Αν δεν τρελαίνεσαι για μπίρα, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα τις gose: έναν τύπο μπίρας που έχει αρχίσει να κατακτάει τη γενιά των Millennials, σύμφωνα με ένα νέο αφιέρωμα του Refinery29.com.

Αν δεν τρελαίνεσαι για μπίρα, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα τις gose: έναν τύπο μπίρας που έχει αρχίσει να κατακτάει τη γενιά των Millennials, σύμφωνα με ένα νέο αφιέρωμα του Refinery29.com.

«Έχουν πραγματικά ελαφριά, δροσιστική, όξινη γεύση και είναι ευκολόπιοτες, ειδικά τώρα το καλοκαίρι», είπε για τις gose η Αμερικανίδα bartender Anne Becerra.

Μπορεί να μην τις έχεις ακουστά, αλλά οι gose είναι ένας από τους παλαιότερους τύπους μπίρας στον κόσμο, καθώς η ζυθοποίησή τους ξεκίνησε το δέκατο έκτο αιώνα στη Γερμανία. Παράμειναν δημοφιλείς για εκατοντάδες χρόνια, εξαφανίστηκαν στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αλλά άρχισαν να παρασκευάζονται ξανά στη μεταπολεμική περίοδο.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 άρχισαν να γνωρίζουν διάδοση ανάμεσα σε λάτρεις της μπίρας, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα τις έβλεπαν σαν μια καινοτομία.

Οι gose είναι ένα είδος όξινης (sour) μπίρας, κατηγορία στην οποία ανήκουν επίσης οι Berliner Weisse and Lambic. Δύσκολες στη παρασκευή, έχουν γίνει το νέο στοίχημα για πολλές σύγχρονες ζυθοποιίες.

«Τα όξινα ποτά κερδίζουν έδαφος σε κάθε κατηγορία», σχολίασε ο bartender Michael Lenane. «Πολλά κρασιά, οι Μαργαρίτες, τα περισσότερα κοκτέιλ είναι όξινα. Αναμφίβολα ο κόσμος αγαπά τα όξινα ποτά».

Αν λοιπόν σου αρέσουν οι ξινές γεύσεις, όπως το τουρσί, η λεμονάδα και τα πατατάκια με αλάτι και ξίδι, πιθανότατα θα αγαπήσεις τις gose, αν και αρκετές από αυτές είναι πολύ πιο ήπιες από άποψη οξύτητας.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον για τις gose, σύμφωνα με το Refinery29.com, είναι ότι απευθύνονται σε ένα κοινό που επεκτείνεται πέρα από τους «παραδοσιακούς» λάτρεις της μπίρας. Μάλιστα σύμφωνα με μια έρευνα του 2015, οι γυναίκες είναι 75% πιθανότερο από τους άντρες να προτιμήσουν μια όξινη (sour) μπίρα.

empty alt

Μπορεί το είδος του σερβίτσιου να σε κάνει να τρως περισσότερο;

Αν ανήκεις και εσύ σε όσους μόλις ξεκίνησαν δίαιτα εν όψει καλοκαιριού, αναρωτήσου: «Μήπως τελικά δεν με παχαίνει το φαγητό αλλά το πιάτο στο οποίο το τρώω;».
empty alt

Τα πέντε μυστικά που θα διευκολύνουν και θα απογειώσουν τη μαγειρική σου

1. Άνοιξε την αγκαλιά σου στις εναλλακτικές. Το γεγονός ότι ένας σεφ βραβευμένος με Michelin προτείνει μια συγκεκριμένη συνταγή με ζυμαρικά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να τα μαγειρέψεις λίγο διαφορετικά.
empty alt

Γεμιστές πιπεριές αλά σπανακόπιτα

Ένας διαφορετικός συνδυασμός που θα κάνει την έκπληξη στο τραπέζι σου. Αυτές οι γεμιστές πιπεριές έχουν μια γέμιση εμπνευσμένη από την ελληνική σπανακόπιτα, αλλά αφήνοντας έξω τον μπελά του ανοίγματος φύλλου, κι είναι υπέροχο πιάτο για ένα εύκολο δείπνο αλλά και μια εξαιρετική ιδέα για ορεκτικό.
empty alt

Ο νέος σοκολατένιος πειρασμός ακούει στο όνομα Brownie Lasagna

Απολαυστικές σοκολατένιες στρώσεις brownies σου κλείνουν πονηρά το μάτι
empty alt

Κοκκινιστοί λαχανοντολμάδες στον φούρνο

Μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από συνταγές για λαχανοντολμάδες σε όλη την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.
empty alt

Say cheese… στο φούρνο

Το τυρί είναι ένα τρόφιμο σε τέτοια ποικιλία που αποκλείεται να μην υπάρχει κάποιο που να του έχεις αδυναμία.
empty alt

Φθινοπωρινή σαλάτα με μανταρίνι και πορτοκάλι

Όταν πρόκειται για σαλάτες που ταιριάζουν σε ένα εντυπωσιακό δείπνο, αυτή παίρνει το βραβείο. Τα μανταρίνια της δίνουν μια έκρηξη φρεσκάδας ενώ η παρμεζάνα δίνει μια επίγευση οξύτητας και ξηρότητας.
empty alt

Marry Me Pasta – μια συνταγή όλο αγάπη για ζυμαρικά!

Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια νόστιμη εκδοχή ζυμαρικών
Back To Top