσθήκη του καθημερινού σου μενού, αλλά μπορούν να γίνουν μια πανδαισία από διαφορετικά χρώματα, υφές και γεύσεις, διεκδικώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι σου.


Οι σαλάτες δεν είναι μόνο μια υγιεινή προσθήκη του καθημερινού σου μενού, αλλά μπορούν να γίνουν μια πανδαισία από διαφορετικά χρώματα, υφές και γεύσεις, διεκδικώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι σου. Αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές, για πιάτα που θα σε κάνουν να γλείφεις τα δάχτυλά σου!

1. Στράγγισε καλά τα λαχανικά σου: Αφού πλύνεις σχολαστικά όλα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, άφησέ τα να στεγνώσουν τέλεια, γιατί αρκούν μερικές σταγόνες νερού για να κάνουν τη σαλάτα σου μαραμένη και το ντρέσινγκ νερουλό.

2. Αλάτισε το ντρέσινγκ: Ακόμα και αν αποτελείται μόνο από λάδι και ξίδι, λίγο αλάτι θα τονίσει τη γεύση του ντρέσινγκ και θα το χρησιμοποιήσει ως όχημα για να κατανεμηθεί πιο ομοιόμορφα στη σαλάτα.

3. Συνδύασε διαφορετικές υφές: Ξηροί καρποί με πράσινα φυλλώδη λαχανικά και κρεμώδη τυριά είναι ένας συνδυασμός που προσθέτει ποικιλία στις υφές, πολλαπλασιάζοντας την απόλαυση.

4. Πάντρεψε διαφορετικές γεύσεις: Γλυκές, αλμυρές, όξινες και πικρές γεύσεις, ακόμα και ουμάμι, μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά σε μια σαλάτα κάνοντάς την πιο ενδιαφέρουσα.

5. Χρησιμοποίησε προϊόντα εποχής: Είναι ασύγκριτα νοστιμότερα από του θερμοκηπίου, και πιο οικονομικά.

6. Δώσε έμφαση στις αναλογίες: Δες ποια ποσότητα από κάθε υλικό είναι ιδανική ώστε να μη χάνεται ανάμεσα στα άλλα. Αυτό μπορεί να σημαίνει, για παράδειγμα, να μη χρησιμοποιήσεις με φειδώ το αβοκάντο ή το κουκουνάρι σε μια κατά τα άλλα πληθωρική σαλάτα.

7. Καβούρδισε τους ξηρούς καρπούς: Έτσι θα ενισχύσεις τη γεύση τους και θα κάνεις πιο τραγανή την υφή τους. Απλά άφησέ τους να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου προτού τους ρίξεις στη σαλάτα.

8. Δοκίμασε και άλλα φυτικά λάδια: Μπορεί το ελαιόλαδο θα είναι θεϊκό, όμως μη βιαστείς να απορρίψεις άλλες επιλογές σε φυτικά λάδια. Για παράδειγμα, σε μια ασιατική σαλάτα μπορείς να χρησιμοποιήσεις λάδι καρύδας, ενώ σε μια πράσινη σαλάτα θα βρει άνετα τη θέση του το λάδι καρυδιού. Το ίδιο ισχύει και για το ξίδι: αντί για μηλόξιδο, μη διστάσεις να χρησιμοποιήσεις βαλσαμικό ξίδι. Αντί για βαλσαμικό ξίδι, ρίξε κρέμα βαλσαμικού.

9. Πόνταρε άφοβα στα φρέσκα βότανα: Λίγα ψιλοκομμένα φύλλα από βασιλικό, δυόσμο, μαϊντανό ή άλλα βότανα και μυρωδικά θα προσθέτουν άρωμα και γεύση. Τόλμησε να χρησιμοποιήσεις ακόμα και βρώσιμα άνθη, που θα ομορφύνουν στη στιγμή τη σαλάτα σου.

10. Πρόσθεσε μια πινελιά πολυτέλειας: Λίγο αυθεντικό ροκφόρ, αυγοτάραχο, φιλέτο σολομού ή φουά γκρα είναι μερικά μόνο από τα πολυτελή υλικά που θα απογειώσουν ακόμα και τα φύλλα μαρουλιού, εντυπωσιάζοντας τους καλεσμένους σου σε ένα τραπέζι.

empty alt

Η σόγια προστατεύει από τις πολυκυστικές ωοθήκες

 Μία στις 10 γυναίκες πάσχουν από το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών , το οποίο συνδέεται με διαταραχές της εμμήνου ρύσεως και αύξηση των επιπέδων των ανδρογόνων (π.
empty alt

Τρώτε ψάρια βλέπετε καλύτερα

Καταναλώστε ψάρια για να προστατεύσετε την όρασή σας, λένε οι επιστήμονες. Δύο μερίδες λιπαρά ψάρια την εβδομάδα μπορεί να είναι αρκετές για να προστατευθούν οι ασθενείς με διαβήτη από τις βλάβες που προκαλεί η νόσος στα μάτια τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
empty alt

Μήπως τόσο καιρό αποθηκεύεις λάθος το τυρί;

Αν τυλίγεις το τυρί σε πλαστική μεμβράνη πριν το βάλεις στο ψυγείο για να το διατηρήσεις καλύτερα, τότε κάνεις ένα μεγάλο λάθος! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται πλέον οι ειδικοί του Good Housekeeping Institute (GHI), που επισημαίνουν ότι ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύεις το τυρί σου για να μην...
empty alt

Η ομορφότερη τάση στη γαστρονομία σήμερα κρύβει κινδύνους

Πλέον τα χρώματα και τα αρώματα των λουλουδιών δεν έχουν θέση μόνο στα βάζα του σπιτιού και στις γλάστρες της βεράντας μας, αλλά και στη μαγειρική μας.
empty alt

3 τρόποι να στραγγίσεις τα φύλλα μαρουλιού

Θέλεις να στραγγίσεις τα φύλλα του μαρουλιού που θα χρησιμοποιήσεις στη σαλάτα σου εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο; Σου προτείνουμε τρεις διαφορετικούς τρόπους να το πετύχεις: 1.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φιλετάρεις φρέσκιες σαρδέλες

Ακόμα και αν οι σαρδέλες κονσέρβας σού λύνουν τα χέρια, τίποτα δεν συγκρίνεται σε γεύση με τις φρέσκιες σαρδέλες.
empty alt

Απογειώνουμε την απόλαυση με ένα Aviation Cocktail

Σχεδιασμένο πριν από περισσότερα από 100 χρόνια από τον Hugo Ensslin, επικεφαλής μπάρμαν στο πλέον ξεπερασμένο Hotel Wallick στη Νέα Υόρκη, το Aviation είχε ξεπέσει μέσα και έξω από το στυλ με τα χρόνια.
empty alt

Γόνδολες κολοκυθιού με γαρίδες

Όταν έχεις λαχτάρα για ζυμαρικά, αλλά θες να γλιτώσεις μερικές θερμίδες, να αποφύγεις μερικούς υδατάνθρακες και να έχεις μια πιο υγιεινή απόλαυση αυτές οι γόνδολες κολοκυθιών είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Back To Top