Γιατί τα μήλα πρέπει να έχουν όλη τη λάμψη και τη δόξα αυτή την εποχή; Ζουμερά αχλάδια, κανέλα και μπισκότα τζίντζερ κάνουν έναν θεϊκό συνδυασμό σε αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο! Και απαιτώντας μόνο έξι συστατικά και μερικά βήματα, είναι τέλειο ακόμα και για σεφ που πρωτοεμφανίζονται.

Γιατί τα μήλα πρέπει να έχουν όλη τη λάμψη και τη δόξα αυτή την εποχή; Ζουμερά αχλάδια, κανέλα και μπισκότα τζίντζερ κάνουν έναν θεϊκό συνδυασμό σε αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο! Και απαιτώντας μόνο έξι συστατικά και μερικά βήματα, είναι τέλειο ακόμα και για σεφ που πρωτοεμφανίζονται.

Συστατικά

2 μέτρια ώριμα αχλάδια, ξεφλουδισμένα, κομμένα στη μέση κατά μήκος και χωρίς πυρήνα

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα

2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο

1/2 φλιτζάνι χυμό αχλαδιού

3 μπισκότα τζίντζερ χωρίς ζάχαρη, θρυμματισμένα

Απόδοση παραγωγής:

4 μερίδες

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°. Τοποθετήστε τα μισά αχλάδια, με τις κομμένες πλευρές προς τα πάνω, σε γυάλινο ταψί. Χωρίς να κολλάνε μεταξύ τους. Συνδυάστε τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα μικρό μπολ. Πασπαλίζετε πάνω από τα αχλάδια. Τοποθετήστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο σε κάθε κοιλότητα αχλαδιού. Ρίξτε τον χυμό στο σκεύος.

Ψήνετε τα αχλάδια για 30 λεπτά, ενώ έχετε προσθέσει επιπλέον χυμό μετά τα 15 λεπτά. Πασπαλίστε με θρυμματισμένα μπισκότα. Ψήνετε άλλα 10 λεπτά.

Μπορείτε να τα συνδυάσετε με μέλι, ξηρούς καρπούς, κρέμα γάλακτος, ακόμα και σιρόπι σοκολάτας! Αλλά τρώγετε και εντελώς σκέτα, κι είναι εξίσου απολαυστικά. Φέρτε τα στα μέτρα της δικής σας όρεξης και εντυπωσιάστε ξαφνικούς καλεσμένους ή προσφέρετε στους αγαπημένους σας ένα γλυκό αλλά υγιεινό σνακ που γίνεται εύκολα και γρήγορα.

Διατροφικές πληροφορίες:

Θερμίδες: 130 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 27 g, Πρωτεΐνες: 1 g, Λιπαρά: 3 g, Κορεσμένα λιπαρά: 2 g, Χοληστερόλη: 5 mg, Νάτριο: 15 mg, Φυτικές ίνες: 3 g

Ανταλλαγές ανά μερίδα: 2 ψωμί/άμυλο, 1/2 λιπαρά.

empty alt

Αλήθεια, γιατί οι Γαλλίδες δεν… παχαίνουν;

Σε μια χώρα όπου κυριαρχούν πεντανόστιμα γλυκά και φρέσκες μπαγκέτες σε κάθε γωνιά, θα περίμενε κανείς πως οι περισσότεροι από τους κατοίκους της θα είχαν πρόβλημα με τα παραπανίσια κιλά.
empty alt

Γιατί χρησιμοποιούμε μαζί το αλάτι και το πιπέρι;

Χρησιμοποιούμε αλάτι και πιπέρι καθημερινά, σχεδόν σε όλα τα φαγώσιμα, για να ενισχύσουμε τη γεύση τους. Ίσως όμως δεν έχετε αναρωτηθεί, γιατί τα έχουμε «παντρέψει» αυτά τα δυο, γιατί τα έχουμε συνδυάσει μαζί; Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το κανάλι του YouTube, «It’s Okay To Be Smart», […]
empty alt

Ο λιγότερο βαρετός τρόπος να μαγειρέψεις τις φακές

Συνήθως αντιμετωπίζουμε τις φακές σαν ένα αναγκαίο κακό: τα όσπρια που δεν μπορούν να λείπουν από το εβδομαδιαίο μενού, καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και αρκετά οικονομικά, αλλά δεν είναι και σε θέση να προσφέρουν έντονες γευστικές συγκινήσεις.
empty alt

Πατάτα: να την τρυπήσεις πριν την ψήσεις;

Έχει νόημα να τρυπάς μια πατάτα πριν τη βάλεις στο φούρνο; Ισχύει ότι θα εκραγεί αν δεν το κάνεις; Στην προσπάθεια να απαντήσουν στα παραπάνω ερωτήματα, οι food editors του Food52.com έκαναν ένα «σπιτικό» πείραμα, τρυπώντας μία πατάτα, αφήνοντας μια άλλη ακεραία, κάνοντας ακριβώς το ίδιο και […]
empty alt

3 τρόποι να χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου τα κοτσάνια των μυρωδικών

Σχεδόν κάθε συνταγή σου λέει να χρησιμοποιήσεις μόνο τα φύλλα του βασιλικού, του μαϊντανού, του άνηθου ή άλλων φρέσκων μυρωδικών.
empty alt

Τα χειρότερα λάθη που κάνουμε στην κουζίνα σύμφωνα με τους σεφ

Βρετανοί σεφ επέλεξαν, για λογαριασμό της Independent, τα σημαντικότερα λάθη που διαπράττουμε, κατά τη γνώμη τους, κατά την προετοιμασία ενός γεύματος.
empty alt

Με μόνο 3 υγιεινά υλικά θα έχετε απολαυστικά brownies

Πριν φτάσουμε στη συνταγή αυτή, ας ρίξουμε πρώτα μια ματιά στο τι κάνει αυτά τα μπράουνις χωρίς αλεύρι μια εξαιρετική επιλογή για επιδόρπιο, σνακ πριν τον ύπνο ή ακόμα και για πρωινό.
empty alt

Καρπούζι Agua Fresca – ό,τι πιο καλοκαιρινό και δροσερό

Όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας ξεδιψάει όσο το παγωμένο καρπούζι – απόλαυσε εδώ μια υπέροχη υγρή εκδοχή του
Back To Top