Μπορεί να μοιάζει αρκετά μπελαλίδικο ίσως, αλλά είναι μια χριστουγεννιάτικη δραστηριότητα που θα χαρίσει υπέροχες οικογενειακές αναμνήσεις.

Μπορεί να μοιάζει αρκετά μπελαλίδικο ίσως, αλλά είναι μια χριστουγεννιάτικη δραστηριότητα που θα χαρίσει υπέροχες οικογενειακές αναμνήσεις. Φορέστε τις ποδιές σας, σηκώστε τα μανίκια και ετοιμαστείτε να δημιουργήσετε και να μεγαλουργήσετε!

Βάλτε χριστουγεννιάτικη μουσική. Και μπείτε σε χριστουγεννιάτικη διάθεση. Να θυμάστε ότι περισσότερο απ’ όλα το κάνετε όλο αυτό για να περάσετε όμορφα και να διασκεδάσετε! Μπορεί να υπάρξουν απρόοπτα, δυσκολίες, αναποδιές. Σε μια κουζίνα όλα μπορούν να συμβούν, αλλά σας δίνετε και μια εκπληκτική ευκαιρία για να συνεργαστείτε, να μιλήσετε για παιδικές αναμνήσεις, και να αξιοποιήσετε όλες σας τις αισθήσεις, καθώς οι μυρωδιές, τα χρώματα και οι γεύσεις θα εναλλάσσονται και θα σας προσκαλούν σε ένα πανέμορφο ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ GINGERBREAD HOUSE

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

225 γρ. βούτυρο

200-300 γρ. ζάχαρη καστανή

2 αβγά, μεσαία

300 γρ. μέλι

4 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη

4 κουταλάκια του γλυκού κανέλα, σε σκόνη

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

καραμέλες, για διακόσμηση

Για το Royal Icing: 2 ασπράδια, 480 γρ. ζάχαρη άχνη, περασμένη από σήτα, 35 γρ. χυμό λεμονιού

gingerh

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα φτιάχνεις το royal icing: Χτυπάς στον κάδο του μίξερ με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα τα ασπράδια σε μαρέγκα. Πριν σφίξει προσθέτεις τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να γίνει μια σφιχτή και λαμπερή μαρέγκα.

Το αποθηκεύεις στο ψυγείο σε αεροστεγή συσκευασία, αντέχει για 3 μέρες.

Στη συνέχεια φτιάχνεις τη ζύμη: Χτυπάς τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά και να είναι αρκετά αφράτη.

Ανακατεύεις το αλεύρι με τα υπόλοιπα στερεά συστατικά και το βάζεις μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτεις ένα ένα στο μίξερ τα αυγά και στο τέλος το μέλι.

Βάζεις και το μείγμα του αλευριού στο μίξερ αλλά ανακατεύουμε για πολύ λίγο μέχρι όσο να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Χωρίζεις σε 4 μέρη και βάζεις τη ζύμη σε σελοφάν στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα προκειμένου να σφίξει το μείγμα.

gingerho

Με λίγο επιπλέον αλεύρι ανοίγεις τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και κόβεις με τη βοήθεια του πατρόν τα σχέδια του σπιτιού. Μεταφέρεις τα κομμάτια σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλες.

Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 12-14 λεπτά. Αφήνεις να κρυώσουν σε σχάρα.

Με τη βοήθεια Royal icing κολλάς τα κομμάτια του σπιτιού μεταξύ τους πάνω σε μια βάση ή ένα ξύλο κοπής. Χρησιμοποιείς αρκετά μεγάλη ποσότητα του γλάσου και αφήνεις να στεγνώσει λίγο πριν να συνεχίσεις με τη διακόσμηση.

Στη συνέχεια βάζεις royal icing μέσα σε κορνέ για να διακοσμήσεις το σπιτάκι και για έξτρα χριστουγεννιάτικη λάμψη μπορείς να προσθέσεις καραμέλες, μαρσμέλοους, κομμάτια σοκολάτας, χρωματιστή τρούφα και ό,τι άλλο επιθυμείς.

Μοτίβα και πατρόν για να σχεδιάσεις και να φτιάξεις το σκελετό του σπιτιού θα βρεις εύκολα στο διαδίκτυο σε μια μηχανή αναζήτησης θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία σε μεγέθη και σχέδια – επίσης μεγάλη ποικιλία θα βρεις και στο pinterest.com

Ιδέες για Gingerbread Houses θα βρεις επίσης στο instagram

 

 

empty alt

Ας ξαναδούμε τα φυτικά λιπαρά

Πόσο αθώα είναι τελικά τα φυτικά λιπαρά; Οι μέχρι τώρα έρευνες έχουν δείξει ότι η αυξημένη κατανάλωση τους μπορεί να μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.
empty alt

Αλήθεια, τι τρώνε τα μοντέλα; Πέντε tips κατευθείαν από τις πασαρέλες

Τα μοντέλα έχουν τη φήμη ότι μένουν όσο πιο μακριά μπορούν από τις κατσαρόλες ώστε να δείχνουν skinny στα σόου μόδας και στις φωτογραφίσεις.
empty alt

Κεφτεδάκια: 5 tips για να τα κάνεις πεντανόστιμα

Όταν τα κεφτεδάκια βγαίνουν καλά, βγαίνουν πολύ καλά. Όταν βγαίνουν κακά, οριακά τρώγονται. Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να τα πετυχαίνεις, κάθε φορά.
empty alt

Μυστικά κατανάλωσης των φρούτων

* Αν θέλετε να αδυνατίσετε, να προτιμάτε τα άγουρα φρούτα. Όσο πιο άγουρα, τόσο περισσότερο κόβουν την όρεξη και τόσο πιο χαμηλά διατηρούν τα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα.
empty alt

Το απόλυτο burger του καλοκαιριού είναι με σολομό!

Ένα υπέροχο burger είναι κάτι πολύ περισσότερο από βόειο κρέας και αυτά τα μπιφτέκια σολομού 5 αστέρων είναι εδώ για να το αποδείξουν.
empty alt

Γεμιστές μελιτζάνες αλλιώς… με κριθαράκι

Ενώ οι μελιτζάνες στην ελληνική κουζίνα γίνονται με πολλούς τρόπους, εδώ θα την κάνουμε γεμιστή, αλλά λίγο πειραγμένη καθώς θα χρησιμοποιήσουμε κριθαράκι! Ώρα προετοιμασίας: 25 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά Συστατικά 4 μικρές μελιτζάνες (περίπου 200 gr η καθεμία) Αντικολλητικό μαγειρικό...
empty alt

Το νέο gourmet hot spot της Αθήνας είναι το ολοκαίνουργιο Mayan

Αν σου αρέσουν οι λατινοαμερικάνικες γεύσεις τότε θα ενθουσιαστείς με τη νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τη δική σου σπιτική λαγάνα

Αφού έχεις γίνει ειδική στο να φτιάχνεις και να ψήνεις ψωμί είσαι έτοιμη να περάσεις και σε πιο παραδοσιακά αρτοαπαρασκευάσματα.
Back To Top