Στην ιστορική πλατεία 17ης Μαρτίου στην Αρεόπολη – απ’ όπου ξεκίνησε το 1821 η επανάσταση στη Μάνη – βρίσκεται ο μητροπολιτικός ναός των Ταξιαρχών, έξω από τον οποίο κρέμεται η σημαία της Μάνης (σ’ άσπρο φόντο ένας τετραγωνικός μπλε σταυρός με το σύνθημα «Νίκη ή Θάνατος, ταν […]

 

Στην ιστορική πλατεία 17ης Μαρτίου στην Αρεόπολη – απ’ όπου ξεκίνησε το 1821 η επανάσταση στη Μάνη – βρίσκεται ο μητροπολιτικός ναός των Ταξιαρχών, έξω από τον οποίο κρέμεται η σημαία της Μάνης (σ’ άσπρο φόντο ένας τετραγωνικός μπλε σταυρός με το σύνθημα «Νίκη ή Θάνατος, ταν ή επί τας»). Στο βάθος της πλατείας υπάρχει ένα πέτρινο πηγάδι και ακριβώς από πίσω του ένας παραδοσιακός φούρνος 200 ετών, ίσως ο παλαιότερος της Πελοποννήσου! Λέγεται «Το Ψωμί της Μηλιάς».

Η Μηλιά Τσατσούλη παντρεύτηκε έναν Μανιάτη, που τον έχασε όταν ήταν μόλις 29 χρονών και είχε 6 παιδιά. Από τότε αφοσιώθηκε στον ξυλόφουρνο των πεθερικών της και στα παιδιά της.

Το 2012 το πολύσπορο ψωμί της βραβεύτηκε σ’ ένα διαγωνισμό ως το καλύτερο ψωμί της Ελλάδας.

Η κυρά-Μηλιά βγάζει κάθε πρωί από τον ξυλόφουρνο φρέσκο ζυμωτό χωριάτικο ψωμί, κουλουράκια, παξιμάδια, μανιάτικα λαλάγγια, τυροπιτάρια, χορτόπιτες, πίτες τραβηχτές.

Το φούρνο «Το Ψωμί της Μηλιάς» τιμούν, εκτός των ντόπιων, παρά πολλοί επισκέπτες της Αρεόπολης για να προμηθευτούν τα λαχταριστά ψωμάκια της αλλά και για να γνωρίσουν την αφεντιά της.

Πηγή: greekgastronomyguide.gr

empty alt

Πώς θα φτιάξεις σπιτικό λιμοντσέλο βήμα βήμα

Μπορείς να το απολαύσεις σαν χωνευτικό λικέρ μετά το γεύμα, ή ως κοκτέιλ αναμειγμένο με σαμπάνια ή άλλο αφρώδες κρασί.
empty alt

Τι σχέση έχει το πιάτο ενός Γερμανού, ενός Έλληνα κι ενός Ιταλού με το εισόδημα ενός Φιλιππινέζου;

Το ψάρι που έχω στο πιάτο μου μπορεί να καθορίσει το μέλλον ενός ανθρώπου στις Φιλιππίνες; Μπορούμε μέσα από την καταναλωτική μας συμπεριφορά να φέρουμε την αλλαγή στην κοινωνία και τη φύση; Σύμφωνα με τη νέα μελέτη του WWF με τίτλο: «Βιώσιμος τόνος από τις Φιλιππίνες για την Ευρώπη», που […]
empty alt

10 γαστρονομικές τάσεις που περιμένουμε για το 2018

Εδώ και τέσσερα χρόνια το Pinterest δημοσιεύει τη λίστα Pinterest 100, με τις τάσεις που προβλέπει ότι θα πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις στη διάρκεια της επόμενης χρονιάς.
empty alt

Ο απόλυτος οδηγός για να βράσεις ένα αυγό

Μπορεί η φράση «δεν ξέρει να βράζει ένα αυγό» να χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάποιον ανίδεο στη μαγειρική, στην πραγματικότητα όμως ακόμα και το βράσιμο του αυγού έχει τα μυστικά του.
empty alt

Πες μου πού θα πας διακοπές, να σου πω τι θα φας

Αν σε κάθε ταξίδι σου επιδιώκεις να γνωρίζεις την τοπική κουζίνα, αυτές είναι οι σπεσιαλιτέ που αξίζει να ανακαλύψεις σε δέκα ελληνικούς προορισμούς.
empty alt

Φαγκρί «ΑΒ επιλογή» στη σχάρα με ντοματίνια και πιπεριές κέρατο

Τα ψάρια αποτελούν εξαιρετική τροφή για κάθε εποχή, αφού είναι πλούσια σε θρεπτικότητα και γεύση, μαγειρεύονται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και μπορούν να ταιριάξουν άνετα σε κάθε τραπέζι.
empty alt

Κανόλι: μια ιταλική απόλαυση στο πιάτο σου

Με πατρίδα τους την Ιταλία, τα κανόλι έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας.
empty alt

Pasta time με γεμιστά κοχύλια

Αυτά τα κοχύλια δεν είναι θαλασσινά, αλλά είναι σούπερ κρεμώδη και τυρένια!
Back To Top