Σε μια χώρα όπου κυριαρχούν πεντανόστιμα γλυκά και φρέσκες μπαγκέτες σε κάθε γωνιά, θα περίμενε κανείς πως οι περισσότεροι από τους κατοίκους της θα είχαν πρόβλημα με τα παραπανίσια κιλά.

Σε μια χώρα όπου κυριαρχούν πεντανόστιμα γλυκά και φρέσκες μπαγκέτες σε κάθε γωνιά, θα περίμενε κανείς πως οι περισσότεροι από τους κατοίκους της θα είχαν πρόβλημα με τα παραπανίσια κιλά. Κι όμως! Αν και είναι γνωστή για τα φουα γκρα, τα φίνα κρασιά, τα νοστιμότατα κρουασάν, οι ντόπιες – Κοκό Σανέλ, Μπριζίτ Μπαρντό και οι πιο σύγχρονες Μαριόν Κοτιγιάρ-, είναι εκνευριστικά λεπτές και αυτό είναι το παράδοξο με τη Γαλλία. Ποιο είναι το μυστικό;  Γιατί οι Γαλλίδες δεν παχαίνουν; Δυο τινά συμβαίνουν. Οι Γαλλίδες έχουν μέτρο, δεν είναι στη νοοτροπία τους το πάχος, δεν αντέχουν στη σκέψη ότι θα παχύνουν. Επιπλέον, το φαγητό για το λαό της Γαλλίας, είναι κάτι σαν τελετουργία, μια εμπειρία που τη μοιράζονται με φίλους και οικογένεια. Τρώνε δηλαδή, περισσότερο για ευχαρίστηση, παρά για ανάγκη.

Γι αυτό το λόγο, μπαίνουν λιγότερο στον πειρασμό να πουν «oui» σε παχυντικά σνακ. Και φυσικά αυτό που μετράει είναι τι επιλέγεις να βάλεις στο πιάτο σου: οι Γαλλίδες προτιμούν τα υγιεινά γεύματα, τις σπιτικές γεύσεις και όλα αυτά σε μικρές ποσότητες. Αλλά αν νομίζετε πως στερούνται, κάνετε λάθος. Το ψωμί και τα ζυμαρικά δεν αποτελούν απαγορευμένες τροφές και το κρασί καταναλώνεται καθημερινά, αλλά με φειδώ. Θέλετε να ακολουθήσετε το παράδειγμα των Γαλλίδων, ορίστε λοιπόν: Λένε όχι στο fast food και ναι στα σπιτικά γεύματα. Απολαμβάνουν τη ζάχαρη και το βούτυρο- αντιπαθούν τα υποκατάστατα, αλλά με μέτρο. Ένα άλλο μυστικό είναι το γιαούρτι, ένα υγιεινό σνακ ιδανικό για να κρατάει το στομάχι γεμάτο ανάμεσα στα γεύματα. Τέλος, η άσκηση. Οι Γαλλίδες δεν είναι γνωστές για τα εξαντλητικά προγράμματα αλλά ούτε περνάνε ατελείωτες ώρες στα γυμναστήρια, ωστόσο βρίσκονται διαρκώς σε κίνηση. Άρα, το να παραμείνει κανείς σε φόρμα, δε χρειάζονται μαγικές συνταγές. Απλές αλλαγές και voila!

empty alt

Τι σχέση έχει το πιάτο ενός Γερμανού, ενός Έλληνα κι ενός Ιταλού με το εισόδημα ενός Φιλιππινέζου;

Το ψάρι που έχω στο πιάτο μου μπορεί να καθορίσει το μέλλον ενός ανθρώπου στις Φιλιππίνες; Μπορούμε μέσα από την καταναλωτική μας συμπεριφορά να φέρουμε την αλλαγή στην κοινωνία και τη φύση; Σύμφωνα με τη νέα μελέτη του WWF με τίτλο: «Βιώσιμος τόνος από τις Φιλιππίνες για την Ευρώπη», που […]
empty alt

Ποια είναι η ιστορία του φιλοδωρήματος;

Το πουρμπουάρ μετά το τέλος ενός γεύματος, είναι μια συνήθεια που πολλοί σε όλο την ακολουθούν πιστά για να δείξουν με αυτό τον τρόπο την εκτίμησή τους για την εξυπηρέτηση που έλαβαν.
empty alt

Φτιάξε σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα

Το σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα είναι πιο υγιεινό από το αντίστοιχο τυποποιημένο και σου δίνει την ευελιξία να πειραματιστείς προσθέτοντας επιπλέον συστατικά, όπως κόκκους βανίλιας, ξυλάκια κανέλας ή ολόκληρους σπόρους μπαχαρικών.
empty alt

Θεϊκή λιχουδιά: φράουλες στο φούρνο

Ποιος διαφωνεί ότι οι φράουλες είναι το απόλυτο ανοιξιάτικο φρούτο; Το ήξερες όμως ότι δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το απολαύσεις (δηλαδή φρέσκιες και κομμένες σε φρουτοσαλάτα); Η εναλλακτική λύση, μάλιστα, περιλαμβάνει ψήσιμο στο φούρνο και το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο, γιατί έτσι τα...
empty alt

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ! ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ HIGH TECH ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ & ΝΕΑ SMART ΤΜΗΜΑΤΑ

Η AB κάνει το μέλλον των αγορών σαφέστατο! Με νέες κατευθυντήριες γραμμές σχεδιασμού για τα iconic νέα καταστήματα της αλυσίδας που διαγράφουν ένα αισθητικά σημαντικό μέρος του αστικού τοπίου.
empty alt

«Οι σεφ δεν μπορούν να κάνουν θαύματα αν δεν έχουν καλή πρώτη ύλη»

Όπως μαθαίνουμε στο περιοδικό Αθηνόραμα με τις λέξεις του Δημήτρη Αντωνόπουλου, σε μια περίοδο αναζητήσεων εθνικής γαστρονομικής αυτογνωσίας, που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, οι Χρυσοί Σκούφοι προσκάλεσαν τον Έκτορα Μποτρίνι, chef-patron του...
empty alt

Mac & Cheese Pizza Bites

Ένας συνδυασμός απόλαυσης φτιαγμένος στον παράδεισο
empty alt

Καρπούζι Agua Fresca – ό,τι πιο καλοκαιρινό και δροσερό

Όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας ξεδιψάει όσο το παγωμένο καρπούζι – απόλαυσε εδώ μια υπέροχη υγρή εκδοχή του

Back To Top