Εδώ θα βρεις μερικά χρήσιμα «μυστικά» που θα σε βοηθήσουν να συντηρείς σωστά και στο μάξιμουμ τα τρόφιμά σου.

 

Εδώ θα βρεις μερικά χρήσιμα «μυστικά» που θα σε βοηθήσουν να συντηρείς σωστά και στο μάξιμουμ τα τρόφιμά σου.

Αλεύρι δημητριακών και αλεύρι άλλων καρπών

Αποθηκεύστε όλων των ειδών τα αλεύρια -είτε από δημητριακά είτε από άλλους καρπούς- στην κατάψυξη για να τα κρατήσετε πιο φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Για τα ψημένα αγαθά, θα θέλετε να φέρετε το αλεύρι σας σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσετε μια συνταγή. Μετρήστε την ποσότητα που θα χρειαστείτε και το βάζετε σε θερμοκρασία δωματίου με το βούτυρο και τα αυγά σας.

Αποθηκεύστε τα καρότα σε ένα βάζο με νερό

Για να κρατάτε φρέσκα τα καρότα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, βυθίστε τα σε ένα βάζο με νερό και αποθηκεύστε το στο ψυγείο. Θα παραμείνουν πιο τραγανά για περισσότερο χρόνο.

Προσθέστε μια χάρτινη πετσέτα στο μαρούλι σας

Πλύνετε και στεγνώστε προσεκτικά το μαρούλι σας και στη συνέχεια προσθέστε ένα φύλλο στεγνής πετσέτας χαρτιού στο ψυγείο σας. Αυτό θα απορροφήσει την υγρασία και θα κρατήσει το μαρούλι πιο φρέσκο για περισσότερες μέρες. Αντικαταστήστε τα φύλλα χαρτού όταν μουσκέψουν!

20190625-Reid-04-750x500

Καταψύξτε (Μην ψύξετε!) Φέτες ψωμιού

Παρά τη λαϊκή πεποίθηση, η ψύξη του ψωμιού το κάνει να μουχλιάζει σε πιο σύντομο διάστημα. Εάν παγώσετε το ψωμί ολόκληρο, θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να ξεπαγώσει. Οι κατεψυγμένες φέτες σημαίνουν ότι χρειάζεται μόνο να ξεπαγώσετε ό,τι χρειάζεστε. Ψήστε το ξανά στο φούρνο στους 350 ° ή σε τοστιέρα.

Αποθηκεύστε το βασιλικό στη θερμοκρασία δωματίου με τις ρίζες στο νερό

Αυτό τον κρατά τα πιο φρέσκο για περισσότερο. Επιπλέον, είναι μια όμορφη πινελιά για τον πάγκο της κουζίνας σας.

Αποθηκεύστε τις ντομάτες στη θερμοκρασία δωματίου

Οι ντομάτες έχουν πολύ πιο φρέσκια και ισχυρότερη γεύση όταν αποθηκεύονται σε θερμοκρασία δωματίου σε σχέση με το ψυγείο. Όταν είναι ψυγμένες, γίνονται μαλακές και πιο ήπιες στη γεύση.

plant-rev

Τυλίξτε τα μπανάνες στο πλαστικό περιτύλιγμα

Ξεχωρίστε τις μπανάνες σας και τυλίξτε κάθε στέλεχος σε πλαστικό περιτύλιγμα (διάφανη μεμβράνη). Αυτό θα βοηθήσει στη συγκράτηση του αερίου αιθυλενίου που ωριμάζει τις μπανάνες. Μην ψύχετε ποτέ μπανάνες! Φυσικά, μόλις οι καφέ μπανάνες, κάνουν το τέλειο ψωμί μπανάνας.

Τυλίξτε το τυρί σας σε χαρτί κεριών ή κερί μέλισσας

Μετά το άνοιγμα των τυριών είναι καλύτερο να τα τυλίξετε σε χαρτί με κερί ή χαρτί μελισσών. Αυτό καλύτερο μοιάζει με το δικό τους κερί και τα κάνει να μη μουχλιάζουν. Το πλαστικό περιτύλιγμα λειτουργεί επίσης, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να μεταδώσει μια δυσάρεστη γεύση στο τυρί.

Αποθηκεύστε τα φρούτα και τα λαχανικά χωριστά το ένα από το άλλο

Η αποθήκευση των φρούτων και των λαχανικών προκαλεί την ταχύτερη αποδυνάμωση τους. Φυλάξτε τα σε ξεχωριστά συρτάρια στο ψυγείο. Εναλλακτικά, εάν το προϊόν είναι καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου, αποθηκεύστε τα λαχανικά και τα φρούτα σε ξεχωριστές πιατέλες στον πάγκο.

Αποθηκεύστε φρέσκα βότανα σε υγρές πετσέτες χαρτιού

Όταν αγοράζετε βότανα, ξεπλύνετε τα πρώτα, στη συνέχεια τυλίξτε τα χαλαρά σε μια υγρή πετσέτα χαρτιού πριν αποθηκεύσετε στο ψυγείο. Αυτό θα τους κρατήσει ενυδατωμένα και φρέσκα για περισσότερο καιρό.

Αποθηκεύστε τα μήλα στο ψυγείο

Τα μήλα θα παραμείνουν πολύ περισσότερο στο ψυγείο παρά στον πάγκο. Επιπλέον, τα κρύα μήλα είναι τραγανότερα και έχουν ισχυρότερη γεύση.

empty alt

ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ

Όλα ξεκίνησαν όταν μια ιδέα της Εύης Τζήμου, ενός ανθρώπου που υπηρετεί την Περιφέρεια της Δράμας με μεράκι και επαγγελματισμό, πήρε “σάρκα και οστά” το 2014 οπότε και πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δραμοινογνωσία.
empty alt

Έτσι θα μπορείς να παίρνεις πάντα σπιτικό φαγητό στη δουλειά

Αν αποφασίσεις να παίρνεις μαζί σου καθημερινά φαγητό στο γραφείο, το μαγείρεμα είναι προαιρετικό. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι συστηματική οργάνωση, για να εφοδιαστείς με την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που έχεις ανάγκη ώστε να «βγάλεις» την ημέρα σου.
empty alt

5 tips για να σταματήσεις να πετάς χαλασμένα λαχανικά και φρούτα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από το να επιστρέφεις σπίτι φορτωμένος με καταπράσινα, ολόδροσα λαχανικά και τίποτα πιο απελπιστικό από το να ξεθάβεις από το ψυγείο σακούλες με σάπια τρόφιμα.
empty alt

3 τρόποι να χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου τα κοτσάνια των μυρωδικών

Σχεδόν κάθε συνταγή σου λέει να χρησιμοποιήσεις μόνο τα φύλλα του βασιλικού, του μαϊντανού, του άνηθου ή άλλων φρέσκων μυρωδικών.
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα με ψητό σολομό

Αν οι διακοπές σου στο νησί αργούν ακόμα, αν τα μπάνια στη θάλασσα δεν έχουν ξεκινήσει και αν θες επειγόντως κάτι να σε ταξιδέψει – αυτή η συνταγή θα σε μεταφέρει σε γραφικά παραθαλάσσια χωριουδάκια – δεν έχεις παρά να αφεθείς στη γευστική απόλαυση και να παραδοθείς […]
empty alt

Λεμόνι, βότκα, βασιλικός – ο απόλυτος συνδυασμός του καλοκαιριού

Επειδή ο δυόσμος έχει φορεθεί πολύ με τις διάφορες εκδοχές του μοχίτο, η νέα τάση στα κοκτέιλ είναι ακόμα πιο μεσογειακή και ακόμα πιο δροσερή, με τη συνδρομή του υπέροχου βασιλικού.
empty alt

Απολαυστικός συνδυασμός: κοτόπουλο, πεπόνι και ψημένα πεκάν

Γεύση καλοκαιριού, υπέροχα χρώματα και ωφέλιμα συστατικά: μια σαλάτα δεν χρειάζεται να είναι βαρετή ούτε άνοστη. Τα χρώματα του πεπονιού και του κόκκινου κρεμμυδιού συνδυάζονται για να προσφέρουν μια όμορφη εμφάνιση που σου ανοίγει την όρεξη, ενώ μια χούφτα φρυγανισμένα πεκάν προσθέτουν ακριβώς τη...
empty alt

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Μπορεί την παρέλαση να τη δεις μόνο από την τηλεόραση, μπορεί τα ταβερνάκια να είναι κλειστά, μπορεί να μην έχεις καν τη δυνατότητα να κάνεις μεγάλο οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι, αλλά με αυτή τη συνταγή για σκορδαλιά θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση και […]
Back To Top