Το να πολτοποιήσετε τις μισές πατάτες σας όταν η σούπα είναι σχεδόν έτοιμη, σας δίνει μια πιο παχιά, πιο κρεμώδη υφή.

Το να πολτοποιήσετε τις μισές πατάτες σας όταν η σούπα είναι σχεδόν έτοιμη, σας δίνει μια πιο παχιά, πιο κρεμώδη υφή. Αν προτιμάτε μια πιο αραιή σούπα, μπορείτε εύκολα να παραλείψετε αυτό το βήμα! Αν θέλετε μια χορτοφαγική σούπα μπορείτε εύκολα να παραλείψετε το μπέικον. Ίσως προσθέσετε λίγη καπνιστή πάπρικα για να απολαύσετε λίγη επιπλέον γεύση!

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΙΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

8 φέτες μπέικον

2 κιλά πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους

4 φλ. ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

2 κουτ. φρέσκα φύλλα θυμαριού

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 1/2 φλ. γάλα

1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

1 1/2 φλ. τριμμένο τσένταρ, συν περισσότερο για το σερβίρισμα

Φρεσκοκομμένο σχοινόπρασο, για γαρνίρισμα

patatosoup

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό, για 8 λεπτά. Στραγγίζετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Όταν κρυώσει, θρυμματίστε σε κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα συνδυάστε τις πατάτες, το μπέικον, το ζωμό κοτόπουλου και το θυμάρι. Αλατοπιπερώστε. Καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, στο χαμηλό για μισή ώρα.

Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, αφαιρέστε περίπου τις μισές πατάτες από την κατσαρόλα. Χρησιμοποιώντας έναν ράβδο μπλέντερ, πολτοποιήστε τις υπόλοιπες πατάτες στην κατσαρόλα. Προσθέστε ξανά τις κρατημένες πατάτες.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε μαζί το γάλα και το αλεύρι. Προσθέστε γάλα, κρέμα, κρέμα γάλακτος και τυρί στην κατσαρόλα. Σκεπάστε και μαγειρέψτε για 15 λεπτά ακόμη ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σερβίρετε με περισσότερο τυρί από πάνω και σχοινόπρασο για γαρνίρισμα.

empty alt

Οι υπερτροφές της ελληνικής γης

Η επιστροφή στον υγιεινό τρόπο διατροφής ανασύρρει όλο και ποιο συχνά την ανάγκη να ξαναδούμε τα αγαθά της Ελληνικής γης.
empty alt

Να γιατί πρέπει να πίνεις ένα καφέ πριν το γυμναστήριο

Αν είσαι από τους ανθρώπους που δεν μπορούν να αρθρώσουν λέξη το πρωί πριν πιούν τουλάχιστον μία κούπα καφέ, γνωρίζεις ήδη τη διεγερτική δύναμη του ροφήματος αυτού.
empty alt

5 καλοκαιρινά comfort foods που μας φτιάχνουν τη διάθεση

Η όσφρηση είναι η πιο αρχέγονη αίσθηση, αυτή που οδηγεί κατευθείαν σε βαθιά ριζωμένες αναμνήσεις. Έτσι εξηγείται γιατί όταν ευωδιάζουν στο σπίτι φρεσκοκομμένες πατάτες στο τηγάνι ανασύρονται αυτόματα από τη μνήμη μακρινές εικόνες από τη γιαγιά μας στο χωριό, να στρώνει το βράδυ το τραπέζι για να […]
empty alt

Γιατί αξίζει να φτιάξεις σπιτικά μείγματα μπαχαρικών (και πώς θα το κάνεις)

Έχεις σκεφτεί ποτέ να φτιάξεις στο σπίτι μείγματα μπαχαρικών π.χ. για κοτόπουλο ή χοιρινό; Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι να το κάνεις: 1.
empty alt

Γιατί (και πώς) να βάλεις στη διατροφή σου τους χουρμάδες

Οι χουρμάδες, οι βασιλιάδες των φρούτων της Μέσης Ανατολής, αξίζει να μπουν και στο δικό σου μενού, για πολλούς και καλούς λόγους.
empty alt

Τι σχέση έχει η βότκα με την πιπερόριζα;

Η πιπερόριζα ή τζίντζερ, που καταναλώνεται τόσο σε ζεστά αφεψήματα όσο και ως μπαχαρικό σε γλυκές και αλμυρές συνταγές, ιδιαίτερα σε ασιατικά πιάτα, χρησιμοποιείται σε δύο μορφές: είτε σε σκόνη είτε φρέσκια (η ρίζα της).
empty alt

Vamos! Η μεξικάνικη κουζίνα είναι ο πιο hot καλοκαιρινός γευστικός προορισμός

Ήδη από την εποχή των Μάγια, με κάποια ισχυρή επιρροή από τους Ισπανούς κατακτητές, η κουλτούρα της μεξικανικής κουζίνας έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό μείγμα σύγχρονης και διαχρονικής γαστρονομίας.
empty alt

Λαχταριστά λευκά λαζάνια με κοτόπουλο και μανιτάρια

Μια υπέροχη συνταγή που θα σας χορτάσει απολαυστικά
Back To Top