Σε μια χώρα όπου κυριαρχούν πεντανόστιμα γλυκά και φρέσκες μπαγκέτες σε κάθε γωνιά, θα περίμενε κανείς πως οι περισσότεροι από τους κατοίκους της θα είχαν πρόβλημα με τα παραπανίσια κιλά.

Σε μια χώρα όπου κυριαρχούν πεντανόστιμα γλυκά και φρέσκες μπαγκέτες σε κάθε γωνιά, θα περίμενε κανείς πως οι περισσότεροι από τους κατοίκους της θα είχαν πρόβλημα με τα παραπανίσια κιλά. Κι όμως! Αν και είναι γνωστή για τα φουα γκρα, τα φίνα κρασιά, τα νοστιμότατα κρουασάν, οι ντόπιες – Κοκό Σανέλ, Μπριζίτ Μπαρντό και οι πιο σύγχρονες Μαριόν Κοτιγιάρ-, είναι εκνευριστικά λεπτές και αυτό είναι το παράδοξο με τη Γαλλία. Ποιο είναι το μυστικό;  Γιατί οι Γαλλίδες δεν παχαίνουν; Δυο τινά συμβαίνουν. Οι Γαλλίδες έχουν μέτρο, δεν είναι στη νοοτροπία τους το πάχος, δεν αντέχουν στη σκέψη ότι θα παχύνουν. Επιπλέον, το φαγητό για το λαό της Γαλλίας, είναι κάτι σαν τελετουργία, μια εμπειρία που τη μοιράζονται με φίλους και οικογένεια. Τρώνε δηλαδή, περισσότερο για ευχαρίστηση, παρά για ανάγκη.

Γι αυτό το λόγο, μπαίνουν λιγότερο στον πειρασμό να πουν «oui» σε παχυντικά σνακ. Και φυσικά αυτό που μετράει είναι τι επιλέγεις να βάλεις στο πιάτο σου: οι Γαλλίδες προτιμούν τα υγιεινά γεύματα, τις σπιτικές γεύσεις και όλα αυτά σε μικρές ποσότητες. Αλλά αν νομίζετε πως στερούνται, κάνετε λάθος. Το ψωμί και τα ζυμαρικά δεν αποτελούν απαγορευμένες τροφές και το κρασί καταναλώνεται καθημερινά, αλλά με φειδώ. Θέλετε να ακολουθήσετε το παράδειγμα των Γαλλίδων, ορίστε λοιπόν: Λένε όχι στο fast food και ναι στα σπιτικά γεύματα. Απολαμβάνουν τη ζάχαρη και το βούτυρο- αντιπαθούν τα υποκατάστατα, αλλά με μέτρο. Ένα άλλο μυστικό είναι το γιαούρτι, ένα υγιεινό σνακ ιδανικό για να κρατάει το στομάχι γεμάτο ανάμεσα στα γεύματα. Τέλος, η άσκηση. Οι Γαλλίδες δεν είναι γνωστές για τα εξαντλητικά προγράμματα αλλά ούτε περνάνε ατελείωτες ώρες στα γυμναστήρια, ωστόσο βρίσκονται διαρκώς σε κίνηση. Άρα, το να παραμείνει κανείς σε φόρμα, δε χρειάζονται μαγικές συνταγές. Απλές αλλαγές και voila!

empty alt

Ημικρανίες τέλος με σωστή διατροφή

Μην κατηγορείτε τις τροφές που καταναλώνετε για τις ημικρανίες σας. Στο στόμα βρίσκεται η ρίζα του «κακού» και συγκεκριμένα στα βακτήριά του που έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν σε νιτρικό οξείδιο μία ομάδα χημικών ουσιών που λέγονται νιτρώδη.
empty alt

Αυτός είναι ο λόγος που η γαμήλια τούρτα είναι… τριώροφη!

Γάμος χωρίς τούρτα, δε νοείται. Το νεόνυμφο ζευγάρι, μπροστά σε φίλους και συγγενείς, κόβει από κοινού το θεσπέσιο δημιούργημα από ζάχαρη και αλεύρι και ξεκινάει την νέα του κοινή ζωή, με ένα γλυκό τρόπο.
empty alt

To hot κοκτέιλ των φετινών Χριστουγέννων!

Στις γιορτές δεν πίνουμε μόνο ζεστό κρασί, σαμπάνια και λικέρ. Μπορούμε να απολαύσουμε άνετα και τη Μαργαρίτα, παραλλαγμένη και σερβιρισμένη έτσι ώστε να παραπέμπει σε χιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο.
empty alt

Οι βασικοί κανόνες για να φτιάξεις ένα ζωμό

Θεωρητικά είναι εύκολο να φτιάξεις ένα ζωμό, που θα χρησιμοποιήσεις σε σούπες αλλά και μαγειρευτά. Απλά «πετάς» στην κατσαρόλα όποια υλικά έχεις και τα αφήνεις να σιγοβράσουν μαζί με μπαχαρικά, σωστά; Στην πράξη όμως, αν θέλεις να φτιάξεις έναν αληθινά νόστιμο ζωμό και με απολαυστική υφή, πρέπει […]
empty alt

15 τρόποι να χρησιμοποιήσεις τα ντοματάκια κονκασέ

Ποιος αμφιβάλλει ότι τα ντοματάκια κονκασέ είναι ανάμεσα στα πιο ευέλικτα υλικά; Ιδού 15 τρόποι να τα μαγειρέψεις.
empty alt

Το ιδανικό μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Χρησιμοποίησε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως αφορμή για να ετοιμάσεις ένα γεύμα για δύο που θα εκτοξεύσει ή έστω θα αναζωπυρώσει την ερωτική επιθυμία! Δεν βασίζεται στα ματζούνια των προγόνων μας, αλλά σε τροφές, ποτά και κάποιες ουσίες με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που είναι […]
empty alt

Ελαιόλαδο: Ποια είναι η διάρκεια ζωής του;

Ίσως έχεις την εντύπωση ότι το ελαιόλαδο… κρατάει για πάντα. Στην πραγματικότητα όμως αλλοιώνεται πολύ πιο γρήγορα από όσο ίσως νομίζεις.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ο βασικότερος παράγοντας ζύμωσης. Οι χημικοί διογκωτικοί παράγοντες ήταν γνωστοί ακόμη και στην αρχαιότητα, αλλά μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν το καθαρό όξινο ανθρακικό νάτριο έγινε εμπορικά διαθέσιμο, η δημοτικότητά τους στο ψήσιμο πραγματικά απογειώθηκε.
Back To Top