Το να πολτοποιήσετε τις μισές πατάτες σας όταν η σούπα είναι σχεδόν έτοιμη, σας δίνει μια πιο παχιά, πιο κρεμώδη υφή.

Το να πολτοποιήσετε τις μισές πατάτες σας όταν η σούπα είναι σχεδόν έτοιμη, σας δίνει μια πιο παχιά, πιο κρεμώδη υφή. Αν προτιμάτε μια πιο αραιή σούπα, μπορείτε εύκολα να παραλείψετε αυτό το βήμα! Αν θέλετε μια χορτοφαγική σούπα μπορείτε εύκολα να παραλείψετε το μπέικον. Ίσως προσθέσετε λίγη καπνιστή πάπρικα για να απολαύσετε λίγη επιπλέον γεύση!

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΙΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

8 φέτες μπέικον

2 κιλά πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους

4 φλ. ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

2 κουτ. φρέσκα φύλλα θυμαριού

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 1/2 φλ. γάλα

1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

1 1/2 φλ. τριμμένο τσένταρ, συν περισσότερο για το σερβίρισμα

Φρεσκοκομμένο σχοινόπρασο, για γαρνίρισμα

patatosoup

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό, για 8 λεπτά. Στραγγίζετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Όταν κρυώσει, θρυμματίστε σε κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα συνδυάστε τις πατάτες, το μπέικον, το ζωμό κοτόπουλου και το θυμάρι. Αλατοπιπερώστε. Καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, στο χαμηλό για μισή ώρα.

Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, αφαιρέστε περίπου τις μισές πατάτες από την κατσαρόλα. Χρησιμοποιώντας έναν ράβδο μπλέντερ, πολτοποιήστε τις υπόλοιπες πατάτες στην κατσαρόλα. Προσθέστε ξανά τις κρατημένες πατάτες.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε μαζί το γάλα και το αλεύρι. Προσθέστε γάλα, κρέμα, κρέμα γάλακτος και τυρί στην κατσαρόλα. Σκεπάστε και μαγειρέψτε για 15 λεπτά ακόμη ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σερβίρετε με περισσότερο τυρί από πάνω και σχοινόπρασο για γαρνίρισμα.

empty alt

5 τροφές που δεν πρέπει να βάζεις στο ψυγείο

Διανύουμε μια εποχή που είναι πραγματικά αμαρτία και πληγή για την τσέπη και το περιβάλλον μας να πετάμε τρόφιμα.
empty alt

5 πρωτότυπα καρυκεύματα για το ψητό καλαμπόκι

Το ξέρεις ότι πέρα από χοντρό αλάτι, υπάρχουν πολλά ακόμα υλικά που μπορείς να προσθέσεις στο ψητό καλαμπόκι για να το κάνεις πιο νόστιμο; Ακολουθούν μερικές μόνο ιδέες: -Πέστο βασιλικού και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα -Γιαούρτι και φρέσκα βότανα όπως βασιλικό και ρίγανη -Λιωμένο βούτυρο και...
empty alt

Το αναπάντεχο υλικό που θα απογειώσει τα αυγά σκραμπλ

Κάποιοι προσθέτουν γάλα στα αυγά σκραμπλ, άλλοι κρέμα γάλακτος και άλλοι φέτες μπέικον. Και εκεί που νόμιζες ότι τα έχεις δει όλα, σίγουρα δεν θα μπορούσες να φανταστείς να προσθέσεις γούστερ σος (Worcestershire), τη βρετανική σάλτσα που συνδυάζει αντζούγιες, σκόρδο, ξίδι, μελάσα, αλάτι, κρεμμύδι, πιπεριές τσίλι...
empty alt

Πώς ο κορωνοϊός εμπνέει την παγκόσμια…ζαχαροπλαστική!

Το χιούμορ κι η φαντασία είναι πάντα τρόποι να αντεπεξέρχεται κανείς στις δύσκολες καταστάσεις. Έτσι και τώρα ζαχαροπλάστες απ’ όλο τον κόσμο επιστράτευσαν τη φαντασία και το χιούμορ τους για να αντιμετωπίσουν με τα δικά τους όπλα την πανδημία του κορωνοϊού.
empty alt

Ζαμπόν + τυρί + φούρνος = τέλειο πρωινό

Ξέρω τι σκέφτεστε: «Γιατί να θέλω να ανοίξω τον φούρνο για να μαγειρέψω πρωινό;» Συνήθως θα συμφωνούσαμε μαζί σας, αλλά μετά την πρώτη σας μπουκιά από αυτό το καταπληκτικό (και εύκολο στην παρασκευή) φουρνιστό brunch, θα θέλετε να το φτιάχνετε σχεδόν κάθε πρωί.
empty alt

Summer pasta lovers!

Οι επιλογές με τα ζυμαρικά δεν τελειώνουν ποτέ. Είτε όσον αφορά τα είδη των ζυμαρικών που η επιλογή είναι τεράστιο, όσο και με τις σάλτσες με τις οποίες μπορείτε να τα συνοδέψετε.
empty alt

Ελαφριές γαρίδες με ντομάτες και κόκκινο κρεμμύδι

Έχετε διάθεση για θαλασσινά; Θα ικανοποιήσετε πλήρως την όρεξή σας με αυτό το πιάτο με οστρακοειδή! Με φρέσκες γαρίδες αρωματισμένες με μεσογειακά καρυκεύματα, σκόνη σκόρδου και μαύρο πιπέρι, σερβιρισμένες με μαγειρεμένο κόκκινο κρεμμύδι και ντοματίνια, σίγουρα θα σας χορτάσει με νόστιμο και...
empty alt

Ζυμαρικά με κρεμώδες πέστο λεμόνι-σπανάκι

Σπανάκι και ζυμαρικά, ένας υπέροχα γευστικός συνδυασμός
Back To Top