Τα μήλα είναι χαρακτηριστική φθινοπωρινή γεύση και κάνουν θαύματα σε αυτό το εύκολο κέικ καφέ. Προσθέτουν επιπλέον γλυκύτητα καθώς κάνουν το κέικ πολύ υγρό και τρυφερό.

Τα μήλα είναι χαρακτηριστική φθινοπωρινή γεύση και κάνουν θαύματα σε αυτό το εύκολο κέικ καφέ. Προσθέτουν επιπλέον γλυκύτητα καθώς κάνουν το κέικ πολύ υγρό και τρυφερό. Το λατρεύουμε με τα μήλα Smith ή φιρίκια, αλλά όποιο μήλο της αρεσκείας κι αν χρησιμοποιήσετε θα είναι εντάξει! Η επικάλυψη streusel (στρόιζελ) προσθέτει αυτή την τραγανή υφή και κάνει αυτό το κέικ εξαιρετικά εθιστικό. Θα το απολαύσετε καλύτερα μόνο αν το σερβίρετε με ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ και το μοιραστείτε με έναν καλό φίλο.

ΥΛΙΚΑ:

12 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ

Σπρέι μαγειρικής

2 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. του γλυκού κανέλα

1 κουτ. του γλυκού αλάτι

1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα

1 φλ. (2 μπαστούνια) ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο

3/4 φλ. συσκευασμένη μαύρη ζάχαρη

3/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

1 κουτ. του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1 φλγ. κρέμα γάλακτος

2 μέτρια γλυκόξινα μήλα (όπως Smith ή Honeycrisp), ξεφλουδισμένα, αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ STREUSEL

12 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και κρυωμένο ελαφρώς

1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 φλ. συσκευασμένη μαύρη ζάχαρη

1 κουτ. του γλυκού κανέλα

Μια πρέζα αλάτι

Ζάχαρη άχνη, για επικάλυψη (προαιρετικά)

milo

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190° με τη σχάρα στη μεσαία θέση. Αλείψτε ελαφρά ένα ταψί 9 -x-13” με σπρέι μαγειρικής. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.

Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός ή στο μπολ ενός μίξερ βάσης, χτυπήστε το βούτυρο και τα είδη ζάχαρης μαζί σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρεμώδη. Προσθέστε αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν. Ξύστε τις πλευρές του μπολ για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά έχουν ενσωματωθεί ομοιόμορφα. Προσθέστε ξηρά συστατικά και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να μείνουν λίγες μόνο ξηρές λωρίδες. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε τα μήλα. Μεταφέρετε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και το απλώνετε με μια σπάτουλα.

Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα και μια πρέζα αλάτι. Πασπαλίζουμε σποραδικά πάνω από τη ζύμη.

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και μια οδοντογλυφίδα τοποθετημένη στη μέση του κέικ να βγει καθαρή, 50 έως 60 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Αν θέλετε, προσθέστε από πάνω ζάχαρη άχνη. Φτιάξτε ζεστό καφέ φίλτρου ή καπουτσίνο και απολαύστε το. Για τους φίλους του τσαγιού ταιριάζει κάποιο όχι πολύ αρωματικό για να αναδειχθεί η γεύση του μήλου.

empty alt

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος για το μπρόκολο;

Δεν έχει ούτε εξωτικό όνομα ούτε είναι πανάκριβο. Είναι ταπεινό, φτηνό αλλά και τόσο υγιεινό. Και να γιατί μιλάνε όλοι για το μπρόκολο! Διάβασε και θα πειστείς κι εσύ να το τρως.
empty alt

Τι είναι η vegan μαγιονέζα;

Βασικό συστατικό της συμβατικής μαγιονέζας είναι το αυγό, που δεν αποτελεί κομμάτι μιας vegan διατροφής (η οποία αποκλείει όλα τα ζωικά τρόφιμα).
empty alt

To dress code στα εστιατόρια αλλάζει;

Όταν είσαι καλεσμένος το βράδυ για φαγητό, φοράς αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «τα καλά σου». Ένα όμορφο φόρεμα και τακούνια οι γυναίκες, το κοστούμι τους οι άντρες.
empty alt

Πόση ώρα πρέπει να αφήσω το νερό με τον καφέ στην πρέσα γαλλικού;

Αν χρησιμοποιείς χειροκίνητη πρέσα γαλλικού καφέ, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην αφήσεις αρκετή ώρα το νερό με τον καφέ, με συνέπεια ο καφές σου να βγει «νερουλός», ή να το αφήσεις υπερβολικά πολλή ώρα, με αποτέλεσμα ο καφές σου να αποκτήσει πικρή γεύση.
empty alt

6 tips για σούπερ τραγανές τηγανιτές πατάτες

1. Όσο πιο σφιχτές, τόσο το καλύτερο. Το πρώτο βήμα για την επιτυχία είναι η σωστή διαλογή τους από τον πάγκο του μανάβικου.
empty alt

Cherry time: όλα όσα θες να ξέρεις για τα κεράσια

Είναι κόκκινα, ζουμερά, λαχταριστά και δεν μπορείς ποτέ να φας μόνο ένα… Δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και εμπεριέχουν βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ενώσεις με ισχυρές θετικές επιπτώσεις στην υγεία.
empty alt

Pasta Alla Gricia: μια μπουκιά και βρίσκεσαι στη Ρώμη

Εύκολη συνταγή για λαχταριστά ζυμαρικά με ιταλική σφραγίδα
empty alt

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου
Back To Top