Φαντάσου να ξυπνήσεις το πρωί, μέσα σε 5 λεπτά να έχεις ετοιμάσει όλα τα υλικά για μπολονέζ, να τα βάζεις να μαγειρεύονται και, όταν θα επιστρέψεις το μεσημέρι από το γραφείο, να έχεις έτοιμη μια πεντανόστιμη σάλτσα για μακαρόνια, η οποία μάλιστα διατηρείται έως και μία εβδομάδα […]

Φαντάσου να ξυπνήσεις το πρωί, μέσα σε 5 λεπτά να έχεις ετοιμάσει όλα τα υλικά για μπολονέζ, να τα βάζεις να μαγειρεύονται και, όταν θα επιστρέψεις το μεσημέρι από το γραφείο, να έχεις έτοιμη μια πεντανόστιμη σάλτσα για μακαρόνια, η οποία μάλιστα διατηρείται έως και μία εβδομάδα στο ψυγείο.

Αυτή τη δυνατότητα σου δίνει η παρακάτω συνταγή. Μοναδική προϋπόθεση για να την εκτελέσεις είναι να έχεις slow cooker, μια συσκευή σαν μοντέρνα γάστρα που μαγειρεύει για πολλές ώρες το φαγητό σε χαμηλή θερμοκρασία.

Τα υλικά της μπολονέζ είναι λίγα και απλά, αλλά το μυστικό τους είναι πως όταν ενώνονται, δημιουργούν μια υπέροχη γεύση.

Τι θα χρειαστείς;
1 κονσέρβα αποφλοιωμένες ντομάτες
Λίγο αλατισμένο βούτυρο
1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο στη μέση
250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 χοιρινά λουκάνικα
Αλάτι

Πώς θα φτιάξεις τη σάλτσα;
1. Ρίχνεις όλα τα υλικά σε ένα slow cooker και τα αφήνεις να μαγειρευτούν για 4-5 ώρες ή, στην πιο χαμηλή θερμοκρασία, για 6 ώρες.
2. Ανακάτεψε τη σάλτσα και χτύπησέ τη στο μπλέντερ, όχι όμως μέχρι να πολτοποιηθεί αλλά αρκετά για να σπάσουν τα κρεμμύδια και οι ντομάτες σε μεγάλες μπουκιές. Εναλλακτικά, αφαίρεσε τα κρεμμύδια και κράτησέ τα για άλλη χρήση, ή πίεσέ τα απαλά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
3. Όση σάλτσα περισσέψει από το γεύμα της ημέρας μπορείς να την αποθηκεύσεις μέχρι και για μία εβδομάδα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.

empty alt

Μενού για τυφλούς

      Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει; Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις […]
empty alt

Πώς θα αφαιρέσεις το κουκούτσι από τα κεράσια

Ακόμα και αν δεν έχεις το ειδικό εργαλείο, μπορείς να αφαιρέσεις τα κουκούτσια από τα κεράσια, για να χρησιμοποιήσεις το αγαπημένο φρούτο π.
empty alt

5 λάθη που πρέπει να αποφεύγεις στην προετοιμασία των γευμάτων

Αρκεί να αφιερώσεις δύο περίπου ώρες μέσα στο Σαββατοκύριακο για να μην ταλαιπωρείσαι μεσοβδόμαδα με το μαγείρεμα – ή τουλάχιστον για να ελαχιστοποιήσεις το μαγείρεμα μέσα στην εβδομάδα.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις μπεσαμέλ βήμα βήμα

Είναι αρκετά λιπαρή αλλά και ασύγκριτα πλούσια σε γεύση. Όχι τυχαία, η μπεσαμέλ διατηρεί εδώ και δεκαετίες κεντρικό ρόλο στην κουζίνα μας.
empty alt

Το κόλπο που θα απογειώσει τις πιο απλές συνταγές σου

Τι μπορεί να δώσει με μία κίνηση μοναδική γεύση τόσο σε ένα σάντουιτς όσο και σε μια σαλάτα ή ένα πιάτο με μακαρόνια; Το αλάτι με άρωμα σκόρδου, που μπορείς να βρεις ως έτοιμο μείγμα, σε μπαχαράδικα και καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής, ή να φτιάξεις στο σπίτι.
empty alt

Μπιφτέκι: το προτιμάς μίνιμαλ ή… υπερπαραγωγή;

Στα χορτοφαγικά μπέργκερ είναι ξεκάθαρο ότι η βάση (λαχανικό ή όσπριο) συνυπάρχει με ένα πλήθος άλλων υλικών, όπως ψωμί, αυγό, ξερό κρεμμύδι, φρέσκο κρεμμυδάκι, σκόρδο, δυόσμο και τυρί.
empty alt

Ελαιόλαδο: Ποια είναι η διάρκεια ζωής του;

Ίσως έχεις την εντύπωση ότι το ελαιόλαδο… κρατάει για πάντα. Στην πραγματικότητα όμως αλλοιώνεται πολύ πιο γρήγορα από όσο ίσως νομίζεις.
empty alt

Καρπούζι Agua Fresca – ό,τι πιο καλοκαιρινό και δροσερό

Όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας ξεδιψάει όσο το παγωμένο καρπούζι – απόλαυσε εδώ μια υπέροχη υγρή εκδοχή του
Back To Top