Γεύση καλοκαιριού, υπέροχα χρώματα και ωφέλιμα συστατικά: μια σαλάτα δεν χρειάζεται να είναι βαρετή ούτε άνοστη. Τα χρώματα του πεπονιού και του κόκκινου κρεμμυδιού συνδυάζονται για να προσφέρουν μια όμορφη εμφάνιση που σου ανοίγει την όρεξη, ενώ μια χούφτα φρυγανισμένα πεκάν προσθέτουν ακριβώς τη σωστή ποσότητα τραγανής […]

Γεύση καλοκαιριού, υπέροχα χρώματα και ωφέλιμα συστατικά: μια σαλάτα δεν χρειάζεται να είναι βαρετή ούτε άνοστη. Τα χρώματα του πεπονιού και του κόκκινου κρεμμυδιού συνδυάζονται για να προσφέρουν μια όμορφη εμφάνιση που σου ανοίγει την όρεξη, ενώ μια χούφτα φρυγανισμένα πεκάν προσθέτουν ακριβώς τη σωστή ποσότητα τραγανής απόλαυσης!

Συστατικά

1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα χωρίς λιπαρά

1 κουταλιά της σούπας ξύδι μηλίτη

1 κουταλιά της σούπας μέλι

1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ

4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κοτόπουλο

1 φλιτζάνι σέλινο σε λεπτές φέτες

1/4 φλιτζανιού κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

1 μικρό πεπόνι

1/2 φλιτζάνι φρυγανισμένα μισά πεκάν, χωρισμένα

6 φλιτζάνια φύλλα μαρουλιού Romaine ή Boston

Απόδοση παραγωγής:

4 μερίδες

Εκτέλεση

Για ντρέσινγκ, χτυπήστε μαζί τη μαγιονέζα, το ξύδι, το μέλι, τη σκόνη κάρυ και το τζίντζερ σε ένα μικρό μπολ. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε.

Για τη σαλάτα, τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μεσαίο μπολ. Προσθέστε το σέλινο και το κρεμμύδι. Περιχύνετε με ντρέσινγκ για να ανακατευτούν.

Αφαιρείτε τη φλούδα και τους σπόρους του πεπονιού. Κόβετε τα μισά σε μικρούς κύβους και τα μισά σε 8 φέτες για γαρνίρισμα. Προσθέστε κύβους πεπόνι και 1/4 φλιτζάνι πεκάν στη σαλάτα. Ανακατεύετε ελαφρά να ανακατευτούν.

Διακοσμήστε τα πιάτα με φύλλα μαρουλιού (τα οποία δεν θα μείνουν ως διακόσμηση αλλά θα φαγωθούν!). Τοποθετήστε το μείγμα κοτόπουλου στο κέντρο. Γαρνίρετε με φέτες πεπονιού και πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα πεκάν.

Συμβουλή: Για να φρυγανίσετε τα πεκάν, απλώστε τους ξηρούς καρπούς σε ένα ταψί. Ψήνετε σε φούρνο στους 180 για 5 λεπτά ή μέχρι να μυρίσουν και να ροδίσουν ελαφρά, προσέχοντας να μην καούν.

Διατροφικές πληροφορίες:

Θερμίδες: 413 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 27 g, Πρωτεΐνες: 44 g, Λιπαρά: 14 g, Κορεσμένα λιπαρά: 2 g, Χοληστερόλη: 108 mg, Νάτριο: 382 mg, Φυτικές ίνες: 5 g.

Ανταλλαγές ανά μερίδα: 1 ψωμί/άμυλο, 1 φρούτο, 5 κρέας.

empty alt

Τρεις φέτες μπέικον την ημέρα αυξάνουν τον κίνδυνο για έμφραγμα

Aυξημένο κίνδυνο καρκίνου, καρδιοπάθειας και διαβήτη, διατρέχουν όσοι τρώνε καθημερινά έστω και μικρές ποσότητες κόκκινου κρέατος, τονίζει νέα ανάλυση η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Internal Medicine».
empty alt

Ο πιο νοικοκυρεμένος τρόπος να κόψεις τη ζύμη με κουπ πατ

Πλησιάζει η εποχή που θα κόβουμε αστεράκια και αγγελάκια με κουπ πατ. Κάποιες φορές, ωστόσο, τα σχήματα δεν βγαίνουν τόσο τέλεια όσο είναι τα καλούπια μας, προκαλώντας την απογοήτευση σε μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Τελικά πώς πρέπει να τρως τα λαχανικά; Ωμά ή μαγειρεμένα;

Θέλεις να ακολουθείς μία σωστή και υγιεινή διατροφή αλλά δεν μπορείς να αποφασίσεις τι είναι καλύτερο: να τρως τα λαχανικά σου ωμά, από την παραγωγή στην κατανάλωση που λέμε; Ή να τα κάνεις ψητά, βραστά, στον ατμό; Η θεωρία πίσω από την άποψη ότι τα λαχανικά πρέπει […]
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς

Είτε σου ανοίγει την όρεξη και μόνο που το σκέφτεσαι, είτε το έχεις καταχωρήσει στο μυαλό σου σαν μια εύκολη λύση για ντελίβερι στο γραφείο, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να απογειώσεις ένα σάντουιτς ακόμα και με τα πιο απλά υλικά! Ποιο ψωμί θα χρησιμοποιήσεις; […]
empty alt

Το στοιχείο της διατροφής που προστατεύει από πολλά προβλήματα υγείας

Στην εγκυμοσύνη ο γυναικολόγος μπορεί να συστήσει την πρόσληψη συμπληρωμάτων μαγνησίου, καθώς θεωρείται ότι προλαμβάνει τις συσπάσεις της μήτρας.
empty alt

Γιατί πρέπει να ανακατεύεις τη σαλάτα με τα χέρια

Ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία του μάγειρα είναι τα (πεντακάθαρα) χέρια του. Κανόνας που ισχύει και όταν αυτός καλείται να ανακατέψει τα υλικά μιας σαλάτας.
empty alt

5 tips για πεντανόστιμα ψητά λαχανικά

Συνήθως τα ψητά λαχανικά αναλαμβάνουν ρόλο συνοδευτικών σε ένα μπάρμπεκιου, όμως εφαρμόζοντας κάποια απλά tips μπορείς να τα χρίσεις πρωταγωνιστές.
empty alt

Φιστίκια Αιγίνης, όχι απλώς νόστιμα αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμα!

Τα φιστίκια δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία σου. Αυτοί οι βρώσιμοι σπόροι του δέντρου Pistacia vera περιέχουν υγιή λίπη και αποτελούν καλή πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών.
Back To Top