Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Αυτές είναι οι 6 τροφές που κρατάνε το μυαλό σε εγρήγορση

0     

Αυτές είναι οι 6 τροφές που κρατάνε το μυαλό σε εγρήγορση

 

 

Όταν στη Βρετανία βγήκε μια έρευνα που αναδείκνυε την αξία του δεντρολίβανου ως το ιδανικό βότανο που ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία, οι πωλήσεις του αλλά και των σχετικών προϊόντων του (όπως το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου) εκτοξεύτηκαν στα ύψη!

Σύμφωνα με την έρευνα του πανεπιστημίου Northumbria οι μαθητές οι οποίοι διάβαζαν μέσα σε μια αίθουσα με άρωμα δεντρολίβανου απέδιδαν καλύτερα στα τεστ μνήμης.

Μήπως να το δοκιμάσεις και εσύ που δίνεις εξετάσεις ή το παιδί σου που διαβάζει;

Ποιες άλλες τροφές βοηθάνε στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου;

Το μύρτιλο:

Το 2015 ερευνητές από το πανεπιστήμιο Reading βρήκαν ότι ο χυμός άγριου μύρτιλου βοηθάει στη βελτίωση της μνήμης και της συγκέντρωσης τα παιδιά του δημοτικού.

 

Το ψάρι:

Το 2011 μια ομάδα Βρετανών επιστημόνων βρήκε ότι όποιοι καταναλώνουν ψάρια που είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα έχουν καλύτερη απόδοση σε πνευματικές εργασίες.

Ο χυμός πορτοκάλι:

Να πίνεις χυμό πορτοκάλι κάθε μέρα καθώς βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία, σύμφωνα με μια έρευνα του 2015 από το πανεπιστήμιο του Reading. Δεν φωνάζει άδικα η μαμά σου κάθε πρωί.

Το σπανάκι:

Μπορεί να κάνει το μυαλό σου να δουλεύει καλύτερα και να γίνει πιο…νεανικό κατά 11 χρόνια, σύμφωνα με τους μελετητές του πανεπιστημίου Rush στο Σικάγο. Το ίδιο ισχύει και για τα φυλλώδη λαχανικά, γενικότερα.

Και… η έκπληξη:

Το παγωτό:

Ναι, καλά διάβασες! (επιτέλους δικαιωνόμαστε οι λάτρεις του). Μια πρωτοποριακή μελέτη από τον Ιάπωνα επιστήμονα Yoshihiko Koga έδειξε ότι το να τρως παγωτό για πρωινό σε κάνει εξυπνότερο!

Μήπως έρχεται το τέλος των δημητριακών;