Ετοιμαστείτε για την Καθαρά Δευτέρα και τη Σαρακοστή ξεκινώντας από την πρωταγωνίστρια του νηστήσιμου τραπεζιού

Φτιάξτε τη σπιτική ταραμοσαλάτα αντί να την αγοράσετε από το κατάστημα. Είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε και είναι μια εξαιρετική προσθήκη για το τραπέζι σας, είτε νηστέψετε είτε όχι.

Χρόνος προετοιμασίας και μαγειρέματος

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Μερίδες: 8

Συστατικά

100 γραμμάρια μπαγιάτικο λευκό ψωμί χωρίς κόρα (περίπου 5-6 φέτες)

250 γρ. καπνιστό αυγοτάραχο μπακαλιάρου

½ κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 λεμόνι, χυμό

75 ml ελαιόλαδο, συν λίγο έξτρα για να περιχύσετε στο σερβίρισμα

75 ml ηλιέλαιο

φρυγανισμένες πίττες ή φέτες λαγάνα, για συνοδευτικό

Εκτέλεση

ΒΗΜΑ 1

Μουλιάστε το ψωμί σε ένα μπολ με κρύο νερό, στη συνέχεια στύψτε την περίσσεια και ρίξτε το σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή στο μπλέντερ. Κόψτε το παχύ δέρμα των λοβών αυγοτάραχου, ξύστε το μαλακό αυγοτάραχο από κάτω και ρίξτε το στον επεξεργαστή τροφίμων με το ψωμί. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και καρυκεύσετε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και στη συνέχεια επεξεργαστείτε το μείγμα μέχρι να έρθει σε κρεμώδη υφή.

ΒΗΜΑ 2

Με το μοτέρ σε λειτουργία, ρίξτε σταδιακά το ελαιόλαδο και μετά το ηλιέλαιο, μέχρι να ενσωματωθούν όλα και να έχετε μια ελαφρώς πιο πηχτή πάστα. Βάλτε την ταραμασαλάτα σε ένα μπολ σερβιρίσματος, περιχύστε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σερβίρετε με φρυγανισμένες πίττες ή φέτες λαγάνας.

 

Διατροφικά στοιχεία: Ανά μερίδα

Θρεπτική ανάλυση: kcal 233, λιπαρά 20 g, κορεσμένα 3 g, υδατάνθρακες 6 g, σάκχαρα 1 g, φυτικές ίνες 1 g, πρωτεΐνη 7 g, αλάτι 0,22 g

empty alt

10 γαστρονομικές τάσεις που περιμένουμε για το 2018

Εδώ και τέσσερα χρόνια το Pinterest δημοσιεύει τη λίστα Pinterest 100, με τις τάσεις που προβλέπει ότι θα πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις στη διάρκεια της επόμενης χρονιάς.
empty alt

Πώς θα ψήσεις τα τέλεια λαχανικά σε τέσσερα βήματα

Το δύσκολο δεν είναι να ψήσεις λαχανικά, αλλά να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα – να γίνουν μαλακά και τρυφερά, ροδαλά και καραμελωμένα, πλούσια σε γεύση.
empty alt

Πάστα σκόρδου: Πώς θα τη φτιάξεις εύκολα

Το σκόρδο όχι μόνο δίνει γεύση αλλά επιπλέον προστατεύει πολλαπλά την υγεία, συμβάλλοντας στην ομαλή λειτουργία πολλών οργάνων.
empty alt

Αυτή η επιστημονική ανακάλυψη θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τον τρόπο που φτιάχνεις καφέ

Μήπως ακολουθείς όλη την ιεροτελεστία παρασκευής καφέ, παίρνοντας ολόκληρους κόκκους και αλέθοντάς τους στο σπίτι; Τώρα υπάρχει ένας τρόπος να ανεβείς –ένα ακόμη- επίπεδο.
empty alt

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: το μυστικό να τα διατηρήσεις φρέσκα

Δύο ημέρες αφού τα έχεις φέρει από το μανάβικο, τα μαρούλια σου και τα άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά μαραίνονται.
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Η πίτσα του καλοκαιριού έχει για βάση το κολοκύθι!

Σκέφτεσαι ένα καλοκαιρινό ορεκτικό που θα ξαφνιάσει τους καλεσμένους σου ή που θα κάνει τη γευστική έκπληξη στο πάρτι; Σου έχουμε την ιδανική ιδέα… Όταν ακούς τη λέξη πίτσα αρχίζουν αυτόματα να εκκρίνονται (και να εκρήγνυνται) ορμόνες απόλαυσης και ευχαρίστησης, ταυτόχρονα όμως όταν είναι...
empty alt

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Τα cupcakes αυτά είναι νόστιμα. Πολύ υγρά, με γευστικό συνδυασμό βανίλιας και ελαφρού εσπεριδοειδούς. Μια σπιτική βουτυρόκρεμα βανίλιας που αναζωογονεί ελαφριά, αλλά γλυκιά και βγάζει υπέροχα.

Back To Top