Το σωστό το beach bod θέλει θυσίες! Και το ξέρεις καλά αφού κάθε καλοκαίρι, και συγκεκριμένα λίγο καιρό πριν το καλοκαίρι, είναι η περίοδος που σε πιάνει άγχος για τα λίγα παραπανίσια κιλά που πήρες το χειμώνα, για το μικρό «σωσιβιάκι» που εμφανίστηκε στην περιοχή της κοιλιάς […]

Το σωστό το beach bod θέλει θυσίες! Και το ξέρεις καλά αφού κάθε καλοκαίρι, και συγκεκριμένα λίγο καιρό πριν το καλοκαίρι, είναι η περίοδος που σε πιάνει άγχος για τα λίγα παραπανίσια κιλά που πήρες το χειμώνα, για το μικρό «σωσιβιάκι» που εμφανίστηκε στην περιοχή της κοιλιάς και για το 6 pack που συνδέεις πλέον όχι με τους κοιλιακούς αλλά με τις μπύρες!

Η λύση, όμως, είναι απλή! Με λίγη γυμναστική και μερικές, μικρές, αλλαγές στην καθημερινή σου διατροφή, μπορείς να μειώσεις τις θερμίδες που λαμβάνεις για να καταφέρεις να πεις αντίο στα παραπανίσια κιλά, έστω και στο παρά 5’ της επιβίβασής σου στο πλοίο για τα ελληνικά νησιά!

Πάρε ιδέες, λοιπόν, για να μειώσεις σημαντικά τις καθημερινές σου θερμίδες:

– μάσα αργά και άσε κάτω το πιρούνι. Αν κατεβάσεις ταχύτητα όταν τρως, θα νιώσεις το αίσθημα κορεσμού με λιγότερο φαγητό.

– φτιάξε το φαγητό για τη δουλειά από το σπίτι. Ευκαιρία να μαγειρέψεις και λίγο, ενώ θα μειώσεις σημαντικά τις θερμίδες από το φαγητό σου, από ότι αν έτρωγες έξω ή delivery.

– πιες σκέτο καφέ, δηλαδή χωρίς γάλα ή ζάχαρη. Αν μάλιστα πίνεις 2 καφέδες μπορεί να γλιτώσεις μέχρι και 400-500 θερμίδες!

– πιες νερό ή νερό με λεμόνι αντί για αναψυκτικό και σόδα. Να θυμάσαι ότι κάθε αναψυκτικό έχει περίπου 200 θερμίδες, ενώ μπορεί να περιέχει σημαντική ποσότητα ζάχαρης. Το ίδιο ισχύει και για τους συσκευασμένους χυμούς.

– αντί για σάντουιτς, φάε σαλάτα. Θα γλιτώσεις τις θερμίδες του ψωμιού και της μαγιονέζας, του βουτύρου, κλπ που το συνοδεύουν.

– φάε μανιτάρια αντί για κρέας, και θα νιώσεις το ίδιο χορτασμένος, με πολύ λιγότερες θερμίδες.

– απόφυγε τα τσιπς και τις σως, εκτός από το να σου ανοίγουν την όρεξη, είναι γεμάτα περιττές θερμίδες.

– φάε φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς για σνακ ανάμεσα στα γεύματα και όχι γλυκά

– προτίμησε προϊόντα ολικής άλεσης και απόφυγε όσο μπορείς τα τηγανητά.

 

 

empty alt

Έτσι δεν θα μαυρίσει ένα αβοκάντο που έχεις κόψει

Τα αβοκάντο φημίζονται για την ταχύτητα με την οποία μαυρίζουν από τη στιγμή που θα κοπούν. Η αλλαγή του χρώματός τους οφείλεται στην οξείδωση, τη χημική αντίδραση που συμβαίνει όταν έρχονται σε επαφή με τον αέρα και η οποία δεν χαλάει μόνο την όψη αλλά και τη […]
empty alt

Τα πέντε μυστικά που θα διευκολύνουν και θα απογειώσουν τη μαγειρική σου

1. Άνοιξε την αγκαλιά σου στις εναλλακτικές. Το γεγονός ότι ένας σεφ βραβευμένος με Michelin προτείνει μια συγκεκριμένη συνταγή με ζυμαρικά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να τα μαγειρέψεις λίγο διαφορετικά.
empty alt

Πώς θα μας βοηθήσει το πιστολάκι μαλλιών να πετύχουμε τραγανή πέτσα κοτόπουλου;

Λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από την τραγανή πέτσα του κοτόπουλου που έχει ψηθεί στο φούρνο και μια δημοσιογράφος γεύσης, η Helen Rosner, υποστηρίζει στο New Yorker ότι γνωρίζει το μυστικό για να την πετύχουμε.
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα ένα νόστιμο ντρέσινγκ για τη σαλάτα σου

Επιστρέφει πανηγυρικά η εποχή της σαλάτας, βλέπε καλοκαίρι. Και παρόλο που μια σαλάτα καλό είναι να υπάρχει όλο το χρόνο στο μενού σου, καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία κερδίζει όλο και πιο συχνά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι σου.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το γουακαμόλε

Εκτός από το ότι είναι η πιο απολαυστική μεξικάνικη σάλτσα με βάση το αβοκάντο. Έχει τις ρίζες τις στους αζτέκους αλλά χρησιμοποιείται ευρέως στην σύγχρονη μεξικάνικη και αμερικάνικη κουζίνα ως συνοδευτικό, καρύκευμα ή σε συστατικό σε σαλάτες.
empty alt

Ντομάτες γεμιστές με μοτσαρέλα και βασιλικό

Είτε ψάχνετε για νέους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε την αφθονία των εποχικών ντοματών είτε απλά θέλετε ένα γρήγορο πιάτο, αυτές οι γεμιστές ντομάτες γεμάτες με μοτσαρέλα, παρμεζάνα και φρέσκα βότανα είναι απλές και νόστιμες.
empty alt

«Οι σεφ δεν μπορούν να κάνουν θαύματα αν δεν έχουν καλή πρώτη ύλη»

Όπως μαθαίνουμε στο περιοδικό Αθηνόραμα με τις λέξεις του Δημήτρη Αντωνόπουλου, σε μια περίοδο αναζητήσεων εθνικής γαστρονομικής αυτογνωσίας, που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, οι Χρυσοί Σκούφοι προσκάλεσαν τον Έκτορα Μποτρίνι, chef-patron του...
empty alt

Μελιτζάνες στο φούρνο με παρμεζάνα

Ένα γευστικό όνειρο καλοκαιρινής απόλαυσης
Back To Top