Με την άνοδο της θερμοκρασίας επιστρέψαμε, επίσημα, στην εποχή που οι σαλάτες κυριαρχούν στο μενού μας. Ιδιαίτερα αν προσπαθούμε να φτιάξουμε σώμα για παραλία.

Με την άνοδο της θερμοκρασίας επιστρέψαμε, επίσημα, στην εποχή που οι σαλάτες κυριαρχούν στο μενού μας. Ιδιαίτερα αν προσπαθούμε να φτιάξουμε σώμα για παραλία. Ποιον εξοπλισμό θα χρειαστούμε όμως για να ετοιμάσουμε και να σερβίρουμε μια σαλάτα;

Σίγουρα χτυπητήρι ή σύρμα για το ντρέσινγκ, λαβίδες για το σερβίρισμα, και ένα μπολ. Σε μέγεθος λεκάνης.

Γιατί (και) στο μπολ της σαλάτας, το μέγεθος μετράει. Το οποίο πρέπει να έχει διάμετρο τουλάχιστον 30 εκατοστών. Ο λόγος;

Σε ένα μεγάλο μπολ, μπορείς να ανακατέψεις ευκολότερα τα υλικά σου, ή να τα απλώσεις σε στρώσεις αν αυτό είναι το ζητούμενο. Επιπλέον, χάρη στην ευρυχωρία του είναι λιγότερο πιθανό να βρεθεί μέρος της σαλάτας σου πάνω στο τραπέζι ή, ακόμα χειρότερα, στα ρούχα των καλεσμένων σου κατά το σερβίρισμα.

Εξάλλου, ένα μεγάλο μπολ μπορεί να βρει άπειρες χρήσεις στην κουζίνα σου. Χρησιμεύει, για παράδειγμα, για να μαρινάρεις το κρέας (αρκεί μετά να το πλύνεις πάρα πολύ καλά) ή να σερβίρεις το ποπκόρν που θα συνοδεύσει μια σπιτική προβολή ταινίας.

Το σίγουρο είναι λοιπόν ότι ένα μεγάλο μπολ σαλάτας αξίζει τα λεφτά του – και τον έξτρα χώρο που καταλαμβάνει στο ντουλάπι της κουζίνας.

empty alt

Ποπκόρν με σοκολάτα: πώς θα το φτιάξεις

Έχεις καλέσει απόψε το βράδυ τους φίλους σου για να δείτε ταινία στο σπίτι, αλλά δεν ξέρεις τι να ετοιμάσεις, καθώς οι μισοί προτιμούν τα γλυκά και οι άλλοι μισοί τα αλμυρά; Τα ποπκόρν με σοκολάτα θα τους ικανοποιήσουν όλους! Τα περισσότερα υλικά που θα χρειαστείς τα έχεις ήδη […]
empty alt

Πώς καθαρίζω τη μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια μου; Και άλλες απορίες

Μπορεί να το αποφεύγουμε πριν από ένα ρομαντικό ραντεβού ή μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση, λόγω της χαρακτηριστικής μυρωδιάς που αφήνει την οποία δεν εξουδετερώνει ούτε η πιο ισχυρή οδοντόκρεμα, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε τη μαγειρική μας χωρίς αυτό.
empty alt

Έτσι θα δώσεις πιο πλούσια γεύση στις ελαφρώς άγουρες ντομάτες

Η ώριμη ντομάτα είναι το καλύτερο υλικό για ένα μαγειρευτό φαγητό. Η άγουρη, ο μεγαλύτερος σαμποτέρ. Τι κάνεις, όμως, αν όλες οι ντομάτες που έχεις στο σπίτι σου είναι ελαφρώς πράσινες, δηλαδή δεν έχουν «γίνει» ακόμα; Για να επισπεύσεις τη διαδικασία ωρίμανσής τους δοκίμασε να τους προσθέσεις […]
empty alt

Κανόλι: μια ιταλική απόλαυση στο πιάτο σου

Με πατρίδα τους την Ιταλία, τα κανόλι έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας.
empty alt

Ομελέτα με σπαράγγια και κρεμμύδι με κομμάτια πίτας τορτίγια

Ποιος είπε ότι οι ομελέτες είναι μόνο για πρωινό; Αυτό το χορτοφαγικό γεύμα είναι αρκετά πλούσιο για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό! Συστατικά 225 γρ.
empty alt

Λεμονάτο κοτόπουλο με πατάτες και φέτα στον φούρνο

Κάντε τη διαφορά, με μια ανανεωμένη εκδοχή μιας κλασικής συνταγής
empty alt

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής
empty alt

Λαχταριστά λευκά λαζάνια με κοτόπουλο και μανιτάρια

Μια υπέροχη συνταγή που θα σας χορτάσει απολαυστικά
Back To Top