Σχεδόν κάθε συνταγή σου λέει να χρησιμοποιήσεις μόνο τα φύλλα του βασιλικού, του μαϊντανού, του άνηθου ή άλλων φρέσκων μυρωδικών.

Σχεδόν κάθε συνταγή σου λέει να χρησιμοποιήσεις μόνο τα φύλλα του βασιλικού, του μαϊντανού, του άνηθου ή άλλων φρέσκων μυρωδικών. Με αποτέλεσμα τα κοτσάνια τους να καταλήγουν, συνήθως, στα σκουπίδια. Το ήξερες όμως ότι και αυτά κρύβουν άρωμα και γεύση; Πώς μπορείς να τα αξιοποιήσεις στην κουζίνα σου, δεδομένου ότι είναι πιο σκληρά και μεστά από τα φύλλα; Ακολουθούν τρεις τρόποι:

1. Σε πέστο και άλλες πράσινες σάλτσες. Πολτοποίησέ τα στο μπλέντερ με ελαιόλαδο, αλάτι και άλλα υλικά π.χ. σκόρδο, κουκουνάρι, ακόμα και τυρί κρέμα και φτιάξε μια σπιτική πέστο ή άλλη πράσινη σάλτσα για τα μακαρόνια αλλά και το κοτόπουλό σου.

2. Σε ζωμούς και σούπες. Για να ετοιμάσεις ένα ζωμό, σιγοβράζεις ό,τι μπορεί να του δώσει άρωμα και γεύση, συμπεριλαμβανομένων των μυρωδικών με τα κοτσάνια τους. Δεν χρειάζεται καν να τα ψιλοκόψεις: απλά τα πλένεις και τα προσθέτεις ολόκληρα στην κατσαρόλα. Άλλωστε, στην περίπτωση του ζωμού, αφού έχουν απελευθερώσει το γευστικό πλούτο τους στο νερό, θα τα σουρώσεις και θα τα πετάξεις.

3. Σε σαλάτες και ντρέσινγκ. Μη διστάσεις να προσθέσεις ψιλοκομμένα κοτσάνια μαϊντανού ή άνηθου στη σαλάτα σου – είτε είναι μια απλή μαρουλοσαλάτα είτε μια σαλάτα ψητών λαχανικών. Μπορείς επίσης να τα πολτοποιήσεις και να τα ενσωματώσεις σε ένα ντρέσινγκ, π.χ. με λάδι, ξίδι και σκόρδο. Σε κάθε σαλάτα, θα βρουν το ιδανικό ταίρι.

empty alt

Πώς διατηρείς τα φρέσκα κρεμμυδάκια… φρέσκα για καιρό;

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια δεν διατηρούνται στον πάγκο της κουζίνας, αλλά θέλουν ψυγείο. Ο τρόπος συντήρησής τους δεν παραπέμπει στις ρίζες αλλά στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, επομένως πρέπει να τα αντιμετωπίζεις όπως το σπανάκι ή ο μαϊντανός και όχι σαν τα ξερά κρεμμύδια ή τις πατάτες.
empty alt

Ένας πολύ καλός λόγος για να τηγανίσεις όλες τις γαρίδες με το κέλυφος

Ίσως έχεις συνηθίσει να τηγανίζεις μόνο τις μικρότερες γαρίδες μαζί με το κέλυφός τους. Τι πρέπει να κάνεις όμως με τις μεγαλύτερες; Να τις καθαρίσεις πριν από το τηγάνισμα ή να τις ρίξεις στο λάδι με… πλήρη εξάρτυση; Τηγανίζοντας ακόμα και τις μεγαλύτερες γαρίδες με το κέλυφος, […]
empty alt

Σπαγγέτι από κολοκυθάκια: πώς το μαγειρεύουμε;

Κατάφερες να κόψεις κολοκυθάκια σε λωρίδες, χρησιμοποιώντας ένα spiralizer; Τέλεια! Και τώρα, πώς θα τα μαγειρέψεις; Σε αντίθεση με τα ζυμαρικά, δεν πρέπει να βάλεις νερό σε μια κατσαρόλα και να περιμένεις να βράσει.
empty alt

Άλλος ένας Χρυσός Σκούφος για τον Έκτορα Μποτρίνι και το «Etrusco»

Οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας απονεμήθηκαν τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στο Grand Ballroom του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», σε μια λαμπερή τελετή με 70 βραβεύσεις, την έναρξη μιας σημαντικής καινοτομίας για το θεσμό αλλά και ένα αξέχαστο dîner de gala διά χειρός του καλύτερου σεφ […]
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολο «τηγανητό» παγωτό

  Μια απολαυστική πρόκληση που είναι πιο εύκολη απ’ όσο φαίνεται που θα εκπλήξει τους φίλους σου και αφήσει τις καλύτερες γευστικές εντυπώσεις! Το να τηγανίσεις παγωτό είναι κάτι που μπορεί να σου ακούγεται αγχωτικό.
empty alt

Farro salad: Μεσογειακή σαλάτα με πλιγούρι

Υπάρχουν πολλές υπέροχες σαλάτες με πλιγούρι εκεί έξω, αλλά να σας πούμε γιατί είναι αυτή η εκδοχή είναι η καλύτερη: Το Dressing Λίγα πράγματα είναι πιο νόστιμα από τα τηγανητά κρεμμύδια.
empty alt

Τραγανές φλούδες γλυκοπατάτας με γουακαμόλε

Ψήνοντας τις γλυκοπατάτες με τη φλούδα τους θα έχεις ένα τραγανό αποτέλεσμα που θα συνδυαστεί εξαιρετικά με τη βελούδινη υφή του γουακαμόλε για μια λαχταριστή απόλαυση που θα εκτιμήσει δεόντως η γλώσσα και ο ουρανίσκος σου.
empty alt

Say cheers με δύο xmas cocktails

Επειδή δεν αναμένεται να ανοίξουν σύντομα τα μπαρ γίνε ο δικός σου bartender και απόλαυσε εξαιρετικά χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ που θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θα βάλουν χρώμα, άρωμα και μεθυστική γεύση στις στιγμές σου.
Back To Top