Το χειμώνα οι επιλογές μας σε λαχανικά μειώνονται – αν εξαιρέσουμε σταυρανθή όπως το κουνουπίδι και το μπρόκολο.

Το χειμώνα οι επιλογές μας σε λαχανικά μειώνονται – αν εξαιρέσουμε σταυρανθή όπως το κουνουπίδι και το μπρόκολο. Μπορούμε όμως να συνεχίσουμε να τα απολαμβάνουμε κατεψυγμένα. Τα τελευταία παραμένουν πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, καθώς κόβονται, συσκευάζονται και καταψύχονται ολόφρεσκα και χωρίς την προσθήκη συντηρητικών.

Πώς θα τα μαγειρέψεις όμως, για να μην υστερούν ούτε σε γεύση; Ιδού 6 διαφορετικοί τρόποι:

1. Στον ατμό. Καλό είναι να αποφύγεις να τα βράσεις, καθώς έτσι προστίθεται επιπλέον υγρασία, με κίνδυνο να «λασπώσουν». Μαγειρεμένα στον ατμό είναι το τέλειο συνοδευτικό για συνταγές με κρέας.

2. Ανάμεικτα με ρύζι. Βράσε ρύζι, μαγείρεψε ένα μείγμα κατεψυγμένων λαχανικών ή κατεψυγμένο αρακά στον ατμομάγειρα και στο τέλος ανακάτεψέ τα με ρύζι ή πλιγούρι για να συνδυάσεις υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και βιταμίνες. Μπορείς να απολαύσεις αυτό το πιάτο ως συνοδευτικό, ως κυρίως γεύμα ή ως κρύα σαλάτα με ένα ελαφρύ ντρέσινγκ.

3. Παναρισμένα. Λαχανικά όπως κατεψυγμένα σπαράγγια, λαχανάκια Βρυξελλών ή μπρόκολο μπορούν να καταναλωθούν ψητά στο φούρνο ή τηγανιτά. Αρκεί, για να μη «λασπώσουν», να τα πανάρεις με γαλέτα, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή κάποιο άλλο υλικό.

4. Σε ομελέτα. Σχεδόν όλα τα κατεψυγμένα λαχανικά μπορούν να προστεθούν κατευθείαν από τη συσκευασία τους σε μια φριτάτα, ίσως σε συνδυασμό με λουκάνικο ή μανιτάρια.

5. Σε κεφτέδες. Είτε φτιάχνεις τα κλασικά κεφτεδάκια με το μοσχαρίσιο κιμά είτε φαλάφελ είτε άλλους κεφτέδες λαχανικών, μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα σου λαχανικά που έχεις απλά ξεπαγώσει και ίσως μαγειρέψει στον ατμό, όπως σπανάκι, αρακά και καρότα. Φρόντισε μόνο τα πιο σκληρά υλικά να τα περάσεις προηγουμένως από μπλέντερ.

6. Σε σούπα. Είναι ένας από τους πιο εύκολους και ασφαλείς τρόπους να χρησιμοποιήσεις κατεψυγμένα λαχανικά σε μια συνταγή. Απλά τα προσθέτεις σε μια μινεστρόνε ή μια σούπα λαχανικών, μαζί με άλλα φρέσκα ή κατεψυγμένα υλικά, και απολαμβάνεις!

empty alt

Η καλή γεύση είναι αποτέλεσμα του τρόπου που σκεφτόμαστε.

Η καλή γεύση είναι αποτέλεσμα του τρόπου που σκεφτόμαστε. Η κουζίνα μου μπορεί να οριστεί ως απόρροια μιας σκέψης που προσπαθεί να ανακαλύψει το νόημα της μαγειρικής τέχνης στη βαθιά συμπύκνωση των αρωμάτων και των γεύσεων.
empty alt

5 κανόνες για να βρεις το ποτό σου

Ακόμα και αν σου αρέσει να δοκιμάζεις διαφορετικά κοκτέιλ σε κάθε έξοδό σου, είναι χρήσιμο να βρεις το ποτό σου: εκείνο που θα γίνει κάτι σαν αξεσουάρ σου και βασικό μέσο για να δώσεις ένα boost στη διάθεσή σου χωρίς όμως την επόμενη μέρα να ξυπνήσεις με […]
empty alt

Πώς πρέπει να ψωνίζεις όταν έχει καύσωνα

Η άνοδος της θερμοκρασίας τους καλοκαιρινούς μήνες ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων και βλαβερών μικροοργανισμών στα τρόφιμα, ενώ κάτι τέτοιο γίνεται ακόμα πιο πιθανό όταν επικρατούν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες ή καύσωνας.
empty alt

Το μυστικό για να ψηθεί ομοιόμορφα το κρέας σου

Αν θέλεις η μπριζόλα σου, ή οποιοδήποτε άλλο κομμάτι κρέας, να ψηθεί ομοιόμορφα, ιδιαίτερα αν αυτό το κομμάτι έχει μεγάλο πάχος, φρόντισε να το βγάλεις νωρίτερα από το ψυγείο, ώστε μέχρι την ώρα του μαγειρέματος να έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
empty alt

Ο τέλειος τρόπος να αξιοποιήσεις τη σάλτσα που περίσσεψε από το μαγειρευτό κρέας

Όπως θα κρατήσεις στο ψυγείο σου ένα ζωμό λαχανικών ή κρέατος, για να νοστιμίσεις τις σούπες σου αλλά και οποιοδήποτε πιάτο χρειάζεται ένα boost γεύσης, τον ίδιο ρόλο με το ζωμό μπορεί να παίξει και η σάλτσα που σου έχει περισσέψει από ένα μαγειρευτό κρέας.
empty alt

Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα – φτιάχνοντας λαζαράκια

Για την ψυχή του Λάζαρου οι γυναίκες ζύμωναν ανήμερα το πρωί ειδικά κουλούρια, τους “λαζάρηδες”, τα “λαζαρούδια” ή και “λαζαράκια”.
empty alt

Κλασικά ρολά κανέλας

Αυτή η συνταγή είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης αν προσπαθείτε να φτιάξετε πρωινά ψωμάκια οποιουδήποτε τύπου. Δεν λέω ότι πρέπει να ασχοληθείτε πολύ με τη ζύμη—είναι τέλεια βουτυράτη και αφράτη! Εκεί που έχετε πολλές επιλογές είναι το γέμισμα.
empty alt

Τα καλύτερα και πιο υγιεινά γλυκαντικά: από το 1 έως το 7!

Πολλοί άνθρωποι με προβλήματα σακχάρου στο αίμα στρέφονται σε εναλλακτικές γλυκαντικές ουσίες για να διατηρήσουν το σάκχαρό τους σε μια πιο σταθερή πορεία.

Back To Top