Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Αυτή η επιστημονική ανακάλυψη θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τον τρόπο που φτιάχνεις καφέ

0     

Αυτή η επιστημονική ανακάλυψη θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τον τρόπο που φτιάχνεις καφέ

making_coffee

Μήπως ακολουθείς όλη την ιεροτελεστία παρασκευής καφέ, παίρνοντας ολόκληρους κόκκους και αλέθοντάς τους στο σπίτι; Τώρα υπάρχει ένας τρόπος να ανεβείς –ένα ακόμη- επίπεδο. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Scientific Reports, το μυστικό για να φτιάξεις έναν σούπερ αρωματικό καφέ είναι να διατηρείς τους κόκκους καφέ στο ψυγείο και όχι σε ένα αεροστεγές δοχείο στον πάγκο της κουζίνας δίπλα στην καφετιέρα, όπως πιθανόν να έκανες μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακάλυψε ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Μπαθ στη Βρετανία, «ο καφές που αλέθεται και ψήνεται κρύος μπορεί να απελευθερώσει εντονότερη γεύση και άρωμα από εκείνον που φτιάχνεται με το συμβατικό τρόπο», κι αυτό χάρη σε μια σειρά χημικών παραγόντων.

Ακόμα, ωστόσο, και αν δεν έχεις μύλο καφέ αλλά αγοράζεις αλεσμένους τους κόκκους, μπορείς να επωφεληθείς από το παραπάνω εύρημα: αποθηκεύοντας τον καφέ σε σκόνη στο ψυγείο θα απολαύσεις και πάλι καλύτερα αποτελέσματα, σύμφωνα με τα ευρήματα των Βρετανών ειδικών.