Το να πολτοποιήσετε τις μισές πατάτες σας όταν η σούπα είναι σχεδόν έτοιμη, σας δίνει μια πιο παχιά, πιο κρεμώδη υφή.

Το να πολτοποιήσετε τις μισές πατάτες σας όταν η σούπα είναι σχεδόν έτοιμη, σας δίνει μια πιο παχιά, πιο κρεμώδη υφή. Αν προτιμάτε μια πιο αραιή σούπα, μπορείτε εύκολα να παραλείψετε αυτό το βήμα! Αν θέλετε μια χορτοφαγική σούπα μπορείτε εύκολα να παραλείψετε το μπέικον. Ίσως προσθέσετε λίγη καπνιστή πάπρικα για να απολαύσετε λίγη επιπλέον γεύση!

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΙΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

8 φέτες μπέικον

2 κιλά πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους

4 φλ. ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

2 κουτ. φρέσκα φύλλα θυμαριού

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 1/2 φλ. γάλα

1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

1 1/2 φλ. τριμμένο τσένταρ, συν περισσότερο για το σερβίρισμα

Φρεσκοκομμένο σχοινόπρασο, για γαρνίρισμα

patatosoup

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό, για 8 λεπτά. Στραγγίζετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Όταν κρυώσει, θρυμματίστε σε κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα συνδυάστε τις πατάτες, το μπέικον, το ζωμό κοτόπουλου και το θυμάρι. Αλατοπιπερώστε. Καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, στο χαμηλό για μισή ώρα.

Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, αφαιρέστε περίπου τις μισές πατάτες από την κατσαρόλα. Χρησιμοποιώντας έναν ράβδο μπλέντερ, πολτοποιήστε τις υπόλοιπες πατάτες στην κατσαρόλα. Προσθέστε ξανά τις κρατημένες πατάτες.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε μαζί το γάλα και το αλεύρι. Προσθέστε γάλα, κρέμα, κρέμα γάλακτος και τυρί στην κατσαρόλα. Σκεπάστε και μαγειρέψτε για 15 λεπτά ακόμη ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σερβίρετε με περισσότερο τυρί από πάνω και σχοινόπρασο για γαρνίρισμα.

empty alt

Τζιγκόνιερ

Το τζιγκόνιερ είναι μία από τις αγαπημένες συνταγές της οικογένειας μου. Προέρχεται από την παράδοση των νομάδων Ρομά, και γεννήθηκε από μια ανάγκη.
empty alt

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας; Έφτιαξαν ντόνατ που φωσφορίζει!

Mετά τον καφέ στο αβοκάντο, ξέρεις, το avolatte, που δημιούργησε ένα καφέ στη Μελβούρνη, η Αυστραλία πρωτοτυπεί και πάλι και συστήνει στον κόσμο το glownut, το ντόνατ που φωσφορίζει! Είναι το φαγητό που υπόσχεται ότι μπορείς να το φας άφοβα σε συνθήκες απόλυτου σκότους, π.
empty alt

Ο ευκολότερος τρόπος να ετοιμάσεις ένα υγιεινό πρωινό

Κάθε τόσο βάζεις στόχο να πίνεις για πρωινό ένα πλούσιο, θρεπτικό και χορταστικό σμούθι, αλλά καταλήγεις να ξυπνάς τελευταία στιγμή και να τρέχεις στο γραφείο μόνο με έναν καφέ και ένα κουλουράκι; Υπάρχει τρόπος να ετοιμάσεις από πριν τα σμούθι όχι μόνο της επόμενης μέρας, αλλά ολόκληρης […]
empty alt

Πώς θα φτιάξεις μπεσαμέλ βήμα βήμα

Είναι αρκετά λιπαρή αλλά και ασύγκριτα πλούσια σε γεύση. Όχι τυχαία, η μπεσαμέλ διατηρεί εδώ και δεκαετίες κεντρικό ρόλο στην κουζίνα μας.
empty alt

Διατηρείται το γάλα στην κατάψυξη;

Ίσως δεν το είχες σκεφτεί ποτέ, αλλά το γάλα μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η food editor Katie Macdonald στο Food52.com.
empty alt

10 υλικά που έχει πάντα στην κουζίνα του ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας

Ένας βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας είναι η επένδυση σε εξαιρετικά υλικά. Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες κυκλοφορούν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές και στην ελληνική αγορά, αφού αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα σπιτικά και λαχταριστά νιόκι

Το Gnocchi ανήκει σε μια πολυποίκιλη οικογένεια ζυμαρικών στην ιταλική κουζίνα. Είναι φτιαγμένα από μικρά κομμάτια ζύμης που αποτελούνται από σιμιγδάλι, συνηθισμένο αλεύρι σίτου, αυγό, τυρί, πατάτα, ψίχουλα ψωμιού, καλαμποκάλευρο ή παρόμοια συστατικά, και πιθανώς συμπεριλαμβανομένων βοτάνων,...
empty alt

Οι πιο νόστιμες μαρινάδες που θα απογειώσουν την Τσικνοπέμπτη σου

Μια που εκ των πραγμάτων θα τσικνήσεις στο σπίτι σου έχουμε τρεις εύκολες συνταγές για να μαρινάρεις το κρέας σου και να αναβαθμίσεις γευστικά τα πιάτα σου στο μάξιμουμ.
Back To Top