Αυτά τα muffins ή ατομικά Cupcakes κολοκύθας χωρίς γλουτένη είναι γεμάτα με βρώμη και τσιπς σοκολάτας. Επιπλέον, αυτά τα μίνι μάφιν κολοκύθας γίνονται εξ ολοκλήρου στο μπλέντερ, κάνοντας το καθάρισμα παιχνιδάκι.

Αυτά τα muffins ή ατομικά Cupcakes κολοκύθας χωρίς γλουτένη είναι γεμάτα με βρώμη και τσιπς σοκολάτας. Επιπλέον, αυτά τα μίνι μάφιν κολοκύθας γίνονται εξ ολοκλήρου στο μπλέντερ, κάνοντας το καθάρισμα παιχνιδάκι. Αν προτιμάτε να φτιάξετε 12 μάφιν κανονικού μεγέθους, ψήστε για 18 με 20 λεπτά και αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα βγάλετε από τη φόρμα.

Συστατικά

1 ½ φλιτζάνια νιφάδες βρώμης (βλ. Συμβουλή)

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο

¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 μεγάλα αυγά

1 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας χωρίς καρυκεύματα

¾ φλιτζάνι συσκευασμένη σκούρα καστανή ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας έλαιο σταφυλιού ή κανόλα

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

⅓ φλιτζάνι μίνι τσιπς σοκολάτας ή ψιλοκομμένα αποξηραμένα κράνμπερι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς. Καλύψτε μια φόρμα για μίνι μάφιν 24 θέσεων με μαγειρικό σπρέι.

Χτυπάτε τη βρώμη σε μπλέντερ μέχρι να αλεθεί. Προσθέστε μπέικιν πάουντερ, τα μπαχαρικά, μαγειρική σόδα και αλάτι. Χτυπήστε μία ή δύο φορές για να αναμειχθεί το μείγμα. Προσθέστε τα αυγά, την κολοκύθα, την καστανή ζάχαρη, το λάδι και τη βανίλια. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σε πουρέ. Προσθέστε κομματάκια σοκολάτας (ή cranberries). Γεμίστε τις έτοιμες κούπες για muffin κατά τα δύο τρίτα.

Ψήνετε τα μάφιν μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βάζετε στο κέντρο, για 15 με 17 λεπτά. Αφήστε τη φόρμα να κρυώσει σε μια σχάρα πάνω στον πάγκο για 5 λεπτά και στη συνέχεια αφήστε την να κρυώσει εντελώς για να βγάλετε τα μάφιν.

Συμβουλή: Τα άτομα με κοιλιοκάκη ή ευαισθησία στη γλουτένη θα πρέπει να χρησιμοποιούν βρώμη που φέρει την ένδειξη «χωρίς γλουτένη», καθώς η βρώμη είναι συχνά διασταυρωμένη με σιτάρι και κριθάρι.

Στοιχεία για τη διατροφή

Μέγεθος μερίδας: 1 μάφιν

Ανά μερίδα: 82 θερμίδες, πρωτεΐνη 1,4g, υδατάνθρακες 12,7g, φυτικές ίνες 0,9g, σάκχαρα 8,5 γρ., λιπαρά 3,2 γρ., κορεσμένα λιπαρά 0,8g, χοληστερόλη 15,5mg, βιταμίνη α iu 1611,4 IU, βιταμίνη c 0,4mg, φυλλικό οξύ 6mcg, ασβέστιο 25,8 mg, σίδηρος 0,6mg, μαγνήσιο 11,4 mg, κάλιο 64,3 mg, νάτριο 66,3 mg, προσθήκη ζάχαρης 8 γρ.

Ανταλλαγές: 1/2 άμυλο, 1/2 άλλος υδατάνθρακας

empty alt

4 χρήσιμα tips για τη δυσπεψία

Είχες πει ότι δεν θα φας πολύ, κι όμως παρασύρθηκες για άλλη μια χρονιά. Το εορταστικό τραπέζι του Πάσχα ήταν γευστικότατο αλλά μάλλον κάπως βαρύ για το στομάχι σου.
empty alt

Στη Βρετανία οργανώνονται εργαστήρια μαγειρικής για ανθρώπους που κάνουν χημειοθεραπεία

Η μητέρα του Ryan Riley, ενός 24χρονου στυλίστα και δημοσιογράφου γεύσης, η οποία πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια από καρκίνο του πνεύμονα, απολάμβανε να μαγειρεύει και να παρακολουθεί εκπομπές μαγειρικής.
empty alt

Αραβική πίτα: πώς να φτιάξεις το νοστιμότερο σάντουιτς

Ακολουθώντας τα παρακάτω μυστικά για την αραβική πίτα, το αποτέλεσμα δεν θα έχει καμία σχέση με τα άγευστα και άοσμα σνακ που αγοράζεις τυλιγμένα σε διάφανη μεμβράνη.
empty alt

Ποια διαφορά έχει η σαμπάνια από τον αφρώδη οίνο;

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κάποια κρασιά αποκαλούνται αφρώδεις οίνοι και άλλα σαμπάνιες. Στην πραγματικότητα και τα δύο είναι ανθρακούχο κρασί, που περιέχει φυσαλίδες από διοξείδιο του άνθρακα.
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα ένα νόστιμο ντρέσινγκ για τη σαλάτα σου

Επιστρέφει πανηγυρικά η εποχή της σαλάτας, βλέπε καλοκαίρι. Και παρόλο που μια σαλάτα καλό είναι να υπάρχει όλο το χρόνο στο μενού σου, καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία κερδίζει όλο και πιο συχνά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι σου.
empty alt

Πώς να φτιάξετε τις καλύτερες βραστές πατάτες…

Κανένα συνοδευτικό φαγητών που λειτουργεί ως άριστη γαρνιτούρα αλλά που μπορεί και να σταθεί και μόνο του ως εξαιρετικό πιάτο δεν μπορεί να συγκριθεί με τις πατάτες.
empty alt

Κοκκινιστή ρεβιθάδα ή ρεβιθοστιφάδο…γευστικό καλωσόρισμα στον χειμώνα

Εμπνευσμένο από τη μεσογειακή παράδοση αυτή η συνταγή παντρεύει τη νόστιμη ντομάτα και το baby σπανάκι με ρεβίθια κι είναι ένα πιάτο που έχει την καταγωγή του στη Σεβίλλη της Ισπανίας, αυτό το ρεβίθι-στιφάδο είναι ταπεινό, εγκάρδιο και υπέροχο στην απλότητά του.
empty alt

Με αρώματα της νότιας Γαλλίας, αυτό το πιάτο θα σας χορτάσει απολαυστικά και υγιεινά

Αυτό το εύκολο υγιεινό γεύμα – το οποίο απαιτεί μόλις 15 λεπτά ενεργού χρόνου – είναι χαρακτηριστικό της νότιας Γαλλίας.
Back To Top