Σε μια χώρα όπου κυριαρχούν πεντανόστιμα γλυκά και φρέσκες μπαγκέτες σε κάθε γωνιά, θα περίμενε κανείς πως οι περισσότεροι από τους κατοίκους της θα είχαν πρόβλημα με τα παραπανίσια κιλά.

Σε μια χώρα όπου κυριαρχούν πεντανόστιμα γλυκά και φρέσκες μπαγκέτες σε κάθε γωνιά, θα περίμενε κανείς πως οι περισσότεροι από τους κατοίκους της θα είχαν πρόβλημα με τα παραπανίσια κιλά. Κι όμως! Αν και είναι γνωστή για τα φουα γκρα, τα φίνα κρασιά, τα νοστιμότατα κρουασάν, οι ντόπιες – Κοκό Σανέλ, Μπριζίτ Μπαρντό και οι πιο σύγχρονες Μαριόν Κοτιγιάρ-, είναι εκνευριστικά λεπτές και αυτό είναι το παράδοξο με τη Γαλλία. Ποιο είναι το μυστικό;  Γιατί οι Γαλλίδες δεν παχαίνουν; Δυο τινά συμβαίνουν. Οι Γαλλίδες έχουν μέτρο, δεν είναι στη νοοτροπία τους το πάχος, δεν αντέχουν στη σκέψη ότι θα παχύνουν. Επιπλέον, το φαγητό για το λαό της Γαλλίας, είναι κάτι σαν τελετουργία, μια εμπειρία που τη μοιράζονται με φίλους και οικογένεια. Τρώνε δηλαδή, περισσότερο για ευχαρίστηση, παρά για ανάγκη.

Γι αυτό το λόγο, μπαίνουν λιγότερο στον πειρασμό να πουν «oui» σε παχυντικά σνακ. Και φυσικά αυτό που μετράει είναι τι επιλέγεις να βάλεις στο πιάτο σου: οι Γαλλίδες προτιμούν τα υγιεινά γεύματα, τις σπιτικές γεύσεις και όλα αυτά σε μικρές ποσότητες. Αλλά αν νομίζετε πως στερούνται, κάνετε λάθος. Το ψωμί και τα ζυμαρικά δεν αποτελούν απαγορευμένες τροφές και το κρασί καταναλώνεται καθημερινά, αλλά με φειδώ. Θέλετε να ακολουθήσετε το παράδειγμα των Γαλλίδων, ορίστε λοιπόν: Λένε όχι στο fast food και ναι στα σπιτικά γεύματα. Απολαμβάνουν τη ζάχαρη και το βούτυρο- αντιπαθούν τα υποκατάστατα, αλλά με μέτρο. Ένα άλλο μυστικό είναι το γιαούρτι, ένα υγιεινό σνακ ιδανικό για να κρατάει το στομάχι γεμάτο ανάμεσα στα γεύματα. Τέλος, η άσκηση. Οι Γαλλίδες δεν είναι γνωστές για τα εξαντλητικά προγράμματα αλλά ούτε περνάνε ατελείωτες ώρες στα γυμναστήρια, ωστόσο βρίσκονται διαρκώς σε κίνηση. Άρα, το να παραμείνει κανείς σε φόρμα, δε χρειάζονται μαγικές συνταγές. Απλές αλλαγές και voila!

empty alt

Πώς πρέπει να ψωνίζεις όταν έχει καύσωνα

Η άνοδος της θερμοκρασίας τους καλοκαιρινούς μήνες ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων και βλαβερών μικροοργανισμών στα τρόφιμα, ενώ κάτι τέτοιο γίνεται ακόμα πιο πιθανό όταν επικρατούν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες ή καύσωνας.
empty alt

ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΝΑΞΟΥ

Η γραβιέρα Νάξου, με τη γλυκιά βουτυράτη γεύση, είναι από τις καλύτερες της Ελλάδας και γι’ αυτό θεωρείται από τα πιo αγαπημένα επιτραπέζια τυριά της Ελλάδας.
empty alt

«Πώς αντιμετωπίζω τα σνακ ώστε τα παιδιά μου να τρώνε με όρεξη το δείπνο τους»

Έχω τρία παιδιά: Ο Henry είναι 11, η Clara 9 και ο Arthur 6 ετών. Η κατανάλωση σνακ με απασχολούσε ανέκαθεν, αν και πιστεύω ότι τα παιδιά θα ανταποκριθούν στο πρόγραμμα που θα φτιάξεις.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

To timing είναι η λέξη-κλειδί για να φτιάξεις ένα αυγό μελάτο, με ρευστό ακόμα κρόκο, το οποίο θα συνοδεύσεις ιδανικά με μια φέτα ψωμί με βούτυρο, αναβιώνοντας μια από τις πιο νόστιμες αναμνήσεις των παιδικών σου χρόνων.
empty alt

7 tips για να φτιάξεις μια σαλάτα στο… κόψε-σβήσε

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, και ιδιαίτερα καθώς πλησιάζουν οι μέρες για τα πρώτα καλοκαιρινά μπάνια, η σαλάτα μετατρέπεται σε πρωταγωνιστή των μενού μας.
empty alt

7 φαγητά που μπορούν να φτιάξουν μόνα τους τα παιδιά

Αργά ή γρήγορα όλα τα μεγαλύτερα παιδιά μπαίνουν στη διαδικασία να μαγειρέψουν μόνα τους, αφού φυσικά έχουν περάσει πολλές ώρες στο πλάι της μαμάς και του μπαμπά παρακολουθώντας τους στη διαδικασία προετοιμασίας ενός γεύματος και έχουν «πάρει το κολάι».
empty alt

Το νούμερο ένα λάθος που κάνουμε όταν βάζουμε στο ψυγείο τα κρεμμύδια

Το ήξερες ότι ένα από τα τρόφιμα που δεν πρέπει να διατηρείς στο ψυγείο είναι τα κρεμμύδια; Αν τα κρατάς εκτός ψυγείου, αποθηκεύοντάς τα σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος, μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους έως πάνω από έναν μήνα.
empty alt

Lemon Cupcake Day – φτιάξε μου τη μέρα!

Στις 15 Δεκεμβρίου, είναι η ώρα να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στα cupcakes – ή σε έναν συγκεκριμένο τύπο, για την ακρίβεια.

Back To Top