Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

7 τρόποι να διατηρείς την κουζίνα σου καθημερινά καθαρή

0     

7 τρόποι να διατηρείς την κουζίνα σου καθημερινά καθαρή

Modern kitchen interior design

Αν η καθαριότητα της κουζίνας σου σού φαίνεται συσσίφειο μαρτύριο, δεν συμβαίνει μόνο σε εσένα. Ωστόσο η εξπέρ στην οργάνωση του σπιτιού, Marie Kondo, συγγραφέας του μπεστ σέλερ των New York Times «The Life-Changing Magic of Tidying Up», μοιράζεται μαζί μας επτά συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να αποφύγουμε το χάος, αφιερώνοντας όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο και ενέργεια καθημερινά.

Κράτα όσο γίνεται πιο άδειους τους πάγκους της κουζίνας: Όσο, δηλαδή, σου το επιτρέπουν οι αποθηκευτικοί χώροι του σπιτιού σου. Αντικείμενα που καταλαμβάνουν συνήθως τους πάγκους, όπως το βάζο του καφέ και η καφετιέρα, συσσωρεύουν σκόνη και σε εμποδίζουν να καθαρίσεις τους πάγκους σε καθημερινή βάση.

Σκούπισε το νεροχύτη της κουζίνας μετά από κάθε χρήση: Καθάρισε με ένα σφουγγάρι ή ένα βετέξ ακόμα και το νερό και το λάδι, για να μην αρχίσουν να συσσωρεύονται λιπαροί λεκέδες.

Φύλαξε το απορρυπαντικό πιάτων και τα σφουγγάρια κάτω από το νεροχύτη: Έτσι, από τη μία θα έχεις άμεση πρόσβαση οποιαδήποτε στιγμή τα χρειαστείς, από την άλλη θα έχεις έναν ελεύθερο πάγκο δίπλα στο νεροχύτη.

Φύλαξε τον κάδο απορριμμάτων κάτω από το νεροχύτη: Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγεις τη δυσοσμία και θα δημιουργήσεις μια πιο καλαίσθητη εικόνα στο χώρο.

Πλύνε τα βρόμικα πιάτα αμέσως μετά το φαγητό: Διαφορετικά, συσσωρεύονται και πολλαπλασιάζονται ως διά μαγείας. Επιπλέον, πλένοντάς τα αμέσως, τα αποφάγια είναι ακόμα φρέσκα και απομακρύνονται πανεύκολα, με μία κίνηση, από πιάτα και κατσαρόλες.

Κράτα το ένα τρίτο του ψυγείου σου άδειο: Έτσι, όσα ψώνια κι αν φέρνεις από τη λαϊκή ή το σουπερμάρκετ, θα χωρούν αμέσως να μπουν στο ψυγείο και δεν θα συσσωρεύονται σε πάγκους και στο δάπεδο με κίνδυνο, επιπλέον, να αλλοιωθούν από τη ζέστη.

Αποθήκευσε όσο το δυνατόν λιγότερα πράγματα κοντά στο φούρνο και τις εστίες: Ό,τι υπάρχει κοντά στη συσκευή της κουζίνας αφενός μπορεί να αλλοιωθεί σύντομα από τη θερμότητα, αφετέρου κινδυνεύει να βομβαρδιστεί ανά πάσα στιγμή από λάδια και σάλτσες φαγητού.