Βρετανοί σεφ επέλεξαν, για λογαριασμό της Independent, τα σημαντικότερα λάθη που διαπράττουμε, κατά τη γνώμη τους, κατά την προετοιμασία ενός γεύματος.


Βρετανοί σεφ επέλεξαν, για λογαριασμό της Independent, τα σημαντικότερα λάθη που διαπράττουμε, κατά τη γνώμη τους, κατά την προετοιμασία ενός γεύματος. Αυτά είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα σχόλια που έκαναν, τα οποία μπορεί να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τη μαγειρική μας. Κάτι παραπάνω ξέρουν οι ειδικοί:

Tilesh Chudasama, ιδιοκτήτης και σεφ του ινδικού εστιατορίου Chai Naasto στο Λονδίνο: «Να αγοράζετε περισσότερα από όσα χρειάζεστε και να πετάτε ό,τι περισσεύει. Υπάρχει ένα πλήθος από τρικ που μπορούμε να κάνουμε όλοι για να το αποφύγουμε: να αγοράζουμε λιγότερα, να καταψύχουμε το πλεόνασμα, να το μοιραζόμαστε, να χρησιμοποιούμε ό,τι απομένει σε άλλες συνταγές, να το κομποστοποιούμε».

Richard Bainbridge, ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου Benedicts στο Norwich: «Η διαχείριση του χρόνου. Συνήθως ο κόσμος δεν αφιερώνει χρόνο στην οργάνωση. Όμως χρειάζεσαι μόνο λίγα λεπτά για να αποφασίσεις πότε και πώς θα κάνεις το καθετί, ώστε το μαγείρεμα να γίνει πιο χαλαρό και απολαυστικό».

Lee Skeet, ιδιοκτήτης ενός pop-up restaurant, με έδρα την Κορνουάλη: «Η κακή επιλογή υλικών, κάτι που ισχύει και για επαγγελματίες σεφ, όχι μόνο για ερασιτέχνες μάγειρες. Δεν κατανοώ γιατί οι σεφ δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά στην ποιότητα του προϊόντος, για παράδειγμα ότι τα κατεψυγμένα όστρακα δεν είναι το ίδιο με τα φρέσκα. Ή γιατί δεν αγοράζουν ολόκληρα, φρέσκα ψάρια γιατί «δεν έχουμε χρόνο να φιλετάρουμε». Αυτό ανέκαθεν με ενοχλούσε.

Dan Doherty, επικεφαλής σεφ των Duck & Waffle and Duck & Waffle Local, που ειδικεύονται στη βρετανική κουζίνα με επιρροές από την ηπειρωτική Ευρώπη: «Το να ακολουθεί κάποιος μια συνταγή κατά γράμμα και να πιστεύει ότι όλα θα πάμε στραβά αν δεν έχει το “σωστό” μαϊντανό ή το “σωστό” πράσο. Αν εξαιρέσουμε τη ζαχαροπλαστική, οι συνταγές υπάρχουν για να σπάνε, να αλλάζουν και να εξελίσσονται – αυτό είναι το πιο διασκεδαστικό κομμάτι της μαγειρικής.

Paul Wedgwood, επικεφαλής σεφ και συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Wedgwood στο Εδιμβούργο, που ειδικεύεται σε σκοτσέζικα προϊόντα με ασιατικές πινελιές: «Το να μη δοκιμάζει κάποιος το φαγητό που φτιάχνει. Ακόμα και αν είναι κάτι που φτιάχνεις ξανά και ξανά, κάθε φορά πρέπει να το δοκιμάζεις!».

Eric Guignard, επικεφαλής σεφ στο εστιατόριο The French Table στο Surbiton: «Το πιο κοινό λάθος που θεωρώ πιο απελπιστικό είναι όταν κάποιος δεν καρυκεύει σωστά το φαγητό».

empty alt

4 συνταγές για αποτοξίνωση από το κρέας μετά τις γιορτές

Τα τελευταία χρόνια η χορτοφαγία έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος ακόμα και στη χώρα μας, καθώς κάποιοι αποφασίζουν να κόψουν το κρέας για λόγους ηθικής, υγείας και/ή προστασίας του περιβάλλοντος.
empty alt

Διατηρείται το γάλα στην κατάψυξη;

Ίσως δεν το είχες σκεφτεί ποτέ, αλλά το γάλα μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η food editor Katie Macdonald στο Food52.com.
empty alt

7 φαγητά που μυρίζουν ελληνικό καλοκαίρι

Η όσφρηση είναι η πιο αρχέγονη αίσθηση, αυτή που οδηγεί κατευθείαν σε βαθιά ριζωμένες αναμνήσεις. Έτσι εξηγείται γιατί όταν ευωδιάζουν στο σπίτι φρεσκοκομμένες πατάτες στο τηγάνι ανασύρονται αυτόματα από τη μνήμη μακρινές εικόνες από τη γιαγιά μας στο χωριό, να στρώνει το βράδυ το τραπέζι για να […]
empty alt

Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις για να μη χρυσοπληρώνεις τον καφέ που φτιάχνεις στο σπίτι

07 Αν δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς καφέ, το πιθανότερο είναι να του αφιερώνεις ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό από το budget σου.
empty alt

Πώς να φτιάξετε το πιο υγιεινό smoothie

Το πρώτο μυστικό για ένα ισορροπημένο πρωινό είναι οι ίνες!  Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες τείνουν να μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο γεμάτοι, επειδή χωνεύουν πιο αργά.
empty alt

Frozen Negroni – η παγωμένη δόση απόλαυσης που χρειάζεσαι…

Όσο οι θερμοκρασίες είναι υψηλές τα Negroni έχουν την τιμητική τους κι είναι εδώ για να σου δώσουν ένα σφηνάκι δύναμης για να βγάλεις την υπόλοιπη εβδομάδα.
empty alt

Ένα γευστικό ουράνιο τόξο στο πιάτο σου

Υγιεινά, νόστιμα και πολύχρωμα, αυτά τα wraps θα σε ενθουσιάσουν
empty alt

Απολαυστικό flatbread με σπανάκι, τυριά και ρεβίθι

Μια ανατροπή στο ψωμί και την πίτσα που θα σας ενθουσιάσει
Back To Top