Ένα απλό tip θα σε βοηθήσει να αλλάξεις επίπεδο στη ζαχαροπλαστική. Ποιο είναι αυτό; Να προσθέτεις αλάτι όχι μόνο στις αλμυρές αλλά και στις γλυκές συνταγές σου.

Ένα απλό tip θα σε βοηθήσει να αλλάξεις επίπεδο στη ζαχαροπλαστική. Ποιο είναι αυτό; Να προσθέτεις αλάτι όχι μόνο στις αλμυρές αλλά και στις γλυκές συνταγές σου.

Ακόμα και αν δεν φτιάχνεις κάποιο επιδόρπιο που απαιτεί αλάτι, όπως είναι το μπράουνις σοκολάτας, δεν πρέπει να παραλείψεις να χρησιμοποιείς αυτό το συστατικό, γιατί αφενός θα ενισχύσει τις άλλες γεύσεις, αφετέρου θα αντισταθμίσει την υπερβολική γλυκύτητα της ζάχαρης.

Παρόλο που οι περισσότερες καλά ενημερωμένες συνταγές γλυκών περιλαμβάνουν το αλάτι στα συστατικά τους είτε στην αυτούσια μορφή του είτε μέσα από το αλατισμένο βούτυρο, πολλές άλλες το παραλείπουν.

Πόσο αλάτι πρέπει λοιπόν να χρησιμοποιήσεις σε μια συνταγή που δεν το αναγράφει στα υλικά; Υπολόγισε ¼ κουταλάκι του γλυκού, το οποίο θα προσθέσεις μαζί με τη ζάχαρη. Την ώρα που εκτελείς τη συνταγή, βέβαια, μπορείς να δοκιμάσεις το μείγμα και να αναπροσαρμόσεις την ποσότητα του αλατιού σύμφωνα με τα γούστα σου.

empty alt

6 γεύματα που μπορείς να μαγειρέψεις στο φούρνο μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων όχι μόνο ξαναζεσταίνει, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μαγειρεύει κιόλας, μικρά, γρήγορα και εύκολα γεύματα.
empty alt

Γιατί προσφέρουμε σοκολατάκια την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Πες το με μια σοκολάτα… Μια μπάρα ή μικρές μπουκίτσες σοκολάτας είναι ένας ιδιαίτερα κατάλληλος τρόπος για να δείξουμε τα ειλικρινή συναισθήματα αγάπης και οικειότητας.
empty alt

Τα 5 σημάδια ότι καταναλώνεις πολλή ζάχαρη

  Έχεις μια… φυσική ροπή προς τη γλυκιά γεύση. Μήπως όμως κάνεις υπερκατανάλωση και τρως πολλή ζάχαρη; Υπερπληθώρα θερμίδων, προβλήματα στα δόντι σου, αρκετά επιπλέον κιλά, σημάδια πρόωρης γήρανσης… Αυτά είναι μερικά μόνο από τις πίκρες που φέρνει μαζί της η κατά τα άλλα γλυκιά ζάχαρη.
empty alt

Πώς θα ψήσεις τα τέλεια λαχανικά σε τέσσερα βήματα

Το δύσκολο δεν είναι να ψήσεις λαχανικά, αλλά να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα – να γίνουν μαλακά και τρυφερά, ροδαλά και καραμελωμένα, πλούσια σε γεύση.
empty alt

Για να φτιάξεις ένα παγωτό με απολαυστική υφή, πρόσθεσε αυτό το μυστικό συστατικό!

Πώς μπορείς να φτιάξεις σπιτικό παγωτό με πλούσια, κρεμώδη υφή, είτε πρόκειται για παγωτό κρέμα είτε για σορμπέ ή γρανίτα, ακόμα και αν δεν έχεις παγωτομηχανή; Προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα αλκοολούχου ποτού! Ο λόγος; Καθώς το οινόπνευμα δεν παγώνει ποτέ, θα εμποδίσει το σχηματισμό...
empty alt

6 βασικοί κανόνες για να χρησιμοποιείς με ασφάλεια τα μαχαίρια της κουζίνας

Όταν δοκιμάζεις για πρώτη φορά είτε να κόψεις σε κυβάκια ένα καρότο είτε να κομματιάσεις ένα μεγάλο κομμάτι κρέας, ίσως αναρωτιέσαι πώς καταφέρνουν οι σεφ να κόψουν τα υλικά τους χωρίς να κινδυνεύουν διαρκώς από ατυχήματα.
empty alt

Το νούμερο ένα λάθος που κάνουμε όταν βάζουμε στο ψυγείο τα κρεμμύδια

Το ήξερες ότι ένα από τα τρόφιμα που δεν πρέπει να διατηρείς στο ψυγείο είναι τα κρεμμύδια; Αν τα κρατάς εκτός ψυγείου, αποθηκεύοντάς τα σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος, μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους έως πάνω από έναν μήνα.
empty alt

Μανιτάρια Portobello γεμισμένα… αλλιώς

Ένα μείγμα από ντομάτες, σπανάκι, φέτα, ελιές και φρέσκια ρίγανη δίνει σε αυτά τα  portobellos μια μεσογειακή ατμόσφαιρα με αυτήν την υγιεινή συνταγή γεμιστών μανιταριών.
Back To Top