Ξεκινήστε το πρωί σας με τον σωστό τρόπο με νόστιμες, φιλικές προς την υγεία σας βάφλες με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο! Είναι παιχνιδάκι και έτοιμες σε περίπου μισή ώρα.

Ξεκινήστε το πρωί σας με τον σωστό τρόπο με νόστιμες, φιλικές προς την υγεία σας βάφλες με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο! Είναι παιχνιδάκι και έτοιμες σε περίπου μισή ώρα.

Πρωινά όπως τηγανίτες και βάφλες πάντα με κάνουν να σκέφτομαι αργά και χαλαρωτικά πρωινά του Σαββατοκύριακου. Αλλά με αυτήν την εξαιρετικά εύκολη συνταγή για βάφλες χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο, μπορείτε να προσθέσετε μερικά vibes για το Σαββατοκύριακο σε οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας!

Αυτό το νόστιμο γεύμα είναι χαμηλό σε υδατάνθρακες, χωρίς γλουτένη και φιλικό προς τους διαβητικούς, αλλά μετά από μια μπουκιά, θα ξεχάσετε εντελώς ότι σας κάνουν καλό! Είναι ο τέλειος τρόπος για να ξεκινήσετε το πρωί σας και να σας δώσει ενέργεια για ώρες.

Πώς να φτιάξετε βάφλες χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

Είστε έτοιμοι να δείτε πόσο εύκολο είναι να ετοιμάσετε μερικές νόστιμες βάφλες σε λιγότερο από μισή ώρα;

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά

Μερίδες: 4

Συστατικά

2 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου (λεπτοαλεσμένο και άσπρο)

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

3 μεγάλα αυγά

1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο (λιωμένο)

½ κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

½ φλιτζάνι πλήρες γάλα

1 κουταλιά της σούπας κοκκοποιημένη στέβια (ή άλλο γλυκαντικό)

Μαγειρικό σπρέι για βαφλιέρα

Οδηγίες

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230°F (110°C). Επίσης, ζεσταίνετε τη συσκευή για βάφλες.

Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι αμυγδάλου και το μπέικιν πάουντερ.

(2 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου, 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ)

Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και το γλυκαντικό.

(3 μεγάλα αυγά, 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο, ½ κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας, ½ φλιτζάνι πλήρες γάλα, 1 κουταλιά της σούπας κοκκοποιημένη στέβια)

Προσθέστε τα χτυπημένα ξηρά υλικά στα υγρά υλικά και ανακατέψτε καλά.

Ψεκάστε τη συσκευή για βάφλες και στη συνέχεια ρίξτε περίπου ½ φλιτζάνι ζύμη για βάφλες στη ζεστή σχάρα για βάφλες.

Ψεκάστε με σπρέι μαγειρικής τη βαφλιέρα.

Κλείνετε και αφήνετε να μαγειρευτεί σύμφωνα με τις οδηγίες της βαφλιέρας, περίπου 3-5 λεπτά.

Μεταφέρετε την ψημένη βάφλα στον προθερμασμένο φούρνο. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κουρκούτι, ψεκάζοντας τις σχάρες για βάφλες μεταξύ τους.

Σημειώσεις συνταγής

Αυτή η συνταγή είναι για 4 μερίδες. Ο αριθμός των βαφλών ανά μερίδα θα εξαρτηθεί από το μέγεθος των βαφλών σας.

Φροντίστε να ψεκάζετε τις σχάρες βάφλας ανάμεσα σε κάθε βάφλα.

Τα υπολείμματα μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και πέντε ημέρες. Ζεσταίνετε ξανά στο φούρνο ή τοστιέρα ή απολαύστε το κατευθείαν από το ψυγείο.

Σερβίρετε ζεστές με όλα τα αγαπημένα σας toppings και απολαύστε!

Γαρνιτούρες για να σερβίρετε με τις βάφλες σας

Εάν ακολουθείτε μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο ή/και χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι γαρνιτούρες σας ταιριάζουν με τους διατροφικούς σας στόχους. Εκτός αυτού του δεδομένου, δεν υπάρχει άλλο όριο!

Δοκιμάστε με σιρόπι σφενδάμου χωρίς ζάχαρη και λίγο βούτυρο από πάνω. Μπορείτε επίσης να ψιλοκόψετε φρέσκα μούρα ή φράουλες για να προσθέσετε λίγη περισσότερη γεύση, διατηρώντας παράλληλα χαμηλούς υδατάνθρακες. Μια έξτρα κουταλιά φυστικοβούτυρο ή βούτυρο αμύγδαλο δεν βλάπτει ποτέ!

Θέλετε μια έξτρα ώθηση ή απόλαυση; Μια-δυο κουταλιές σοκολάτα με στέβια θα κάνει τη διαφορά! Και φυσικά, λίγη σαντιγί από πάνω φέρνει πάντα ένα χαμόγελο στα χείλη.

Αποθήκευση

Οι βάφλες που έχουν απομείνει συνιστούν ένα υπέροχο πρωινό κατά τη διάρκεια της εβδομάδας! Μπορείτε να αποθηκεύσετε όσες δεν καταναλωθούν σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και πέντε ημέρες.

Όταν είστε έτοιμοι να τα απολαύσετε, μπορείτε να τις ζεστάνετε στον φούρνο ή την τοστιέρα. Νομίζω επίσης ότι είναι πολύ νόστιμα κατευθείαν από το ψυγείο.

Διατροφικές Πληροφορίες ανά μερίδα (χωρίς γαρνιτούρες)

Ποσότητα ανά μερίδα

Θερμίδες 179

Θερμίδες από Λίπος 126

%Καθημερινή αξία*

Λιπαρά 14 γρ. 22%

Κορεσμένα λιπαρά 3,8g19%

Trans Fat 0 γρ

Πολυακόρεστα λιπαρά 0,8 γρ

Μονοακόρεστα λιπαρά 2,1 γρ

Χοληστερόλη 147,1 mg 49%

Νάτριο 198,1 mg 8%

Κάλιο 55,2 mg 2%

Υδατάνθρακες 5,2g2%

Φυτικές ίνες 1,5g6%

Ζάχαρη 2,3 γρ 3%

Πρωτεΐνη 8,8g 18%

Καθαροί υδατάνθρακες 3,7 γρ.

* Οι ποσοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων.

empty alt

Φτιάξε σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα

Το σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα είναι πιο υγιεινό από το αντίστοιχο τυποποιημένο και σου δίνει την ευελιξία να πειραματιστείς προσθέτοντας επιπλέον συστατικά, όπως κόκκους βανίλιας, ξυλάκια κανέλας ή ολόκληρους σπόρους μπαχαρικών.
empty alt

Το μυστικό για να ψηθεί ομοιόμορφα το κρέας σου

Αν θέλεις η μπριζόλα σου, ή οποιοδήποτε άλλο κομμάτι κρέας, να ψηθεί ομοιόμορφα, ιδιαίτερα αν αυτό το κομμάτι έχει μεγάλο πάχος, φρόντισε να το βγάλεις νωρίτερα από το ψυγείο, ώστε μέχρι την ώρα του μαγειρέματος να έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
empty alt

Στη Νορβηγία τρώνε πρωινό… μετά το δείπνο

Στη Νορβηγία υπάρχουν τέσσερα γεύματα: το πρωινό, το μεσημεριανό, το δείπνο και το kveldsmat, που σημαίνει «βραδινό φαγητό» αλλά στην πραγματικότητα περιλαμβάνει ό,τι και το πρωινό.
empty alt

Οδηγός: Οι τροφές που εκτοξεύουν τη λίμπιντο

Το γεύμα είναι και στην εποχή μας ένα συνηθισμένο, αν και όχι πάντα πετυχημένο, πρελούδιο του έρωτα.
empty alt

Έτσι θα δώσεις πιο πλούσια γεύση στις ελαφρώς άγουρες ντομάτες

Η ώριμη ντομάτα είναι το καλύτερο υλικό για ένα μαγειρευτό φαγητό. Η άγουρη, ο μεγαλύτερος σαμποτέρ. Τι κάνεις, όμως, αν όλες οι ντομάτες που έχεις στο σπίτι σου είναι ελαφρώς πράσινες, δηλαδή δεν έχουν «γίνει» ακόμα; Για να επισπεύσεις τη διαδικασία ωρίμανσής τους δοκίμασε να τους προσθέσεις […]
empty alt

Ποια είδη τυριού λιώνουν ευκολότερα και ομορφότερα;

Γιατί κάποια τυριά λιώνουν εύκολα, γρήγορα και όμορφα, ενώ άλλα αντιστέκονται ακόμα και στις πιο υψηλές θερμοκρασίες; Κάθε τυρί συνδυάζει νερό και λίπος.
empty alt

Τηγανίτες με λεμόνι και Ricotta

Τέλεια επίγευση ξινού με έναν υπαινιγμό γλυκύτητας, αυτές είναι οι απόλυτα πιο καλοκαιρινές τηγανίτες ρικότας λεμονιού. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τηγανίτες βουτύρου, έχουν πιο αφράτη υφή.
empty alt

Farro salad: Μεσογειακή σαλάτα με πλιγούρι

Υπάρχουν πολλές υπέροχες σαλάτες με πλιγούρι εκεί έξω, αλλά να σας πούμε γιατί είναι αυτή η εκδοχή είναι η καλύτερη: Το Dressing Λίγα πράγματα είναι πιο νόστιμα από τα τηγανητά κρεμμύδια.
Back To Top