Τα μήλα είναι χαρακτηριστική φθινοπωρινή γεύση και κάνουν θαύματα σε αυτό το εύκολο κέικ καφέ. Προσθέτουν επιπλέον γλυκύτητα καθώς κάνουν το κέικ πολύ υγρό και τρυφερό.

Τα μήλα είναι χαρακτηριστική φθινοπωρινή γεύση και κάνουν θαύματα σε αυτό το εύκολο κέικ καφέ. Προσθέτουν επιπλέον γλυκύτητα καθώς κάνουν το κέικ πολύ υγρό και τρυφερό. Το λατρεύουμε με τα μήλα Smith ή φιρίκια, αλλά όποιο μήλο της αρεσκείας κι αν χρησιμοποιήσετε θα είναι εντάξει! Η επικάλυψη streusel (στρόιζελ) προσθέτει αυτή την τραγανή υφή και κάνει αυτό το κέικ εξαιρετικά εθιστικό. Θα το απολαύσετε καλύτερα μόνο αν το σερβίρετε με ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ και το μοιραστείτε με έναν καλό φίλο.

ΥΛΙΚΑ:

12 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ

Σπρέι μαγειρικής

2 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. του γλυκού κανέλα

1 κουτ. του γλυκού αλάτι

1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα

1 φλ. (2 μπαστούνια) ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο

3/4 φλ. συσκευασμένη μαύρη ζάχαρη

3/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

1 κουτ. του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1 φλγ. κρέμα γάλακτος

2 μέτρια γλυκόξινα μήλα (όπως Smith ή Honeycrisp), ξεφλουδισμένα, αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ STREUSEL

12 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και κρυωμένο ελαφρώς

1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 φλ. συσκευασμένη μαύρη ζάχαρη

1 κουτ. του γλυκού κανέλα

Μια πρέζα αλάτι

Ζάχαρη άχνη, για επικάλυψη (προαιρετικά)

milo

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190° με τη σχάρα στη μεσαία θέση. Αλείψτε ελαφρά ένα ταψί 9 -x-13” με σπρέι μαγειρικής. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.

Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός ή στο μπολ ενός μίξερ βάσης, χτυπήστε το βούτυρο και τα είδη ζάχαρης μαζί σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρεμώδη. Προσθέστε αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν. Ξύστε τις πλευρές του μπολ για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά έχουν ενσωματωθεί ομοιόμορφα. Προσθέστε ξηρά συστατικά και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να μείνουν λίγες μόνο ξηρές λωρίδες. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε τα μήλα. Μεταφέρετε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και το απλώνετε με μια σπάτουλα.

Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα και μια πρέζα αλάτι. Πασπαλίζουμε σποραδικά πάνω από τη ζύμη.

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και μια οδοντογλυφίδα τοποθετημένη στη μέση του κέικ να βγει καθαρή, 50 έως 60 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Αν θέλετε, προσθέστε από πάνω ζάχαρη άχνη. Φτιάξτε ζεστό καφέ φίλτρου ή καπουτσίνο και απολαύστε το. Για τους φίλους του τσαγιού ταιριάζει κάποιο όχι πολύ αρωματικό για να αναδειχθεί η γεύση του μήλου.

empty alt

6 βήματα για νόστιμο και σπυρωτό πιλάφι

Το πιλάφι όταν δεν είναι επιτυχημένο μπορεί να βγει άνοστο, μονότονο, νοσοκομειακό. Αν όμως ξέρεις πώς φτιάχνεται, μπορεί να αναδειχθεί ακόμα και στον πρωταγωνιστή ενός τραπεζιού.
empty alt

Freekeh: γνώρισε το σιτηρό που είναι τάση στη διατροφή!

Το freekeh, αυτό το σιτηρό με το παράξενο όνομα που προέρχεται από τη Μέση Ανατολή, μαζεύεται όσο ακόμα το σιτάρι είναι πράσινο και αρκετά μαλακό.
empty alt

Το τρικ για να αφαιρέσεις το τσόφλι από ένα αυγό χωρίς κόπο και πόνο

Κάποιες φορές το ξεφλούδισμα ενός αυγού παίρνει διαστάσεις άθλου, ιδιαίτερα όταν είναι σφιχτό. Όμως δοκιμάζοντας το παρακάτω κόλπο, θα αφαιρέσεις το τσόφλι του εύκολα και γρήγορα, χωρίς κόπο και πόνο.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις το τέλειο τζιν με τόνικ στο σπίτι

Επιστρέφει το καλοκαίρι, δηλαδή η εποχή του τζιν με τόνικ, για πολλούς λάτρεις αυτού του διαχρονικού, δροσερού κοκτέιλ.
empty alt

Pumpkin Spice Latte – το απόλυτο ρόφημα του φθινοπώρου

Δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι για Halloween για να σου αρέσει η κολοκύθα. Τα αρώματα και η γεύση της είναι συνώνυμο του φθινοπώρου και αν έχεις δοκιμάσει μια φορά τον Pumpkin Spice Latte στα Starbucks τότε ξέρεις τι εννοούμε – είναι εθισμός.
empty alt

Ψητά καρότα: ένα νόστιμο συνοδευτικό για μια έξτρα δόση Β-καροτίνης!

Τα καρότα έχουν πολλά οφέλη στον οργανισμό σου, όταν τα προσθέτεις στη διατροφή σου. Τρώγονται ωμά, βραστά, στον ατμό κι εδώ σου παρουσιάζουμε μια εύκολη και διαφορετική εκδοχή τους.
empty alt

Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα – φτιάχνοντας λαζαράκια

Για την ψυχή του Λάζαρου οι γυναίκες ζύμωναν ανήμερα το πρωί ειδικά κουλούρια, τους “λαζάρηδες”, τα “λαζαρούδια” ή και “λαζαράκια”.
empty alt

Λευκό Χριστουγεννιάτικο Μοχίτο

Tis the season to be jolly με ένα εορταστικό κοκτέιλ
Back To Top