Σε αντίθεση με τα περισσότερα τρόφιμα που έχουν μία περισσότερο ή λιγότερο αυστηρή ημερομηνία λήξης, υπάρχουν κάποια άλλα που ο χρόνος δεν τα αγγίζει και παραμένουν, όσα χρόνια κι αν περάσουν αναλλοίωτα.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα τρόφιμα που έχουν μία περισσότερο ή λιγότερο αυστηρή ημερομηνία λήξης, υπάρχουν κάποια άλλα που ο χρόνος δεν τα αγγίζει και παραμένουν, όσα χρόνια κι αν περάσουν αναλλοίωτα. (τύπου και zombie apocalypse να γίνει, αυτά θα μπορείς να τα φας όσα χρόνια κι αν περάσουν). Δες ποια είναι:

  1. Μέλι
    Διαρκεί για πάντα. Μπορεί να αλλάξει χρώμα ή υφή, να κρυσταλλώσει αλλά και πάλι είναι απόλυτα ασφαλές να το φας.
  2. Ζάχαρη
    Δεν χαλάει ποτέ γιατί δεν ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων. Για αυτό και μαρμελάδες ή γλυκά κουταλιού που έχουν αρκετή ποσότητα ζάχαρης μπορούν να διατηρηθούν σε καλά κλεισμένα βάζα για πολύ καιρό. Το μόνο θέμα που μπορεί να έχεις είναι, λόγω υγρασίας, να πετρώσει ή να πιάσει ζουζούνια. Αν όμως την φυλάξεις σε αεροστεγές δοχείο θα την απολαμβάνεις για πάντα.
  3. Ρύζι
    Ισχύει ό,τι και για τη ζάχαρη. Αν το έχ3ις φυλαγμένο σε αεροστεγές δοχείο, το άσπρο και το άγριο ρύζι, το Arborio, το jasmine και το basmati (όχι το καστανό) δεν θα χαλάσει ποτέ. Μόνη απειλή για το ρύζι σου είναι και πάλι τα μαμούνια!
  4. Αλκοολούχα ποτά
    Αν δεν τα έχεις δίπλα στο καλοριφέρ ή δεν τα ζεσταίνει ο ήλιος, τα ποτά σου, όπως το ουίσκι, το ρούμι, κλπ, μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο.
  5. Καλαμποκάλευρο
    Φρόντισε να το αποθηκεύσεις σε δροσερό μέρος, στεγνό και σε καλά σφραγισμένη συσκευασία και θα παραμείνει φρέσκο για χρόνια.
  6. Αποσταγμένο άσπρο ξύδι
    Αν ακολουθήσεις τις οδηγίες της συσκευασίας, θα μείνει αναλλοίωτο για πολύ καιρό για να το χρησιμοποιείς στο φαγητό ή την καθαριότητα του σπιτιού σου.
  7. Αλάτι
    Ακόμα και αν ανακαλύψεις μία συσκευασία που αγόρασες πριν από x χρόνια (συμπλήρωσε ό,τι αριθμό θες), το αλάτι σου, είτε είναι θαλασσινό είτε επιτραπέζιο, θα είναι φρέσκο και έτοιμο να δώσει αυτό το κάτι στα φαγητά σου.
  8. Γάλα σε σκόνη
    Φυλαγμένο σε αεροστεγές κουτί, μπορεί να το κρατήσεις στο ντουλάπι σου ακόμα και 20 χρόνια!
empty alt

Μία αποκάλυψη που θα σε κάνει να δεις την μπριζόλα με άλλο μάτι

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη.
empty alt

Τέλειες ψητές πατάτες σε 5 βήματα

Πόσες φορές έχεις ξεκινήσει να ψήσεις πατάτες στο φούρνο και σού έχουν βγει μισοκαμένες ή μισοψημένες; Αν η απάντησή σου είναι «πολλές», αλλά ακόμα και αν πιστεύεις ότι έχεις βρει τον τρόπο να τις πετυχαίνεις, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές βήμα βήμα, από το Popsugar.com, για να γίνουν […]
empty alt

Το ιδανικό πιάτο για να συνοδεύσεις μια βραδιά Game of Thrones

Ένας σωστός φαν του Game of Thrones οφείλει να συνοδεύει την παρακολούθηση της αγαπημένης του σειράς με τα κατάλληλα εδέσματα.
empty alt

Πώς θα οργανώσεις ένα σπιτικό brunch

Είναι χορταστικά, σχετικά οικονομικά, ευέλικτα στο μενού και φέρνουν πιο κοντά οικογένειες, συγγενείς και φίλους την καλύτερη ώρα της Κυριακής, όταν δηλαδή έχει ανοίξει για τα καλά το μάτι από το πρωινό ξύπνημα αλλά προτού «χτυπήσει» η απογευματινή μελαγχολία.
empty alt

Το πιο καλοκαιρινό μπέργκερ αντί για ψωμάκι έχει ντομάτα!

Στη συνταγή που ακολουθεί το θέμα δεν είναι η γέμιση… Αλλά το απέξω ή το γύρω γύρω.
empty alt

Σαλάτα-ντιπ γουακαμόλε με μπέικον

Αυτό που μας αρέσει ιδιαίτερα στο γουακαμόλε είναι το πόσο ευέλικτο είναι και το πόσο μπορεί να προσαρμοστεί στις ορέξεις μας αλλά και στην πείνα μας.
empty alt

Pasta Primavera – τα ζυμαρικά της άνοιξης

Αυτά τα τρυφερά, νόστιμα ζυμαρικά είναι η επιτομή της άνοιξης, συνδυάζοντας μερικά από τα υπέροχα γλυκά και λαχταριστά τρόφιμα που διατίθενται από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο.
empty alt

Γευστικές γαρίδες με πέστο, νιόκι και αρακά

Ένα εύκολο, υγιεινό κι απολαύστικο πιάτο, έτοιμο σε 20 λεπτά

Back To Top