Για ένα ρομαντικό ή οικογενειακό χορταστικό πρωινό αλλά και για ένα εύκολο βραδινό με φίλους κι επιτραπέζια παιχνίδια, αυτή η συνταγή με κύριο συστατικό τα λαχταριστά κρουασάν θα σας ενθουσιάσει.

Για ένα ρομαντικό ή οικογενειακό χορταστικό πρωινό αλλά και για ένα εύκολο βραδινό με φίλους κι επιτραπέζια παιχνίδια, αυτή η συνταγή με κύριο συστατικό τα λαχταριστά κρουασάν θα σας ενθουσιάσει. Εάν μπορείτε, συγκεντρώστε τα πάντα το προηγούμενο βράδυ και ψήστε τα το επόμενο πρωί.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

6 – 8 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

6 μεγάλα κρουασάν, κομμένα σε τέταρτα

6 φέτες μπέικον

8 αυγά

3 φλ. γάλα (κατά προτίμηση πλήρες)

1 φλ. κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

2 κουτ. ψιλοκομμένα φύλλα θυμαριού

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Πιπέρι καγιέν

1 φλ. τεμαχισμένη γραβιέρα, διαιρεμένη

1 φλ. μοτσαρέλα τριμμένη, μοιρασμένη

Βούτυρο, για το ταψί

krouasan

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Απλώστε κρουασάν σε ένα μεγάλο ταψί με κομμένη πλευρά προς τα πάνω και ψήστε μέχρι να ροδίσουν, για 6 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 8 λεπτά. Στραγγίστε το μπέικον σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και μετά κόψτε το σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά, το γάλα, την παχύρρευστη κρέμα, το σχοινόπρασο και το θυμάρι. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και καγιέν και στη συνέχεια ανακατέψτε περίπου ¾ φλιτζάνι γραβιέρα και ¾ φλιτζάνι μοτσαρέλα.

Βουτυρώνετε ελαφρά ένα ταψί 9 x 13”. Σκορπίζετε τα κρουασάν και το μαγειρεμένο μπέικον στο ταψί και μετά ρίχνετε το μείγμα των αυγών από πάνω. Πιέστε απαλά τα κρουασάν για να βεβαιωθείτε ότι έχουν εμποτιστεί πλήρως στο μείγμα. (Αν έχετε χρόνο, βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά έως όλο το βράδυ.)

Όταν είστε έτοιμοι να το ψήσετε, προθερμάνετε τον φούρνο στους 180-200°. Ρίξτε τα υπόλοιπα τυριά λίγο πριν το βάλετε στον φούρνο. Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 45 λεπτά. Γαρνίρετε με περισσότερο σχοινόπρασο και σερβίρετε ζεστό.

empty alt

Να γιατί πρέπει να πίνεις ένα καφέ πριν το γυμναστήριο

Αν είσαι από τους ανθρώπους που δεν μπορούν να αρθρώσουν λέξη το πρωί πριν πιούν τουλάχιστον μία κούπα καφέ, γνωρίζεις ήδη τη διεγερτική δύναμη του ροφήματος αυτού.
empty alt

Δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε: 8 τέλεια μέρη για παγωτό σε όλη την Ελλάδα

Αν το καλοκαίρι ήταν γλύκισμα, θα ήταν παγωτό χωνάκι. Σε αυτά τα σημεία θα το απολαύσεις μέχρι την τελευταία κουταλιά.
empty alt

Οι πατατοκεφτέδες αλλιώς

Αυτή η εύκολη συνταγή μετατρέπει αυτές τις «λυπημένες πατάτες» που έχουν απομείνει σε κάτι ΜΑΓΙΚΟ.  Είτε πρόκειται για υπολείμματα πουρέ ή πατάτας οποιαδήποτε μορφής, το άμυλο είναι ένα υλικό που μπορεί εύκολα να μεταποιηθεί και να μεταμορφωθεί πρώτης τάξεως πατατοκεφτέ ή αλλιώς σε τηγανιτές...
empty alt

Όλα τα μυστικά από τη Μυτιλήνη για να φτιάξεις τις νοστιμότερες παστές σαρδέλες

Ένας από τους απολαυστικότερους μεζέδες για να συνοδεύσεις το ούζο σου τώρα το καλοκαίρι είναι οι παστές σαρδέλες.
empty alt

Κρεμώδης σούπα με σπανάκι

Το σπανάκι είναι ένα αγαπημένο κι εύκολο υλικό που μπορεί να προσφέρει τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά μέσα από ποικίλους τρόπους μαγειρέματος και άπειρες συνταγές.
empty alt

Ρεβεγιόν στη Νέα Υόρκη μέσω Γαλλίας και το French 75

Έχεις κουραστεί από συνταγές κοκτέιλ που απαιτούν ακριβές κάβες, σκοτεινά κελάρια και τεχνικές ειδικού; Σε νιώθουμε. Μην ανησυχείς αυτό που σου προτείνουμε είναι ό,τι πρέπει για σένα.
empty alt

Pasta bolognese στον φούρνο

Κιμάς συν ζυμαρικά ίσον παντοτινή ευτυχία! Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
empty alt

Σαν καλοκαίρι… γεμιστές πιπεριές αλλιώς

Τα γεμιστά δίνουν έτσι κι αλλιώς πολλές ιδέες για πειραματισμό

Back To Top