Εάν είστε γευσιγνώστης ή απλώς σου αρέσει να απολαμβάνεις το φαγητό και χαίρεσαι  να ανακαλύπτεις νέα food trends ίσως παρακολουθείς στα social σελίδες ειδικές αλλά ακόμα και αν απλώς χαζεύεις αυτό το διάστημα στο Instagram αποκλείεται να μην πρόσεξες τις αφράτες ιαπωνικές τηγανίτες που μοιάζουν σαν δελεαστικά […]

Εάν είστε γευσιγνώστης ή απλώς σου αρέσει να απολαμβάνεις το φαγητό και χαίρεσαι  να ανακαλύπτεις νέα food trends ίσως παρακολουθείς στα social σελίδες ειδικές αλλά ακόμα και αν απλώς χαζεύεις αυτό το διάστημα στο Instagram αποκλείεται να μην πρόσεξες τις αφράτες ιαπωνικές τηγανίτες που μοιάζουν σαν δελεαστικά σύννεφα νοστιμιάς.

Τι κάνει αυτές τις ιαπωνικές τηγανίτες τόσο ξεχωριστές; Είναι πολύ παχύτερες και ψηλότερες από μια συνηθισμένη τηγανίτα, με μια συνετή, σαν σουφλέ ομοιομορφία που τις κάνει σχεδόν να μοιάζουν με στοίβες από αφράτα σύννεφα τηγανίτας. Που απλώς περιμένουν μέχρι να τα κόψεις.

Τα βίντεο που δείχνουν πώς φτιάχνονται έχουν προσελκύσει εκατομμύρια προβολές, μερικές μοιάζουν περισσότερο με κέικ, άλλες μικρότερες και με τηγανίτα, όλες όμως σε βάζουν στον πειρασμό να δοκιμάσεις να τις φτιάξεις για να έχεις την ευκαιρία να γευτείς μια μπουκιά από …σύννεφο!

Οι τηγανίτες είναι ένα βασικό πρωινό στην Ιαπωνία και πόλεις όπως το Τόκιο είναι γεμάτες με πωλητές που είναι εξπέρ στις νόστιμες  αυτές λιχουδιές. Τα καλά νέα για εμάς είναι ότι όταν πλησιάζει γρήγορα η Ημέρα Τηγανίτας, στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο δύσκολο να φτιάξεις τις δικές σου ιαπωνικές τηγανίτες στο σπίτι – σου προτείνουμε να προγραμματίσετε μπροστά και να παραγγείλετε μερικούς δακτυλίους από το διαδίκτυο. Εάν θες να το κάνεις σωστά, πρέπει να είναι το τέλειο σχήμα. Συμφωνείς;

Japanese pancakes b

Ακολουθεί μια εύκολη ιαπωνική συνταγή για τηγανίτες που μπορείς να δοκιμάσεις

Ιαπωνική συνταγή τηγανιτών

Συστατικά:

150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 κουταλιές της σούπας χρυσή ζάχαρη άχνη

2 αυγά

1 κουταλιά της σούπας ελαιοκράμβη, ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο

180 ml γάλα

Εκχύλισμα βανίλιας

Σπρέι λαδιού για μαγείρεμα ή μαλακό λάδι με ήπια γεύση (ό,τι χρησιμοποιείς στο κουρκούτι)

σιρόπι σφενδάμου, παγωτό, τραγανό μπέικον, μούρα.

Εκτέλεση

Κοσκίνισε το αλεύρι και την μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ και πρόσθεσε τη ζάχαρη. Φτιάξε ένα πηγάδι στο κέντρο και πρόσθεσε τα αυγά και το λάδι. Ανακάτεψε τα στο αλεύρι και στη συνέχεια πρόσθεσε σταδιακά το γάλα και χρησιμοποίησε ένα χτυπητήρι για να χτυπήσεις το υγρό μείγμα. Μπορείς επίσης να βάλεις το μείγμα σε ένα μπλέντερ και να το ανακατέψεις. Πρόθεσε τη βανίλια. Αυτό το κουρκούτι χρησιμοποιείται καλύτερα άμεσα.

Τοποθέτησε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και βάλε έναν ή δύο αντικολλητικούς δακτυλίους (ύψος περίπου 3,5 cm) στο τηγάνι. Ψέκασε (ή άλειψε) το τηγάνι ελαφρά με λάδι και επίσης το εσωτερικό των δακτυλίων. Γέμισέ τους όχι περισσότερο από ¾ γεμάτο με μείγμα  και στη συνέχεια κάλυψε το τηγάνι με καπάκι και μαγειρέψτε τις τηγανίτες για περίπου 10 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά. Μέχρι τότε το πάνω μέρος της τηγανίτας θα πρέπει να είναι καλυμμένο με μικρές φυσαλίδες και να φαίνεται στεγνό γύρω από τα άκρα.

Πολύ προσεκτικά αναποδογύρισε τις τηγανίτες. Μπορείς να το κάνεις ανυψώνοντας κάθε τηγανίτα στο δαχτυλίδι της πάνω στο καπάκι και στη συνέχεια αναστρέφοντας το τηγάνι πάνω τους πριν γυρίσεις ξανά το όλο πράγμα και βγάλεις το καπάκι. Μαγείρεψέ τες για άλλα 1-2 λεπτά. Κράτησέ τες ζεστές ενώ φτιάχνεις το υπόλοιπο μείγμα. Φτιάξε μια στοίβα και σερβίρεις με τα αγαπημένα σου υλικά.

Σε περίπτωση που είσαι οπτικός τύπος σου βρήκαμε και μια ακόμα εκδοχή σε βίντεο. Δοκίμασε όποια σου φαίνεται πιο εύκολη! Καλή όρεξη

empty alt

Πώς δεν θα παραβράσεις τις γαρίδες σου (ούτε θα τις αφήσεις ωμές)

Ίσως θεωρείς ότι δεν υπάρχει τίποτα ευκολότερο από το μαγείρεμα της γαρίδας (ιδιαίτερα αν είναι ήδη καθαρισμένη). Μέχρι που θα δοκιμάσεις να τη βράσεις για πρώτη φορά και θα το παρακάνεις με το χρόνο μαγειρέματος, με αποτέλεσμα να σου βγει σκληρή σαν λάστιχο.
empty alt

Ετοιμάζεις ταξίδι; Πάρε μαζί σου αυτό το σπιτικό σνακ!

Τα μεγάλα ταξίδια μας δίνουν το ιδανικό άλλοθι να ενδώσουμε σε σνακ που είναι πλούσια σε θερμίδες, τα οποία διαφορετικά μπορεί και να αποφεύγαμε.
empty alt

Το αναπάντεχο υλικό που θα απογειώσει τα αυγά σκραμπλ

Κάποιοι προσθέτουν γάλα στα αυγά σκραμπλ, άλλοι κρέμα γάλακτος και άλλοι φέτες μπέικον. Και εκεί που νόμιζες ότι τα έχεις δει όλα, σίγουρα δεν θα μπορούσες να φανταστείς να προσθέσεις γούστερ σος (Worcestershire), τη βρετανική σάλτσα που συνδυάζει αντζούγιες, σκόρδο, ξίδι, μελάσα, αλάτι, κρεμμύδι, πιπεριές τσίλι...
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα ροδάκινα και θα αφαιρέσεις το κουκούτσι τους

Ποιος είναι ο πιο πρακτικός τρόπος να καθαρίζεις τα ροδάκινα, τα μυρωδάτα αυτά και γευστικά φρούτα εποχής; Εξαρτάται από το πόσο ώριμα είναι, σύμφωνα με ένα μίνι οδηγό του περιοδικού Cook’s Illustrated.
empty alt

Vamos! Η μεξικάνικη κουζίνα είναι ο πιο hot καλοκαιρινός γευστικός προορισμός

Ήδη από την εποχή των Μάγια, με κάποια ισχυρή επιρροή από τους Ισπανούς κατακτητές, η κουλτούρα της μεξικανικής κουζίνας έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό μείγμα σύγχρονης και διαχρονικής γαστρονομίας.
empty alt

Ουίσκι με τόνικ: κάντε την έκπληξη

Ξέρουμε τι σκέφτεστε. Ουίσκι;;; Τι στο καλό κάνεις συνδυάζοντας ουίσκι και τόνικ; Αλλά πριν μας κρίνετε πολύ, σας προτρέπουμε να δοκιμάσετε αυτό το twist στο κλασικό.
empty alt

Gnocchi από κουνουπίδι

Σίγουρα την πρώτη φορά που ακούσεις για νιόκι από κουνουπίδι πολύ πιθανώς να πάρεις μια περίεργη έκφραση (για να το πω ευγενικά).
empty alt

Μοσχαράκι marsala

Όταν σκεφτόμαστε συνταγές σχετικές με τη marsala, το πιο κλασικό πιάτο που έρχεται στο μυαλό μας είναι συνήθως με κοτόπουλο.
Back To Top