Ποτέ το γουακαμόλε δεν βρήκε πιο ταιριαστό συνδυασμό

Μπέικον + γκουακαμόλε = ο ιδανικός μας συνδυασμός πάντα. Βάλτε τα σε σχήμα μπουκιάς, όπως αυτές σε αυτές τις σνακ βόμβες, και πραγματικά δεν θα μπορείτε να σταματήσετε. Το σπιτικό γουακαμόλε τυλίγεται σε κομμάτια μπέικον σε αυτές τις φιλικές προς την κετο εφαρμογές που είναι εξίσου ιδανικές για σνακ όλη την ημέρα όπως και στο πάρτι στην παραλία ή στην πισίνα.

Λατρεύουμε τη συνταγή γκουακ που συμπεριλάβαμε εδώ (γευστική αλλά εξαιρετικά απλή στη δημιουργία), αλλά μη διστάσετε να πειραματιστείτε με τα αγαπημένα σας μείγματα γκουακαμόλε. Δεν είστε λάτρης της πικάντικης ζέστης; Αφαιρέστε τους σπόρους από το jalapeño σας ή ξεφορτωθείτε εντελώς.

Αυτές οι μπουκιές μπορούν να γίνουν εκ των προτέρων για να τις απολαύσετε όλη την εβδομάδα ή πριν από το επερχόμενο πάρτι σας. Απλώς ετοιμάστε και φυλάξτε το στο ψυγείο και, στη συνέχεια, απολαύστε τες όλη την εβδομάδα όταν είστε έτοιμοι για μια έκρηξη γεύσης!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

15 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 λεπτά

CAL/SERV:

182

Συστατικά

12 φέτες μπέικον, ψημένες και θρυμματισμένες

ΓΙΑ ΤΟ GUACAMOLE

2 αβοκάντο, χωρίς τα κουκούτσια, ξεφλουδισμένα και πολτοποιημένα

170 gr τυρί κρέμα, μαλακωμένο

Χυμός από 1 λάιμ

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1/4 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μικρό jalapeno (με σπόρους αν προτιμάτε λιγότερη φωτιά), ψιλοκομμένο

2 κ.σ. φρεσκοκομμένο κόλιανδρο

1/2 κουτ. κύμινο

1/2 κουτ. σκόνη τσίλι

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε όλα τα υλικά γουακαμόλε. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν (ορισμένα κομμάτια είναι εντάξει) και αλατοπιπερώνετε. Το βάζετε στο ψυγείο να σφίξει ελαφρά, για 30 λεπτά.

Τοποθετήστε το θρυμματισμένο μπέικον σε ένα μεγάλο πιάτο. Χρησιμοποιώντας μια μικρή σέσουλα μπισκότων, αφαιρέστε το μείγμα γουακαμόλε και τοποθετήστε το μέσα στο μπέικον. Φτιάξτε τα σε μπαλάκια. Επαναλάβετε μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το γουακαμόλε και το μπέικον. Φυλάσσεται στο ψυγείο.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά μερίδα (Μερίδες 15)

Θερμίδες 182

Λίπος 17 γρ

Κορεσμένο λίπος 6 γρ

ακόρεστα λίπη 0 γρ

Χοληστερίνη 28 mg

Νάτριο 200 mg

Υδατάνθρακες 2 γρ

Ίνα 2 γρ

Ζάχαρη 1 γρ

Πρωτεΐνη 4 γρ

Βιταμίνη D 0mcg

Ασβέστιο 20 mg

Σίδερο 0 mg

Κάλιο 208 mg

empty alt

Αυτό είναι το μυστικό για τραγανά μανιτάρια

Ξέρεις πώς είναι τα τέλεια σοταρισμένα μανιτάρια: έχουν ένα όμορφο χρυσό-καφέ χρώμα, τραγανές άκρες και πλούσια, γεμάτη γεύση.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπαγώσεις το ψωμί

Ιδιαίτερα το ψωμί με προζύμι, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για πολύ καιρό σε σχεδόν τέλεια κατάσταση, χωρίς να χάσει τη γεύση και τη φρεσκάδα του.
empty alt

Καλώς ήρθες, μελιτζάνα!

Οι μελιτζάνες δεν γίνονται μόνο μπριάμ ή τηγανιτές ή ψητές. Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τρόποι να τις απολαύσεις, αναδεικνύοντας τη νοστιμιά και το άρωμά τους.
empty alt

Πώς θα μας βοηθήσει το πιστολάκι μαλλιών να πετύχουμε τραγανή πέτσα κοτόπουλου;

Λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από την τραγανή πέτσα του κοτόπουλου που έχει ψηθεί στο φούρνο και μια δημοσιογράφος γεύσης, η Helen Rosner, υποστηρίζει στο New Yorker ότι γνωρίζει το μυστικό για να την πετύχουμε.
empty alt

Δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε: 8 τέλεια μέρη για παγωτό σε όλη την Ελλάδα

Αν το καλοκαίρι ήταν γλύκισμα, θα ήταν παγωτό χωνάκι. Σε αυτά τα σημεία θα το απολαύσεις μέχρι την τελευταία κουταλιά.
empty alt

Πώς θα βάψεις αυγά χρησιμοποιώντας λαχανικά από την κουζίνα σου

Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά να τα διακοσμήσεις με αυτοσχέδια στένσιλ από κολλητική...
empty alt

Ένας απλός τρόπος να φτιάξεις τέλειο ψητό στήθος κοτόπουλου

Αν πετύχει, θα γίνει πεντανόστιμο. Αν όχι, μπορεί να βγει τόσο στεγνό και άνοστο που θα θυμίζει… σόλα παπουτσιού.
empty alt

Υγιεινό, γρήγορο, θρεπτικό πρωινό για να ξεκινήσετε νόστιμα τη μέρα σας

Το μόνο που χρειάζεται είναι 5 λεπτά για να ετοιμάσετε αυτή την εύκολη και νόστιμη συνταγή πρωινού.
Back To Top