Αν σου έχει περισσέψει ένα μεγάλο κομμάτι από τα τελευταία καρπούζια του καλοκαιριού και είναι έτοιμο να χαλάσει, μην το πετάξεις.

Αν σου έχει περισσέψει ένα μεγάλο κομμάτι από τα τελευταία καρπούζια του καλοκαιριού και είναι έτοιμο να χαλάσει, μην το πετάξεις. Αξιοποίησέ το σε αυτό το δροσερό γλυκό από το Food52, που φτιάχνεται σύμφωνα με μια συνταγή από τη Σικελία, μόνο με τρία υλικά.

Στη γειτονική μας χώρα το λένε Gelo d’ Anguria, εμείς θα μπορούσαμε να το πούμε, με κάποια ελευθερία, ζελέ καρπουζιού, αν και δεν περιέχει ζελατίνη. Για την ακρίβεια στην υφή θυμίζει περισσότερο κρέμα λεμονιού, οπότε μπορείς να το απολαύσεις είτε σκέτο, ως επιδόρπιο, είτε ως γέμιση σε κέικ και γλυκές τάρτες.

Υλικά για 6-8 άτομα:

4 φλιτζ. χυμό από καρπούζι
2/3 φλιτζ. κορν φλάουρ
½ φλιτζ. ζάχαρη
Προαιρετικά: τριμμένη κανέλα και, για γαρνιτούρα, ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένα ανάλατα φιστίκια.

Εκτέλεση:

1. Για να πάρεις το χυμό του καρπουζιού, το ψιλοκόβεις σε κομματάκια και τα χτυπάς σε μπλέντερ ή μούλτι. Περνάς το χυμό από λεπτό σουρωτήρι.

2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύεις το κορν φλάουρ με περίπου ½ φλιτζ. από το χυμό μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα, προσέχοντας να μη «σβολιάζει» το κορν φλάουρ.

3. Ρίχνεις το μείγμα σε μια ρηχή κατσαρόλα, προσθέτεις τον υπόλοιπο χυμό και σιγοβράζεις. Προσθέτεις ζάχαρη και δοκιμάζεις να δεις αν είναι αρκετά γλυκό (μπορείς να συμπληρώσεις με παραπάνω ζάχαρη, αλλά καλό είναι να μην ξεπερνά συνολικά το 1 φλιτζάνι).

4. Αν θέλεις, ρίχνεις και κανέλα. Καθώς ζεσταίνεται το μείγμα, θα αρχίσει να γίνεται πιο πηχτό. Το αφήνεις να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να είναι αρκετά πηχτό για να καλύπτει το πίσω μέρος ενός κουταλιού (υπολόγισε να πάρει την πυκνότητα που έχει η κρέμα λεμονιού).

5. Μοιράζεις το μείγμα σε μπολάκια, σε ποτήρια ή σε βαζάκια και το βάζεις στο ψυγείο για 4-6 ώρες να κρυώσει και να πήξει καλά.

6. Γαρνίρεις, αν θέλεις, με κομματάκια μαύρης σοκολάτας ή φιστίκι.

empty alt

Το «καθόλου» αλάτι βλάπτει

Η λίγη ποσότητα αλατιού στο φαγητό επιβαρύνει τον οργανισμό περισσότερο από την μέτρια. Αυτό υποστηρίζουν καναδοί ερευνητές, αντικρούοντας τα μέχρι σήμερα δεδομένα και προκαλώντας αντιδράσεις.
empty alt

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος για το μπρόκολο;

Δεν έχει ούτε εξωτικό όνομα ούτε είναι πανάκριβο. Είναι ταπεινό, φτηνό αλλά και τόσο υγιεινό. Και να γιατί μιλάνε όλοι για το μπρόκολο! Διάβασε και θα πειστείς κι εσύ να το τρως.
empty alt

Χαλούν τα μπαχαρικά;

Πόσο καιρό κρατάς εκείνο το σακουλάκι με το τριμμένο τζίντζερ στο ντουλάπι της κουζίνας σου; Ή το τριμμένο μοσχοκάρυδο, που μοιάζει να έχει ξεχαστεί από αιώνες; Μάλλον ήρθε ο καιρός να τα αποχαιρετήσεις, στέλνοντάς τα στον κάδο απορριμμάτων.
empty alt

Αλήθεια, τι τρώνε οι απόλυτα πετυχημένοι άνθρωποι;

Ποιος δε θέλει να μαθαίνει τα μυστικά της επιτυχίας-πώς μια σειρά από επιτυχημένοι άνθρωποι έφτασαν στο στόχο τους; Τι είναι αυτό που κάνουν που οι υπόλοιποι αγνοούμε; Φυσικά, η τροφή που τρώμε δεν έχει τη δύναμη να μας μεταμορφώσει σε Ολυμπιονίκες ή σε εκατομμυριούχους, αλλά χωρίς αμφιβολία […]
empty alt

Μένουμε σπίτι και κάνουμε μαθήματα μαγειρικής από το youtube

Εξοικειωθείτε με τα μαγειρικά σας σκεύη αλλά και όρους της μαγειρικής παρακολουθώντας μαθήματα στο youtube – ακόμα κι αν αυτή τη στιγμή έχετε έλλειψη από συγκεκριμένα υλικά, η ενασχόληση με τα μαθήματα μαγειρικής θα γεμίσει ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σας και θα κάνει καλό και […]
empty alt

Πικάντικες γαρίδες στη σχάρα

Το καλύτερο μέρος αυτής της συνταγής: Η σάλτσα λειτουργεί ως μαρινάδα και γλάσο – μην ξεχάσετε να κρατήσετε λίγη για το ψήσιμο των γαρίδων ενώ είναι στη σχάρα! Έχετε ερωτήσεις; Έχουμε απαντήσεις.
empty alt

Μίλα μου για μήλα… τσιπς

Αν το φθινόπωρο ήταν φρούτο θα ήταν το μήλο – κι εδώ θα βρεις μια συνταγή για ένα σνακ που θα σε ενθουσιάσει: τσιπς μήλου! Το να φτιάξεις τα δικά σου τσιπς είναι εξαιρετικά εύκολο – ακόμα και χωρίς να διαθέτεις επαγγελματικό εξοπλισμό.
empty alt

“Marry Me Chicken”, η ιδανική συνταγή για ερωτευμένους

Το τέλειο πιάτο για τo μενού του Αγίου Βαλεντίνου
Back To Top