Με την άνοδο της θερμοκρασίας επιστρέψαμε, επίσημα, στην εποχή που οι σαλάτες κυριαρχούν στο μενού μας. Ιδιαίτερα αν προσπαθούμε να φτιάξουμε σώμα για παραλία.

Με την άνοδο της θερμοκρασίας επιστρέψαμε, επίσημα, στην εποχή που οι σαλάτες κυριαρχούν στο μενού μας. Ιδιαίτερα αν προσπαθούμε να φτιάξουμε σώμα για παραλία. Ποιον εξοπλισμό θα χρειαστούμε όμως για να ετοιμάσουμε και να σερβίρουμε μια σαλάτα;

Σίγουρα χτυπητήρι ή σύρμα για το ντρέσινγκ, λαβίδες για το σερβίρισμα, και ένα μπολ. Σε μέγεθος λεκάνης.

Γιατί (και) στο μπολ της σαλάτας, το μέγεθος μετράει. Το οποίο πρέπει να έχει διάμετρο τουλάχιστον 30 εκατοστών. Ο λόγος;

Σε ένα μεγάλο μπολ, μπορείς να ανακατέψεις ευκολότερα τα υλικά σου, ή να τα απλώσεις σε στρώσεις αν αυτό είναι το ζητούμενο. Επιπλέον, χάρη στην ευρυχωρία του είναι λιγότερο πιθανό να βρεθεί μέρος της σαλάτας σου πάνω στο τραπέζι ή, ακόμα χειρότερα, στα ρούχα των καλεσμένων σου κατά το σερβίρισμα.

Εξάλλου, ένα μεγάλο μπολ μπορεί να βρει άπειρες χρήσεις στην κουζίνα σου. Χρησιμεύει, για παράδειγμα, για να μαρινάρεις το κρέας (αρκεί μετά να το πλύνεις πάρα πολύ καλά) ή να σερβίρεις το ποπκόρν που θα συνοδεύσει μια σπιτική προβολή ταινίας.

Το σίγουρο είναι λοιπόν ότι ένα μεγάλο μπολ σαλάτας αξίζει τα λεφτά του – και τον έξτρα χώρο που καταλαμβάνει στο ντουλάπι της κουζίνας.

empty alt

Οδηγός: Πώς θα επιλέξεις το ιδανικό κρασί για να συνοδεύσεις ένα πιάτο

Ας είμαστε ειλικρινείς: Οι περισσότεροι από εμάς τα χάνουμε όταν μπαίνουμε στην κάβα με σκοπό να διαλέξουμε ένα κρασί που θα ταιριάζει π.
empty alt

Ο πιο νοικοκυρεμένος τρόπος να κόψεις τη ζύμη με κουπ πατ

Πλησιάζει η εποχή που θα κόβουμε αστεράκια και αγγελάκια με κουπ πατ. Κάποιες φορές, ωστόσο, τα σχήματα δεν βγαίνουν τόσο τέλεια όσο είναι τα καλούπια μας, προκαλώντας την απογοήτευση σε μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις νόστιμο ρύζι από κουνουπίδι

Το ρύζι από κουνουπίδι, μια από τις νέες τάσεις στη διατροφή τα τελευταία χρόνια, συγκεντρώνει όλα τα οφέλη από το συγκεκριμένο χειμωνιάτικο σταυρανθές λαχανικό (τώρα αρχίζει η εποχή του!) ενώ, επιπλέον, σε συνδυασμό με τα κατάλληλα υλικά μπορεί να είναι εκπληκτικά πλούσιο σε γεύση! Η μεγαλύτερη...
empty alt

Γιατί και πώς να βάλετε το τζίντερ στο πρωινό σας

Ενώ το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, μπορεί μερικές φορές να γίνει λίγο επαναλαμβανόμενο και βαρετό.
empty alt

Η νέα καλοκαιρινή εκδοχή του Bloody Mary

Σε διακοπές στο νησί, για ένα πρωινό brunch έκπληξη, ή ως το ιδανικό συνοδευικό την ώρα που ο ήλιος δύει αυτή η εκδοχή του Bloddy Mary θα σε ενθουσιάσει! ΥΛΙΚΑ: 4 ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 6 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 4 μίνι αγκουράκια […]
empty alt

Τηγανίτες με λεμόνι και Ricotta

Τέλεια επίγευση ξινού με έναν υπαινιγμό γλυκύτητας, αυτές είναι οι απόλυτα πιο καλοκαιρινές τηγανίτες ρικότας λεμονιού. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τηγανίτες βουτύρου, έχουν πιο αφράτη υφή.
empty alt

Γεμιστά μήλα με κανέλα και ξηρούς καρπούς στον φούρνο

Τα ψημένα μήλα φαίνονται σαν ο πιο σύντομος τρόπος για να φάτε κάτι που φέρνει σε μηλόπιτα και δεν θα μας ακούσετε ποτέ να παραπονιόμαστε για να τα φτιάξουμε.
empty alt

Γεμιστές μελιτζάνες αλλιώς… με κριθαράκι

Ενώ οι μελιτζάνες στην ελληνική κουζίνα γίνονται με πολλούς τρόπους, εδώ θα την κάνουμε γεμιστή, αλλά λίγο πειραγμένη καθώς θα χρησιμοποιήσουμε κριθαράκι! Ώρα προετοιμασίας: 25 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά Συστατικά 4 μικρές μελιτζάνες (περίπου 200 gr η καθεμία) Αντικολλητικό μαγειρικό...
Back To Top