Ετοιμαστείτε για την Καθαρά Δευτέρα και τη Σαρακοστή ξεκινώντας από την πρωταγωνίστρια του νηστήσιμου τραπεζιού

Φτιάξτε τη σπιτική ταραμοσαλάτα αντί να την αγοράσετε από το κατάστημα. Είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε και είναι μια εξαιρετική προσθήκη για το τραπέζι σας, είτε νηστέψετε είτε όχι.

Χρόνος προετοιμασίας και μαγειρέματος

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Μερίδες: 8

Συστατικά

100 γραμμάρια μπαγιάτικο λευκό ψωμί χωρίς κόρα (περίπου 5-6 φέτες)

250 γρ. καπνιστό αυγοτάραχο μπακαλιάρου

½ κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 λεμόνι, χυμό

75 ml ελαιόλαδο, συν λίγο έξτρα για να περιχύσετε στο σερβίρισμα

75 ml ηλιέλαιο

φρυγανισμένες πίττες ή φέτες λαγάνα, για συνοδευτικό

Εκτέλεση

ΒΗΜΑ 1

Μουλιάστε το ψωμί σε ένα μπολ με κρύο νερό, στη συνέχεια στύψτε την περίσσεια και ρίξτε το σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή στο μπλέντερ. Κόψτε το παχύ δέρμα των λοβών αυγοτάραχου, ξύστε το μαλακό αυγοτάραχο από κάτω και ρίξτε το στον επεξεργαστή τροφίμων με το ψωμί. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και καρυκεύσετε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και στη συνέχεια επεξεργαστείτε το μείγμα μέχρι να έρθει σε κρεμώδη υφή.

ΒΗΜΑ 2

Με το μοτέρ σε λειτουργία, ρίξτε σταδιακά το ελαιόλαδο και μετά το ηλιέλαιο, μέχρι να ενσωματωθούν όλα και να έχετε μια ελαφρώς πιο πηχτή πάστα. Βάλτε την ταραμασαλάτα σε ένα μπολ σερβιρίσματος, περιχύστε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σερβίρετε με φρυγανισμένες πίττες ή φέτες λαγάνας.

 

Διατροφικά στοιχεία: Ανά μερίδα

Θρεπτική ανάλυση: kcal 233, λιπαρά 20 g, κορεσμένα 3 g, υδατάνθρακες 6 g, σάκχαρα 1 g, φυτικές ίνες 1 g, πρωτεΐνη 7 g, αλάτι 0,22 g

empty alt

Μία αποκάλυψη που θα σε κάνει να δεις την μπριζόλα με άλλο μάτι

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη.
empty alt

Δεν είχες φανταστεί ότι θα μπορούσες να ξεφλουδίσεις έτσι ένα βραστό αυγό

Το τσόφλι ενός αυγού που έχει βράσει μέχρι να γίνει σφιχτό αρνείται πεισματικά να αφαιρεθεί και τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα από το γεγονός ότι στην προσπάθειά σου να το πιάσεις, ζεστό ακόμα από την κατσαρόλα ή το μπρίκι, καις τα δάχτυλά σου.
empty alt

Μενού για τυφλούς

      Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει; Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις […]
empty alt

Wagashi: Στην Ιαπωνία φτιάχνουν τα ομορφότερα γλυκά στον κόσμο!

Κάθε ένα από αυτά είναι ένα μικρό κομψοτέχνημα, που παίρνει το όνομά του από την ποίηση, από ιστορικά γεγονότα, ακόμα και από φυσικά αξιοθέατα.
empty alt

7 φαγητά που μυρίζουν ελληνικό καλοκαίρι

Η όσφρηση είναι η πιο αρχέγονη αίσθηση, αυτή που οδηγεί κατευθείαν σε βαθιά ριζωμένες αναμνήσεις. Έτσι εξηγείται γιατί όταν ευωδιάζουν στο σπίτι φρεσκοκομμένες πατάτες στο τηγάνι ανασύρονται αυτόματα από τη μνήμη μακρινές εικόνες από τη γιαγιά μας στο χωριό, να στρώνει το βράδυ το τραπέζι για να […]
empty alt

Άλλος ένας Χρυσός Σκούφος για τον Έκτορα Μποτρίνι και το «Etrusco»

Οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας απονεμήθηκαν τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στο Grand Ballroom του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», σε μια λαμπερή τελετή με 70 βραβεύσεις, την έναρξη μιας σημαντικής καινοτομίας για το θεσμό αλλά και ένα αξέχαστο dîner de gala διά χειρός του καλύτερου σεφ […]
empty alt

Νόστιμο μπανανόψωμο χωρίς γλουτένη

Και το μόνο που θα λείπει από αυτή την απολαυστική συνταγή θα είναι μόνο η γλουτένη
empty alt

Φακές Dal με άρωμα Ινδίας

Ανεβάστε τη θερμοκρασία και αναδείξτε αυτό το ωφέλιμο όσπριο
Back To Top