Οι σαλάτες δεν είναι μόνο μια υγιεινή προσθήκη του καθημερινού σου μενού, αλλά μπορούν να γίνουν μια πανδαισία από διαφορετικά χρώματα, υφές και γεύσεις, διεκδικώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι σου.


Οι σαλάτες δεν είναι μόνο μια υγιεινή προσθήκη του καθημερινού σου μενού, αλλά μπορούν να γίνουν μια πανδαισία από διαφορετικά χρώματα, υφές και γεύσεις, διεκδικώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι σου. Αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές, για πιάτα που θα σε κάνουν να γλείφεις τα δάχτυλά σου!

1. Στράγγισε καλά τα λαχανικά σου: Αφού πλύνεις σχολαστικά όλα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, άφησέ τα να στεγνώσουν τέλεια, γιατί αρκούν μερικές σταγόνες νερού για να κάνουν τη σαλάτα σου μαραμένη και το ντρέσινγκ νερουλό.

2. Αλάτισε το ντρέσινγκ: Ακόμα και αν αποτελείται μόνο από λάδι και ξίδι, λίγο αλάτι θα τονίσει τη γεύση του ντρέσινγκ και θα το χρησιμοποιήσει ως όχημα για να κατανεμηθεί πιο ομοιόμορφα στη σαλάτα.

3. Συνδύασε διαφορετικές υφές: Ξηροί καρποί με πράσινα φυλλώδη λαχανικά και κρεμώδη τυριά είναι ένας συνδυασμός που προσθέτει ποικιλία στις υφές, πολλαπλασιάζοντας την απόλαυση.

4. Πάντρεψε διαφορετικές γεύσεις: Γλυκές, αλμυρές, όξινες και πικρές γεύσεις, ακόμα και ουμάμι, μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά σε μια σαλάτα κάνοντάς την πιο ενδιαφέρουσα.

5. Χρησιμοποίησε προϊόντα εποχής: Είναι ασύγκριτα νοστιμότερα από του θερμοκηπίου, και πιο οικονομικά.

6. Δώσε έμφαση στις αναλογίες: Δες ποια ποσότητα από κάθε υλικό είναι ιδανική ώστε να μη χάνεται ανάμεσα στα άλλα. Αυτό μπορεί να σημαίνει, για παράδειγμα, να μη χρησιμοποιήσεις με φειδώ το αβοκάντο ή το κουκουνάρι σε μια κατά τα άλλα πληθωρική σαλάτα.

7. Καβούρδισε τους ξηρούς καρπούς: Έτσι θα ενισχύσεις τη γεύση τους και θα κάνεις πιο τραγανή την υφή τους. Απλά άφησέ τους να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου προτού τους ρίξεις στη σαλάτα.

8. Δοκίμασε και άλλα φυτικά λάδια: Μπορεί το ελαιόλαδο θα είναι θεϊκό, όμως μη βιαστείς να απορρίψεις άλλες επιλογές σε φυτικά λάδια. Για παράδειγμα, σε μια ασιατική σαλάτα μπορείς να χρησιμοποιήσεις λάδι καρύδας, ενώ σε μια πράσινη σαλάτα θα βρει άνετα τη θέση του το λάδι καρυδιού. Το ίδιο ισχύει και για το ξίδι: αντί για μηλόξιδο, μη διστάσεις να χρησιμοποιήσεις βαλσαμικό ξίδι. Αντί για βαλσαμικό ξίδι, ρίξε κρέμα βαλσαμικού.

9. Πόνταρε άφοβα στα φρέσκα βότανα: Λίγα ψιλοκομμένα φύλλα από βασιλικό, δυόσμο, μαϊντανό ή άλλα βότανα και μυρωδικά θα προσθέτουν άρωμα και γεύση. Τόλμησε να χρησιμοποιήσεις ακόμα και βρώσιμα άνθη, που θα ομορφύνουν στη στιγμή τη σαλάτα σου.

10. Πρόσθεσε μια πινελιά πολυτέλειας: Λίγο αυθεντικό ροκφόρ, αυγοτάραχο, φιλέτο σολομού ή φουά γκρα είναι μερικά μόνο από τα πολυτελή υλικά που θα απογειώσουν ακόμα και τα φύλλα μαρουλιού, εντυπωσιάζοντας τους καλεσμένους σου σε ένα τραπέζι.

empty alt

Πώς δεν θα κολλήσει το γάλα που ζεσταίνεις σε κατσαρολάκι

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί όταν ζεσταίνεις γάλα για να φτιάξεις π.χ. μια σάλτσα για ζυμαρικά ή ένα σοκολατένιο ρόφημα, να σου κολλάει μια λεπτή στρώση στον πάτο της κατσαρόλας, που αν δεν καθαριστεί αμέσως χρειάζεται τρίψιμο.
empty alt

5 tips για να σταματήσεις να πετάς χαλασμένα λαχανικά και φρούτα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από το να επιστρέφεις σπίτι φορτωμένος με καταπράσινα, ολόδροσα λαχανικά και τίποτα πιο απελπιστικό από το να ξεθάβεις από το ψυγείο σακούλες με σάπια τρόφιμα.
empty alt

Αλάτι: ποια τα είδη του και ποιες οι διαφορές του

Το αλάτι είναι ένα από τα πιο βασικά καρυκεύματα που έχει εκτιμηθεί σε όλη τη μαγειρική ιστορία.
empty alt

Πώς να φτιάξεις την τέλεια μαρμελάδα ντομάτας!

Αυτή η μαρμελάδα είναι το τέλειο συνοδευτικό για την απόλυτη ποικιλία τυριών – ή το ονειρικό πρωινό όσων προτιμούν να συνδυάζουν τα αλμυρά με τα γλυκά! Ισορροπεί τη γλυκύτητα που έχουν τα ντοματίνια με τη γήινη γεύση του δεντρολίβανο, αλλά και αναδύει υπέροχα τα αρώματα από θυμάρι […]
empty alt

Καλοκαιρινές μπάρες λεμονιού

Αν ψάχνεις κάτι γλυκό, απολαυστικό, υγιεινό, δροσερό, καλοκαιρινό και με λίγες θερμίδες – έχουμε αυτό που ζητάς! Αυτές οι μπάρες λεμονιού είναι το τέλειο επιδόρπιο.
empty alt

Γλυκιά κι αλμυρή, η μαρμελάδα ντομάτας είναι η απόλαυση του καλοκαιριού

Η μαρμελάδα υπερέχει στη διατήρηση των γεύσεων και των μυρωδιών της καλοκαιρινής σεζόν, αλλά γιατί πρέπει τα φρούτα να έχουν το μονοπώλιο της προσοχής; Η προσθήκη ης μαρμελάδας ντομάτας στο καλοκαιρινό σας πλατό είναι ακριβώς αυτό που θα σας κάνει να νιώσετε μια δόση λάμψης μάστερ σεφ.
empty alt

Γεμιστά μανιτάρια – θεϊκή απόλαυση

Τα γεμιστά μανιτάρια υπάρχουν από τα τέλη του 19ου αιώνα ή τις αρχές του 20ού αιώνα, ανάλογα με το ποιος διεκδικεί την πατρίδα τους.
empty alt

Απολαυστικός συνδυασμός: κοτόπουλο, πεπόνι και ψημένα πεκάν

Γεύση καλοκαιριού, υπέροχα χρώματα και ωφέλιμα συστατικά: μια σαλάτα δεν χρειάζεται να είναι βαρετή ούτε άνοστη. Τα χρώματα του πεπονιού και του κόκκινου κρεμμυδιού συνδυάζονται για να προσφέρουν μια όμορφη εμφάνιση που σου ανοίγει την όρεξη, ενώ μια χούφτα φρυγανισμένα πεκάν προσθέτουν ακριβώς τη...
Back To Top