Υγιεινή και ζεστή, ό,τι πρέπει για να ανεβάσεις τη θερμοκρασία

Αυτή η σούπα με κοτόπουλο και ρύζι είναι η επιτομή των cozy vibes σε ένα μπολ, με το αποξηραμένο εστραγκόν να κλέβει την παράσταση. Το αποξηραμένο εστραγκόν έχει πιο σιωπηλή γεύση από το φρέσκο, παρέχοντας μια απαλή γεύση που συμπληρώνει όμορφα τα άλλα συστατικά. Το στιγμιαίο καστανό ρύζι είναι μια τεράστια εξοικονόμηση χρόνου. Για να μειώσετε ακόμη περισσότερο τον χρόνο προετοιμασίας, ψάξτε για προ-κομμένα λαχανικά (καρότα, κρεμμύδια και σέλινο) στον διάδρομο των προϊόντων όπου πωλούνται έτοιμα λαχανικά.

Ενεργός χρόνος:

30 λεπτά

Συνολικός χρόνος:

40 λεπτά

Μερίδες:

6

Είναι καλό το κοτόπουλο για εσάς;

Το στήθος κοτόπουλου είναι μια εξαιρετική πηγή άπαχης πρωτεΐνης. Το στήθος κοτόπουλου παρέχει επίσης πολλά μικροθρεπτικά συστατικά, όπως χολίνη, βιταμίνη Β12, θειαμίνη, βιταμίνη Β6, ψευδάργυρο και παντοθενικό οξύ (βιταμίνη Β5). Η τακτική κατανάλωση στήθους κοτόπουλου έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και διαβήτη.

Είναι το ρύζι υγιεινό;

Το ρύζι είναι βασικό σε πολλούς πολιτισμούς, και παρόλα αυτά μας λένε συχνά ότι είναι κακό για εμάς από τους υποστηρικτές των χαμηλών υδατανθράκων. Η αλήθεια είναι ότι το ρύζι, ειδικά το καστανό, είναι μια υγιεινή πηγή υδατανθράκων και θρεπτικών συστατικών. Το καστανό ρύζι σας παρέχει φυτικές ίνες, φυτικές πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Είναι αυτή η συνταγή χωρίς γλουτένη;

Ναι! Δεδομένου ότι αυτή η συνταγή δεν περιέχει συστατικά που περιέχουν γλουτένη, είναι χωρίς γλουτένη.

Υπάρχει υποκατάστατο για το αποξηραμένο εστραγκόν;

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το εστραγκόν με ένα άλλο από τα αγαπημένα σας αποξηραμένα βότανα, όπως ρίγανη, δεντρολίβανο, βασιλικό, μαντζουράνα ή άνηθο. Δεν θα έχει την ίδια γεύση, αλλά για αυτή τη συνταγή σούπας, θα πρέπει να λειτουργεί μια χαρά. Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι τα αποξηραμένα βότανα είναι πιο δυνατά από τα φρέσκα, οπότε αν επιλέξετε ένα πιο πικάντικο αποξηραμένο βότανο, δοκιμάστε προσεκτικά για να αποφύγετε να προσθέσετε πολύ.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περισευούμενο μαγειρεμένο καστανό ρύζι ή το καστανό ρύζι στο φούρνο μικροκυμάτων;

Ναι, μπορείτε να προσθέσετε υπολείμματα μαγειρεμένου καστανό ρύζι ή καστανό ρύζι στο φούρνο μικροκυμάτων, που θα είναι νόστιμο σε αυτή τη συνταγή. Προσθέστε το στο τέλος του χρόνου μαγειρέματος για να το ζεστάνετε και να μην το παραψήσετε.

Συχνές Ερωτήσεις

Πρέπει να μαγειρέψετε το ρύζι πριν το προσθέσετε στη σούπα;

Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε άψητο καστανό ρύζι γρήγορου ψησίματος σε αυτή τη συνταγή. Εάν χρησιμοποιείτε κανονικό καστανό ρύζι, συνιστούμε να το μαγειρέψετε εκ των προτέρων και να το προσθέσετε στο τέλος, καθώς χρειάζονται περισσότερα από 10 λεπτά για να ψηθεί πλήρως και να γίνει τρυφερό.

Συστατικά

2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο

3 μέτρια κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένα

2 μέτρια καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες

1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

225 gr μανιτάρια cremini, κομμένα σε λεπτές φέτες

3 μέτριες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

3 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου

8 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου με μειωμένο νάτριο

3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας ξερό εστραγκόν

2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός

1 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι

1 1/4 φλιτζάνι καστανό ρύζι (δείτε Συμβουλή)

1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα εστραγκόν

Εκτέλεση

Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το σέλινο, τα καρότα και τα κρεμμύδια. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, περίπου 4 λεπτά. Προσθέστε μανιτάρια και σκόρδο. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά από τα μανιτάρια, περίπου 4 λεπτά.

Προσθέστε το κοτόπουλο, το ζωμό, το χυμό λεμονιού, το αποξηραμένο εστραγκόν, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε να σιγοβράσει σε δυνατή φωτιά. Ανακατέψτε το ρύζι. Καλύψτε και μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό. Μαγειρέψτε, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, για 10 με 12 λεπτά.

Μοιράζετε τη σούπα σε 6 μπολ και ρίχνετε ομοιόμορφα φύλλα εστραγκόν.

Διατροφικές πληροφορίες

Μέγεθος μερίδας: 1 1/2 φλιτζάνι

Θερμίδες 287, Λιπαρά 8g, Κορεσμένα Λιπαρά 3g, Χοληστερόλη 70mg, Υδατάνθρακες 25g, Συνολικά Σάκχαρα 3g, Προστιθέμενα Σάκχαρα 0g, Πρωτεΐνες 28g, Φυτικές Ίνες 3g, Νάτριο 675mg, Κάλιο 547mg

empty alt

Τα “αλκολικά” γονίδια μας

Τα γονίδιά μας φταίνει για την ροπή μας προς το αλκοόλ! Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα μελέτης επιστήμονων από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (Penn State) .
empty alt

Μήλα: 4 βήματα για να παρατείνεις τη φρεσκάδα τους

Αν ένα χελιδόνι φέρνει την άνοιξη, το φθινόπωρο έρχεται μαζί με τα πρώτα μήλα. Και ποιος δεν αγαπάει αυτά τα φρούτα, που συμβολίζουν ακόμα και τον απαγορευμένο καρπό του παραδείσου; Ευτυχώς είναι αρκετά ανθεκτικά στη συντήρησή τους, οπότε μπορούμε να τα αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς

Είτε σου ανοίγει την όρεξη και μόνο που το σκέφτεσαι, είτε το έχεις καταχωρήσει στο μυαλό σου σαν μια εύκολη λύση για ντελίβερι στο γραφείο, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να απογειώσεις ένα σάντουιτς ακόμα και με τα πιο απλά υλικά! Ποιο ψωμί θα χρησιμοποιήσεις; […]
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ρύζι από οποιοδήποτε λαχανικό

Ίσως στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς να προτείνεται σε κάποια συνταγή να αντικαταστήσεις το λευκό ρύζι με ρύζι από λαχανικά.
empty alt

10 υλικά που έχει πάντα στην κουζίνα του ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας

Ένας βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας είναι η επένδυση σε εξαιρετικά υλικά. Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες κυκλοφορούν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές και στην ελληνική αγορά, αφού αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ο βασικότερος παράγοντας ζύμωσης. Οι χημικοί διογκωτικοί παράγοντες ήταν γνωστοί ακόμη και στην αρχαιότητα, αλλά μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν το καθαρό όξινο ανθρακικό νάτριο έγινε εμπορικά διαθέσιμο, η δημοτικότητά τους στο ψήσιμο πραγματικά απογειώθηκε.
empty alt

Pasta time με γεμιστά κοχύλια

Αυτά τα κοχύλια δεν είναι θαλασσινά, αλλά είναι σούπερ κρεμώδη και τυρένια!
empty alt

Η Kaiser μετατρέπει και φέτος την Τσικνοπέμπτη στην απόλυτη BBQ εμπειρία!

Kaiser και Τσικνοπέμπτη πάνε μαζί, έτσι και φέτος, η αγαπημένη Pilsner μπύρα σας καλεί να συμμετέχετε στον διαγωνισμό που απογειώνει την τέχνη του BBQ! Από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, απολαύστε την αγαπημένη σας Kaiser, βρείτε τον 9ψήφιο κωδικό LOT στις συσκευασίες φιάλης […]
Back To Top