Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

9 τρόποι να κόψεις 500 θερμίδες την ημέρα χωρίς γυμναστική!

0     

9 τρόποι να κόψεις 500 θερμίδες την ημέρα χωρίς γυμναστική!

Το σωστό το beach bod θέλει θυσίες! Και το ξέρεις καλά αφού κάθε καλοκαίρι, και συγκεκριμένα λίγο καιρό πριν το καλοκαίρι, είναι η περίοδος που σε πιάνει άγχος για τα λίγα παραπανίσια κιλά που πήρες το χειμώνα, για το μικρό «σωσιβιάκι» που εμφανίστηκε στην περιοχή της κοιλιάς και για το 6 pack που συνδέεις πλέον όχι με τους κοιλιακούς αλλά με τις μπύρες!

Η λύση, όμως, είναι απλή! Με λίγη γυμναστική και μερικές, μικρές, αλλαγές στην καθημερινή σου διατροφή, μπορείς να μειώσεις τις θερμίδες που λαμβάνεις για να καταφέρεις να πεις αντίο στα παραπανίσια κιλά, έστω και στο παρά 5’ της επιβίβασής σου στο πλοίο για τα ελληνικά νησιά!

Πάρε ιδέες, λοιπόν, για να μειώσεις σημαντικά τις καθημερινές σου θερμίδες:

– μάσα αργά και άσε κάτω το πιρούνι. Αν κατεβάσεις ταχύτητα όταν τρως, θα νιώσεις το αίσθημα κορεσμού με λιγότερο φαγητό.

– φτιάξε το φαγητό για τη δουλειά από το σπίτι. Ευκαιρία να μαγειρέψεις και λίγο, ενώ θα μειώσεις σημαντικά τις θερμίδες από το φαγητό σου, από ότι αν έτρωγες έξω ή delivery.

– πιες σκέτο καφέ, δηλαδή χωρίς γάλα ή ζάχαρη. Αν μάλιστα πίνεις 2 καφέδες μπορεί να γλιτώσεις μέχρι και 400-500 θερμίδες!

– πιες νερό ή νερό με λεμόνι αντί για αναψυκτικό και σόδα. Να θυμάσαι ότι κάθε αναψυκτικό έχει περίπου 200 θερμίδες, ενώ μπορεί να περιέχει σημαντική ποσότητα ζάχαρης. Το ίδιο ισχύει και για τους συσκευασμένους χυμούς.

– αντί για σάντουιτς, φάε σαλάτα. Θα γλιτώσεις τις θερμίδες του ψωμιού και της μαγιονέζας, του βουτύρου, κλπ που το συνοδεύουν.

– φάε μανιτάρια αντί για κρέας, και θα νιώσεις το ίδιο χορτασμένος, με πολύ λιγότερες θερμίδες.

– απόφυγε τα τσιπς και τις σως, εκτός από το να σου ανοίγουν την όρεξη, είναι γεμάτα περιττές θερμίδες.

– φάε φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς για σνακ ανάμεσα στα γεύματα και όχι γλυκά

– προτίμησε προϊόντα ολικής άλεσης και απόφυγε όσο μπορείς τα τηγανητά.