Ετοιμαστείτε για την Καθαρά Δευτέρα και τη Σαρακοστή ξεκινώντας από την πρωταγωνίστρια του νηστήσιμου τραπεζιού

Φτιάξτε τη σπιτική ταραμοσαλάτα αντί να την αγοράσετε από το κατάστημα. Είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε και είναι μια εξαιρετική προσθήκη για το τραπέζι σας, είτε νηστέψετε είτε όχι.

Χρόνος προετοιμασίας και μαγειρέματος

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Μερίδες: 8

Συστατικά

100 γραμμάρια μπαγιάτικο λευκό ψωμί χωρίς κόρα (περίπου 5-6 φέτες)

250 γρ. καπνιστό αυγοτάραχο μπακαλιάρου

½ κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 λεμόνι, χυμό

75 ml ελαιόλαδο, συν λίγο έξτρα για να περιχύσετε στο σερβίρισμα

75 ml ηλιέλαιο

φρυγανισμένες πίττες ή φέτες λαγάνα, για συνοδευτικό

Εκτέλεση

ΒΗΜΑ 1

Μουλιάστε το ψωμί σε ένα μπολ με κρύο νερό, στη συνέχεια στύψτε την περίσσεια και ρίξτε το σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή στο μπλέντερ. Κόψτε το παχύ δέρμα των λοβών αυγοτάραχου, ξύστε το μαλακό αυγοτάραχο από κάτω και ρίξτε το στον επεξεργαστή τροφίμων με το ψωμί. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και καρυκεύσετε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και στη συνέχεια επεξεργαστείτε το μείγμα μέχρι να έρθει σε κρεμώδη υφή.

ΒΗΜΑ 2

Με το μοτέρ σε λειτουργία, ρίξτε σταδιακά το ελαιόλαδο και μετά το ηλιέλαιο, μέχρι να ενσωματωθούν όλα και να έχετε μια ελαφρώς πιο πηχτή πάστα. Βάλτε την ταραμασαλάτα σε ένα μπολ σερβιρίσματος, περιχύστε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σερβίρετε με φρυγανισμένες πίττες ή φέτες λαγάνας.

 

Διατροφικά στοιχεία: Ανά μερίδα

Θρεπτική ανάλυση: kcal 233, λιπαρά 20 g, κορεσμένα 3 g, υδατάνθρακες 6 g, σάκχαρα 1 g, φυτικές ίνες 1 g, πρωτεΐνη 7 g, αλάτι 0,22 g

empty alt

Τι σχέση έχει το πιάτο ενός Γερμανού, ενός Έλληνα κι ενός Ιταλού με το εισόδημα ενός Φιλιππινέζου;

Το ψάρι που έχω στο πιάτο μου μπορεί να καθορίσει το μέλλον ενός ανθρώπου στις Φιλιππίνες; Μπορούμε μέσα από την καταναλωτική μας συμπεριφορά να φέρουμε την αλλαγή στην κοινωνία και τη φύση; Σύμφωνα με τη νέα μελέτη του WWF με τίτλο: «Βιώσιμος τόνος από τις Φιλιππίνες για την Ευρώπη», που […]
empty alt

Ποια είναι η ιστορία του φιλοδωρήματος;

Το πουρμπουάρ μετά το τέλος ενός γεύματος, είναι μια συνήθεια που πολλοί σε όλο την ακολουθούν πιστά για να δείξουν με αυτό τον τρόπο την εκτίμησή τους για την εξυπηρέτηση που έλαβαν.
empty alt

Φτιάξε σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα

Το σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα είναι πιο υγιεινό από το αντίστοιχο τυποποιημένο και σου δίνει την ευελιξία να πειραματιστείς προσθέτοντας επιπλέον συστατικά, όπως κόκκους βανίλιας, ξυλάκια κανέλας ή ολόκληρους σπόρους μπαχαρικών.
empty alt

Θεϊκή λιχουδιά: φράουλες στο φούρνο

Ποιος διαφωνεί ότι οι φράουλες είναι το απόλυτο ανοιξιάτικο φρούτο; Το ήξερες όμως ότι δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το απολαύσεις (δηλαδή φρέσκιες και κομμένες σε φρουτοσαλάτα); Η εναλλακτική λύση, μάλιστα, περιλαμβάνει ψήσιμο στο φούρνο και το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο, γιατί έτσι τα...
empty alt

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ! ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ HIGH TECH ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ & ΝΕΑ SMART ΤΜΗΜΑΤΑ

Η AB κάνει το μέλλον των αγορών σαφέστατο! Με νέες κατευθυντήριες γραμμές σχεδιασμού για τα iconic νέα καταστήματα της αλυσίδας που διαγράφουν ένα αισθητικά σημαντικό μέρος του αστικού τοπίου.
empty alt

«Οι σεφ δεν μπορούν να κάνουν θαύματα αν δεν έχουν καλή πρώτη ύλη»

Όπως μαθαίνουμε στο περιοδικό Αθηνόραμα με τις λέξεις του Δημήτρη Αντωνόπουλου, σε μια περίοδο αναζητήσεων εθνικής γαστρονομικής αυτογνωσίας, που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, οι Χρυσοί Σκούφοι προσκάλεσαν τον Έκτορα Μποτρίνι, chef-patron του...
empty alt

Mac & Cheese Pizza Bites

Ένας συνδυασμός απόλαυσης φτιαγμένος στον παράδεισο
empty alt

Καρπούζι Agua Fresca – ό,τι πιο καλοκαιρινό και δροσερό

Όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας ξεδιψάει όσο το παγωμένο καρπούζι – απόλαυσε εδώ μια υπέροχη υγρή εκδοχή του

Back To Top