Αν η καθαριότητα της κουζίνας σου σού φαίνεται συσσίφειο μαρτύριο, δεν συμβαίνει μόνο σε εσένα. Ωστόσο η εξπέρ στην οργάνωση του σπιτιού, Marie Kondo, συγγραφέας του μπεστ σέλερ των New York Times «The Life-Changing Magic of Tidying Up», μοιράζεται μαζί μας επτά συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να […]

Αν η καθαριότητα της κουζίνας σου σού φαίνεται συσσίφειο μαρτύριο, δεν συμβαίνει μόνο σε εσένα. Ωστόσο η εξπέρ στην οργάνωση του σπιτιού, Marie Kondo, συγγραφέας του μπεστ σέλερ των New York Times «The Life-Changing Magic of Tidying Up», μοιράζεται μαζί μας επτά συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να αποφύγουμε το χάος, αφιερώνοντας όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο και ενέργεια καθημερινά.

Κράτα όσο γίνεται πιο άδειους τους πάγκους της κουζίνας: Όσο, δηλαδή, σου το επιτρέπουν οι αποθηκευτικοί χώροι του σπιτιού σου. Αντικείμενα που καταλαμβάνουν συνήθως τους πάγκους, όπως το βάζο του καφέ και η καφετιέρα, συσσωρεύουν σκόνη και σε εμποδίζουν να καθαρίσεις τους πάγκους σε καθημερινή βάση.

Σκούπισε το νεροχύτη της κουζίνας μετά από κάθε χρήση: Καθάρισε με ένα σφουγγάρι ή ένα βετέξ ακόμα και το νερό και το λάδι, για να μην αρχίσουν να συσσωρεύονται λιπαροί λεκέδες.

Φύλαξε το απορρυπαντικό πιάτων και τα σφουγγάρια κάτω από το νεροχύτη: Έτσι, από τη μία θα έχεις άμεση πρόσβαση οποιαδήποτε στιγμή τα χρειαστείς, από την άλλη θα έχεις έναν ελεύθερο πάγκο δίπλα στο νεροχύτη.

Φύλαξε τον κάδο απορριμμάτων κάτω από το νεροχύτη: Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγεις τη δυσοσμία και θα δημιουργήσεις μια πιο καλαίσθητη εικόνα στο χώρο.

Πλύνε τα βρόμικα πιάτα αμέσως μετά το φαγητό: Διαφορετικά, συσσωρεύονται και πολλαπλασιάζονται ως διά μαγείας. Επιπλέον, πλένοντάς τα αμέσως, τα αποφάγια είναι ακόμα φρέσκα και απομακρύνονται πανεύκολα, με μία κίνηση, από πιάτα και κατσαρόλες.

Κράτα το ένα τρίτο του ψυγείου σου άδειο: Έτσι, όσα ψώνια κι αν φέρνεις από τη λαϊκή ή το σουπερμάρκετ, θα χωρούν αμέσως να μπουν στο ψυγείο και δεν θα συσσωρεύονται σε πάγκους και στο δάπεδο με κίνδυνο, επιπλέον, να αλλοιωθούν από τη ζέστη.

Αποθήκευσε όσο το δυνατόν λιγότερα πράγματα κοντά στο φούρνο και τις εστίες: Ό,τι υπάρχει κοντά στη συσκευή της κουζίνας αφενός μπορεί να αλλοιωθεί σύντομα από τη θερμότητα, αφετέρου κινδυνεύει να βομβαρδιστεί ανά πάσα στιγμή από λάδια και σάλτσες φαγητού.

empty alt

Περί Γαστονομίας

Η πιο παρεξηγημένη λέξη σε αυτή τη χώρα, τουλάχιστον όσον αφορά στα θέματα της γεύσης, είναι η «γαστρονομία».
empty alt

Ο άνθρωπος που έβαλε τον ανανά στην πίτσα ήταν Έλληνας

Ο Σαμ Πανόπουλος μετανάστευσε στον Καναδά το 1954 σε ηλικία μόλις 20 ετών και μαζί με τα δύο αδέλφια του απέκτησε πολλά εστιατόρια που έγιναν επιτυχημένα.
empty alt

4 tips για να πετύχουν τα γεμιστά σου

Όσο υπάρχουν ακόμα καλοκαιρινά λαχανικά, προλαβαίνεις να απολαύσεις αυτό το κατεξοχήν σπιτικό και μαμαδίστικο φαγητό. Δεν είναι τόσο δύσκολο να το φτιάξεις όσο ίσως νομίζεις.
empty alt

Τι σχέση έχει η βότκα με την πιπερόριζα;

Η πιπερόριζα ή τζίντζερ, που καταναλώνεται τόσο σε ζεστά αφεψήματα όσο και ως μπαχαρικό σε γλυκές και αλμυρές συνταγές, ιδιαίτερα σε ασιατικά πιάτα, χρησιμοποιείται σε δύο μορφές: είτε σε σκόνη είτε φρέσκια (η ρίζα της).
empty alt

Τροφές που κάνουν καλό στην καρδιά

Με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου όπου κι αν κοιτάξουμε βλέπουμε παντού καρδούλες. Τι γίνεται όμως με τη μία και μόνη ανθρώπινη καρδιά –τη δική μας– τι είναι καλό να βάζουμε στο πιάτο μας για να της δείχνουμε πόσο τη φροντίζουμε και την… αγαπάμε! Εδώ διαλέξαμε […]
empty alt

Κέικ μήλου με επικάλυψη streusel

Τα μήλα είναι χαρακτηριστική φθινοπωρινή γεύση και κάνουν θαύματα σε αυτό το εύκολο κέικ καφέ. Προσθέτουν επιπλέον γλυκύτητα καθώς κάνουν το κέικ πολύ υγρό και τρυφερό.
empty alt

Τραγανά ψητά σπαράγγια με παρμεζάνα

Τόσο νόστιμα που μπορούν να ανταγωνιστούν τις τηγανητές πατάτες
empty alt

Νόστιμο μπανανόψωμο χωρίς γλουτένη

Και το μόνο που θα λείπει από αυτή την απολαυστική συνταγή θα είναι μόνο η γλουτένη
Back To Top