Υγιεινή και ζεστή, ό,τι πρέπει για να ανεβάσεις τη θερμοκρασία

Αυτή η σούπα με κοτόπουλο και ρύζι είναι η επιτομή των cozy vibes σε ένα μπολ, με το αποξηραμένο εστραγκόν να κλέβει την παράσταση. Το αποξηραμένο εστραγκόν έχει πιο σιωπηλή γεύση από το φρέσκο, παρέχοντας μια απαλή γεύση που συμπληρώνει όμορφα τα άλλα συστατικά. Το στιγμιαίο καστανό ρύζι είναι μια τεράστια εξοικονόμηση χρόνου. Για να μειώσετε ακόμη περισσότερο τον χρόνο προετοιμασίας, ψάξτε για προ-κομμένα λαχανικά (καρότα, κρεμμύδια και σέλινο) στον διάδρομο των προϊόντων όπου πωλούνται έτοιμα λαχανικά.

Ενεργός χρόνος:

30 λεπτά

Συνολικός χρόνος:

40 λεπτά

Μερίδες:

6

Είναι καλό το κοτόπουλο για εσάς;

Το στήθος κοτόπουλου είναι μια εξαιρετική πηγή άπαχης πρωτεΐνης. Το στήθος κοτόπουλου παρέχει επίσης πολλά μικροθρεπτικά συστατικά, όπως χολίνη, βιταμίνη Β12, θειαμίνη, βιταμίνη Β6, ψευδάργυρο και παντοθενικό οξύ (βιταμίνη Β5). Η τακτική κατανάλωση στήθους κοτόπουλου έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και διαβήτη.

Είναι το ρύζι υγιεινό;

Το ρύζι είναι βασικό σε πολλούς πολιτισμούς, και παρόλα αυτά μας λένε συχνά ότι είναι κακό για εμάς από τους υποστηρικτές των χαμηλών υδατανθράκων. Η αλήθεια είναι ότι το ρύζι, ειδικά το καστανό, είναι μια υγιεινή πηγή υδατανθράκων και θρεπτικών συστατικών. Το καστανό ρύζι σας παρέχει φυτικές ίνες, φυτικές πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Είναι αυτή η συνταγή χωρίς γλουτένη;

Ναι! Δεδομένου ότι αυτή η συνταγή δεν περιέχει συστατικά που περιέχουν γλουτένη, είναι χωρίς γλουτένη.

Υπάρχει υποκατάστατο για το αποξηραμένο εστραγκόν;

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το εστραγκόν με ένα άλλο από τα αγαπημένα σας αποξηραμένα βότανα, όπως ρίγανη, δεντρολίβανο, βασιλικό, μαντζουράνα ή άνηθο. Δεν θα έχει την ίδια γεύση, αλλά για αυτή τη συνταγή σούπας, θα πρέπει να λειτουργεί μια χαρά. Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι τα αποξηραμένα βότανα είναι πιο δυνατά από τα φρέσκα, οπότε αν επιλέξετε ένα πιο πικάντικο αποξηραμένο βότανο, δοκιμάστε προσεκτικά για να αποφύγετε να προσθέσετε πολύ.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περισευούμενο μαγειρεμένο καστανό ρύζι ή το καστανό ρύζι στο φούρνο μικροκυμάτων;

Ναι, μπορείτε να προσθέσετε υπολείμματα μαγειρεμένου καστανό ρύζι ή καστανό ρύζι στο φούρνο μικροκυμάτων, που θα είναι νόστιμο σε αυτή τη συνταγή. Προσθέστε το στο τέλος του χρόνου μαγειρέματος για να το ζεστάνετε και να μην το παραψήσετε.

Συχνές Ερωτήσεις

Πρέπει να μαγειρέψετε το ρύζι πριν το προσθέσετε στη σούπα;

Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε άψητο καστανό ρύζι γρήγορου ψησίματος σε αυτή τη συνταγή. Εάν χρησιμοποιείτε κανονικό καστανό ρύζι, συνιστούμε να το μαγειρέψετε εκ των προτέρων και να το προσθέσετε στο τέλος, καθώς χρειάζονται περισσότερα από 10 λεπτά για να ψηθεί πλήρως και να γίνει τρυφερό.

Συστατικά

2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο

3 μέτρια κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένα

2 μέτρια καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες

1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

225 gr μανιτάρια cremini, κομμένα σε λεπτές φέτες

3 μέτριες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

3 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου

8 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου με μειωμένο νάτριο

3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας ξερό εστραγκόν

2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός

1 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι

1 1/4 φλιτζάνι καστανό ρύζι (δείτε Συμβουλή)

1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα εστραγκόν

Εκτέλεση

Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το σέλινο, τα καρότα και τα κρεμμύδια. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, περίπου 4 λεπτά. Προσθέστε μανιτάρια και σκόρδο. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά από τα μανιτάρια, περίπου 4 λεπτά.

Προσθέστε το κοτόπουλο, το ζωμό, το χυμό λεμονιού, το αποξηραμένο εστραγκόν, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε να σιγοβράσει σε δυνατή φωτιά. Ανακατέψτε το ρύζι. Καλύψτε και μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό. Μαγειρέψτε, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, για 10 με 12 λεπτά.

Μοιράζετε τη σούπα σε 6 μπολ και ρίχνετε ομοιόμορφα φύλλα εστραγκόν.

Διατροφικές πληροφορίες

Μέγεθος μερίδας: 1 1/2 φλιτζάνι

Θερμίδες 287, Λιπαρά 8g, Κορεσμένα Λιπαρά 3g, Χοληστερόλη 70mg, Υδατάνθρακες 25g, Συνολικά Σάκχαρα 3g, Προστιθέμενα Σάκχαρα 0g, Πρωτεΐνες 28g, Φυτικές Ίνες 3g, Νάτριο 675mg, Κάλιο 547mg

empty alt

Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν μαγειρεύουμε κρέας

Αν πάντα αλατοπιπερώνεις την μπριζόλα πριν από το ψήσιμο, ήρθε η στιγμή να το ξανασκεφτείς. Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία Gourmet Meat Club (που κάνει delivery το κρέας στο σπίτι των καταναλωτών), το καρύκευμα πριν από το ψήσιμο είναι ένα κοινό λάθος στη μαγειρική, το οποίο σκληραίνει […]
empty alt

Η μία και μοναδική οδηγία που πρέπει να ακολουθείς σε όλες τις συνταγές

Κάθε συνταγή είναι μοναδική, για όλες όμως, ή τουλάχιστον για όσες περιλαμβάνουν μαγείρεμα, πρέπει να έχεις υπόψη σου τον εξής κανόνα: Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις πιστά τον συνιστώμενο χρόνο μαγειρέματος, αρκεί να καταλάβεις ότι το φαγητό είναι έτοιμο σύμφωνα με την περιγραφή της συνταγής.
empty alt

8 λόγοι που προτιμάμε τα μπουτάκια κοτόπουλου

Κάποιοι τα θεωρούν πιο ευτελή από το στήθος κοτόπουλου. Ωστόσο έχεις τουλάχιστον 8 λόγους να βάλεις στη διατροφή σου τα μπουτάκια κοτόπουλου.
empty alt

Πες μου πού θα πας διακοπές, να σου πω τι θα φας

Αν σε κάθε ταξίδι σου επιδιώκεις να γνωρίζεις την τοπική κουζίνα, αυτές είναι οι σπεσιαλιτέ που αξίζει να ανακαλύψεις σε δέκα ελληνικούς προορισμούς.
empty alt

Το ιδανικό μπολ για να φτιάξεις μια σαλάτα

Με την άνοδο της θερμοκρασίας επιστρέψαμε, επίσημα, στην εποχή που οι σαλάτες κυριαρχούν στο μενού μας. Ιδιαίτερα αν προσπαθούμε να φτιάξουμε σώμα για παραλία.
empty alt

Γλυκιά κι αλμυρή, η μαρμελάδα ντομάτας είναι η απόλαυση του καλοκαιριού

Η μαρμελάδα υπερέχει στη διατήρηση των γεύσεων και των μυρωδιών της καλοκαιρινής σεζόν, αλλά γιατί πρέπει τα φρούτα να έχουν το μονοπώλιο της προσοχής; Η προσθήκη ης μαρμελάδας ντομάτας στο καλοκαιρινό σας πλατό είναι ακριβώς αυτό που θα σας κάνει να νιώσετε μια δόση λάμψης μάστερ σεφ.
empty alt

All time crepes

Καλά τα πασχαλινά κουλουράκια και τα τσουρέκια, αλλά σαν τις κρέπες δεν έχει – για τέλειο εορταστικό πρωινό ή για μεσημεριανό διακοπών.
empty alt

Συνταγή για παναρισμένο λάχανο σαν σνίτσελ

Μια γευστική εκδοχή που ανατρέπει όσα ήξερες για το λάχανο
Back To Top