Εάν είστε γευσιγνώστης ή απλώς σου αρέσει να απολαμβάνεις το φαγητό και χαίρεσαι  να ανακαλύπτεις νέα food trends ίσως παρακολουθείς στα social σελίδες ειδικές αλλά ακόμα και αν απλώς χαζεύεις αυτό το διάστημα στο Instagram αποκλείεται να μην πρόσεξες τις αφράτες ιαπωνικές τηγανίτες που μοιάζουν σαν δελεαστικά […]

Εάν είστε γευσιγνώστης ή απλώς σου αρέσει να απολαμβάνεις το φαγητό και χαίρεσαι  να ανακαλύπτεις νέα food trends ίσως παρακολουθείς στα social σελίδες ειδικές αλλά ακόμα και αν απλώς χαζεύεις αυτό το διάστημα στο Instagram αποκλείεται να μην πρόσεξες τις αφράτες ιαπωνικές τηγανίτες που μοιάζουν σαν δελεαστικά σύννεφα νοστιμιάς.

Τι κάνει αυτές τις ιαπωνικές τηγανίτες τόσο ξεχωριστές; Είναι πολύ παχύτερες και ψηλότερες από μια συνηθισμένη τηγανίτα, με μια συνετή, σαν σουφλέ ομοιομορφία που τις κάνει σχεδόν να μοιάζουν με στοίβες από αφράτα σύννεφα τηγανίτας. Που απλώς περιμένουν μέχρι να τα κόψεις.

Τα βίντεο που δείχνουν πώς φτιάχνονται έχουν προσελκύσει εκατομμύρια προβολές, μερικές μοιάζουν περισσότερο με κέικ, άλλες μικρότερες και με τηγανίτα, όλες όμως σε βάζουν στον πειρασμό να δοκιμάσεις να τις φτιάξεις για να έχεις την ευκαιρία να γευτείς μια μπουκιά από …σύννεφο!

Οι τηγανίτες είναι ένα βασικό πρωινό στην Ιαπωνία και πόλεις όπως το Τόκιο είναι γεμάτες με πωλητές που είναι εξπέρ στις νόστιμες  αυτές λιχουδιές. Τα καλά νέα για εμάς είναι ότι όταν πλησιάζει γρήγορα η Ημέρα Τηγανίτας, στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο δύσκολο να φτιάξεις τις δικές σου ιαπωνικές τηγανίτες στο σπίτι – σου προτείνουμε να προγραμματίσετε μπροστά και να παραγγείλετε μερικούς δακτυλίους από το διαδίκτυο. Εάν θες να το κάνεις σωστά, πρέπει να είναι το τέλειο σχήμα. Συμφωνείς;

Japanese pancakes b

Ακολουθεί μια εύκολη ιαπωνική συνταγή για τηγανίτες που μπορείς να δοκιμάσεις

Ιαπωνική συνταγή τηγανιτών

Συστατικά:

150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 κουταλιές της σούπας χρυσή ζάχαρη άχνη

2 αυγά

1 κουταλιά της σούπας ελαιοκράμβη, ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο

180 ml γάλα

Εκχύλισμα βανίλιας

Σπρέι λαδιού για μαγείρεμα ή μαλακό λάδι με ήπια γεύση (ό,τι χρησιμοποιείς στο κουρκούτι)

σιρόπι σφενδάμου, παγωτό, τραγανό μπέικον, μούρα.

Εκτέλεση

Κοσκίνισε το αλεύρι και την μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ και πρόσθεσε τη ζάχαρη. Φτιάξε ένα πηγάδι στο κέντρο και πρόσθεσε τα αυγά και το λάδι. Ανακάτεψε τα στο αλεύρι και στη συνέχεια πρόσθεσε σταδιακά το γάλα και χρησιμοποίησε ένα χτυπητήρι για να χτυπήσεις το υγρό μείγμα. Μπορείς επίσης να βάλεις το μείγμα σε ένα μπλέντερ και να το ανακατέψεις. Πρόθεσε τη βανίλια. Αυτό το κουρκούτι χρησιμοποιείται καλύτερα άμεσα.

Τοποθέτησε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και βάλε έναν ή δύο αντικολλητικούς δακτυλίους (ύψος περίπου 3,5 cm) στο τηγάνι. Ψέκασε (ή άλειψε) το τηγάνι ελαφρά με λάδι και επίσης το εσωτερικό των δακτυλίων. Γέμισέ τους όχι περισσότερο από ¾ γεμάτο με μείγμα  και στη συνέχεια κάλυψε το τηγάνι με καπάκι και μαγειρέψτε τις τηγανίτες για περίπου 10 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά. Μέχρι τότε το πάνω μέρος της τηγανίτας θα πρέπει να είναι καλυμμένο με μικρές φυσαλίδες και να φαίνεται στεγνό γύρω από τα άκρα.

Πολύ προσεκτικά αναποδογύρισε τις τηγανίτες. Μπορείς να το κάνεις ανυψώνοντας κάθε τηγανίτα στο δαχτυλίδι της πάνω στο καπάκι και στη συνέχεια αναστρέφοντας το τηγάνι πάνω τους πριν γυρίσεις ξανά το όλο πράγμα και βγάλεις το καπάκι. Μαγείρεψέ τες για άλλα 1-2 λεπτά. Κράτησέ τες ζεστές ενώ φτιάχνεις το υπόλοιπο μείγμα. Φτιάξε μια στοίβα και σερβίρεις με τα αγαπημένα σου υλικά.

Σε περίπτωση που είσαι οπτικός τύπος σου βρήκαμε και μια ακόμα εκδοχή σε βίντεο. Δοκίμασε όποια σου φαίνεται πιο εύκολη! Καλή όρεξη

empty alt

Πόση καφεΐνη έχει ο ντεκαφεϊνέ σου;

Ακούγεται παράδοξο, αντιφατικό και πιθανόν νομίζεις ότι κάνουμε κάποιου είδους πλάκα. Παραδέξου το, ο τίτλος σε κάνει να κοιτάς με άλλο μάτι τον decaf που παρήγγειλες μόλις πριν και κρατάς τώρα στα χέρια σου.
empty alt

Τα φρούτα και τα λαχανικά του Μάη

Διανύουμε τον «κερασάρη» ή «πράσινο» μήνα, όπως λέγεται. Στην έναρξή του γιορτάζουμε την ανθοφορία, την καρποφορία, τη φύση.
empty alt

Πώς καθαρίζω τη μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια μου; Και άλλες απορίες

Μπορεί να το αποφεύγουμε πριν από ένα ρομαντικό ραντεβού ή μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση, λόγω της χαρακτηριστικής μυρωδιάς που αφήνει την οποία δεν εξουδετερώνει ούτε η πιο ισχυρή οδοντόκρεμα, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε τη μαγειρική μας χωρίς αυτό.
empty alt

Ένα απολαυστικό νηστίσιμο μενού για την Καθαρά Δευτέρα

Διαβάζοντας τη φράση «μοναστηριακή γαστρονομία» το μυαλό σου μπορεί να πηγαίνει στη στέρηση και τη λιτότητα, ωστόσο στην πραγματικότητα η απάρνηση των εγκοσμίων απολαύσεων που απαιτεί η μοναστική ζωή δεν περνά απαραίτητα και σε επίπεδο διατροφής.
empty alt

Μπορείς να κάνεις κι εσύ μια πανεύκολη σπιτική λεμονάδα

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε μια λεμονάδα, όπως λέει μια αγγλόφωνη παροιμία. Και εσύ δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις αυτή την προτροπή.
empty alt

Πίτσα-σπαγγέτι σημειώσατε Χ

  Μια πρωτότυπη συνταγή έρχεται να βάλει τέλος στο αιώνιο δίλημμα «πίτσα ή σπαγγέτι;».   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ αλάτι 1 κιλό μακαρόνια 2 φλ.
empty alt

Απολαυστικά και λαχταριστά μπισκότα μήλου

Το απόλυτο φθινοπωρινό φρούτο σε μια τραγανή και γλυκιά εκδοχή
empty alt

Ζυμαρικά με κρεμώδες πέστο λεμόνι-σπανάκι

Σπανάκι και ζυμαρικά, ένας υπέροχα γευστικός συνδυασμός
Back To Top