Μάλλον θα έχεις συνηθίσει να κόβεις μια φραντζόλα ψωμί σε φέτες ακουμπισμένη οριζόντια στον πάγκο. Ωστόσο, ένας πιο αποτελεσματικός αν και ανορθόδοξος τρόπος είναι να τη γυρίσεις στο πλάι (όπως στη φωτό).

Μάλλον θα έχεις συνηθίσει να κόβεις μια φραντζόλα ψωμί σε φέτες ακουμπισμένη οριζόντια στον πάγκο.

Ωστόσο, ένας πιο αποτελεσματικός αν και ανορθόδοξος τρόπος είναι να τη γυρίσεις στο πλάι (όπως στη φωτό). Έτσι, θα διαπιστώσεις ότι κόβεται πιο εύκολα, χωρίς κόπο και χωρίς να αναγκαστείς να τη ζουλάς με κίνδυνο να τη διαλύσεις. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να δώσεις μεγαλύτερη προσοχή ενώ τη συγκρατείς με το ένα χέρι. Δεν είναι όμως τόσο επικίνδυνο όσο φαίνεται.

Υπάρχει ολόκληρη… επιστήμη πίσω από αυτή την τεχνική.

Με αυτό τον τρόπο, το αφράτο ψωμί κόβεται χωρίς πίεση. Επιπλέον, όταν η φραντζόλα είναι πλατιά (αλλά όχι ιδιαίτερα ψηλή) και την κόβεις τοποθετημένη στο πλάι, η κίνηση κοψίματος που κάνεις με το μαχαίρι είναι μικρότερη, δηλαδή πιο σύντομη και απλή.

Όσο για τα πιο τραγανά και σκληρά είδη ψωμιού, κόβοντάς τα ακουμπισμένα στο πλάι διαπερνάς από την αρχή με το μαχαίρι και τις δύο πιο σκληρές πλευρές τους ταυτόχρονα (την πάνω και την κάτω κρούστα). Έτσι, οι φέτες κόβονται ευκολότερα και δεν θα χρειαστεί να κοπιάσεις για να τις διαχωρίσεις όταν φτάσεις στην κάτω κρούστα, όπως συμβαίνει όταν κόβεις μια φραντζόλα σε οριζόντια θέση.

empty alt

Το επικίνδυνο πάτωμα

Μην αγγίζετε φαγητό που έχει πέσει στο πάτωμα. Μπορεί η προειδοποίηση να είναι οικεία όμως οι πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι ένας στους τρεις άντρες και γυναίκες θέτουν την υγεία τους σε κίνδυνο, πιστεύοντας ότι η στιγμιαία επαφή του φαγητού με το πάτωμα δεν μπορεί να το μολύνει […]
empty alt

Στην Κροατία θα ζήσεις την εμπειρία της επίσκεψης σε ένα υποβρύχιο οινοποιείο

Η Κροατία έχει ούτως ή άλλως πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της – όχι τυχαία, άλλωστε, το επιβλητικό κάστρο του Dubrovnik χρησιμοποιείται ως σκηνικό για το King’s Landing του Game of Thrones.
empty alt

Καταστροφή! Ο καφές Arabica μπορεί να εξαφανιστεί σε 70 χρόνια!

Σου έχω άσχημα νέα…Σύμφωνα με επιστήμονες από το Λονδίνο και την Αιθιοπία, ο εξαιρετικά δημοφιλής καφές Arabica μπορεί να έχει εξαφανιστεί μέχρι το 2080 εξαιτίας των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής! Ο Arabica είναι μία ποικιλία καφέ που ευδοκιμεί στα highlands της Αιθιοπίας και αντιπροσωπεύει...
empty alt

Τα 20 βιβλία μαγειρικής που κάθε σεφ πρέπει να διαβάσει!

Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Όλα τα μυστικά από τη Μυτιλήνη για να φτιάξεις τις νοστιμότερες παστές σαρδέλες

Ένας από τους απολαυστικότερους μεζέδες για να συνοδεύσεις το ούζο σου τώρα το καλοκαίρι είναι οι παστές σαρδέλες.
empty alt

Γίναμε σάντουιτς

Μπορείς να το πάρεις μαζί σου στο γραφείο. Είναι ο τέλεια γευστικός συνοδός για εκδρομή ή πικνίκ.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τη δική σου ζύμη ζυμαρικών

Η βραδιά ζυμαρικών αξίζει μια ιδιαίτερη μακαρονάδα. Το να φτιάξετε τη δική σας ζύμη χρειάζεται λίγο χρόνο, αλλά η ίδια η διαδικασία δεν είναι περίπλοκη.
empty alt

Απολαυστικό flatbread με σπανάκι, τυριά και ρεβίθι

Μια ανατροπή στο ψωμί και την πίτσα που θα σας ενθουσιάσει

Back To Top