Για ένα ρομαντικό ή οικογενειακό χορταστικό πρωινό αλλά και για ένα εύκολο βραδινό με φίλους κι επιτραπέζια παιχνίδια, αυτή η συνταγή με κύριο συστατικό τα λαχταριστά κρουασάν θα σας ενθουσιάσει.

Για ένα ρομαντικό ή οικογενειακό χορταστικό πρωινό αλλά και για ένα εύκολο βραδινό με φίλους κι επιτραπέζια παιχνίδια, αυτή η συνταγή με κύριο συστατικό τα λαχταριστά κρουασάν θα σας ενθουσιάσει. Εάν μπορείτε, συγκεντρώστε τα πάντα το προηγούμενο βράδυ και ψήστε τα το επόμενο πρωί.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

6 – 8 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

6 μεγάλα κρουασάν, κομμένα σε τέταρτα

6 φέτες μπέικον

8 αυγά

3 φλ. γάλα (κατά προτίμηση πλήρες)

1 φλ. κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

2 κουτ. ψιλοκομμένα φύλλα θυμαριού

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Πιπέρι καγιέν

1 φλ. τεμαχισμένη γραβιέρα, διαιρεμένη

1 φλ. μοτσαρέλα τριμμένη, μοιρασμένη

Βούτυρο, για το ταψί

krouasan

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Απλώστε κρουασάν σε ένα μεγάλο ταψί με κομμένη πλευρά προς τα πάνω και ψήστε μέχρι να ροδίσουν, για 6 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 8 λεπτά. Στραγγίστε το μπέικον σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και μετά κόψτε το σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά, το γάλα, την παχύρρευστη κρέμα, το σχοινόπρασο και το θυμάρι. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και καγιέν και στη συνέχεια ανακατέψτε περίπου ¾ φλιτζάνι γραβιέρα και ¾ φλιτζάνι μοτσαρέλα.

Βουτυρώνετε ελαφρά ένα ταψί 9 x 13”. Σκορπίζετε τα κρουασάν και το μαγειρεμένο μπέικον στο ταψί και μετά ρίχνετε το μείγμα των αυγών από πάνω. Πιέστε απαλά τα κρουασάν για να βεβαιωθείτε ότι έχουν εμποτιστεί πλήρως στο μείγμα. (Αν έχετε χρόνο, βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά έως όλο το βράδυ.)

Όταν είστε έτοιμοι να το ψήσετε, προθερμάνετε τον φούρνο στους 180-200°. Ρίξτε τα υπόλοιπα τυριά λίγο πριν το βάλετε στον φούρνο. Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 45 λεπτά. Γαρνίρετε με περισσότερο σχοινόπρασο και σερβίρετε ζεστό.

empty alt

Μήλο: ο πολύτιμος σύμμαχος της υγείας

Ένα μήλο την ημέρα όχι μόνο κάνει τον γιατρό πέρα, αλλά και πέντε διαφορετικές μορφές καρκίνου, ίσως και περισσότερες, υποστηρίζει μία νέα μελέτη.
empty alt

Περί Γαστονομίας

Η πιο παρεξηγημένη λέξη σε αυτή τη χώρα, τουλάχιστον όσον αφορά στα θέματα της γεύσης, είναι η «γαστρονομία».
empty alt

Πώς θα αποστειρώσεις ένα γυάλινο βάζο

Η αποστείρωση των βάζων όπου σκοπεύεις να φυλάξεις π.χ. μια μαρμελάδα απομακρύνει όλους τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Αν παραλείψεις αυτό το στάδιο προετοιμασίας, το περιεχόμενό τους μπορεί να αλλοιωθεί γρήγορα.
empty alt

To hot κοκτέιλ των φετινών Χριστουγέννων!

Στις γιορτές δεν πίνουμε μόνο ζεστό κρασί, σαμπάνια και λικέρ. Μπορούμε να απολαύσουμε άνετα και τη Μαργαρίτα, παραλλαγμένη και σερβιρισμένη έτσι ώστε να παραπέμπει σε χιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο.
empty alt

Τι να κάνεις αν σβολιάσει η σοκολάτα σου ενώ τη λιώνεις

Καθώς λιώνει η σοκολάτα, τα συστατικά της (συνήθως κακάο, ζάχαρη και βούτυρο κακάο) απλώνονται ομοιόμορφα, δημιουργώντας μια ρευστή μάζα.
empty alt

Φαγκρί «ΑΒ επιλογή» στη σχάρα με ντοματίνια και πιπεριές κέρατο

Τα ψάρια αποτελούν εξαιρετική τροφή για κάθε εποχή, αφού είναι πλούσια σε θρεπτικότητα και γεύση, μαγειρεύονται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και μπορούν να ταιριάξουν άνετα σε κάθε τραπέζι.
empty alt

Margarita time: Μη μαδάς τις μαργαρίτες, πιες τες!

Margarita: το απόλυτο χιτ του καλοκαιριού σε προκαλεί να αφεθείς, να το απολαύσεις και να ανακαλύψεις όλες τις νέες του εκδοχές που θα απογειώσουν τις στιγμές σου.
empty alt

Γευστικές βόμβες με αβοκάντο και μπέικον

Το αβοκάντο είναι μια θρεπτική τροφή με ωφέλιμα λίπη και πολύτιμα συστατικά που προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στη διατροφή σου! Στην «πειραγμένη» αυτή εκδοχή του το συνδυάζουμε με «επικίνδυνα» υλικά που δίνουν μια έκρηξη γευστικής απόλαυσης.
Back To Top