Οι σαλάτες δεν είναι μόνο μια υγιεινή προσθήκη του καθημερινού σου μενού, αλλά μπορούν να γίνουν μια πανδαισία από διαφορετικά χρώματα, υφές και γεύσεις, διεκδικώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι σου.


Οι σαλάτες δεν είναι μόνο μια υγιεινή προσθήκη του καθημερινού σου μενού, αλλά μπορούν να γίνουν μια πανδαισία από διαφορετικά χρώματα, υφές και γεύσεις, διεκδικώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι σου. Αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές, για πιάτα που θα σε κάνουν να γλείφεις τα δάχτυλά σου!

1. Στράγγισε καλά τα λαχανικά σου: Αφού πλύνεις σχολαστικά όλα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, άφησέ τα να στεγνώσουν τέλεια, γιατί αρκούν μερικές σταγόνες νερού για να κάνουν τη σαλάτα σου μαραμένη και το ντρέσινγκ νερουλό.

2. Αλάτισε το ντρέσινγκ: Ακόμα και αν αποτελείται μόνο από λάδι και ξίδι, λίγο αλάτι θα τονίσει τη γεύση του ντρέσινγκ και θα το χρησιμοποιήσει ως όχημα για να κατανεμηθεί πιο ομοιόμορφα στη σαλάτα.

3. Συνδύασε διαφορετικές υφές: Ξηροί καρποί με πράσινα φυλλώδη λαχανικά και κρεμώδη τυριά είναι ένας συνδυασμός που προσθέτει ποικιλία στις υφές, πολλαπλασιάζοντας την απόλαυση.

4. Πάντρεψε διαφορετικές γεύσεις: Γλυκές, αλμυρές, όξινες και πικρές γεύσεις, ακόμα και ουμάμι, μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά σε μια σαλάτα κάνοντάς την πιο ενδιαφέρουσα.

5. Χρησιμοποίησε προϊόντα εποχής: Είναι ασύγκριτα νοστιμότερα από του θερμοκηπίου, και πιο οικονομικά.

6. Δώσε έμφαση στις αναλογίες: Δες ποια ποσότητα από κάθε υλικό είναι ιδανική ώστε να μη χάνεται ανάμεσα στα άλλα. Αυτό μπορεί να σημαίνει, για παράδειγμα, να μη χρησιμοποιήσεις με φειδώ το αβοκάντο ή το κουκουνάρι σε μια κατά τα άλλα πληθωρική σαλάτα.

7. Καβούρδισε τους ξηρούς καρπούς: Έτσι θα ενισχύσεις τη γεύση τους και θα κάνεις πιο τραγανή την υφή τους. Απλά άφησέ τους να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου προτού τους ρίξεις στη σαλάτα.

8. Δοκίμασε και άλλα φυτικά λάδια: Μπορεί το ελαιόλαδο θα είναι θεϊκό, όμως μη βιαστείς να απορρίψεις άλλες επιλογές σε φυτικά λάδια. Για παράδειγμα, σε μια ασιατική σαλάτα μπορείς να χρησιμοποιήσεις λάδι καρύδας, ενώ σε μια πράσινη σαλάτα θα βρει άνετα τη θέση του το λάδι καρυδιού. Το ίδιο ισχύει και για το ξίδι: αντί για μηλόξιδο, μη διστάσεις να χρησιμοποιήσεις βαλσαμικό ξίδι. Αντί για βαλσαμικό ξίδι, ρίξε κρέμα βαλσαμικού.

9. Πόνταρε άφοβα στα φρέσκα βότανα: Λίγα ψιλοκομμένα φύλλα από βασιλικό, δυόσμο, μαϊντανό ή άλλα βότανα και μυρωδικά θα προσθέτουν άρωμα και γεύση. Τόλμησε να χρησιμοποιήσεις ακόμα και βρώσιμα άνθη, που θα ομορφύνουν στη στιγμή τη σαλάτα σου.

10. Πρόσθεσε μια πινελιά πολυτέλειας: Λίγο αυθεντικό ροκφόρ, αυγοτάραχο, φιλέτο σολομού ή φουά γκρα είναι μερικά μόνο από τα πολυτελή υλικά που θα απογειώσουν ακόμα και τα φύλλα μαρουλιού, εντυπωσιάζοντας τους καλεσμένους σου σε ένα τραπέζι.

empty alt

Στη Βρετανία οργανώνονται εργαστήρια μαγειρικής για ανθρώπους που κάνουν χημειοθεραπεία

Η μητέρα του Ryan Riley, ενός 24χρονου στυλίστα και δημοσιογράφου γεύσης, η οποία πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια από καρκίνο του πνεύμονα, απολάμβανε να μαγειρεύει και να παρακολουθεί εκπομπές μαγειρικής.
empty alt

Ροδόνερο: ποιες είναι οι χρήσεις του στη ζαχαροπλαστική;

Το ροδόνερο, το απόσταγμα του άνθους του τριανταφύλλου, χρησιμοποιείται κυρίως σε γλυκές συνταγές εξ Ανατολής, όπως στο λουκούμι και στον μπακλαβά, αλλά μπορεί άνετα να προστεθεί και σε κέικ, κουλουράκια, πουτίγκες ρυζιού και στο παγωτό.
empty alt

Bruschetta time…

  Τίποτα δεν «καλωσορίζει» το καλοκαίρι όπως η… μπρουσκέτα. Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το να τρίψεις το φρυγανισμένο ψωμί με σκόρδο θα απογειώσει το γευστικό του αποτέλεσμα.
empty alt

To Giggle Juice είναι τόσο διασκεδαστικό όσο ακούγεται

Τι ακριβώς είναι το Giggle Juice, ρωτάτε; Ένας συνδυασμός moscato, λεμονάδας και βότκας που θα σας κάνει να ευθυμήσετε ευχάριστα – ίσως και να βάλετε τα γέλια – όλοι χρειαζόμαστε αυτό το καλοκαίρι μια έξτρα δόση χαράς και παιδικής ανεμελιάς – οπότε δοκιμάστε το.
empty alt

Ξεχάστε τα λαζάνια, τα manicotti είναι η νέα απόλαυση

Αυτά τα manicotti είναι η επιτομή του comfort food. Όταν λαχταράτε τυρί και υδατάνθρακες, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο.
empty alt

Μεξικάνικη ζεστή σοκολάτα

Όταν είναι έξω κάνει κρύο, τίποτα δεν σε ζεσταίνει γρηγορότερα από μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Εδώ θα λατρέψεις την προσθήκη κανέλας και καγιέν σε αυτή τη μεξικάνικη έκδοση, που προορίζεται για τους λάτρεις των αρωματικών μπαχαρικών – και σε όσους τολμούν να ζουν την πικάντικη πλευρά της […]
empty alt

Τάρτα με εσπεριδοειδή – που φέρνει τα πάνω κάτω

Τα εσπεριδοειδή φρούτα αναδεικνύονται τέλεια μέσα από αυτό το όμορφο κι «ανάποδο» κέικ και θα σας ταξιδέψουν σε μια φθινοπωρινή πανδαισία αρωμάτων, γεύσεων και χρωμάτων.
empty alt

Pasta Alla Gricia: μια μπουκιά και βρίσκεσαι στη Ρώμη

Εύκολη συνταγή για λαχταριστά ζυμαρικά με ιταλική σφραγίδα
Back To Top