Επιστρέφει το καλοκαίρι, δηλαδή η εποχή του τζιν με τόνικ, για πολλούς λάτρεις αυτού του διαχρονικού, δροσερού κοκτέιλ.

Επιστρέφει το καλοκαίρι, δηλαδή η εποχή του τζιν με τόνικ, για πολλούς λάτρεις αυτού του διαχρονικού, δροσερού κοκτέιλ. Πώς όμως θα το φτιάξεις στο σπίτι;

Γαρνιτούρα

«Μια χοντροκομμένη φέτα λεμόνι τονίζει τις νότες εσπεριδοειδών που υπάρχουν ούτως ή άλλως στο τζιν, χωρίς να επισκιάζει τις άλλες γεύσεις», εξηγεί σε ένα πρόσφατο σχετικό θέμα στην εφημερίδα Independent ο ειδικός Tony Conigliaro.

«Προσωπικά, επιπλέον, μου αρέσει ένα κλωνάρι μέντας που δίνει μια καλοκαιρινή φρεσκάδα στο ποτό», προσθέτει ο ίδιος.

Ένας άλλος ειδικός, ωστόσο, ο Craig Harper, πιστεύει ότι είναι καλύτερο, αντί για μία φέτα λεμονιού, να χρησιμοποιήσουμε τη φλούδα ενός εσπεριδοειδούς της επιλογής μας η οποία «ενισχύει τη γεύση του επιλεγμένου φρούτου, χάρη στα συμπυκνωμένα έλαια που υπάρχουν στη φλούδα του», όπως εξηγεί.

Πάγος

Ο εκπρόσωπος του Bombay Sapphire Sam Carter ισχυρίζεται ότι πρέπει να χρησιμοποιείς πολύ πάγο όταν φτιάχνεις ένα τζιν με τόνικ, καθώς έτσι λιώνει πιο αργά, διατηρώντας το ποτό δροσερό για περισσότερο χρόνο.
«Όσο πιο παγωμένο είναι το κοκτέιλ, τόσο λιγότερο αραιώνει και τόσο περισσότερη γεύση συγκεντρώνει», συμφωνεί ένας άλλος ειδικός, ο Adam Ellesmere.

Τόνικ

Η καλύτερη αναλογία τζιν και τόνικ είναι ένα μέρος τζιν και δύο τόνικ, σύμφωνα με τον Carter. Ο Conigliaro, με τη σειρά του, δίνει την ιδανική, κατά τη γνώμη του, συνταγή: «Πρόσθεσε 50 ml τζιν της επιλογής σου σε πάγο και μια καλή ποσότητα αφρώδους τόνικ – οι φυσαλίδες είναι το μυστικό που θα απελευθερώσει ολόκληρο τον πλούτο των αρωμάτων και των γεύσεων του κοκτέιλ σου», καταλήγει.

empty alt

Έτσι δεν θα σου λείψει ποτέ το φρέσκο ψωμί

Δεν χρειάζεται να φτιάχνεις μπιφτέκια κάθε φορά που θέλεις να αξιοποιήσεις το ψωμί της ημέρας που περίσσεψε.
empty alt

Τα είδη των κρεμμυδιών και πού θα χρησιμοποιήσεις το καθένα

Μήπως κάθε φορά που ψωνίζεις κρεμμύδια, τα αγοράζεις σε όποιο χρώμα βρεις διαθέσιμο στον πάγκο; Κι όμως, τα λευκά, τα κίτρινα και τα κόκκινα κρεμμύδια δεν διαφέρουν μεταξύ τους μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στη γεύση.
empty alt

Μια από τις πιο απλές συνταγές για σπιτικά μπισκότα στον κόσμο

Περιμένεις φίλους στο σπίτι, τους οποίους θα ήθελες να κεράσεις ένα σπιτικό γλυκό αλλά έχεις ελάχιστο χρόνο για να το φτιάξεις; Η παρακάτω συνταγή για μπισκότα με φιστικοβούτυρο από το Southern Living.com είναι μια λύση χωρίς συμβιβασμούς, γιατί εκτός του ότι είναι γρήγορη δίνει και πεντανόστιμο...
empty alt

Σπαγγέτι από κολοκυθάκια: πώς το μαγειρεύουμε;

Κατάφερες να κόψεις κολοκυθάκια σε λωρίδες, χρησιμοποιώντας ένα spiralizer; Τέλεια! Και τώρα, πώς θα τα μαγειρέψεις; Σε αντίθεση με τα ζυμαρικά, δεν πρέπει να βάλεις νερό σε μια κατσαρόλα και να περιμένεις να βράσει.
empty alt

9 νόστιμοι τρόποι να αξιοποιήσεις μία φέτα ψωμί

Έχεις στο σπίτι ψωμί; Έχεις τα μισά υλικά από όσα χρειάζεσαι για να ετοιμάσεις το δείπνο ή το πρωινό σου! Για του λόγου το αληθές, ακολουθούν εννέα τρόποι από το Epicurious.com για να εκμεταλλευτείς μία φέτα ψωμί, ανακαλύπτοντας πώς ακόμα και τα πιο «ταπεινά» υλικά μπορούν να […]
empty alt

Πώς να φτιάξετε το πιο υγιεινό smoothie

Το πρώτο μυστικό για ένα ισορροπημένο πρωινό είναι οι ίνες!  Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες τείνουν να μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο γεμάτοι, επειδή χωνεύουν πιο αργά.
empty alt

Τα καλύτερα και πιο υγιεινά γλυκαντικά: από το 1 έως το 7!

Πολλοί άνθρωποι με προβλήματα σακχάρου στο αίμα στρέφονται σε εναλλακτικές γλυκαντικές ουσίες για να διατηρήσουν το σάκχαρό τους σε μια πιο σταθερή πορεία.
empty alt

Γευστικές γαρίδες με πέστο, νιόκι και αρακά

Ένα εύκολο, υγιεινό κι απολαύστικο πιάτο, έτοιμο σε 20 λεπτά
Back To Top