Αν κάθε φορά που βλέπεις κάποιον να τρώει μόνος του σε ένα εστιατόριο αισθάνεσαι συμπόνοια, ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις.

Αν κάθε φορά που βλέπεις κάποιον να τρώει μόνος του σε ένα εστιατόριο αισθάνεσαι συμπόνοια, ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις. Γιατί για κάποιους ανθρώπους, αυτή η έξοδος μπορεί να είναι προσωπική επιλογή. Αυτό συμβαίνει τουλάχιστον στην περίπτωση της Αμερικανίδας Nicole Yi, που σε ένα άρθρο της στο Popsugar.com εξηγεί γιατί της αρέσει πραγματικά να βγαίνει για φαγητό μόνη.

«Ορίστε ο κατάλογος των κρασιών, το μενού σας… Μήπως θέλετε και ένα περιοδικό; Θα βαρεθείτε να κάθεστε μόνος σου». Αυτή η σκηνή από την ταινία «Όταν με παράτησε η Σάρα» (2008), όπου ο σερβιτόρος εξυπηρετεί τον ήρωα Jason Segel, μοιάζει με τις αντιδράσεις των ανθρώπων όταν τούς λέω ότι βγήκα για φαγητό μόνη. Πέρα από τα βλέμματα συμπόνοιας, το αμήχανο επιφώνημα «α!» και την αγαπημένη μου ατάκα: «Εγώ δεν θα το έκανα ποτέ». Γιατί όμως δεν θα το έκανες ποτέ; Το έχεις δοκιμάσει;

Το μοναχικό δείπνο μπορεί να ακούγεται καταθλιπτικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι ο καλύτερος τρόπος να δειπνήσεις. Δεν χρειάζεται να πιάσεις κουβέντα, δεν χρειάζεται να μοιραστείς το φαγητό σου, οι αντιπερισπασμοί είναι ανύπαρκτοι και μπορείς να αφοσιωθείς στο σημαντικότερο πράγμα: το φαγητό. Γι’ αυτό πηγαίνεις σε ένα εστιατόριο άλλωστε, έτσι δεν είναι; Όσο κι αν απολαμβάνω ένα γεύμα με παρέα, κάποιες φορές μου αρέσει να διαχωρίζω αυτά τα δύο. Έτσι, μπορείς να χαλαρώσεις αφιερώνοντας λίγο χρόνο στον εαυτό σου. Η παρατήρηση των ανθρώπων γύρω σου και των συζητήσεών τους αρκούν για να σε διασκεδάσουν.

Την πρώτη φορά που βγήκα μόνη μου για φαγητό ήταν μετά από μια απαίσια μέρα. Ίσως θα πιστεύατε ότι ένα μοναχικό δείπνο θα την έκανε χειρότερη, αλλά στην πραγματικότητα ήταν ψυχοθεραπευτικό. Δεν είχα όρεξη να μιλήσω σε κανέναν, παρά μόνο να απομονωθώ από τον κόσμο τρώγοντας το φαγητό μου. Δεν έστειλα μήνυμα σε κανέναν, δεν χάζεψα στο Instagram. Ήμασταν μόνο εγώ και η καρμπονάρα μου. Οι υδατάνθρακες πραγματικά λύνουν οποιοδήποτε πρόβλημα, ήταν λοιπόν ωραία να απολαμβάνω το φαγητό μου χωρίς κανέναν να με ενοχλεί. Έφυγα από το εστιατόριο με πολύ καλύτερη διάθεση.

Δεν έχει σημασία αν πηγαίνεις για φαγητό σε μια πιτσαρία ή σε ένα εστιατόριο βραβευμένο με αστέρια Michelin. Πιστεύω ότι μόνο όταν είσαι μόνος μπορείς να απολαύσεις πραγματικά το πιάτο που βρίσκεται μπροστά σου. Επίσης, μπορείς να καθίσεις στο μπαρ και να εξυπηρετηθείς πιο γρήγορα. Είμαι σίγουρη ότι έχεις φάει πολλές φορές μόνος στο σπίτι, οπότε ποια είναι η διαφορά;

Η πιο αμήχανη στιγμή είναι όταν ο σερβιτόρος σε ρωτάει αν περιμένεις παρέα, αλλά συνήθως εκείνος νιώθει πιο αμήχανα. Μόλις το ξεπεράσεις, όλα θα είναι καλά. Και δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τους άλλους. Κανένας δεν θα σε κρίνει: εκτός από εκείνον το θαμώνα που επίσης κάθεται μόνος, αλλά τι σε νοιάζει; Το δείπνο σου προορίζεται για ένα άτομο και δεν θα ήθελες να προσκαλέσεις κανέναν.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα λαχταράς ένα πιάτο καλό φαγητό αλλά δεν θα βρίσκεις παρέα, μη διστάσεις να βγεις μόνος. Ίσως τελικά να το απολαύσεις περισσότερο.

empty alt

Οι διατροφικές συνήθειες και παραξενιές των δικτατόρων

Οι Βικτόρια Κλαρκ και Μελίσα Σκοτ αποφάσισαν να μελετήσουν τα αγαπημένα πιάτα και τις διατροφικές συνήθειες δικτατόρων, σε σχέση με τον φόβο που είχαν ότι θα δηλητηριαστούν, και κατέγραψαν τη μελέτη τους στο βιβλίο «Dictators’ Dinners: A Bad Taste Guide to Entertaining Tyrants».
empty alt

Έχει η Μύκονος παραδοσιακά προϊόντα;

Είναι περισσότερο γνωστή για το nightlife, τα άπειρα bar, club και καταστήματα κορυφαίων στον κόσμο brands που στριμώχνονται στα δρομάκια, για τις πανέμορφες παραλίες της, τους εγχώριους και διεθνείς celebrities που την επιλέγουν για τις διακοπές τους όλο το χρόνο, για τα φοιτητικά πάρτι όπου το...
empty alt

5 επαγγελματικά tips για να βγάλεις τις καλύτερες φωτογραφίες φαγητού

Στη φωτογράφιση ενός πιάτου, πέντε είναι οι παράγοντες που παίζουν σημαντικότερο ρόλο. Ο φωτογράφος Αντώνης Δρακάκης (adphotography.gr), που στον ελεύθερο χρόνο του λατρεύει να μαγειρεύει, σού αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους θα ελέγξεις αυτούς τους πέντε παράγοντες ώστε να τραβήξεις...
empty alt

Τα λαχανικά που δεν είχες σκεφτεί να ψήσεις μέχρι τώρα

Τα καημένα τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Πάντα βρίσκονται ψιλοκομμένα σε σαλάτες, σούπες και μαγειρευτά, σε ρόλο κομπάρσου. Το ήξερες όμως ότι αξίζει να τα αναβαθμίσεις; Ναι, μπορείς ακόμα και να τα ψήσεις στο γκριλ.
empty alt

Πέντε κανόνες για το μαγείρεμα των ζυμαρικών

Έτσι θα γίνουν τόσο νόστιμα όσο εκείνα  που είχες δοκιμάσει σε αυθεντική ιταλική τρατορία.
empty alt

Πώς θα κάνεις τα πάντα τουρσί σε χρόνο-ρεκόρ

Το μυστικό μιας Σουηδής σεφ θα σου λύσει τα χέρια και θα σε βοηθήσει να μειώσεις δραστικά τα αποφάγια που καταλήγουν στον κάδο των απορριμμάτων σου.
empty alt

Μακαρόνια με κιμά… στον φούρνο

Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
empty alt

Στήθος γαλοπούλας με δεντρολίβανο

Καρυκεύστε τη γαλοπούλα με ένα μείγμα από δεντρολίβανο, σκόρδο και πάπρικα. Αν τρίψετε το μισό μείγμα απευθείας στο κρέας κάτω από το δέρμα, μπορείτε να αφαιρέσετε την πέτσα πριν το σερβίρετε και να μη χάσετε καθόλου τη γεύση.
Back To Top