Αυτά τα muffins ή ατομικά Cupcakes κολοκύθας χωρίς γλουτένη είναι γεμάτα με βρώμη και τσιπς σοκολάτας. Επιπλέον, αυτά τα μίνι μάφιν κολοκύθας γίνονται εξ ολοκλήρου στο μπλέντερ, κάνοντας το καθάρισμα παιχνιδάκι.

Αυτά τα muffins ή ατομικά Cupcakes κολοκύθας χωρίς γλουτένη είναι γεμάτα με βρώμη και τσιπς σοκολάτας. Επιπλέον, αυτά τα μίνι μάφιν κολοκύθας γίνονται εξ ολοκλήρου στο μπλέντερ, κάνοντας το καθάρισμα παιχνιδάκι. Αν προτιμάτε να φτιάξετε 12 μάφιν κανονικού μεγέθους, ψήστε για 18 με 20 λεπτά και αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα βγάλετε από τη φόρμα.

Συστατικά

1 ½ φλιτζάνια νιφάδες βρώμης (βλ. Συμβουλή)

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο

¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 μεγάλα αυγά

1 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας χωρίς καρυκεύματα

¾ φλιτζάνι συσκευασμένη σκούρα καστανή ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας έλαιο σταφυλιού ή κανόλα

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

⅓ φλιτζάνι μίνι τσιπς σοκολάτας ή ψιλοκομμένα αποξηραμένα κράνμπερι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς. Καλύψτε μια φόρμα για μίνι μάφιν 24 θέσεων με μαγειρικό σπρέι.

Χτυπάτε τη βρώμη σε μπλέντερ μέχρι να αλεθεί. Προσθέστε μπέικιν πάουντερ, τα μπαχαρικά, μαγειρική σόδα και αλάτι. Χτυπήστε μία ή δύο φορές για να αναμειχθεί το μείγμα. Προσθέστε τα αυγά, την κολοκύθα, την καστανή ζάχαρη, το λάδι και τη βανίλια. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σε πουρέ. Προσθέστε κομματάκια σοκολάτας (ή cranberries). Γεμίστε τις έτοιμες κούπες για muffin κατά τα δύο τρίτα.

Ψήνετε τα μάφιν μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βάζετε στο κέντρο, για 15 με 17 λεπτά. Αφήστε τη φόρμα να κρυώσει σε μια σχάρα πάνω στον πάγκο για 5 λεπτά και στη συνέχεια αφήστε την να κρυώσει εντελώς για να βγάλετε τα μάφιν.

Συμβουλή: Τα άτομα με κοιλιοκάκη ή ευαισθησία στη γλουτένη θα πρέπει να χρησιμοποιούν βρώμη που φέρει την ένδειξη «χωρίς γλουτένη», καθώς η βρώμη είναι συχνά διασταυρωμένη με σιτάρι και κριθάρι.

Στοιχεία για τη διατροφή

Μέγεθος μερίδας: 1 μάφιν

Ανά μερίδα: 82 θερμίδες, πρωτεΐνη 1,4g, υδατάνθρακες 12,7g, φυτικές ίνες 0,9g, σάκχαρα 8,5 γρ., λιπαρά 3,2 γρ., κορεσμένα λιπαρά 0,8g, χοληστερόλη 15,5mg, βιταμίνη α iu 1611,4 IU, βιταμίνη c 0,4mg, φυλλικό οξύ 6mcg, ασβέστιο 25,8 mg, σίδηρος 0,6mg, μαγνήσιο 11,4 mg, κάλιο 64,3 mg, νάτριο 66,3 mg, προσθήκη ζάχαρης 8 γρ.

Ανταλλαγές: 1/2 άμυλο, 1/2 άλλος υδατάνθρακας

empty alt

Τι σχέση έχει το πιάτο ενός Γερμανού, ενός Έλληνα κι ενός Ιταλού με το εισόδημα ενός Φιλιππινέζου;

Το ψάρι που έχω στο πιάτο μου μπορεί να καθορίσει το μέλλον ενός ανθρώπου στις Φιλιππίνες; Μπορούμε μέσα από την καταναλωτική μας συμπεριφορά να φέρουμε την αλλαγή στην κοινωνία και τη φύση; Σύμφωνα με τη νέα μελέτη του WWF με τίτλο: «Βιώσιμος τόνος από τις Φιλιππίνες για την Ευρώπη», που […]
empty alt

Ποια είναι η ιστορία του φιλοδωρήματος;

Το πουρμπουάρ μετά το τέλος ενός γεύματος, είναι μια συνήθεια που πολλοί σε όλο την ακολουθούν πιστά για να δείξουν με αυτό τον τρόπο την εκτίμησή τους για την εξυπηρέτηση που έλαβαν.
empty alt

Φτιάξε σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα

Το σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα είναι πιο υγιεινό από το αντίστοιχο τυποποιημένο και σου δίνει την ευελιξία να πειραματιστείς προσθέτοντας επιπλέον συστατικά, όπως κόκκους βανίλιας, ξυλάκια κανέλας ή ολόκληρους σπόρους μπαχαρικών.
empty alt

Θεϊκή λιχουδιά: φράουλες στο φούρνο

Ποιος διαφωνεί ότι οι φράουλες είναι το απόλυτο ανοιξιάτικο φρούτο; Το ήξερες όμως ότι δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το απολαύσεις (δηλαδή φρέσκιες και κομμένες σε φρουτοσαλάτα); Η εναλλακτική λύση, μάλιστα, περιλαμβάνει ψήσιμο στο φούρνο και το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο, γιατί έτσι τα...
empty alt

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ! ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ HIGH TECH ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ & ΝΕΑ SMART ΤΜΗΜΑΤΑ

Η AB κάνει το μέλλον των αγορών σαφέστατο! Με νέες κατευθυντήριες γραμμές σχεδιασμού για τα iconic νέα καταστήματα της αλυσίδας που διαγράφουν ένα αισθητικά σημαντικό μέρος του αστικού τοπίου.
empty alt

«Οι σεφ δεν μπορούν να κάνουν θαύματα αν δεν έχουν καλή πρώτη ύλη»

Όπως μαθαίνουμε στο περιοδικό Αθηνόραμα με τις λέξεις του Δημήτρη Αντωνόπουλου, σε μια περίοδο αναζητήσεων εθνικής γαστρονομικής αυτογνωσίας, που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, οι Χρυσοί Σκούφοι προσκάλεσαν τον Έκτορα Μποτρίνι, chef-patron του...
empty alt

Mac & Cheese Pizza Bites

Ένας συνδυασμός απόλαυσης φτιαγμένος στον παράδεισο
empty alt

Καρπούζι Agua Fresca – ό,τι πιο καλοκαιρινό και δροσερό

Όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας ξεδιψάει όσο το παγωμένο καρπούζι – απόλαυσε εδώ μια υπέροχη υγρή εκδοχή του

Back To Top