Ξεκινήστε το πρωί σας με τον σωστό τρόπο με νόστιμες, φιλικές προς την υγεία σας βάφλες με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο! Είναι παιχνιδάκι και έτοιμες σε περίπου μισή ώρα.

Ξεκινήστε το πρωί σας με τον σωστό τρόπο με νόστιμες, φιλικές προς την υγεία σας βάφλες με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο! Είναι παιχνιδάκι και έτοιμες σε περίπου μισή ώρα.

Πρωινά όπως τηγανίτες και βάφλες πάντα με κάνουν να σκέφτομαι αργά και χαλαρωτικά πρωινά του Σαββατοκύριακου. Αλλά με αυτήν την εξαιρετικά εύκολη συνταγή για βάφλες χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο, μπορείτε να προσθέσετε μερικά vibes για το Σαββατοκύριακο σε οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας!

Αυτό το νόστιμο γεύμα είναι χαμηλό σε υδατάνθρακες, χωρίς γλουτένη και φιλικό προς τους διαβητικούς, αλλά μετά από μια μπουκιά, θα ξεχάσετε εντελώς ότι σας κάνουν καλό! Είναι ο τέλειος τρόπος για να ξεκινήσετε το πρωί σας και να σας δώσει ενέργεια για ώρες.

Πώς να φτιάξετε βάφλες χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

Είστε έτοιμοι να δείτε πόσο εύκολο είναι να ετοιμάσετε μερικές νόστιμες βάφλες σε λιγότερο από μισή ώρα;

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά

Μερίδες: 4

Συστατικά

2 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου (λεπτοαλεσμένο και άσπρο)

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

3 μεγάλα αυγά

1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο (λιωμένο)

½ κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

½ φλιτζάνι πλήρες γάλα

1 κουταλιά της σούπας κοκκοποιημένη στέβια (ή άλλο γλυκαντικό)

Μαγειρικό σπρέι για βαφλιέρα

Οδηγίες

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230°F (110°C). Επίσης, ζεσταίνετε τη συσκευή για βάφλες.

Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι αμυγδάλου και το μπέικιν πάουντερ.

(2 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου, 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ)

Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και το γλυκαντικό.

(3 μεγάλα αυγά, 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο, ½ κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας, ½ φλιτζάνι πλήρες γάλα, 1 κουταλιά της σούπας κοκκοποιημένη στέβια)

Προσθέστε τα χτυπημένα ξηρά υλικά στα υγρά υλικά και ανακατέψτε καλά.

Ψεκάστε τη συσκευή για βάφλες και στη συνέχεια ρίξτε περίπου ½ φλιτζάνι ζύμη για βάφλες στη ζεστή σχάρα για βάφλες.

Ψεκάστε με σπρέι μαγειρικής τη βαφλιέρα.

Κλείνετε και αφήνετε να μαγειρευτεί σύμφωνα με τις οδηγίες της βαφλιέρας, περίπου 3-5 λεπτά.

Μεταφέρετε την ψημένη βάφλα στον προθερμασμένο φούρνο. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κουρκούτι, ψεκάζοντας τις σχάρες για βάφλες μεταξύ τους.

Σημειώσεις συνταγής

Αυτή η συνταγή είναι για 4 μερίδες. Ο αριθμός των βαφλών ανά μερίδα θα εξαρτηθεί από το μέγεθος των βαφλών σας.

Φροντίστε να ψεκάζετε τις σχάρες βάφλας ανάμεσα σε κάθε βάφλα.

Τα υπολείμματα μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και πέντε ημέρες. Ζεσταίνετε ξανά στο φούρνο ή τοστιέρα ή απολαύστε το κατευθείαν από το ψυγείο.

Σερβίρετε ζεστές με όλα τα αγαπημένα σας toppings και απολαύστε!

Γαρνιτούρες για να σερβίρετε με τις βάφλες σας

Εάν ακολουθείτε μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο ή/και χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι γαρνιτούρες σας ταιριάζουν με τους διατροφικούς σας στόχους. Εκτός αυτού του δεδομένου, δεν υπάρχει άλλο όριο!

Δοκιμάστε με σιρόπι σφενδάμου χωρίς ζάχαρη και λίγο βούτυρο από πάνω. Μπορείτε επίσης να ψιλοκόψετε φρέσκα μούρα ή φράουλες για να προσθέσετε λίγη περισσότερη γεύση, διατηρώντας παράλληλα χαμηλούς υδατάνθρακες. Μια έξτρα κουταλιά φυστικοβούτυρο ή βούτυρο αμύγδαλο δεν βλάπτει ποτέ!

Θέλετε μια έξτρα ώθηση ή απόλαυση; Μια-δυο κουταλιές σοκολάτα με στέβια θα κάνει τη διαφορά! Και φυσικά, λίγη σαντιγί από πάνω φέρνει πάντα ένα χαμόγελο στα χείλη.

Αποθήκευση

Οι βάφλες που έχουν απομείνει συνιστούν ένα υπέροχο πρωινό κατά τη διάρκεια της εβδομάδας! Μπορείτε να αποθηκεύσετε όσες δεν καταναλωθούν σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και πέντε ημέρες.

Όταν είστε έτοιμοι να τα απολαύσετε, μπορείτε να τις ζεστάνετε στον φούρνο ή την τοστιέρα. Νομίζω επίσης ότι είναι πολύ νόστιμα κατευθείαν από το ψυγείο.

Διατροφικές Πληροφορίες ανά μερίδα (χωρίς γαρνιτούρες)

Ποσότητα ανά μερίδα

Θερμίδες 179

Θερμίδες από Λίπος 126

%Καθημερινή αξία*

Λιπαρά 14 γρ. 22%

Κορεσμένα λιπαρά 3,8g19%

Trans Fat 0 γρ

Πολυακόρεστα λιπαρά 0,8 γρ

Μονοακόρεστα λιπαρά 2,1 γρ

Χοληστερόλη 147,1 mg 49%

Νάτριο 198,1 mg 8%

Κάλιο 55,2 mg 2%

Υδατάνθρακες 5,2g2%

Φυτικές ίνες 1,5g6%

Ζάχαρη 2,3 γρ 3%

Πρωτεΐνη 8,8g 18%

Καθαροί υδατάνθρακες 3,7 γρ.

* Οι ποσοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων.

empty alt

To dress code στα εστιατόρια αλλάζει;

Όταν είσαι καλεσμένος το βράδυ για φαγητό, φοράς αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «τα καλά σου». Ένα όμορφο φόρεμα και τακούνια οι γυναίκες, το κοστούμι τους οι άντρες.
empty alt

Χαλούν τα μπαχαρικά;

Πόσο καιρό κρατάς εκείνο το σακουλάκι με το τριμμένο τζίντζερ στο ντουλάπι της κουζίνας σου; Ή το τριμμένο μοσχοκάρυδο, που μοιάζει να έχει ξεχαστεί από αιώνες; Μάλλον ήρθε ο καιρός να τα αποχαιρετήσεις, στέλνοντάς τα στον κάδο απορριμμάτων.
empty alt

Στην κουζίνα… με την Eva Longoria

Ώρα να δοκιμάσεις τη συνταγή της για τη «Σούπα Tortilla»
empty alt

Όταν το φαγητό γίνεται παιχνίδι!

Δεν πρέπει να παίζετε με το φαγητό σας, αλλά όλα τα στοιχήματα κι οι κανόνες ανατρέπονται όταν το πρωινό σας είναι σε σχήμα Lego.
empty alt

Σαλάτα-ντιπ γουακαμόλε με μπέικον

Αυτό που μας αρέσει ιδιαίτερα στο γουακαμόλε είναι το πόσο ευέλικτο είναι και το πόσο μπορεί να προσαρμοστεί στις ορέξεις μας αλλά και στην πείνα μας.
empty alt

Κολοκύθι: το απόλυτο superfood του καλοκαιριού

Τρώγονται βραστά ή στον ατμό ως σαλάτα ή ως συνοδευτικό με άλλα χορταρικά – όπως ιδιαίτερα με βλίτα το καλοκαίρι.
empty alt

Δροσερή κι ελαφριά σαλάτα Caprese

Το Caprese είναι μια απλή σαλάτα από την ιταλική περιοχή της Καμπανίας, που παραδοσιακά περιλαμβάνει φρέσκο τυρί μοτσαρέλα σε φέτες, ντομάτες και βασιλικό.
empty alt

Μελιτζάνες στο φούρνο με παρμεζάνα

Ένα γευστικό όνειρο καλοκαιρινής απόλαυσης
Back To Top