Σε αντίθεση με τα περισσότερα τρόφιμα που έχουν μία περισσότερο ή λιγότερο αυστηρή ημερομηνία λήξης, υπάρχουν κάποια άλλα που ο χρόνος δεν τα αγγίζει και παραμένουν, όσα χρόνια κι αν περάσουν αναλλοίωτα.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα τρόφιμα που έχουν μία περισσότερο ή λιγότερο αυστηρή ημερομηνία λήξης, υπάρχουν κάποια άλλα που ο χρόνος δεν τα αγγίζει και παραμένουν, όσα χρόνια κι αν περάσουν αναλλοίωτα. (τύπου και zombie apocalypse να γίνει, αυτά θα μπορείς να τα φας όσα χρόνια κι αν περάσουν). Δες ποια είναι:

  1. Μέλι
    Διαρκεί για πάντα. Μπορεί να αλλάξει χρώμα ή υφή, να κρυσταλλώσει αλλά και πάλι είναι απόλυτα ασφαλές να το φας.
  2. Ζάχαρη
    Δεν χαλάει ποτέ γιατί δεν ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων. Για αυτό και μαρμελάδες ή γλυκά κουταλιού που έχουν αρκετή ποσότητα ζάχαρης μπορούν να διατηρηθούν σε καλά κλεισμένα βάζα για πολύ καιρό. Το μόνο θέμα που μπορεί να έχεις είναι, λόγω υγρασίας, να πετρώσει ή να πιάσει ζουζούνια. Αν όμως την φυλάξεις σε αεροστεγές δοχείο θα την απολαμβάνεις για πάντα.
  3. Ρύζι
    Ισχύει ό,τι και για τη ζάχαρη. Αν το έχ3ις φυλαγμένο σε αεροστεγές δοχείο, το άσπρο και το άγριο ρύζι, το Arborio, το jasmine και το basmati (όχι το καστανό) δεν θα χαλάσει ποτέ. Μόνη απειλή για το ρύζι σου είναι και πάλι τα μαμούνια!
  4. Αλκοολούχα ποτά
    Αν δεν τα έχεις δίπλα στο καλοριφέρ ή δεν τα ζεσταίνει ο ήλιος, τα ποτά σου, όπως το ουίσκι, το ρούμι, κλπ, μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο.
  5. Καλαμποκάλευρο
    Φρόντισε να το αποθηκεύσεις σε δροσερό μέρος, στεγνό και σε καλά σφραγισμένη συσκευασία και θα παραμείνει φρέσκο για χρόνια.
  6. Αποσταγμένο άσπρο ξύδι
    Αν ακολουθήσεις τις οδηγίες της συσκευασίας, θα μείνει αναλλοίωτο για πολύ καιρό για να το χρησιμοποιείς στο φαγητό ή την καθαριότητα του σπιτιού σου.
  7. Αλάτι
    Ακόμα και αν ανακαλύψεις μία συσκευασία που αγόρασες πριν από x χρόνια (συμπλήρωσε ό,τι αριθμό θες), το αλάτι σου, είτε είναι θαλασσινό είτε επιτραπέζιο, θα είναι φρέσκο και έτοιμο να δώσει αυτό το κάτι στα φαγητά σου.
  8. Γάλα σε σκόνη
    Φυλαγμένο σε αεροστεγές κουτί, μπορεί να το κρατήσεις στο ντουλάπι σου ακόμα και 20 χρόνια!
empty alt

Μήλο: ο πολύτιμος σύμμαχος της υγείας

Ένα μήλο την ημέρα όχι μόνο κάνει τον γιατρό πέρα, αλλά και πέντε διαφορετικές μορφές καρκίνου, ίσως και περισσότερες, υποστηρίζει μία νέα μελέτη.
empty alt

Σέλερι: Η αξία, τα οφέλη του και πώς θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις

  Υπάρχουν ορισμένα λαχανικά παρεξηγημένα και για αυτό το λόγο παραμελημένα από το διατροφολόγιο και τις γευστικές μας προτιμήσεις, όπως το σέλερι ή αλλιώς αμερικανικό σέλινο.
empty alt

Μενού για τυφλούς

      Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει; Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις […]
empty alt

Ένας παράξενος τρόπος να εκμεταλλευτείς τα ποπκόρν που περίσσεψαν

Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.
empty alt

Τα 20 βιβλία μαγειρικής που κάθε σεφ πρέπει να διαβάσει!

Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα σπιτικό σοκολατένιο αυγό

Φέτος το Πάσχα, που δεν αργεί πλέον, μπορείς να χαρίσεις σε παιδιά, ανίψια και βαφτιστήρια σοκολατένια αυγά που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου.
empty alt

Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια

Αν συνδυάσεις βραστά ρεβίθια με το περιεχόμενο μιας σχεδόν κλασικής χωριάτικης σαλάτας μαζί με βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού έχεις ένα γευστικό πιάτο που επιπλέον θα κρατήσει για ώρες μακριά το αίσθημα της πείνας.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας
Back To Top