Σε αντίθεση με τα περισσότερα τρόφιμα που έχουν μία περισσότερο ή λιγότερο αυστηρή ημερομηνία λήξης, υπάρχουν κάποια άλλα που ο χρόνος δεν τα αγγίζει και παραμένουν, όσα χρόνια κι αν περάσουν αναλλοίωτα.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα τρόφιμα που έχουν μία περισσότερο ή λιγότερο αυστηρή ημερομηνία λήξης, υπάρχουν κάποια άλλα που ο χρόνος δεν τα αγγίζει και παραμένουν, όσα χρόνια κι αν περάσουν αναλλοίωτα. (τύπου και zombie apocalypse να γίνει, αυτά θα μπορείς να τα φας όσα χρόνια κι αν περάσουν). Δες ποια είναι:

  1. Μέλι
    Διαρκεί για πάντα. Μπορεί να αλλάξει χρώμα ή υφή, να κρυσταλλώσει αλλά και πάλι είναι απόλυτα ασφαλές να το φας.
  2. Ζάχαρη
    Δεν χαλάει ποτέ γιατί δεν ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων. Για αυτό και μαρμελάδες ή γλυκά κουταλιού που έχουν αρκετή ποσότητα ζάχαρης μπορούν να διατηρηθούν σε καλά κλεισμένα βάζα για πολύ καιρό. Το μόνο θέμα που μπορεί να έχεις είναι, λόγω υγρασίας, να πετρώσει ή να πιάσει ζουζούνια. Αν όμως την φυλάξεις σε αεροστεγές δοχείο θα την απολαμβάνεις για πάντα.
  3. Ρύζι
    Ισχύει ό,τι και για τη ζάχαρη. Αν το έχ3ις φυλαγμένο σε αεροστεγές δοχείο, το άσπρο και το άγριο ρύζι, το Arborio, το jasmine και το basmati (όχι το καστανό) δεν θα χαλάσει ποτέ. Μόνη απειλή για το ρύζι σου είναι και πάλι τα μαμούνια!
  4. Αλκοολούχα ποτά
    Αν δεν τα έχεις δίπλα στο καλοριφέρ ή δεν τα ζεσταίνει ο ήλιος, τα ποτά σου, όπως το ουίσκι, το ρούμι, κλπ, μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο.
  5. Καλαμποκάλευρο
    Φρόντισε να το αποθηκεύσεις σε δροσερό μέρος, στεγνό και σε καλά σφραγισμένη συσκευασία και θα παραμείνει φρέσκο για χρόνια.
  6. Αποσταγμένο άσπρο ξύδι
    Αν ακολουθήσεις τις οδηγίες της συσκευασίας, θα μείνει αναλλοίωτο για πολύ καιρό για να το χρησιμοποιείς στο φαγητό ή την καθαριότητα του σπιτιού σου.
  7. Αλάτι
    Ακόμα και αν ανακαλύψεις μία συσκευασία που αγόρασες πριν από x χρόνια (συμπλήρωσε ό,τι αριθμό θες), το αλάτι σου, είτε είναι θαλασσινό είτε επιτραπέζιο, θα είναι φρέσκο και έτοιμο να δώσει αυτό το κάτι στα φαγητά σου.
  8. Γάλα σε σκόνη
    Φυλαγμένο σε αεροστεγές κουτί, μπορεί να το κρατήσεις στο ντουλάπι σου ακόμα και 20 χρόνια!
empty alt

6 γεύματα που μπορείς να μαγειρέψεις στο φούρνο μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων όχι μόνο ξαναζεσταίνει, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μαγειρεύει κιόλας, μικρά, γρήγορα και εύκολα γεύματα.
empty alt

5 αυθεντικές νηστίσιμες συνταγές από κρητικά μοναστήρια

Όσοι έχουν επισκεφτεί και ζήσει για λίγες μέρες σε μοναστήρι ξέρουν καλά πόσο μεγάλη αξία αλλά και εξαίσια γεύση έχει η μοναστηριακή κουζίνα.
empty alt

Ο απόλυτος οδηγός για να βράσεις ένα αυγό

Μπορεί η φράση «δεν ξέρει να βράζει ένα αυγό» να χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάποιον ανίδεο στη μαγειρική, στην πραγματικότητα όμως ακόμα και το βράσιμο του αυγού έχει τα μυστικά του.
empty alt

Κανέλα Κεϋλάνης Vs κανέλα κασσία: Ποια είναι η διαφορά τους;

Όταν θέλεις να αγοράσεις κανέλα, πηγαίνεις στο σουπερμάρκετ και διαλέγεις ό,τι υπάρχει στο ράφι, σωστά; Το ήξερες όμως ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη κανέλας; Πρόκειται για την κανέλα κασσία και την κανέλα Κεϋλάνης.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα κοκτέιλ Μαργαρίτα βήμα βήμα

Καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία, τα παγωμένα κοκτέιλ επιστρέφουν, ανάμεσα στα οποία η κλασική Μαργαρίτα αποτελεί μια σταθερή αξία.
empty alt

Καπρέζε στον φούρνο με κινόα

Η σαλάτα Caprese είναι μια απλή ιταλική σαλάτα, φτιαγμένη από φρέσκια μοτσαρέλα σε φέτες, ντομάτες και γλυκό βασιλικό, καρυκευμένο με αλάτι και ελαιόλαδο, που περιστασιακά μπορείς να την βρεις και σε συνδυασμό με ρόκα.
empty alt

Η καλύτερη και πιο απολαυστική συνταγή για Bloody Mary

Δώσε χρώμα με ένα κοκτέιλ που σε χαλαρώνει κάθε στιγμή
empty alt

Γεύση θαλπωρής με σούπα με ψητή φέτα

Κρεμώδης ζεστή και γευστική αγκαλιά σε μπολ
Back To Top