Σε μια χώρα όπου κυριαρχούν πεντανόστιμα γλυκά και φρέσκες μπαγκέτες σε κάθε γωνιά, θα περίμενε κανείς πως οι περισσότεροι από τους κατοίκους της θα είχαν πρόβλημα με τα παραπανίσια κιλά.

Σε μια χώρα όπου κυριαρχούν πεντανόστιμα γλυκά και φρέσκες μπαγκέτες σε κάθε γωνιά, θα περίμενε κανείς πως οι περισσότεροι από τους κατοίκους της θα είχαν πρόβλημα με τα παραπανίσια κιλά. Κι όμως! Αν και είναι γνωστή για τα φουα γκρα, τα φίνα κρασιά, τα νοστιμότατα κρουασάν, οι ντόπιες – Κοκό Σανέλ, Μπριζίτ Μπαρντό και οι πιο σύγχρονες Μαριόν Κοτιγιάρ-, είναι εκνευριστικά λεπτές και αυτό είναι το παράδοξο με τη Γαλλία. Ποιο είναι το μυστικό;  Γιατί οι Γαλλίδες δεν παχαίνουν; Δυο τινά συμβαίνουν. Οι Γαλλίδες έχουν μέτρο, δεν είναι στη νοοτροπία τους το πάχος, δεν αντέχουν στη σκέψη ότι θα παχύνουν. Επιπλέον, το φαγητό για το λαό της Γαλλίας, είναι κάτι σαν τελετουργία, μια εμπειρία που τη μοιράζονται με φίλους και οικογένεια. Τρώνε δηλαδή, περισσότερο για ευχαρίστηση, παρά για ανάγκη.

Γι αυτό το λόγο, μπαίνουν λιγότερο στον πειρασμό να πουν «oui» σε παχυντικά σνακ. Και φυσικά αυτό που μετράει είναι τι επιλέγεις να βάλεις στο πιάτο σου: οι Γαλλίδες προτιμούν τα υγιεινά γεύματα, τις σπιτικές γεύσεις και όλα αυτά σε μικρές ποσότητες. Αλλά αν νομίζετε πως στερούνται, κάνετε λάθος. Το ψωμί και τα ζυμαρικά δεν αποτελούν απαγορευμένες τροφές και το κρασί καταναλώνεται καθημερινά, αλλά με φειδώ. Θέλετε να ακολουθήσετε το παράδειγμα των Γαλλίδων, ορίστε λοιπόν: Λένε όχι στο fast food και ναι στα σπιτικά γεύματα. Απολαμβάνουν τη ζάχαρη και το βούτυρο- αντιπαθούν τα υποκατάστατα, αλλά με μέτρο. Ένα άλλο μυστικό είναι το γιαούρτι, ένα υγιεινό σνακ ιδανικό για να κρατάει το στομάχι γεμάτο ανάμεσα στα γεύματα. Τέλος, η άσκηση. Οι Γαλλίδες δεν είναι γνωστές για τα εξαντλητικά προγράμματα αλλά ούτε περνάνε ατελείωτες ώρες στα γυμναστήρια, ωστόσο βρίσκονται διαρκώς σε κίνηση. Άρα, το να παραμείνει κανείς σε φόρμα, δε χρειάζονται μαγικές συνταγές. Απλές αλλαγές και voila!

empty alt

Βάλτε το κριθάρι στη διατροφή σας

Το κριθάρι και τα προϊόντα που περιέχουν το πολύτιμο δημητριακό  είναι εκείνα που πρέπει να εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.
empty alt

Ένας πολύ καλός λόγος για να τηγανίσεις όλες τις γαρίδες με το κέλυφος

Ίσως έχεις συνηθίσει να τηγανίζεις μόνο τις μικρότερες γαρίδες μαζί με το κέλυφός τους. Τι πρέπει να κάνεις όμως με τις μεγαλύτερες; Να τις καθαρίσεις πριν από το τηγάνισμα ή να τις ρίξεις στο λάδι με… πλήρη εξάρτυση; Τηγανίζοντας ακόμα και τις μεγαλύτερες γαρίδες με το κέλυφος, […]
empty alt

Ένα εύκολο tip για να έχεις διαρκώς φρεσκοψημένα μπισκότα στο σπίτι!

Πώς σού φαίνεται η ιδέα να έχεις, οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις, ζεστά, φρέσκα, σπιτικά μπισκότα, κατευθείαν από το φούρνο σου; Μπορείς να την κάνεις πραγματικότητα με έναν πολύ απλό τρόπο.
empty alt

Τα μήλα βοηθούν τα άλλα φρούτα να ωριμάσουν

Σύμβολο της ομορφιάς αλλά και της αμαρτίας ανά τους αιώνες, το μήλο είναι ένα από τα φρούτα που απολαμβάνουμε από αρχαιοτάτων χρόνων.
empty alt

Τι είναι η ζελατίνη (και πώς θα τη χρησιμοποιήσεις);

Αν έχεις κάποιον φίλο που ακολουθεί vegan διατροφή, ίσως σού έχει πει σε κάποια φάση ότι δεν μπορεί να καταναλώσει την τάδε ή τη δείνα τροφή γιατί περιέχει ζελατίνη, ένα ζωικό υποπροϊόν.
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Πώς να φτιάξεις Bûche de Noël

Το κέικ Bûche de Noël είναι μια γαλλική χριστουγεννιάτικη παράδοση που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα. Το γλυκό αντιπροσωπεύει το κούτσουρο yule που έκαναν οικογένειες από την παραμονή των Χριστουγέννων.
empty alt

Λευκά, κόκκινα ή ροζέ, τα σταφύλια είναι το απόλυτο superfood του καλοκαιριού

Τα σταφύλια καλλιεργούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια και έχουν χρησιμοποιηθεί από αρκετούς αρχαίους πολιτισμούς για χρήση τους στην οινοποιία.
Back To Top