Εάν είστε γευσιγνώστης ή απλώς σου αρέσει να απολαμβάνεις το φαγητό και χαίρεσαι  να ανακαλύπτεις νέα food trends ίσως παρακολουθείς στα social σελίδες ειδικές αλλά ακόμα και αν απλώς χαζεύεις αυτό το διάστημα στο Instagram αποκλείεται να μην πρόσεξες τις αφράτες ιαπωνικές τηγανίτες που μοιάζουν σαν δελεαστικά […]

Εάν είστε γευσιγνώστης ή απλώς σου αρέσει να απολαμβάνεις το φαγητό και χαίρεσαι  να ανακαλύπτεις νέα food trends ίσως παρακολουθείς στα social σελίδες ειδικές αλλά ακόμα και αν απλώς χαζεύεις αυτό το διάστημα στο Instagram αποκλείεται να μην πρόσεξες τις αφράτες ιαπωνικές τηγανίτες που μοιάζουν σαν δελεαστικά σύννεφα νοστιμιάς.

Τι κάνει αυτές τις ιαπωνικές τηγανίτες τόσο ξεχωριστές; Είναι πολύ παχύτερες και ψηλότερες από μια συνηθισμένη τηγανίτα, με μια συνετή, σαν σουφλέ ομοιομορφία που τις κάνει σχεδόν να μοιάζουν με στοίβες από αφράτα σύννεφα τηγανίτας. Που απλώς περιμένουν μέχρι να τα κόψεις.

Τα βίντεο που δείχνουν πώς φτιάχνονται έχουν προσελκύσει εκατομμύρια προβολές, μερικές μοιάζουν περισσότερο με κέικ, άλλες μικρότερες και με τηγανίτα, όλες όμως σε βάζουν στον πειρασμό να δοκιμάσεις να τις φτιάξεις για να έχεις την ευκαιρία να γευτείς μια μπουκιά από …σύννεφο!

Οι τηγανίτες είναι ένα βασικό πρωινό στην Ιαπωνία και πόλεις όπως το Τόκιο είναι γεμάτες με πωλητές που είναι εξπέρ στις νόστιμες  αυτές λιχουδιές. Τα καλά νέα για εμάς είναι ότι όταν πλησιάζει γρήγορα η Ημέρα Τηγανίτας, στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο δύσκολο να φτιάξεις τις δικές σου ιαπωνικές τηγανίτες στο σπίτι – σου προτείνουμε να προγραμματίσετε μπροστά και να παραγγείλετε μερικούς δακτυλίους από το διαδίκτυο. Εάν θες να το κάνεις σωστά, πρέπει να είναι το τέλειο σχήμα. Συμφωνείς;

Japanese pancakes b

Ακολουθεί μια εύκολη ιαπωνική συνταγή για τηγανίτες που μπορείς να δοκιμάσεις

Ιαπωνική συνταγή τηγανιτών

Συστατικά:

150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 κουταλιές της σούπας χρυσή ζάχαρη άχνη

2 αυγά

1 κουταλιά της σούπας ελαιοκράμβη, ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο

180 ml γάλα

Εκχύλισμα βανίλιας

Σπρέι λαδιού για μαγείρεμα ή μαλακό λάδι με ήπια γεύση (ό,τι χρησιμοποιείς στο κουρκούτι)

σιρόπι σφενδάμου, παγωτό, τραγανό μπέικον, μούρα.

Εκτέλεση

Κοσκίνισε το αλεύρι και την μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ και πρόσθεσε τη ζάχαρη. Φτιάξε ένα πηγάδι στο κέντρο και πρόσθεσε τα αυγά και το λάδι. Ανακάτεψε τα στο αλεύρι και στη συνέχεια πρόσθεσε σταδιακά το γάλα και χρησιμοποίησε ένα χτυπητήρι για να χτυπήσεις το υγρό μείγμα. Μπορείς επίσης να βάλεις το μείγμα σε ένα μπλέντερ και να το ανακατέψεις. Πρόθεσε τη βανίλια. Αυτό το κουρκούτι χρησιμοποιείται καλύτερα άμεσα.

Τοποθέτησε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και βάλε έναν ή δύο αντικολλητικούς δακτυλίους (ύψος περίπου 3,5 cm) στο τηγάνι. Ψέκασε (ή άλειψε) το τηγάνι ελαφρά με λάδι και επίσης το εσωτερικό των δακτυλίων. Γέμισέ τους όχι περισσότερο από ¾ γεμάτο με μείγμα  και στη συνέχεια κάλυψε το τηγάνι με καπάκι και μαγειρέψτε τις τηγανίτες για περίπου 10 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά. Μέχρι τότε το πάνω μέρος της τηγανίτας θα πρέπει να είναι καλυμμένο με μικρές φυσαλίδες και να φαίνεται στεγνό γύρω από τα άκρα.

Πολύ προσεκτικά αναποδογύρισε τις τηγανίτες. Μπορείς να το κάνεις ανυψώνοντας κάθε τηγανίτα στο δαχτυλίδι της πάνω στο καπάκι και στη συνέχεια αναστρέφοντας το τηγάνι πάνω τους πριν γυρίσεις ξανά το όλο πράγμα και βγάλεις το καπάκι. Μαγείρεψέ τες για άλλα 1-2 λεπτά. Κράτησέ τες ζεστές ενώ φτιάχνεις το υπόλοιπο μείγμα. Φτιάξε μια στοίβα και σερβίρεις με τα αγαπημένα σου υλικά.

Σε περίπτωση που είσαι οπτικός τύπος σου βρήκαμε και μια ακόμα εκδοχή σε βίντεο. Δοκίμασε όποια σου φαίνεται πιο εύκολη! Καλή όρεξη

empty alt

5 τρόποι να γλυκάνεις τον καφέ σου χωρίς ζάχαρη (και χωρίς τα υποκατάστατά της)

Μόλις έφτιαξες καφέ αλλά διαπίστωσες ότι σού τελείωσε η ζάχαρη; Ή, απλά, προσπαθείς να περιορίσεις την κατανάλωσή της; Ιδού πέντε εναλλακτικές της οι οποίες, όχι, δεν περιλαμβάνουν τα τεχνητά γλυκαντικά ούτε την «κλασική» πλέον στέβια.
empty alt

Πώς να κόβετε το κρεμμύδι χωρίς να ρίχνετε ούτε ένα δάκρυ!

Έχετε κουραστεί να καθαρίζετε κρεμμύδια και να μη σταματάτε τα δάκρυα; Θα θέλατε φυσικά να απαλλαγείτε από τα δυσάρεστα δάκρυα που προκαλεί αυτό το λαχανικό: όταν κόβουμε ένα κρεμμύδι, «σπάνε» κάποια κύτταρα και απελευθερώνεται ένα ένζυμο που μας κάνει να δακρύζουμε.
empty alt

Μια ιδέα για ένα πρωτότυπο και οικονομικό brunch στο σπίτι

Είναι οικονομικά, ευέλικτα, εύκολα, γρήγορα και μπορούν να ταΐσουν ένα ολόκληρο πλήθος. Ο λόγος για τα γεύματα σε πλατό, όπου μπορείς να σερβίρεις σχεδόν τα πάντα.
empty alt

Τέσσερις τρόποι για να μην πετάξεις τίποτα από ένα λαχανικό

Μήπως πετάς πάντα τους μίσχους από το μπρόκολο ή τα φύλλα από τα καρότα; Κι όμως, ακόμα και τα μέρη των λαχανικών που θεωρείς μη βρώσιμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές.
empty alt

Κανόλι: μια ιταλική απόλαυση στο πιάτο σου

Με πατρίδα τους την Ιταλία, τα κανόλι έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας.
empty alt

Πώς να διατηρήσετε τα μαχαίρια σας κοφτερά

Το ακόνισμα ενός μαχαιριού θεωρείται συχνά ως ένα δύσκολο έργο που πρέπει να κάνετε στο σπίτι, αλλά αν καταφέρετε να μάθετε τις βασικές τεχνικές, γίνεται μια απλή δραστηριότητα που μπορεί να σας προσφέρει αρκετή ικανοποίηση.
empty alt

Vegan λαζάνια

Δεν είναι βαρετά ούτε άγευστα τα χορτοφαγικά πιάτα. Τα ζυμαρικά, κι εν προκειμένω τα λαζάνια, χωράνε πολλές επιλογές και όχι μόνο όσες συνοδεύονται από υπερβολικές θερμίδες και «αμαρτωλά» λιπαρά.
empty alt

Τσίλι γλυκοπατάτας στον φούρνο

Αν πιστεύετε ότι κάθε μπολ με τσίλι πρέπει να είναι κρυμμένο κάτω από σωρούς λιωμένου τυριού και μια μεγάλη δόση κρέμα γάλακτος, αυτή είναι η γάστρα για εσάς.
Back To Top