Βρετανοί σεφ επέλεξαν, για λογαριασμό της Independent, τα σημαντικότερα λάθη που διαπράττουμε, κατά τη γνώμη τους, κατά την προετοιμασία ενός γεύματος.


Βρετανοί σεφ επέλεξαν, για λογαριασμό της Independent, τα σημαντικότερα λάθη που διαπράττουμε, κατά τη γνώμη τους, κατά την προετοιμασία ενός γεύματος. Αυτά είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα σχόλια που έκαναν, τα οποία μπορεί να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τη μαγειρική μας. Κάτι παραπάνω ξέρουν οι ειδικοί:

Tilesh Chudasama, ιδιοκτήτης και σεφ του ινδικού εστιατορίου Chai Naasto στο Λονδίνο: «Να αγοράζετε περισσότερα από όσα χρειάζεστε και να πετάτε ό,τι περισσεύει. Υπάρχει ένα πλήθος από τρικ που μπορούμε να κάνουμε όλοι για να το αποφύγουμε: να αγοράζουμε λιγότερα, να καταψύχουμε το πλεόνασμα, να το μοιραζόμαστε, να χρησιμοποιούμε ό,τι απομένει σε άλλες συνταγές, να το κομποστοποιούμε».

Richard Bainbridge, ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου Benedicts στο Norwich: «Η διαχείριση του χρόνου. Συνήθως ο κόσμος δεν αφιερώνει χρόνο στην οργάνωση. Όμως χρειάζεσαι μόνο λίγα λεπτά για να αποφασίσεις πότε και πώς θα κάνεις το καθετί, ώστε το μαγείρεμα να γίνει πιο χαλαρό και απολαυστικό».

Lee Skeet, ιδιοκτήτης ενός pop-up restaurant, με έδρα την Κορνουάλη: «Η κακή επιλογή υλικών, κάτι που ισχύει και για επαγγελματίες σεφ, όχι μόνο για ερασιτέχνες μάγειρες. Δεν κατανοώ γιατί οι σεφ δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά στην ποιότητα του προϊόντος, για παράδειγμα ότι τα κατεψυγμένα όστρακα δεν είναι το ίδιο με τα φρέσκα. Ή γιατί δεν αγοράζουν ολόκληρα, φρέσκα ψάρια γιατί «δεν έχουμε χρόνο να φιλετάρουμε». Αυτό ανέκαθεν με ενοχλούσε.

Dan Doherty, επικεφαλής σεφ των Duck & Waffle and Duck & Waffle Local, που ειδικεύονται στη βρετανική κουζίνα με επιρροές από την ηπειρωτική Ευρώπη: «Το να ακολουθεί κάποιος μια συνταγή κατά γράμμα και να πιστεύει ότι όλα θα πάμε στραβά αν δεν έχει το “σωστό” μαϊντανό ή το “σωστό” πράσο. Αν εξαιρέσουμε τη ζαχαροπλαστική, οι συνταγές υπάρχουν για να σπάνε, να αλλάζουν και να εξελίσσονται – αυτό είναι το πιο διασκεδαστικό κομμάτι της μαγειρικής.

Paul Wedgwood, επικεφαλής σεφ και συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Wedgwood στο Εδιμβούργο, που ειδικεύεται σε σκοτσέζικα προϊόντα με ασιατικές πινελιές: «Το να μη δοκιμάζει κάποιος το φαγητό που φτιάχνει. Ακόμα και αν είναι κάτι που φτιάχνεις ξανά και ξανά, κάθε φορά πρέπει να το δοκιμάζεις!».

Eric Guignard, επικεφαλής σεφ στο εστιατόριο The French Table στο Surbiton: «Το πιο κοινό λάθος που θεωρώ πιο απελπιστικό είναι όταν κάποιος δεν καρυκεύει σωστά το φαγητό».

empty alt

Το πλατό με πίκλες λαχανικών που θα κλέψει την παράσταση στο εορταστικό τραπέζι!

Είτε πρόκειται να έχεις κάποιο χορτοφάγο στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων είτε θεωρείς απαραίτητο να υπάρχουν και πιάτα λαχανικών στο τραπέζι ως μια πιο υγιεινή και ελαφριά πινελιά, είτε αναρωτιέσαι ποια ορεκτικά θα συνοδεύσουν το κρασί σου, η παρακάτω συνταγή της blogger Alexandra Stafford είναι...
empty alt

Στη Νορβηγία τρώνε πρωινό… μετά το δείπνο

Στη Νορβηγία υπάρχουν τέσσερα γεύματα: το πρωινό, το μεσημεριανό, το δείπνο και το kveldsmat, που σημαίνει «βραδινό φαγητό» αλλά στην πραγματικότητα περιλαμβάνει ό,τι και το πρωινό.
empty alt

Τεμπέλικοι λαχανοντολμάδες στον φούρνο

Αυτή η συνταγή έχει όλα τα στοιχεία από τους αγαπημένους λαχανοντολμάδες – μοσχαρίσιο κρέας, κρεμμύδι και ρύζι μαγειρεμένα σε σάλτσα ντομάτας – και παραλείπει τη φασαρία του τυλίγματος (ιδανικό επίσης για όσους δεν αγαπούν το αυγολέμονο).
empty alt

Cupcakes γλυκιάς κολοκύθας με βρώμη

Αυτά τα muffins ή ατομικά Cupcakes κολοκύθας χωρίς γλουτένη είναι γεμάτα με βρώμη και τσιπς σοκολάτας. Επιπλέον, αυτά τα μίνι μάφιν κολοκύθας γίνονται εξ ολοκλήρου στο μπλέντερ, κάνοντας το καθάρισμα παιχνιδάκι.
empty alt

Το νέο gourmet hot spot της Αθήνας είναι το ολοκαίνουργιο Mayan

Αν σου αρέσουν οι λατινοαμερικάνικες γεύσεις τότε θα ενθουσιαστείς με τη νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.
empty alt

Λαχταριστό και μυρωδάτο κέικ μήλου

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για συνταγές με μήλα
empty alt

Xmas spirit με χριστουγεννιάτικες Margaritas

Γιορτές χωρίς εορταστικά κοκτέιλ δεν γίνονται. Αφεθείτε στη λάμψη των ημερών και μπείτε σε xmas spirit με μια πολύ χριστουγεννιάτικη εκδοχή των αγαπημένων margaritas.
empty alt

Ένα γευστικό ουράνιο τόξο στο πιάτο σου

Υγιεινά, νόστιμα και πολύχρωμα, αυτά τα wraps θα σε ενθουσιάσουν
Back To Top