Σε μια χώρα όπου κυριαρχούν πεντανόστιμα γλυκά και φρέσκες μπαγκέτες σε κάθε γωνιά, θα περίμενε κανείς πως οι περισσότεροι από τους κατοίκους της θα είχαν πρόβλημα με τα παραπανίσια κιλά.

Σε μια χώρα όπου κυριαρχούν πεντανόστιμα γλυκά και φρέσκες μπαγκέτες σε κάθε γωνιά, θα περίμενε κανείς πως οι περισσότεροι από τους κατοίκους της θα είχαν πρόβλημα με τα παραπανίσια κιλά. Κι όμως! Αν και είναι γνωστή για τα φουα γκρα, τα φίνα κρασιά, τα νοστιμότατα κρουασάν, οι ντόπιες – Κοκό Σανέλ, Μπριζίτ Μπαρντό και οι πιο σύγχρονες Μαριόν Κοτιγιάρ-, είναι εκνευριστικά λεπτές και αυτό είναι το παράδοξο με τη Γαλλία. Ποιο είναι το μυστικό;  Γιατί οι Γαλλίδες δεν παχαίνουν; Δυο τινά συμβαίνουν. Οι Γαλλίδες έχουν μέτρο, δεν είναι στη νοοτροπία τους το πάχος, δεν αντέχουν στη σκέψη ότι θα παχύνουν. Επιπλέον, το φαγητό για το λαό της Γαλλίας, είναι κάτι σαν τελετουργία, μια εμπειρία που τη μοιράζονται με φίλους και οικογένεια. Τρώνε δηλαδή, περισσότερο για ευχαρίστηση, παρά για ανάγκη.

Γι αυτό το λόγο, μπαίνουν λιγότερο στον πειρασμό να πουν «oui» σε παχυντικά σνακ. Και φυσικά αυτό που μετράει είναι τι επιλέγεις να βάλεις στο πιάτο σου: οι Γαλλίδες προτιμούν τα υγιεινά γεύματα, τις σπιτικές γεύσεις και όλα αυτά σε μικρές ποσότητες. Αλλά αν νομίζετε πως στερούνται, κάνετε λάθος. Το ψωμί και τα ζυμαρικά δεν αποτελούν απαγορευμένες τροφές και το κρασί καταναλώνεται καθημερινά, αλλά με φειδώ. Θέλετε να ακολουθήσετε το παράδειγμα των Γαλλίδων, ορίστε λοιπόν: Λένε όχι στο fast food και ναι στα σπιτικά γεύματα. Απολαμβάνουν τη ζάχαρη και το βούτυρο- αντιπαθούν τα υποκατάστατα, αλλά με μέτρο. Ένα άλλο μυστικό είναι το γιαούρτι, ένα υγιεινό σνακ ιδανικό για να κρατάει το στομάχι γεμάτο ανάμεσα στα γεύματα. Τέλος, η άσκηση. Οι Γαλλίδες δεν είναι γνωστές για τα εξαντλητικά προγράμματα αλλά ούτε περνάνε ατελείωτες ώρες στα γυμναστήρια, ωστόσο βρίσκονται διαρκώς σε κίνηση. Άρα, το να παραμείνει κανείς σε φόρμα, δε χρειάζονται μαγικές συνταγές. Απλές αλλαγές και voila!

empty alt

Έτσι δεν θα πετάς ποτέ τις (υπερ)ώριμες μπανάνες

Αν από τις μπανάνες που αγοράζεις, καταλήγεις συχνά να πετάς τις μισές, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.
empty alt

Τελικά πώς πρέπει να τρως τα λαχανικά; Ωμά ή μαγειρεμένα;

Θέλεις να ακολουθείς μία σωστή και υγιεινή διατροφή αλλά δεν μπορείς να αποφασίσεις τι είναι καλύτερο: να τρως τα λαχανικά σου ωμά, από την παραγωγή στην κατανάλωση που λέμε; Ή να τα κάνεις ψητά, βραστά, στον ατμό; Η θεωρία πίσω από την άποψη ότι τα λαχανικά πρέπει […]
empty alt

Πώς θα απολαμβάνεις το τσάι σου σαν Βρετανός γαλαζοαίματος

Αν κατά βάθος νιώθεις λίγο Βρετανός και μάλιστα γαλαζοαίματος, οι συμβουλές του σομελιέ και ειδικού στο τσάι (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι) Neil Phillips θα σε βοηθήσουν να γίνεις εξπέρ στην προετοιμασία αλλά και την κατανάλωσή του.
empty alt

Ελαιόλαδο: Ποια είναι η διάρκεια ζωής του;

Ίσως έχεις την εντύπωση ότι το ελαιόλαδο… κρατάει για πάντα. Στην πραγματικότητα όμως αλλοιώνεται πολύ πιο γρήγορα από όσο ίσως νομίζεις.
empty alt

Γιατί δεν πρέπει να πετάς το νερό όπου έχεις βράσει τα ζυμαρικά

Κρύβει ένα από τα μυστικά επιτυχίας της μακαρονάδας σου.
empty alt

Pasta Primavera – τα ζυμαρικά της άνοιξης

Αυτά τα τρυφερά, νόστιμα ζυμαρικά είναι η επιτομή της άνοιξης, συνδυάζοντας μερικά από τα υπέροχα γλυκά και λαχταριστά τρόφιμα που διατίθενται από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο.
empty alt

Κεφτεδάκια ή μπουκιές κοτόπουλου με πικάντικο άρωμα

Αν θέλετε να δώσετε έξτρα άρωμα και σούπερ γεύση στα συνηθισμένα δείπνα με κοτόπουλο, μην ψάχνετε άλλο.
empty alt

Γεμιστά μανιτάρια – θεϊκή απόλαυση

Τα γεμιστά μανιτάρια υπάρχουν από τα τέλη του 19ου αιώνα ή τις αρχές του 20ού αιώνα, ανάλογα με το ποιος διεκδικεί την πατρίδα τους.
Back To Top