Ποτέ το γουακαμόλε δεν βρήκε πιο ταιριαστό συνδυασμό

Μπέικον + γκουακαμόλε = ο ιδανικός μας συνδυασμός πάντα. Βάλτε τα σε σχήμα μπουκιάς, όπως αυτές σε αυτές τις σνακ βόμβες, και πραγματικά δεν θα μπορείτε να σταματήσετε. Το σπιτικό γουακαμόλε τυλίγεται σε κομμάτια μπέικον σε αυτές τις φιλικές προς την κετο εφαρμογές που είναι εξίσου ιδανικές για σνακ όλη την ημέρα όπως και στο πάρτι στην παραλία ή στην πισίνα.

Λατρεύουμε τη συνταγή γκουακ που συμπεριλάβαμε εδώ (γευστική αλλά εξαιρετικά απλή στη δημιουργία), αλλά μη διστάσετε να πειραματιστείτε με τα αγαπημένα σας μείγματα γκουακαμόλε. Δεν είστε λάτρης της πικάντικης ζέστης; Αφαιρέστε τους σπόρους από το jalapeño σας ή ξεφορτωθείτε εντελώς.

Αυτές οι μπουκιές μπορούν να γίνουν εκ των προτέρων για να τις απολαύσετε όλη την εβδομάδα ή πριν από το επερχόμενο πάρτι σας. Απλώς ετοιμάστε και φυλάξτε το στο ψυγείο και, στη συνέχεια, απολαύστε τες όλη την εβδομάδα όταν είστε έτοιμοι για μια έκρηξη γεύσης!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

15 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 λεπτά

CAL/SERV:

182

Συστατικά

12 φέτες μπέικον, ψημένες και θρυμματισμένες

ΓΙΑ ΤΟ GUACAMOLE

2 αβοκάντο, χωρίς τα κουκούτσια, ξεφλουδισμένα και πολτοποιημένα

170 gr τυρί κρέμα, μαλακωμένο

Χυμός από 1 λάιμ

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1/4 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μικρό jalapeno (με σπόρους αν προτιμάτε λιγότερη φωτιά), ψιλοκομμένο

2 κ.σ. φρεσκοκομμένο κόλιανδρο

1/2 κουτ. κύμινο

1/2 κουτ. σκόνη τσίλι

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε όλα τα υλικά γουακαμόλε. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν (ορισμένα κομμάτια είναι εντάξει) και αλατοπιπερώνετε. Το βάζετε στο ψυγείο να σφίξει ελαφρά, για 30 λεπτά.

Τοποθετήστε το θρυμματισμένο μπέικον σε ένα μεγάλο πιάτο. Χρησιμοποιώντας μια μικρή σέσουλα μπισκότων, αφαιρέστε το μείγμα γουακαμόλε και τοποθετήστε το μέσα στο μπέικον. Φτιάξτε τα σε μπαλάκια. Επαναλάβετε μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το γουακαμόλε και το μπέικον. Φυλάσσεται στο ψυγείο.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά μερίδα (Μερίδες 15)

Θερμίδες 182

Λίπος 17 γρ

Κορεσμένο λίπος 6 γρ

ακόρεστα λίπη 0 γρ

Χοληστερίνη 28 mg

Νάτριο 200 mg

Υδατάνθρακες 2 γρ

Ίνα 2 γρ

Ζάχαρη 1 γρ

Πρωτεΐνη 4 γρ

Βιταμίνη D 0mcg

Ασβέστιο 20 mg

Σίδερο 0 mg

Κάλιο 208 mg

empty alt

Γιατί οι ειδικοί του κρασιού ρίχνουν αλάτι στα ποτήρια τους;

Νομίζετε πως ξέρετε πολλά μυστικά για το κρασί και τί το κάνει εύγευστο και ιδιαίτερο; Αν σας λέγαμε πως υπάρχει εκεί έξω ένας εύκολος και φτηνός τρόπος να ενισχύσετε τη γεύση του οίνου, που μάλλον ελάχιστοι γνωρίζουν; Ανοίξτε ένα μπουκάλι με το αγαπημένο σας κρασί, και πριν […]
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις σπιτικά λικέρ και εκχυλίσματα για κοκτέιλ

Το α και το ω στην παρασκευή ενός σπιτικού λικέρ είναι η υπομονή: συνήθως δεν περιλαμβάνει πολλά βήματα, αλλά προϋποθέτει πολυήμερη παραμονή σε κάποιο σκοτεινό ντουλάπι.
empty alt

Μέλι με σκόρδο, το αχτύπητο δίδυμο στη γεύση!

Γλυκιά και πικάντικη μαζί, η παρακάτω σος θα γίνει το αγαπημένο σου συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα. Ταιριάζει εξίσου σε ψητό χοιρινό και ψάρι, φτερούγες κοτόπουλου, σε σάντουιτς αλλά και σε ζεστά ροφήματα τσαγιού.
empty alt

Οδηγός: τα είδη της σοκολάτας και σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε το καθένα

Όσο κι αν αγαπάμε τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, γιορτινό τραπέζι δεν νοείται χωρίς τουλάχιστον ένα σοκολατένιο επιδόρπιο.
empty alt

10 τρόφιμα… υπό εξαφάνιση

Σου έχω μερικά όχι-και-τόσο-καλά νέα. Κάποια από τα πιο αγαπημένα σου φαγητά μπορεί να εξαφανιστούν στα επόμενα χρόνια.
empty alt

Έχεις παιδιά; Αυτά τα 5 προϊόντα θα σου λύσουν τα χέρια στην κουζίνα

Όταν το σχολείο αρχίζει ξανά και οι οικογενειακές υποχρεώσεις πολλαπλασιάζονται, το μαγείρεμα περνάει, αναγκαστικά, σε δεύτερη μοίρα.
empty alt

Σούπα κοτόπουλου με σπανάκι και φρέσκο πέστο

Εύκολη, απλή και γρήγορη μια απολαυστική φθινοπωρινή σούπα που ξέρει να σε τονώνει. Αυτή η αρωματική, με ιταλική γεύση συνταγή εκμεταλλεύεται τα συστατικά του γρήγορου μαγειρέματος.
empty alt

Τα καλύτερα και πιο υγιεινά γλυκαντικά: από το 1 έως το 7!

Πολλοί άνθρωποι με προβλήματα σακχάρου στο αίμα στρέφονται σε εναλλακτικές γλυκαντικές ουσίες για να διατηρήσουν το σάκχαρό τους σε μια πιο σταθερή πορεία.
Back To Top