Τα μήλα είναι χαρακτηριστική φθινοπωρινή γεύση και κάνουν θαύματα σε αυτό το εύκολο κέικ καφέ. Προσθέτουν επιπλέον γλυκύτητα καθώς κάνουν το κέικ πολύ υγρό και τρυφερό.

Τα μήλα είναι χαρακτηριστική φθινοπωρινή γεύση και κάνουν θαύματα σε αυτό το εύκολο κέικ καφέ. Προσθέτουν επιπλέον γλυκύτητα καθώς κάνουν το κέικ πολύ υγρό και τρυφερό. Το λατρεύουμε με τα μήλα Smith ή φιρίκια, αλλά όποιο μήλο της αρεσκείας κι αν χρησιμοποιήσετε θα είναι εντάξει! Η επικάλυψη streusel (στρόιζελ) προσθέτει αυτή την τραγανή υφή και κάνει αυτό το κέικ εξαιρετικά εθιστικό. Θα το απολαύσετε καλύτερα μόνο αν το σερβίρετε με ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ και το μοιραστείτε με έναν καλό φίλο.

ΥΛΙΚΑ:

12 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ

Σπρέι μαγειρικής

2 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. του γλυκού κανέλα

1 κουτ. του γλυκού αλάτι

1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα

1 φλ. (2 μπαστούνια) ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο

3/4 φλ. συσκευασμένη μαύρη ζάχαρη

3/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

1 κουτ. του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1 φλγ. κρέμα γάλακτος

2 μέτρια γλυκόξινα μήλα (όπως Smith ή Honeycrisp), ξεφλουδισμένα, αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ STREUSEL

12 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και κρυωμένο ελαφρώς

1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 φλ. συσκευασμένη μαύρη ζάχαρη

1 κουτ. του γλυκού κανέλα

Μια πρέζα αλάτι

Ζάχαρη άχνη, για επικάλυψη (προαιρετικά)

milo

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190° με τη σχάρα στη μεσαία θέση. Αλείψτε ελαφρά ένα ταψί 9 -x-13” με σπρέι μαγειρικής. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.

Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός ή στο μπολ ενός μίξερ βάσης, χτυπήστε το βούτυρο και τα είδη ζάχαρης μαζί σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρεμώδη. Προσθέστε αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν. Ξύστε τις πλευρές του μπολ για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά έχουν ενσωματωθεί ομοιόμορφα. Προσθέστε ξηρά συστατικά και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να μείνουν λίγες μόνο ξηρές λωρίδες. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε τα μήλα. Μεταφέρετε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και το απλώνετε με μια σπάτουλα.

Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα και μια πρέζα αλάτι. Πασπαλίζουμε σποραδικά πάνω από τη ζύμη.

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και μια οδοντογλυφίδα τοποθετημένη στη μέση του κέικ να βγει καθαρή, 50 έως 60 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Αν θέλετε, προσθέστε από πάνω ζάχαρη άχνη. Φτιάξτε ζεστό καφέ φίλτρου ή καπουτσίνο και απολαύστε το. Για τους φίλους του τσαγιού ταιριάζει κάποιο όχι πολύ αρωματικό για να αναδειχθεί η γεύση του μήλου.

empty alt

Φτιάξε σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα

Το σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα είναι πιο υγιεινό από το αντίστοιχο τυποποιημένο και σου δίνει την ευελιξία να πειραματιστείς προσθέτοντας επιπλέον συστατικά, όπως κόκκους βανίλιας, ξυλάκια κανέλας ή ολόκληρους σπόρους μπαχαρικών.
empty alt

Το μυστικό για να ψηθεί ομοιόμορφα το κρέας σου

Αν θέλεις η μπριζόλα σου, ή οποιοδήποτε άλλο κομμάτι κρέας, να ψηθεί ομοιόμορφα, ιδιαίτερα αν αυτό το κομμάτι έχει μεγάλο πάχος, φρόντισε να το βγάλεις νωρίτερα από το ψυγείο, ώστε μέχρι την ώρα του μαγειρέματος να έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
empty alt

Στη Νορβηγία τρώνε πρωινό… μετά το δείπνο

Στη Νορβηγία υπάρχουν τέσσερα γεύματα: το πρωινό, το μεσημεριανό, το δείπνο και το kveldsmat, που σημαίνει «βραδινό φαγητό» αλλά στην πραγματικότητα περιλαμβάνει ό,τι και το πρωινό.
empty alt

Οδηγός: Οι τροφές που εκτοξεύουν τη λίμπιντο

Το γεύμα είναι και στην εποχή μας ένα συνηθισμένο, αν και όχι πάντα πετυχημένο, πρελούδιο του έρωτα.
empty alt

Έτσι θα δώσεις πιο πλούσια γεύση στις ελαφρώς άγουρες ντομάτες

Η ώριμη ντομάτα είναι το καλύτερο υλικό για ένα μαγειρευτό φαγητό. Η άγουρη, ο μεγαλύτερος σαμποτέρ. Τι κάνεις, όμως, αν όλες οι ντομάτες που έχεις στο σπίτι σου είναι ελαφρώς πράσινες, δηλαδή δεν έχουν «γίνει» ακόμα; Για να επισπεύσεις τη διαδικασία ωρίμανσής τους δοκίμασε να τους προσθέσεις […]
empty alt

Ποια είδη τυριού λιώνουν ευκολότερα και ομορφότερα;

Γιατί κάποια τυριά λιώνουν εύκολα, γρήγορα και όμορφα, ενώ άλλα αντιστέκονται ακόμα και στις πιο υψηλές θερμοκρασίες; Κάθε τυρί συνδυάζει νερό και λίπος.
empty alt

Τηγανίτες με λεμόνι και Ricotta

Τέλεια επίγευση ξινού με έναν υπαινιγμό γλυκύτητας, αυτές είναι οι απόλυτα πιο καλοκαιρινές τηγανίτες ρικότας λεμονιού. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τηγανίτες βουτύρου, έχουν πιο αφράτη υφή.
empty alt

Farro salad: Μεσογειακή σαλάτα με πλιγούρι

Υπάρχουν πολλές υπέροχες σαλάτες με πλιγούρι εκεί έξω, αλλά να σας πούμε γιατί είναι αυτή η εκδοχή είναι η καλύτερη: Το Dressing Λίγα πράγματα είναι πιο νόστιμα από τα τηγανητά κρεμμύδια.
Back To Top