Ξεκινήστε το πρωί σας με τον σωστό τρόπο με νόστιμες, φιλικές προς την υγεία σας βάφλες με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο! Είναι παιχνιδάκι και έτοιμες σε περίπου μισή ώρα.

Ξεκινήστε το πρωί σας με τον σωστό τρόπο με νόστιμες, φιλικές προς την υγεία σας βάφλες με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο! Είναι παιχνιδάκι και έτοιμες σε περίπου μισή ώρα.

Πρωινά όπως τηγανίτες και βάφλες πάντα με κάνουν να σκέφτομαι αργά και χαλαρωτικά πρωινά του Σαββατοκύριακου. Αλλά με αυτήν την εξαιρετικά εύκολη συνταγή για βάφλες χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο, μπορείτε να προσθέσετε μερικά vibes για το Σαββατοκύριακο σε οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας!

Αυτό το νόστιμο γεύμα είναι χαμηλό σε υδατάνθρακες, χωρίς γλουτένη και φιλικό προς τους διαβητικούς, αλλά μετά από μια μπουκιά, θα ξεχάσετε εντελώς ότι σας κάνουν καλό! Είναι ο τέλειος τρόπος για να ξεκινήσετε το πρωί σας και να σας δώσει ενέργεια για ώρες.

Πώς να φτιάξετε βάφλες χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

Είστε έτοιμοι να δείτε πόσο εύκολο είναι να ετοιμάσετε μερικές νόστιμες βάφλες σε λιγότερο από μισή ώρα;

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά

Μερίδες: 4

Συστατικά

2 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου (λεπτοαλεσμένο και άσπρο)

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

3 μεγάλα αυγά

1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο (λιωμένο)

½ κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

½ φλιτζάνι πλήρες γάλα

1 κουταλιά της σούπας κοκκοποιημένη στέβια (ή άλλο γλυκαντικό)

Μαγειρικό σπρέι για βαφλιέρα

Οδηγίες

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230°F (110°C). Επίσης, ζεσταίνετε τη συσκευή για βάφλες.

Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι αμυγδάλου και το μπέικιν πάουντερ.

(2 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου, 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ)

Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και το γλυκαντικό.

(3 μεγάλα αυγά, 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο, ½ κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας, ½ φλιτζάνι πλήρες γάλα, 1 κουταλιά της σούπας κοκκοποιημένη στέβια)

Προσθέστε τα χτυπημένα ξηρά υλικά στα υγρά υλικά και ανακατέψτε καλά.

Ψεκάστε τη συσκευή για βάφλες και στη συνέχεια ρίξτε περίπου ½ φλιτζάνι ζύμη για βάφλες στη ζεστή σχάρα για βάφλες.

Ψεκάστε με σπρέι μαγειρικής τη βαφλιέρα.

Κλείνετε και αφήνετε να μαγειρευτεί σύμφωνα με τις οδηγίες της βαφλιέρας, περίπου 3-5 λεπτά.

Μεταφέρετε την ψημένη βάφλα στον προθερμασμένο φούρνο. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κουρκούτι, ψεκάζοντας τις σχάρες για βάφλες μεταξύ τους.

Σημειώσεις συνταγής

Αυτή η συνταγή είναι για 4 μερίδες. Ο αριθμός των βαφλών ανά μερίδα θα εξαρτηθεί από το μέγεθος των βαφλών σας.

Φροντίστε να ψεκάζετε τις σχάρες βάφλας ανάμεσα σε κάθε βάφλα.

Τα υπολείμματα μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και πέντε ημέρες. Ζεσταίνετε ξανά στο φούρνο ή τοστιέρα ή απολαύστε το κατευθείαν από το ψυγείο.

Σερβίρετε ζεστές με όλα τα αγαπημένα σας toppings και απολαύστε!

Γαρνιτούρες για να σερβίρετε με τις βάφλες σας

Εάν ακολουθείτε μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο ή/και χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι γαρνιτούρες σας ταιριάζουν με τους διατροφικούς σας στόχους. Εκτός αυτού του δεδομένου, δεν υπάρχει άλλο όριο!

Δοκιμάστε με σιρόπι σφενδάμου χωρίς ζάχαρη και λίγο βούτυρο από πάνω. Μπορείτε επίσης να ψιλοκόψετε φρέσκα μούρα ή φράουλες για να προσθέσετε λίγη περισσότερη γεύση, διατηρώντας παράλληλα χαμηλούς υδατάνθρακες. Μια έξτρα κουταλιά φυστικοβούτυρο ή βούτυρο αμύγδαλο δεν βλάπτει ποτέ!

Θέλετε μια έξτρα ώθηση ή απόλαυση; Μια-δυο κουταλιές σοκολάτα με στέβια θα κάνει τη διαφορά! Και φυσικά, λίγη σαντιγί από πάνω φέρνει πάντα ένα χαμόγελο στα χείλη.

Αποθήκευση

Οι βάφλες που έχουν απομείνει συνιστούν ένα υπέροχο πρωινό κατά τη διάρκεια της εβδομάδας! Μπορείτε να αποθηκεύσετε όσες δεν καταναλωθούν σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και πέντε ημέρες.

Όταν είστε έτοιμοι να τα απολαύσετε, μπορείτε να τις ζεστάνετε στον φούρνο ή την τοστιέρα. Νομίζω επίσης ότι είναι πολύ νόστιμα κατευθείαν από το ψυγείο.

Διατροφικές Πληροφορίες ανά μερίδα (χωρίς γαρνιτούρες)

Ποσότητα ανά μερίδα

Θερμίδες 179

Θερμίδες από Λίπος 126

%Καθημερινή αξία*

Λιπαρά 14 γρ. 22%

Κορεσμένα λιπαρά 3,8g19%

Trans Fat 0 γρ

Πολυακόρεστα λιπαρά 0,8 γρ

Μονοακόρεστα λιπαρά 2,1 γρ

Χοληστερόλη 147,1 mg 49%

Νάτριο 198,1 mg 8%

Κάλιο 55,2 mg 2%

Υδατάνθρακες 5,2g2%

Φυτικές ίνες 1,5g6%

Ζάχαρη 2,3 γρ 3%

Πρωτεΐνη 8,8g 18%

Καθαροί υδατάνθρακες 3,7 γρ.

* Οι ποσοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων.

empty alt

Οδηγός τηγάνισματος: Όλα τα μυστικά για το πανάρισμα και το κουρκούτι

Αν έχεις δοκιμάσει ποτέ να τηγανίσεις στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα του και δίχως προηγούμενως να το έχεις πανάρει, τα αποτελέσματα θα είναι τουλάχιστον απογοητευτικά.
empty alt

Το υλικό που θα απογειώσει τα λαχανικά που ψήνεις στο φούρνο

Τις Δευτέρες που προσπαθείς να κάνεις οικονομία για να εξιλεωθείς για τα έξοδα του Σαββατοκύριακου και ταυτόχρονα να φας υγιεινά για να εξιλεωθείς για τις κραιπάλες του Σαββατοκύριακου, όπως και οποιαδήποτε άλλη μέρα της εβδομάδας, η τέλεια λύση είναι τα ψητά λαχανικά στο φούρνο, αρκεί να...
empty alt

Ο πιο απλός τρόπος να φτιάξεις χυμό μήλου (χωρίς αποχυμωτή!)

Τα οφέλη ενός φυσικού χυμού μήλου είναι αναντικατάστατα, όμως η διαδικασία παρασκευής του χρονοβόρα και κοπιαστική. Εκτός αν υπάρχει στο σπίτι ένας από εκείνους τους σύγχρονους αποχυμωτές, που τα κάνουν όλα γρήγορα, καθαρά και συμφέρουν.
empty alt

Τι είναι το συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα;

Το αγαπημένο υλικό της παιδικής ηλικίας μας, που απολαμβάναμε σε γλυκά ή και σκέτο με το κουτάλι, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στη ζαχαροπλαστική.
empty alt

Τι σχέση έχει η βότκα με την πιπερόριζα;

Η πιπερόριζα ή τζίντζερ, που καταναλώνεται τόσο σε ζεστά αφεψήματα όσο και ως μπαχαρικό σε γλυκές και αλμυρές συνταγές, ιδιαίτερα σε ασιατικά πιάτα, χρησιμοποιείται σε δύο μορφές: είτε σε σκόνη είτε φρέσκια (η ρίζα της).
empty alt

Ροδόνερο: ποιες είναι οι χρήσεις του στη ζαχαροπλαστική;

Το ροδόνερο, το απόσταγμα του άνθους του τριανταφύλλου, χρησιμοποιείται κυρίως σε γλυκές συνταγές εξ Ανατολής, όπως στο λουκούμι και στον μπακλαβά, αλλά μπορεί άνετα να προστεθεί και σε κέικ, κουλουράκια, πουτίγκες ρυζιού και στο παγωτό.
empty alt

Σαρδέλες: Το ψάρι του καλοκαιριού έχει πολλά οφέλη

Τηγανητή, παστή, στον φούρνο, στα κάρβουνα, τυλιχτή με αμπελόφυλλο, είναι ένα ψάρι που στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ.
empty alt

Κολοκύθι: το απόλυτο superfood του καλοκαιριού

Τρώγονται βραστά ή στον ατμό ως σαλάτα ή ως συνοδευτικό με άλλα χορταρικά – όπως ιδιαίτερα με βλίτα το καλοκαίρι.
Back To Top