Ποτέ το γουακαμόλε δεν βρήκε πιο ταιριαστό συνδυασμό

Μπέικον + γκουακαμόλε = ο ιδανικός μας συνδυασμός πάντα. Βάλτε τα σε σχήμα μπουκιάς, όπως αυτές σε αυτές τις σνακ βόμβες, και πραγματικά δεν θα μπορείτε να σταματήσετε. Το σπιτικό γουακαμόλε τυλίγεται σε κομμάτια μπέικον σε αυτές τις φιλικές προς την κετο εφαρμογές που είναι εξίσου ιδανικές για σνακ όλη την ημέρα όπως και στο πάρτι στην παραλία ή στην πισίνα.

Λατρεύουμε τη συνταγή γκουακ που συμπεριλάβαμε εδώ (γευστική αλλά εξαιρετικά απλή στη δημιουργία), αλλά μη διστάσετε να πειραματιστείτε με τα αγαπημένα σας μείγματα γκουακαμόλε. Δεν είστε λάτρης της πικάντικης ζέστης; Αφαιρέστε τους σπόρους από το jalapeño σας ή ξεφορτωθείτε εντελώς.

Αυτές οι μπουκιές μπορούν να γίνουν εκ των προτέρων για να τις απολαύσετε όλη την εβδομάδα ή πριν από το επερχόμενο πάρτι σας. Απλώς ετοιμάστε και φυλάξτε το στο ψυγείο και, στη συνέχεια, απολαύστε τες όλη την εβδομάδα όταν είστε έτοιμοι για μια έκρηξη γεύσης!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

15 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 λεπτά

CAL/SERV:

182

Συστατικά

12 φέτες μπέικον, ψημένες και θρυμματισμένες

ΓΙΑ ΤΟ GUACAMOLE

2 αβοκάντο, χωρίς τα κουκούτσια, ξεφλουδισμένα και πολτοποιημένα

170 gr τυρί κρέμα, μαλακωμένο

Χυμός από 1 λάιμ

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1/4 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μικρό jalapeno (με σπόρους αν προτιμάτε λιγότερη φωτιά), ψιλοκομμένο

2 κ.σ. φρεσκοκομμένο κόλιανδρο

1/2 κουτ. κύμινο

1/2 κουτ. σκόνη τσίλι

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε όλα τα υλικά γουακαμόλε. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν (ορισμένα κομμάτια είναι εντάξει) και αλατοπιπερώνετε. Το βάζετε στο ψυγείο να σφίξει ελαφρά, για 30 λεπτά.

Τοποθετήστε το θρυμματισμένο μπέικον σε ένα μεγάλο πιάτο. Χρησιμοποιώντας μια μικρή σέσουλα μπισκότων, αφαιρέστε το μείγμα γουακαμόλε και τοποθετήστε το μέσα στο μπέικον. Φτιάξτε τα σε μπαλάκια. Επαναλάβετε μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το γουακαμόλε και το μπέικον. Φυλάσσεται στο ψυγείο.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά μερίδα (Μερίδες 15)

Θερμίδες 182

Λίπος 17 γρ

Κορεσμένο λίπος 6 γρ

ακόρεστα λίπη 0 γρ

Χοληστερίνη 28 mg

Νάτριο 200 mg

Υδατάνθρακες 2 γρ

Ίνα 2 γρ

Ζάχαρη 1 γρ

Πρωτεΐνη 4 γρ

Βιταμίνη D 0mcg

Ασβέστιο 20 mg

Σίδερο 0 mg

Κάλιο 208 mg

empty alt

Έτσι δεν θα μαυρίσει ένα αβοκάντο που έχεις κόψει

Τα αβοκάντο φημίζονται για την ταχύτητα με την οποία μαυρίζουν από τη στιγμή που θα κοπούν. Η αλλαγή του χρώματός τους οφείλεται στην οξείδωση, τη χημική αντίδραση που συμβαίνει όταν έρχονται σε επαφή με τον αέρα και η οποία δεν χαλάει μόνο την όψη αλλά και τη […]
empty alt

Πώς θα περάσεις μια ολόκληρη εβδομάδα χωρίς να πετάξεις ούτε ψίχουλο από το φαγητό σου

Ένα από τα νέα κινήματα των Μιλέννιαλς είναι το λεγόμενο “waste-free”, στο πλαίσιο του οποίου όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι, στην προσπάθειά τους να κάνουν οικονομία και να σεβαστούν το περιβάλλον, ελαττώνουν όσο μπορούν τα ανόργανα και οργανικά απόβλητα που παράγουν.
empty alt

Τα μυστικά για να ετοιμάσεις ένα τέλειο γεύμα στο κάμπινγκ

Αν αποφασίσεις να κάνεις κάμπινγκ αλλά δεν είσαι οργανωμένος, μπορεί να καταλήξεις να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα για φαγητό έξω από ό,τι αν νοίκιαζες δωμάτιο.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

Υπέροχες ιδέες για σπασμένα αβγά

Όλοι θέλουν να τσουγκρίσουν αβγά. Ορισμένοι μάλιστα θέλουν να τσουγκρίσουν παραπάνω από ένα ή να συναγωνιστούν με όλους μέχρι να βγουν νικητές.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το μπορς και πώς να το φτιάξεις

Το Μπορς (Borscht, borsch ή borshch) όπως διαβάζουμε στη Wikipedia.org είναι σούπα λαχανικών, στην οποία περιλαμβάνονται συνήθως παντζάρια, τα οποία και της προσδίδουν έντονα κόκκινο χρώμα. Σε άλλες ποικιλίες της συνταγής, τα παντζάρια αντικαθίστανται από τοματοπολτό που της προσδίδουν...
empty alt

Συνταγή για κλασικά ιταλικά κεφτεδάκια για να πεις mamma mia

Το τέλειο κεφτεδάκι είναι έργο τέχνης. Πρέπει να είναι τρυφερό, γεμάτο γεύση, όμορφα στρογγυλό και να μη διαλύεται κατά το μαγείρεμα. Ευτυχώς για εσάς, η κλασική μας ιταλική συνταγή για κεφτεδάκια περνάει όλα αυτά τα τεστ με μεγάλη επιτυχία. Ενώ μας αρέσουν τα ψητά κεφτεδάκια, το ψήσιμο των...
Back To Top