Φαντάσου να ξυπνήσεις το πρωί, μέσα σε 5 λεπτά να έχεις ετοιμάσει όλα τα υλικά για μπολονέζ, να τα βάζεις να μαγειρεύονται και, όταν θα επιστρέψεις το μεσημέρι από το γραφείο, να έχεις έτοιμη μια πεντανόστιμη σάλτσα για μακαρόνια, η οποία μάλιστα διατηρείται έως και μία εβδομάδα […]

Φαντάσου να ξυπνήσεις το πρωί, μέσα σε 5 λεπτά να έχεις ετοιμάσει όλα τα υλικά για μπολονέζ, να τα βάζεις να μαγειρεύονται και, όταν θα επιστρέψεις το μεσημέρι από το γραφείο, να έχεις έτοιμη μια πεντανόστιμη σάλτσα για μακαρόνια, η οποία μάλιστα διατηρείται έως και μία εβδομάδα στο ψυγείο.

Αυτή τη δυνατότητα σου δίνει η παρακάτω συνταγή. Μοναδική προϋπόθεση για να την εκτελέσεις είναι να έχεις slow cooker, μια συσκευή σαν μοντέρνα γάστρα που μαγειρεύει για πολλές ώρες το φαγητό σε χαμηλή θερμοκρασία.

Τα υλικά της μπολονέζ είναι λίγα και απλά, αλλά το μυστικό τους είναι πως όταν ενώνονται, δημιουργούν μια υπέροχη γεύση.

Τι θα χρειαστείς;
1 κονσέρβα αποφλοιωμένες ντομάτες
Λίγο αλατισμένο βούτυρο
1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο στη μέση
250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 χοιρινά λουκάνικα
Αλάτι

Πώς θα φτιάξεις τη σάλτσα;
1. Ρίχνεις όλα τα υλικά σε ένα slow cooker και τα αφήνεις να μαγειρευτούν για 4-5 ώρες ή, στην πιο χαμηλή θερμοκρασία, για 6 ώρες.
2. Ανακάτεψε τη σάλτσα και χτύπησέ τη στο μπλέντερ, όχι όμως μέχρι να πολτοποιηθεί αλλά αρκετά για να σπάσουν τα κρεμμύδια και οι ντομάτες σε μεγάλες μπουκιές. Εναλλακτικά, αφαίρεσε τα κρεμμύδια και κράτησέ τα για άλλη χρήση, ή πίεσέ τα απαλά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
3. Όση σάλτσα περισσέψει από το γεύμα της ημέρας μπορείς να την αποθηκεύσεις μέχρι και για μία εβδομάδα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.

empty alt

Το κόκκινο κρέας γερνάει τους άντρες

Πρώορη γήρανση προκαλεί στους άντρες η έλλειψη φρούτων και λαχανικών και η μεγάλη κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και το Ινστιτούτο Καρολίνσκα, στη Σουηδία υποστηρίζουν πωςβασική αιτία γι’ αυτό είναι η αύξηση των επιπέδων φωσφορικών αλάτων στο αίμα...
empty alt

5 κανόνες για να βρεις το ποτό σου

Ακόμα και αν σου αρέσει να δοκιμάζεις διαφορετικά κοκτέιλ σε κάθε έξοδό σου, είναι χρήσιμο να βρεις το ποτό σου: εκείνο που θα γίνει κάτι σαν αξεσουάρ σου και βασικό μέσο για να δώσεις ένα boost στη διάθεσή σου χωρίς όμως την επόμενη μέρα να ξυπνήσεις με […]
empty alt

Το απόλυτο hack για να είναι το κρασί σου πάντα παγωμένο

Σου αρέσει να απολαμβάνεις το κρασί σου παγωμένο στην ιδανική θερμοκρασία. Ειδικά, όμως, τώρα που ο καιρός ζεσταίνει, είναι λίγο δύσκολο να το κρατήσεις παγωμένο, ενώ το να βάλεις παγάκια δεν τίθεται καν ως θέμα, αφού θα σου αλλοιώσουν τη γεύση! Και τώρα τι γίνεται; Μη φοβού! […]
empty alt

6 εναλλακτικοί τρόποι να απολαύσεις τα κεφτεδάκια που περίσσεψαν

Είτε σου περίσσεψαν κεφτεδάκια που τηγάνισες είτε έπλασες περισσότερα από όσα χρειαζόσουν σε ένα γεύμα για να αφήσεις μερικά στην άκρη για μια άλλη μέρα, υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα απολαύσεις, πέρα από τα να τα συνοδεύσεις με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι και μια πράσινη σαλάτα.
empty alt

Οδηγός: Σε ποια φαγητά ταιριάζει κάθε αρωματικό βότανο;

Όσο ωραία και αν μυρίζει ένα γλαστράκι με φασκόμηλο στη βεράντα σου, σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί πώς μπορείς να αξιοποιήσεις αυτό, όπως και άλλα αρωματικά βότανα, και στην κουζίνα σου.
empty alt

Γιατί και πώς να βάλετε το τζίντερ στο πρωινό σας

Ενώ το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, μπορεί μερικές φορές να γίνει λίγο επαναλαμβανόμενο και βαρετό.
empty alt

Milkshake: Παγωμένη απόλαυση σε ό,τι γεύση θες

Τώρα που ζεσταίνει ο καιρός ψάχνεις όλο και πιο πολύ παγωμένες λαχταριστές απολαύσεις. Εκτός από παγωτό υπάρχουν κι άλλες ιδέες που μπορούν να ικανοποιήσουν αυτή την επιθυμία για κάτι cool.
empty alt

Σούπα βελουτέ με καρότο και τζίντζερ

Αν λατρεύεις τις σούπες πουρέ βελουτέ αυτή η συνταγή με καρότο και τζίντζερ δεν θα αποτελεί εξαίρεση.
Back To Top