Τόσο νόστιμα που μπορούν να ανταγωνιστούν τις τηγανητές πατάτες

Είναι δύσκολο να νικήσεις τη δημοφιλία των τηγανητών πατατών, αλλά αυτά τα τραγανά σπαράγγια παρμεζάνας είναι εγγυημένα ότι θα γίνουν η αμέσως επόμενη απολαυστική επιλογή. Επικαλύψαμε τα σπαράγγια σε ένα μείγμα τυριού παρμεζάνας και τριμμένης φρυγανιάς πριν το ψήσιμο, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα εξαιρετικά τραγανό, χρυσοκαφέ αποτέλεσμα, ιδανικό για βουτιές στην αγαπημένη σας κρεμώδη, αλμυρή σάλτσα. Είτε ψάχνετε για μια εναλλακτική με χαμηλούς υδατάνθρακες για την αγαπημένη σας πλευρά είτε ένα σνακ τσιμπολογήματος για να ολοκληρώσετε την χαλάρωσή σας, μόλις δοκιμάσετε μια μπουκιά από αυτές τις τραγανές μπουκιές, μην μας κατηγορήσετε αν εθιστείτε.

Πώς τα φτιάχνετε

Θα βουτήξετε τα κομμένα σπαράγγια σας σε αλεύρι, μετά αυγό και μετά ένα μείγμα παρμεζάνας και τριμμένης φρυγανιάς πριν το ψήσιμο. Αν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε τη φριτέζα αέρα, μαγειρέψτε τα σπαράγγια σας στους 400° για περίπου 5 λεπτά πριν τις αναποδογυρίσετε και τις ψήσετε για άλλα 5 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά).

Πώς να τα σερβίρετε

Σερβίρετε αυτές τις τραγανιστές απολαύσεις ως ορεκτικό ή συνδυάστε τες ως ένα εύκολο συνοδευτικό στο βραδινό σας δείπνο! Σερβίρουμε μαζί με τα τραγανά νιόκι και τα μανιτάρια μας, τον ψημένο σολομό ή τη φριτέζα κοτόπουλου με παρμεζάνα για να διπλασιαστεί ο παράγοντας τυριού.

Αποθήκευση και αναθέρμανση

Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς: είναι καλύτερο να τα απολαύσετε αμέσως μετά το σερβίρισμα. Αλλά, αν σας περισσέψουν, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για περίπου 3 ημέρες. Όταν είστε έτοιμοι να τα ξαναζεστάνετε, τοποθετήστε τα σε φούρνο στους 200° και ψήστε μέχρι να γίνει ξανά τραγανά, περίπου 10-15 λεπτά. Εναλλακτικά, ρίξτε τα στη φριτέζα αέρος σας για να γίνουν τραγανά αμέσως!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

40 λεπτά

ΘΕΡΜΙΔΕΣ/ΜΕΡΙΔΑ:

375

Συστατικά

Σπρέι μαγειρικής, για τηγάνι

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 μεγάλα αυγά χτυπημένα

2 κουτ. νερό

2 φλ. τριμμένη φρυγανιά

1/2 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

1 κιλό σπαράγγια κομμένα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190. Ψεκάστε ένα μεγάλο ταψί με μαγειρικό σπρέι.

Σε ένα ρηχό μπολ βάζετε το αλεύρι και αλατοπιπερώνετε. Τοποθετήστε τα αυγά σε ένα ρηχό μπολ και ανακατέψτε με το νερό. Τοποθετήστε τη φρυγανιά σε ένα τρίτο ρηχό μπολ και ανακατέψτε με παρμεζάνα.

Δουλεύοντας ένα τη φορά, βουτήξτε τα σπαράγγια στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά, καλύπτοντας καλά.

Τοποθετήστε σε έτοιμο ταψί και ψεκάστε με λίγο μαγειρικό σπρέι. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, 20 λεπτά.

empty alt

Το αναπάντεχο υλικό που θα απογειώσει τα αυγά σκραμπλ

Κάποιοι προσθέτουν γάλα στα αυγά σκραμπλ, άλλοι κρέμα γάλακτος και άλλοι φέτες μπέικον. Και εκεί που νόμιζες ότι τα έχεις δει όλα, σίγουρα δεν θα μπορούσες να φανταστείς να προσθέσεις γούστερ σος (Worcestershire), τη βρετανική σάλτσα που συνδυάζει αντζούγιες, σκόρδο, ξίδι, μελάσα, αλάτι, κρεμμύδι, πιπεριές τσίλι...
empty alt

Είναι αλήθεια ότι η Κόκα-Κόλα κάποτε περιείχε κοκαΐνη;

Είναι αλήθεια ότι η Κόκα-Κόλα κάποτε περιείχε κοκαΐνη; Γιατί οι τηγανιτές πατάτες όταν κρυώνουν γίνονται τόσο αηδιαστικές; Για ποιο λόγο ο καφές βοηθάει στις κενώσεις; Διαχώρισε τους μύθους από τα γεγονότα και βρες τις απαντήσεις στις απορίες σου παρακολουθώντας το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον βίντεο...
empty alt

Μην πετάξεις το κακάο που έχει λήξει

Αν ανακαλύψεις στα ντουλάπια σου μια συσκευασία κακάο σε σκόνη που έχει λήξει προ πολλού, μην την πετάξεις χωρίς δεύτερη σκέψη.
empty alt

Μπορείς να κάνεις κι εσύ μια πανεύκολη σπιτική λεμονάδα

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε μια λεμονάδα, όπως λέει μια αγγλόφωνη παροιμία. Και εσύ δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις αυτή την προτροπή.
empty alt

Comfort food time με κρεμώδη πατατόσουπα

Ζεστή κι απολαυστική σαν αγκαλιά και με υπέροχη γεύση. Η γεύση της πατάτας φέρνει αυτομάτως στο μυαλό σου ευτυχισμένες αναμνήσεις και σου δημιουργεί εσωτερικά ένα έντονο αίσθημα θαλπωρής.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα cupcakes

Αυτά τα cupcakes φαίνονται τόσο εντυπωσιακά, και στην πραγματικότητα είναι τόσο εύκολο να γίνουν. Θα μπορούσατε να τα κάνετε όσο η μαμά σας μελώνει τα μελομακάρονα ή βάζει άχνη τους κουραμπιέδες.
empty alt

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου
empty alt

Λαχταριστό και μυρωδάτο κέικ μήλου

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για συνταγές με μήλα
Back To Top