Επιστρέφει το καλοκαίρι, δηλαδή η εποχή του τζιν με τόνικ, για πολλούς λάτρεις αυτού του διαχρονικού, δροσερού κοκτέιλ.

Επιστρέφει το καλοκαίρι, δηλαδή η εποχή του τζιν με τόνικ, για πολλούς λάτρεις αυτού του διαχρονικού, δροσερού κοκτέιλ. Πώς όμως θα το φτιάξεις στο σπίτι;

Γαρνιτούρα

«Μια χοντροκομμένη φέτα λεμόνι τονίζει τις νότες εσπεριδοειδών που υπάρχουν ούτως ή άλλως στο τζιν, χωρίς να επισκιάζει τις άλλες γεύσεις», εξηγεί σε ένα πρόσφατο σχετικό θέμα στην εφημερίδα Independent ο ειδικός Tony Conigliaro.

«Προσωπικά, επιπλέον, μου αρέσει ένα κλωνάρι μέντας που δίνει μια καλοκαιρινή φρεσκάδα στο ποτό», προσθέτει ο ίδιος.

Ένας άλλος ειδικός, ωστόσο, ο Craig Harper, πιστεύει ότι είναι καλύτερο, αντί για μία φέτα λεμονιού, να χρησιμοποιήσουμε τη φλούδα ενός εσπεριδοειδούς της επιλογής μας η οποία «ενισχύει τη γεύση του επιλεγμένου φρούτου, χάρη στα συμπυκνωμένα έλαια που υπάρχουν στη φλούδα του», όπως εξηγεί.

Πάγος

Ο εκπρόσωπος του Bombay Sapphire Sam Carter ισχυρίζεται ότι πρέπει να χρησιμοποιείς πολύ πάγο όταν φτιάχνεις ένα τζιν με τόνικ, καθώς έτσι λιώνει πιο αργά, διατηρώντας το ποτό δροσερό για περισσότερο χρόνο.
«Όσο πιο παγωμένο είναι το κοκτέιλ, τόσο λιγότερο αραιώνει και τόσο περισσότερη γεύση συγκεντρώνει», συμφωνεί ένας άλλος ειδικός, ο Adam Ellesmere.

Τόνικ

Η καλύτερη αναλογία τζιν και τόνικ είναι ένα μέρος τζιν και δύο τόνικ, σύμφωνα με τον Carter. Ο Conigliaro, με τη σειρά του, δίνει την ιδανική, κατά τη γνώμη του, συνταγή: «Πρόσθεσε 50 ml τζιν της επιλογής σου σε πάγο και μια καλή ποσότητα αφρώδους τόνικ – οι φυσαλίδες είναι το μυστικό που θα απελευθερώσει ολόκληρο τον πλούτο των αρωμάτων και των γεύσεων του κοκτέιλ σου», καταλήγει.

empty alt

Η αγρότισσα που νοικιάζει… σαλιγκάρια για ταινίες και διαφημιστικά σποτ!

Για την πλειοψηφία των ανθρώπων, τα σαλιγκάρια απλά βγαίνουν μετά τη βροχή, αφήνουν ίχνη στο διάβα τους και συνδέονται με τη γαλλική κουζίνα.
empty alt

Το κόλπο για να καρυκεύεις πάντα ομοιόμορφα το φαγητό σου

Όσο κι αν προσπαθείς να καρυκεύσεις ομοιόμορφα ένα φαγητό, πάντα καταλήγουν κάποια κομμάτια π.χ. πιο αλατισμένα και άλλα άγευστα; Ακολούθησε το κόλπο που προτείνει η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Dorie Greenspan, με πιο πρόσφατη έκδοσή της το «Everyday Dorie: The Way I Cook».
empty alt

Με ποια σειρά προσθέτεις στο μπλέντερ τα υλικά για ένα σμούθι;

Για να φτιάξεις ένα σμούθι, αρκεί να ρίξεις τα υλικά στο μπλέντερ. Όμως για να φτιάξεις το καλύτερο σμούθι, πρέπει να τα προσθέσεις με συγκεκριμένη σειρά, ανάλογα με την υφή και την πυκνότητά τους.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις παγωτό μπανάνα με ένα υλικό

Να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή: το παγωτό μπανάνα που περιέχει μόνο μπανάνα δεν είναι, ουσιαστικά, παγωτό, είναι όμως ένα νόστιμο παγωμένο γλύκισμα.
empty alt

Μπορώ να αντικαταστήσω το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι ολικής άλεσης;

Αν σκέφτεσαι να αντικαταστήσεις σε μια συνταγή το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι ολικής άλεσης, είτε για λόγους υγείας είτε επειδή, απλά, υπάρχει μόνο το δεύτερο στα ντουλάπια σου, τι κάνεις; Σε γενικές γραμμές, αντικαθιστώντας το λευκό αλεύρι με αλεύρι ολικής άλεσης το αποτέλεσμα είναι πιο […]
empty alt

Πώς να διατηρήσετε τα μαχαίρια σας κοφτερά

Το ακόνισμα ενός μαχαιριού θεωρείται συχνά ως ένα δύσκολο έργο που πρέπει να κάνετε στο σπίτι, αλλά αν καταφέρετε να μάθετε τις βασικές τεχνικές, γίνεται μια απλή δραστηριότητα που μπορεί να σας προσφέρει αρκετή ικανοποίηση.
empty alt

Νόστιμο μπανανόψωμο χωρίς γλουτένη

Και το μόνο που θα λείπει από αυτή την απολαυστική συνταγή θα είναι μόνο η γλουτένη
empty alt

Χριστουγεννιάτικα Δέντρα Brownies

Όσον αφορά τα γιορτινά επιδόρπια, συνήθως είναι υπερβολικά και απαιτούν πολλή προετοιμασία. Αυτά τα αξιολάτρευτα Brownies Χριστουγεννιάτικα Δέντρα είναι για όταν δεν έχετε πολύ χρόνο, αλλά θέλετε να φτιάξετε κάτι χαριτωμένο και εορταστικό.
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top