Μπορεί να μοιάζει αρκετά μπελαλίδικο ίσως, αλλά είναι μια χριστουγεννιάτικη δραστηριότητα που θα χαρίσει υπέροχες οικογενειακές αναμνήσεις.

Μπορεί να μοιάζει αρκετά μπελαλίδικο ίσως, αλλά είναι μια χριστουγεννιάτικη δραστηριότητα που θα χαρίσει υπέροχες οικογενειακές αναμνήσεις. Φορέστε τις ποδιές σας, σηκώστε τα μανίκια και ετοιμαστείτε να δημιουργήσετε και να μεγαλουργήσετε!

Βάλτε χριστουγεννιάτικη μουσική. Και μπείτε σε χριστουγεννιάτικη διάθεση. Να θυμάστε ότι περισσότερο απ’ όλα το κάνετε όλο αυτό για να περάσετε όμορφα και να διασκεδάσετε! Μπορεί να υπάρξουν απρόοπτα, δυσκολίες, αναποδιές. Σε μια κουζίνα όλα μπορούν να συμβούν, αλλά σας δίνετε και μια εκπληκτική ευκαιρία για να συνεργαστείτε, να μιλήσετε για παιδικές αναμνήσεις, και να αξιοποιήσετε όλες σας τις αισθήσεις, καθώς οι μυρωδιές, τα χρώματα και οι γεύσεις θα εναλλάσσονται και θα σας προσκαλούν σε ένα πανέμορφο ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ GINGERBREAD HOUSE

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

225 γρ. βούτυρο

200-300 γρ. ζάχαρη καστανή

2 αβγά, μεσαία

300 γρ. μέλι

4 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη

4 κουταλάκια του γλυκού κανέλα, σε σκόνη

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

καραμέλες, για διακόσμηση

Για το Royal Icing: 2 ασπράδια, 480 γρ. ζάχαρη άχνη, περασμένη από σήτα, 35 γρ. χυμό λεμονιού

gingerh

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα φτιάχνεις το royal icing: Χτυπάς στον κάδο του μίξερ με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα τα ασπράδια σε μαρέγκα. Πριν σφίξει προσθέτεις τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να γίνει μια σφιχτή και λαμπερή μαρέγκα.

Το αποθηκεύεις στο ψυγείο σε αεροστεγή συσκευασία, αντέχει για 3 μέρες.

Στη συνέχεια φτιάχνεις τη ζύμη: Χτυπάς τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά και να είναι αρκετά αφράτη.

Ανακατεύεις το αλεύρι με τα υπόλοιπα στερεά συστατικά και το βάζεις μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτεις ένα ένα στο μίξερ τα αυγά και στο τέλος το μέλι.

Βάζεις και το μείγμα του αλευριού στο μίξερ αλλά ανακατεύουμε για πολύ λίγο μέχρι όσο να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Χωρίζεις σε 4 μέρη και βάζεις τη ζύμη σε σελοφάν στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα προκειμένου να σφίξει το μείγμα.

gingerho

Με λίγο επιπλέον αλεύρι ανοίγεις τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και κόβεις με τη βοήθεια του πατρόν τα σχέδια του σπιτιού. Μεταφέρεις τα κομμάτια σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλες.

Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 12-14 λεπτά. Αφήνεις να κρυώσουν σε σχάρα.

Με τη βοήθεια Royal icing κολλάς τα κομμάτια του σπιτιού μεταξύ τους πάνω σε μια βάση ή ένα ξύλο κοπής. Χρησιμοποιείς αρκετά μεγάλη ποσότητα του γλάσου και αφήνεις να στεγνώσει λίγο πριν να συνεχίσεις με τη διακόσμηση.

Στη συνέχεια βάζεις royal icing μέσα σε κορνέ για να διακοσμήσεις το σπιτάκι και για έξτρα χριστουγεννιάτικη λάμψη μπορείς να προσθέσεις καραμέλες, μαρσμέλοους, κομμάτια σοκολάτας, χρωματιστή τρούφα και ό,τι άλλο επιθυμείς.

Μοτίβα και πατρόν για να σχεδιάσεις και να φτιάξεις το σκελετό του σπιτιού θα βρεις εύκολα στο διαδίκτυο σε μια μηχανή αναζήτησης θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία σε μεγέθη και σχέδια – επίσης μεγάλη ποικιλία θα βρεις και στο pinterest.com

Ιδέες για Gingerbread Houses θα βρεις επίσης στο instagram

 

 

empty alt

6 tips για ένα γρήγορο και εύκολο οικογενειακό δείπνο

Αν το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις μετά από μια πολυάσχολη μέρα είναι να κλειστείς με τις ώρες στην κουζίνα για να μαγειρέψεις για όλη την οικογένεια, ακολουθήσε τις παρακάτω συμβουλές και θα απλοποιήσεις εκπληκτικά τη διαδικασία, χωρίς να στερήσεις τα παιδιά σου από τα απαραίτητα […]
empty alt

Τι διαφορά έχει το παγωτό sorbet από το sherbet;

Παρόλο που το sorbet ακούγεται σχεδόν σαν το sherbet ή sherbert, στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο διαφορετικά παγωμένα γλυκίσματα.
empty alt

Πώς θα κρατήσεις την επιφάνεια κοπής στη θέση της

Αρκεί ένα λάθος πρόγραμμα στο πλυντήριο πιάτων ώστε η επίπεδη, σταθερή και αξιόπιστη επιφάνεια κοπής σου να σκεβρώσει και να αρχίσει να χάνει την ισορροπία της, με κίνδυνο να φύγει από τον πάγκο την ώρα που κόβεις τα λαχανικά για τη μαγειρική σου.
empty alt

Το μυστικό για να μη μαραθεί η σαλάτα που περισσεύει

Μην το πάρεις προσωπικά, αλλά καλύτερα να μη σερβίρεις στους επισκέπτες σου τη σαλάτα που περίσσεψε από χτες.
empty alt

Πέντε κανόνες για το μαγείρεμα των ζυμαρικών

Έτσι θα γίνουν τόσο νόστιμα όσο εκείνα  που είχες δοκιμάσει σε αυθεντική ιταλική τρατορία.
empty alt

Ιδέες για να φτιάξεις υπέροχα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια

Μπορεί να μοιάζει αρκετά μπελαλίδικο ίσως, αλλά είναι μια χριστουγεννιάτικη δραστηριότητα που θα χαρίσει υπέροχες οικογενειακές αναμνήσεις.
empty alt

Pasta Primavera – τα ζυμαρικά της άνοιξης

Αυτά τα τρυφερά, νόστιμα ζυμαρικά είναι η επιτομή της άνοιξης, συνδυάζοντας μερικά από τα υπέροχα γλυκά και λαχταριστά τρόφιμα που διατίθενται από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο.
empty alt

Η Kaiser μετατρέπει και φέτος την Τσικνοπέμπτη στην απόλυτη BBQ εμπειρία!

Kaiser και Τσικνοπέμπτη πάνε μαζί, έτσι και φέτος, η αγαπημένη Pilsner μπύρα σας καλεί να συμμετέχετε στον διαγωνισμό που απογειώνει την τέχνη του BBQ! Από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, απολαύστε την αγαπημένη σας Kaiser, βρείτε τον 9ψήφιο κωδικό LOT στις συσκευασίες φιάλης […]
Back To Top