Ετοιμαστείτε για την Καθαρά Δευτέρα και τη Σαρακοστή ξεκινώντας από την πρωταγωνίστρια του νηστήσιμου τραπεζιού

Φτιάξτε τη σπιτική ταραμοσαλάτα αντί να την αγοράσετε από το κατάστημα. Είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε και είναι μια εξαιρετική προσθήκη για το τραπέζι σας, είτε νηστέψετε είτε όχι.

Χρόνος προετοιμασίας και μαγειρέματος

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Μερίδες: 8

Συστατικά

100 γραμμάρια μπαγιάτικο λευκό ψωμί χωρίς κόρα (περίπου 5-6 φέτες)

250 γρ. καπνιστό αυγοτάραχο μπακαλιάρου

½ κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 λεμόνι, χυμό

75 ml ελαιόλαδο, συν λίγο έξτρα για να περιχύσετε στο σερβίρισμα

75 ml ηλιέλαιο

φρυγανισμένες πίττες ή φέτες λαγάνα, για συνοδευτικό

Εκτέλεση

ΒΗΜΑ 1

Μουλιάστε το ψωμί σε ένα μπολ με κρύο νερό, στη συνέχεια στύψτε την περίσσεια και ρίξτε το σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή στο μπλέντερ. Κόψτε το παχύ δέρμα των λοβών αυγοτάραχου, ξύστε το μαλακό αυγοτάραχο από κάτω και ρίξτε το στον επεξεργαστή τροφίμων με το ψωμί. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και καρυκεύσετε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και στη συνέχεια επεξεργαστείτε το μείγμα μέχρι να έρθει σε κρεμώδη υφή.

ΒΗΜΑ 2

Με το μοτέρ σε λειτουργία, ρίξτε σταδιακά το ελαιόλαδο και μετά το ηλιέλαιο, μέχρι να ενσωματωθούν όλα και να έχετε μια ελαφρώς πιο πηχτή πάστα. Βάλτε την ταραμασαλάτα σε ένα μπολ σερβιρίσματος, περιχύστε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σερβίρετε με φρυγανισμένες πίττες ή φέτες λαγάνας.

 

Διατροφικά στοιχεία: Ανά μερίδα

Θρεπτική ανάλυση: kcal 233, λιπαρά 20 g, κορεσμένα 3 g, υδατάνθρακες 6 g, σάκχαρα 1 g, φυτικές ίνες 1 g, πρωτεΐνη 7 g, αλάτι 0,22 g

empty alt

Η συνταγή των μπράουνις που οδήγησε ένα ζευγάρι στο διαζύγιο

Όταν πριν από δύο χρόνια οι New York Times δημοσίευσαν online τη συνταγή των μπράουνις της Katharine Hepburn, μια γυναίκα ονόματι Sydne Newberry άφησε ένα σχόλιο που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το στόρι μιας ταινίας.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

To timing είναι η λέξη-κλειδί για να φτιάξεις ένα αυγό μελάτο, με ρευστό ακόμα κρόκο, το οποίο θα συνοδεύσεις ιδανικά με μια φέτα ψωμί με βούτυρο, αναβιώνοντας μια από τις πιο νόστιμες αναμνήσεις των παιδικών σου χρόνων.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φιλετάρεις φρέσκιες σαρδέλες

Ακόμα και αν οι σαρδέλες κονσέρβας σού λύνουν τα χέρια, τίποτα δεν συγκρίνεται σε γεύση με τις φρέσκιες σαρδέλες.
empty alt

Πώς θα τσεκάρεις αν έχει γίνει ένα κέικ;

Ίσως έχεις διαβάσει ότι για να ελέγξεις αν είναι έτοιμο το κέικ σου μπορείς να βυθίσεις μια οδοντογλυφίδα, όμως η αλήθεια είναι ότι είναι υπερβολικά κοντή για να φτάσει μέχρι τον πάτο του ταψιού ή της φόρμας.
empty alt

Τα αγγουράκια δεν είναι μόνο γεμάτα νερό, αλλά και νοστιμιά!

Κάθε άνοιξη, κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα αγγουράκια εποχής. Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες για να απολαύσεις τη γεύση, τη δροσιά και την τραγανή υφή τους.
empty alt

Ποια μπαχαρικά ταιριάζουν περισσότερο στο ψητό κρέας;

Κάποιοι αλατοπιπερώνουν γενναιόδωρα το ψητό κρέας και το πνίγουν στο λεμόνι, ενώ άλλοι επενδύουν σε υλικά άριστης ποιότητας και είναι ιδιαίτερα φειδωλοί στα καρυκεύματα, ώστε να αφήσουν τη γεύση του κρέατος να αναδειχθεί.
empty alt

7 φαγητά που μυρίζουν ελληνικό καλοκαίρι

Η όσφρηση είναι η πιο αρχέγονη αίσθηση, αυτή που οδηγεί κατευθείαν σε βαθιά ριζωμένες αναμνήσεις. Έτσι εξηγείται γιατί όταν ευωδιάζουν στο σπίτι φρεσκοκομμένες πατάτες στο τηγάνι ανασύρονται αυτόματα από τη μνήμη μακρινές εικόνες από τη γιαγιά μας στο χωριό, να στρώνει το βράδυ το τραπέζι για να […]
empty alt

Strawberry Prosecco Slushie

Strawberry Prosecco Slushie συνταγή, για ένα εύκολο κοκτέιλ prosecco φτιαγμένο σε μπλέντερ με ιταλικά prosecco, παγωμένες φράουλες, χυμό πορτοκάλι και μέλι.
Back To Top