Αν σου έχει περισσέψει ένα μεγάλο κομμάτι από τα τελευταία καρπούζια του καλοκαιριού και είναι έτοιμο να χαλάσει, μην το πετάξεις.

Αν σου έχει περισσέψει ένα μεγάλο κομμάτι από τα τελευταία καρπούζια του καλοκαιριού και είναι έτοιμο να χαλάσει, μην το πετάξεις. Αξιοποίησέ το σε αυτό το δροσερό γλυκό από το Food52, που φτιάχνεται σύμφωνα με μια συνταγή από τη Σικελία, μόνο με τρία υλικά.

Στη γειτονική μας χώρα το λένε Gelo d’ Anguria, εμείς θα μπορούσαμε να το πούμε, με κάποια ελευθερία, ζελέ καρπουζιού, αν και δεν περιέχει ζελατίνη. Για την ακρίβεια στην υφή θυμίζει περισσότερο κρέμα λεμονιού, οπότε μπορείς να το απολαύσεις είτε σκέτο, ως επιδόρπιο, είτε ως γέμιση σε κέικ και γλυκές τάρτες.

Υλικά για 6-8 άτομα:

4 φλιτζ. χυμό από καρπούζι
2/3 φλιτζ. κορν φλάουρ
½ φλιτζ. ζάχαρη
Προαιρετικά: τριμμένη κανέλα και, για γαρνιτούρα, ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένα ανάλατα φιστίκια.

Εκτέλεση:

1. Για να πάρεις το χυμό του καρπουζιού, το ψιλοκόβεις σε κομματάκια και τα χτυπάς σε μπλέντερ ή μούλτι. Περνάς το χυμό από λεπτό σουρωτήρι.

2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύεις το κορν φλάουρ με περίπου ½ φλιτζ. από το χυμό μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα, προσέχοντας να μη «σβολιάζει» το κορν φλάουρ.

3. Ρίχνεις το μείγμα σε μια ρηχή κατσαρόλα, προσθέτεις τον υπόλοιπο χυμό και σιγοβράζεις. Προσθέτεις ζάχαρη και δοκιμάζεις να δεις αν είναι αρκετά γλυκό (μπορείς να συμπληρώσεις με παραπάνω ζάχαρη, αλλά καλό είναι να μην ξεπερνά συνολικά το 1 φλιτζάνι).

4. Αν θέλεις, ρίχνεις και κανέλα. Καθώς ζεσταίνεται το μείγμα, θα αρχίσει να γίνεται πιο πηχτό. Το αφήνεις να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να είναι αρκετά πηχτό για να καλύπτει το πίσω μέρος ενός κουταλιού (υπολόγισε να πάρει την πυκνότητα που έχει η κρέμα λεμονιού).

5. Μοιράζεις το μείγμα σε μπολάκια, σε ποτήρια ή σε βαζάκια και το βάζεις στο ψυγείο για 4-6 ώρες να κρυώσει και να πήξει καλά.

6. Γαρνίρεις, αν θέλεις, με κομματάκια μαύρης σοκολάτας ή φιστίκι.

empty alt

Ο καφές προστατεύει απο τον καρκίνο του μαστού

Οι αλήθειες και οι μύθοι γύρω από το αγαπημένο ρόφημα έχουν αναθεωρηθεί πολλές φορές.  Μια καινούργια μελέτη δείχνει ότι τρία έως πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορούν να μειώνουν τις πιθανότητες που έχουν οι γυναίκες να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού.
empty alt

6 τρόφιμα που δεν πρέπει να τρως μετά την ημερομηνία λήξης

Είπαμε να κάνεις οικονομία αλλά όχι κι έτσι βρε παιδί μου! Σίγουρα οι ειδικοί συμφωνούν ότι δεν σημαίνει ότι επειδή κάτι έχει λήξει πρέπει να το πετάξεις κατευθείαν.
empty alt

Νηστεία: Πόσο καλό μας κάνει αν διαρκέσει μόνο λίγες μέρες;

Πολλοί από εμάς, αποφασίζουμε να νηστέψουμε μόνο τη Μεγάλη Βδομάδα- κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να τρώνε κανονικά κρέας, και δικαίωμα του καθενός να βιώσει με τον δικό του τρόπο τη Μεγάλη Εβδομάδα.
empty alt

Αυτό είναι το μυστικό για τραγανά μανιτάρια

Ξέρεις πώς είναι τα τέλεια σοταρισμένα μανιτάρια: έχουν ένα όμορφο χρυσό-καφέ χρώμα, τραγανές άκρες και πλούσια, γεμάτη γεύση.
empty alt

Τα δύο φαγητά που μπορείς να απολαύσεις με ασφάλεια στο αεροπλάνο

Το φαγητό στο αεροπλάνο δεν έχει και την καλύτερη φήμη – και όχι τυχαία. Οι συνθήκες παρασκευής και διατήρησής του δεν είναι και οι ιδανικές, γι’ αυτό καλό είναι να αποφεύγεις τα πιο ευπαθή πιάτα και να συμβιβάζεσαι με ασφαλείς λύσεις, όπως τονίζει ένας επαγγελματίας του χώρου.
empty alt

Το μυστικό για να σου πετύχει η σπιτική ζύμη

Στη διαδικασία της παρασκευής σπιτικής ζύμης με μαγιά, για ψωμί ή πίτσα, που προϋποθέτει μια μακρά και αργή περίοδο ζύμωσης στο ψυγείο, χρησιμοποίησε παγωμένο νερό.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

Κουνουπίδι με παρμεζάνα – απλώς εθιστικό

Αν σου αρέσει η παρμεζάνα ξέρεις ότι είναι απολύτως απίστευτη, και ότι μπορεί να απογειώσει κάθε υγιεινό συστατικό με το οποίο συνδυάζεται χωρίς να του αποδώσει πολλές επιπλέον θερμίδες.
Back To Top