Φαντάσου να ξυπνήσεις το πρωί, μέσα σε 5 λεπτά να έχεις ετοιμάσει όλα τα υλικά για μπολονέζ, να τα βάζεις να μαγειρεύονται και, όταν θα επιστρέψεις το μεσημέρι από το γραφείο, να έχεις έτοιμη μια πεντανόστιμη σάλτσα για μακαρόνια, η οποία μάλιστα διατηρείται έως και μία εβδομάδα […]

Φαντάσου να ξυπνήσεις το πρωί, μέσα σε 5 λεπτά να έχεις ετοιμάσει όλα τα υλικά για μπολονέζ, να τα βάζεις να μαγειρεύονται και, όταν θα επιστρέψεις το μεσημέρι από το γραφείο, να έχεις έτοιμη μια πεντανόστιμη σάλτσα για μακαρόνια, η οποία μάλιστα διατηρείται έως και μία εβδομάδα στο ψυγείο.

Αυτή τη δυνατότητα σου δίνει η παρακάτω συνταγή. Μοναδική προϋπόθεση για να την εκτελέσεις είναι να έχεις slow cooker, μια συσκευή σαν μοντέρνα γάστρα που μαγειρεύει για πολλές ώρες το φαγητό σε χαμηλή θερμοκρασία.

Τα υλικά της μπολονέζ είναι λίγα και απλά, αλλά το μυστικό τους είναι πως όταν ενώνονται, δημιουργούν μια υπέροχη γεύση.

Τι θα χρειαστείς;
1 κονσέρβα αποφλοιωμένες ντομάτες
Λίγο αλατισμένο βούτυρο
1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο στη μέση
250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 χοιρινά λουκάνικα
Αλάτι

Πώς θα φτιάξεις τη σάλτσα;
1. Ρίχνεις όλα τα υλικά σε ένα slow cooker και τα αφήνεις να μαγειρευτούν για 4-5 ώρες ή, στην πιο χαμηλή θερμοκρασία, για 6 ώρες.
2. Ανακάτεψε τη σάλτσα και χτύπησέ τη στο μπλέντερ, όχι όμως μέχρι να πολτοποιηθεί αλλά αρκετά για να σπάσουν τα κρεμμύδια και οι ντομάτες σε μεγάλες μπουκιές. Εναλλακτικά, αφαίρεσε τα κρεμμύδια και κράτησέ τα για άλλη χρήση, ή πίεσέ τα απαλά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
3. Όση σάλτσα περισσέψει από το γεύμα της ημέρας μπορείς να την αποθηκεύσεις μέχρι και για μία εβδομάδα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.

empty alt

Αυτά είναι τα υγιεινά διατροφικά μυστικά των σταρ

Το φαγητό πολλοί αγάπησαν, το υγιεινό διαιτολόγιο ελάχιστοι! Σε αυτή τη κατηγορία, ανήκουν και αρκετοί σελέμπριτι – οι θυσίες στο χώρο τους είναι μνημειώδεις-, οι οποίοι με τη βοήθεια ειδικών διατροφολόγων ή personal trainers και μαγείρων, ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή.
empty alt

5 πρωτότυπα καρυκεύματα για το ψητό καλαμπόκι

Το ξέρεις ότι πέρα από χοντρό αλάτι, υπάρχουν πολλά ακόμα υλικά που μπορείς να προσθέσεις στο ψητό καλαμπόκι για να το κάνεις πιο νόστιμο; Ακολουθούν μερικές μόνο ιδέες: -Πέστο βασιλικού και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα -Γιαούρτι και φρέσκα βότανα όπως βασιλικό και ρίγανη -Λιωμένο βούτυρο και...
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς

Είτε σου ανοίγει την όρεξη και μόνο που το σκέφτεσαι, είτε το έχεις καταχωρήσει στο μυαλό σου σαν μια εύκολη λύση για ντελίβερι στο γραφείο, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να απογειώσεις ένα σάντουιτς ακόμα και με τα πιο απλά υλικά! Ποιο ψωμί θα χρησιμοποιήσεις; […]
empty alt

Το κόλπο για να μην πετάξεις το κρασί που περίσσεψε

Σου περίσσεψε κρασί στην ανοιγμένη φιάλη, αλλά δεν σκοπεύεις να το καταναλώσεις άμεσα; Αντί να το αφήσεις στο ψυγείο (οπού πιθανότατα θα χαλάσει προτού προλάβεις να το χρησιμοποιήσεις), μοίρασε σε παγοκύστες το κρασί που περίσσεψε και τοποθέτησέ τις στην κατάψυξη.
empty alt

Έτσι θα φτιάξεις μια λαχταριστή ζεστή σοκολάτα χωρίς γάλα

Ακόμα και αν απέχεις, για λόγους αλλεργίας ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, από τα γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορείς να απολαύσεις αυτή τη συνταγή για ένα ζεστό ρόφημα σοκολάτας, έμπνευση της Αμερικανίδας food editor Anna Monette Roberts, από το Popsugar.com Η ίδια υποστηρίζει ότι έχει τόσο ωραία...
empty alt

Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια

Αν συνδυάσεις βραστά ρεβίθια με το περιεχόμενο μιας σχεδόν κλασικής χωριάτικης σαλάτας μαζί με βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού έχεις ένα γευστικό πιάτο που επιπλέον θα κρατήσει για ώρες μακριά το αίσθημα της πείνας.
empty alt

Πώς να φτιάξεις την τέλεια μαρμελάδα ντομάτας!

Αυτή η μαρμελάδα είναι το τέλειο συνοδευτικό για την απόλυτη ποικιλία τυριών – ή το ονειρικό πρωινό όσων προτιμούν να συνδυάζουν τα αλμυρά με τα γλυκά! Ισορροπεί τη γλυκύτητα που έχουν τα ντοματίνια με τη γήινη γεύση του δεντρολίβανο, αλλά και αναδύει υπέροχα τα αρώματα από θυμάρι […]
empty alt

Ποια είναι μερικά από τα πιο ωφέλιμα μπαχαρικά

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν εδώ και αιώνες για την θεραπευτική δύναμη των βοτάνων και των μπαχαρικών.
Back To Top