Μάλλον θα έχεις συνηθίσει να κόβεις μια φραντζόλα ψωμί σε φέτες ακουμπισμένη οριζόντια στον πάγκο. Ωστόσο, ένας πιο αποτελεσματικός αν και ανορθόδοξος τρόπος είναι να τη γυρίσεις στο πλάι (όπως στη φωτό).

Μάλλον θα έχεις συνηθίσει να κόβεις μια φραντζόλα ψωμί σε φέτες ακουμπισμένη οριζόντια στον πάγκο.

Ωστόσο, ένας πιο αποτελεσματικός αν και ανορθόδοξος τρόπος είναι να τη γυρίσεις στο πλάι (όπως στη φωτό). Έτσι, θα διαπιστώσεις ότι κόβεται πιο εύκολα, χωρίς κόπο και χωρίς να αναγκαστείς να τη ζουλάς με κίνδυνο να τη διαλύσεις. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να δώσεις μεγαλύτερη προσοχή ενώ τη συγκρατείς με το ένα χέρι. Δεν είναι όμως τόσο επικίνδυνο όσο φαίνεται.

Υπάρχει ολόκληρη… επιστήμη πίσω από αυτή την τεχνική.

Με αυτό τον τρόπο, το αφράτο ψωμί κόβεται χωρίς πίεση. Επιπλέον, όταν η φραντζόλα είναι πλατιά (αλλά όχι ιδιαίτερα ψηλή) και την κόβεις τοποθετημένη στο πλάι, η κίνηση κοψίματος που κάνεις με το μαχαίρι είναι μικρότερη, δηλαδή πιο σύντομη και απλή.

Όσο για τα πιο τραγανά και σκληρά είδη ψωμιού, κόβοντάς τα ακουμπισμένα στο πλάι διαπερνάς από την αρχή με το μαχαίρι και τις δύο πιο σκληρές πλευρές τους ταυτόχρονα (την πάνω και την κάτω κρούστα). Έτσι, οι φέτες κόβονται ευκολότερα και δεν θα χρειαστεί να κοπιάσεις για να τις διαχωρίσεις όταν φτάσεις στην κάτω κρούστα, όπως συμβαίνει όταν κόβεις μια φραντζόλα σε οριζόντια θέση.

empty alt

Φτιάξε μια πεντανόστιμη κοτόσουπα σε 6 βήματα

Η κοτόσουπα δεν είναι μόνο το απόλυτο σπιτικό comfort food αλλά και μια καλή λύση για τις ημέρες που δεν προλαβαίνεις να μαγειρέψεις, καθώς μπορείς να τη φτιάξεις σε μεγαλύτερες ποσότητες και να τη διατηρήσεις στην κατάψυξη.
empty alt

4 χρήσιμα tips για τη δυσπεψία

Είχες πει ότι δεν θα φας πολύ, κι όμως παρασύρθηκες για άλλη μια χρονιά. Το εορταστικό τραπέζι του Πάσχα ήταν γευστικότατο αλλά μάλλον κάπως βαρύ για το στομάχι σου.
empty alt

Ένας οδηγός για να αναδεικνύεις κάθε γεύση στην κουζίνα σου

Η σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Sybil Kapoor εξηγεί πώς θα εκμεταλλευτούμε τα καλύτερα χαρακτηριστικά ενός πιάτου, μέσα από κοινές πρακτικές όπως το ντρέσινγκ και η μείξη υλικών.
empty alt

Στελέχη μπρόκολου: να τα πετάξεις ή όχι;

Αν κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να μαγειρέψεις μπρόκολο κρατάς τα ανθάκια και πετάς τα στελέχη του, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.
empty alt

Ψητές μπουκιές αβοκάντο τυλιγμένες σε φέτες μπέικον

Ναι είναι αλήθεια! Δεν μπορείς να αντισταθείς σε τίποτα που είναι τυλιγμένο σε μπέικον. Κι ακόμα περισσότερο δεν μπορείς να πεις όχι στην πράσινη απόλαυση που ακούει στο όνομα «αβοκάντο».
empty alt

Βουτιά απόλαυσης στον υπέροχο κόσμο του ανανά!

Το κίτρινο φωτεινό χρώμα του σου φτιάχνει αμέσως τη διάθεση. Η γεύση του σε ταξιδεύει αμέσως σε ξωτικά μέρη και το άρωμά του σου θυμίζει διακοπές.
empty alt

Γόνδολες κολοκυθιού με γαρίδες

Όταν έχεις λαχτάρα για ζυμαρικά, αλλά θες να γλιτώσεις μερικές θερμίδες, να αποφύγεις μερικούς υδατάνθρακες και να έχεις μια πιο υγιεινή απόλαυση αυτές οι γόνδολες κολοκυθιών είναι μια εξαιρετική επιλογή.
empty alt

Απλή σπιτική και απολαυστική ταραμοσαλάτα

Ετοιμαστείτε για την Καθαρά Δευτέρα και τη Σαρακοστή ξεκινώντας από την πρωταγωνίστρια του νηστήσιμου τραπεζιού
Back To Top