Εδώ θα βρεις μερικά χρήσιμα «μυστικά» που θα σε βοηθήσουν να συντηρείς σωστά και στο μάξιμουμ τα τρόφιμά σου.

 

Εδώ θα βρεις μερικά χρήσιμα «μυστικά» που θα σε βοηθήσουν να συντηρείς σωστά και στο μάξιμουμ τα τρόφιμά σου.

Αλεύρι δημητριακών και αλεύρι άλλων καρπών

Αποθηκεύστε όλων των ειδών τα αλεύρια -είτε από δημητριακά είτε από άλλους καρπούς- στην κατάψυξη για να τα κρατήσετε πιο φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Για τα ψημένα αγαθά, θα θέλετε να φέρετε το αλεύρι σας σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσετε μια συνταγή. Μετρήστε την ποσότητα που θα χρειαστείτε και το βάζετε σε θερμοκρασία δωματίου με το βούτυρο και τα αυγά σας.

Αποθηκεύστε τα καρότα σε ένα βάζο με νερό

Για να κρατάτε φρέσκα τα καρότα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, βυθίστε τα σε ένα βάζο με νερό και αποθηκεύστε το στο ψυγείο. Θα παραμείνουν πιο τραγανά για περισσότερο χρόνο.

Προσθέστε μια χάρτινη πετσέτα στο μαρούλι σας

Πλύνετε και στεγνώστε προσεκτικά το μαρούλι σας και στη συνέχεια προσθέστε ένα φύλλο στεγνής πετσέτας χαρτιού στο ψυγείο σας. Αυτό θα απορροφήσει την υγρασία και θα κρατήσει το μαρούλι πιο φρέσκο για περισσότερες μέρες. Αντικαταστήστε τα φύλλα χαρτού όταν μουσκέψουν!

20190625-Reid-04-750x500

Καταψύξτε (Μην ψύξετε!) Φέτες ψωμιού

Παρά τη λαϊκή πεποίθηση, η ψύξη του ψωμιού το κάνει να μουχλιάζει σε πιο σύντομο διάστημα. Εάν παγώσετε το ψωμί ολόκληρο, θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να ξεπαγώσει. Οι κατεψυγμένες φέτες σημαίνουν ότι χρειάζεται μόνο να ξεπαγώσετε ό,τι χρειάζεστε. Ψήστε το ξανά στο φούρνο στους 350 ° ή σε τοστιέρα.

Αποθηκεύστε το βασιλικό στη θερμοκρασία δωματίου με τις ρίζες στο νερό

Αυτό τον κρατά τα πιο φρέσκο για περισσότερο. Επιπλέον, είναι μια όμορφη πινελιά για τον πάγκο της κουζίνας σας.

Αποθηκεύστε τις ντομάτες στη θερμοκρασία δωματίου

Οι ντομάτες έχουν πολύ πιο φρέσκια και ισχυρότερη γεύση όταν αποθηκεύονται σε θερμοκρασία δωματίου σε σχέση με το ψυγείο. Όταν είναι ψυγμένες, γίνονται μαλακές και πιο ήπιες στη γεύση.

plant-rev

Τυλίξτε τα μπανάνες στο πλαστικό περιτύλιγμα

Ξεχωρίστε τις μπανάνες σας και τυλίξτε κάθε στέλεχος σε πλαστικό περιτύλιγμα (διάφανη μεμβράνη). Αυτό θα βοηθήσει στη συγκράτηση του αερίου αιθυλενίου που ωριμάζει τις μπανάνες. Μην ψύχετε ποτέ μπανάνες! Φυσικά, μόλις οι καφέ μπανάνες, κάνουν το τέλειο ψωμί μπανάνας.

Τυλίξτε το τυρί σας σε χαρτί κεριών ή κερί μέλισσας

Μετά το άνοιγμα των τυριών είναι καλύτερο να τα τυλίξετε σε χαρτί με κερί ή χαρτί μελισσών. Αυτό καλύτερο μοιάζει με το δικό τους κερί και τα κάνει να μη μουχλιάζουν. Το πλαστικό περιτύλιγμα λειτουργεί επίσης, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να μεταδώσει μια δυσάρεστη γεύση στο τυρί.

Αποθηκεύστε τα φρούτα και τα λαχανικά χωριστά το ένα από το άλλο

Η αποθήκευση των φρούτων και των λαχανικών προκαλεί την ταχύτερη αποδυνάμωση τους. Φυλάξτε τα σε ξεχωριστά συρτάρια στο ψυγείο. Εναλλακτικά, εάν το προϊόν είναι καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου, αποθηκεύστε τα λαχανικά και τα φρούτα σε ξεχωριστές πιατέλες στον πάγκο.

Αποθηκεύστε φρέσκα βότανα σε υγρές πετσέτες χαρτιού

Όταν αγοράζετε βότανα, ξεπλύνετε τα πρώτα, στη συνέχεια τυλίξτε τα χαλαρά σε μια υγρή πετσέτα χαρτιού πριν αποθηκεύσετε στο ψυγείο. Αυτό θα τους κρατήσει ενυδατωμένα και φρέσκα για περισσότερο καιρό.

Αποθηκεύστε τα μήλα στο ψυγείο

Τα μήλα θα παραμείνουν πολύ περισσότερο στο ψυγείο παρά στον πάγκο. Επιπλέον, τα κρύα μήλα είναι τραγανότερα και έχουν ισχυρότερη γεύση.

empty alt

Τι είναι η vegan μαγιονέζα;

Βασικό συστατικό της συμβατικής μαγιονέζας είναι το αυγό, που δεν αποτελεί κομμάτι μιας vegan διατροφής (η οποία αποκλείει όλα τα ζωικά τρόφιμα).
empty alt

Ο άνθρωπος που έβαλε τον ανανά στην πίτσα ήταν Έλληνας

Ο Σαμ Πανόπουλος μετανάστευσε στον Καναδά το 1954 σε ηλικία μόλις 20 ετών και μαζί με τα δύο αδέλφια του απέκτησε πολλά εστιατόρια που έγιναν επιτυχημένα.
empty alt

3 μυστικά μαγειρικής από μια Ιταλίδα γιαγιά

Η Laura Vitale, δημιουργός του καναλιού στο YouTube Laura in the Kitchen, δεν συγκεντρώνει τυχαία πάνω από 2 εκατομμύρια συνδρομητές, καθώς έχει διδαχθεί πολλά από την Ιταλίδα γιαγιά της.
empty alt

Διατηρείται το γάλα στην κατάψυξη;

Ίσως δεν το είχες σκεφτεί ποτέ, αλλά το γάλα μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η food editor Katie Macdonald στο Food52.com.
empty alt

Ξέχνα το δίλημμα «λευκό ή κόκκινο» – το πορτοκαλί κρασί αλλάζει τα δεδομένα

Ήδη διάσημο στην Ιταλία, τη Νότια Αφρική, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ανατολική Ευρώπη, το πορτοκαλί κρασί είναι το τελευταίο hit παγκοσμίως, με τις αναζητήσεις για την τη ζήτησή του να αυξάνεται κατά περισσότερο από 400% από πέρυσι.
empty alt

Ουράνιο τόξο να το πιείς στο ποτήρι σου

  Μπορεί το κόκκινο χρώμα της κλασικής σανγκρίας να είναι συνδεδεμένο με το πάθος, αλλά η λευκή εκδοχή της ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι! Αν μάλιστα τολμήσεις να προσθέσεις τα φρούτα που προτείνουμε, ο συνδυασμός τους θα σου προσφέρει ένα απολαυστικό ουράνιο τόξο που θα ικανοποιήσει (και...
empty alt

Βύσσινο, μια απόλαυση με πολλά οφέλη

Το βύσσινο είναι συνδεδεμένο με τις παιδικές καλοκαιρινές αναμνήσεις – είτε ως γλυκό του κουταλιού είτε ως βυσσινάδα.
empty alt

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Μπορεί την παρέλαση να τη δεις μόνο από την τηλεόραση, μπορεί τα ταβερνάκια να είναι κλειστά, μπορεί να μην έχεις καν τη δυνατότητα να κάνεις μεγάλο οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι, αλλά με αυτή τη συνταγή για σκορδαλιά θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση και […]
Back To Top