Καθώς η χορτοφαγία κερδίζει έδαφος όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα, κάνουν την εμφάνισή τους όλο και περισσότερα πιάτα όπου φυτικές τροφές έχουν αντικαταστήσει το κρέας.

Καθώς η χορτοφαγία κερδίζει έδαφος όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα, κάνουν την εμφάνισή τους όλο και περισσότερα πιάτα όπου φυτικές τροφές έχουν αντικαταστήσει το κρέας. Μια από τις νέες αυτές αφίξεις είναι το… χοτ ντογκ με καρότα στη θέση του λουκάνικου!

Μη βιαστείς να αηδιάσεις. Η Katherine Sacks, συντάκτρια στο Epicurious.com, ισχυρίζεται ότι τα δοκίμασε πρόσφατα σε ένα μπάρμπεκιου και εντυπωσιάστηκε. Τα καρότα, που είχαν μαριναριστεί σε μηλόξιδο και σόγια σος, είχαν γίνει εκπληκτικά νόστιμα. Έτσι, η συντάκτρια αποφάσισε να μοιραστεί με τους αναγνώστες τρία tips που μπορείς να ακολουθήσεις για να οργανώσεις ένα γεύμα μπάρμπεκιου «φιλικό» και για χορτοφάγους ή ακόμα και για vegans (όπως ονομάζονται όσοι απέχουν από όλα τα προϊόντα ζωϊκής προέλευσης).

1. Δώσε γεύση στα καρότα. Αν δεν προλαβαίνεις να τα αφήσεις να μαριναριστούν για μία ολόκληρη νύχτα, βράσε τα για λίγο σε ένα μείγμα που μπορείς να φτιάξεις από σάλτσα σόγιας, πιπεριές χαλαπένιος και σιρόπι σφενδάμου. Μέσα σε 10 λεπτά τα καρότα θα μαλακώσουν ενώ στην επιφάνειά τους θα σχηματιστεί ένα γλυκό και πικάντικο γλάσο.

2. Ψήσε τα. Για να προσθέσεις στα καρότα σου μια καπνιστή νότα, μετά το βράσιμο ψήσε τα για λίγο στην ψησταριά ή στα κάρβουνα.

3. Διάλεξε τα κατάλληλα συνοδευτικά. Στα ψωμάκια του χοτ ντογκ εκτός από τα καρότα μπορείς να προσθέσεις μαγιονέζα με λίγο χυμό λεμονιού (ή ένα vegan ντρέσινγκ, αν οι καλεσμένοι σου δεν τρώνε αυγό). Συμπλήρωσε τη γέμιση με φρέσκο ή αποξηραμένο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και καλαμπόκι, που θα δώσουν γεύση και τραγανή υφή στο χοτ ντογκ. Συνόδευσε, αν θέλεις, το χοτ ντογκ με λαχανοσαλάτα (coleslaw), για να έχεις ένα πιάτο που θα ζηλέψουν ακόμα και οι πιο φανατικοί κρεατοφάγοι!

empty alt

Το ιδανικό πιάτο για να συνοδεύσεις μια βραδιά Game of Thrones

Ένας σωστός φαν του Game of Thrones οφείλει να συνοδεύει την παρακολούθηση της αγαπημένης του σειράς με τα κατάλληλα εδέσματα.
empty alt

Ο άνθρωπος που έβαλε τον ανανά στην πίτσα ήταν Έλληνας

Ο Σαμ Πανόπουλος μετανάστευσε στον Καναδά το 1954 σε ηλικία μόλις 20 ετών και μαζί με τα δύο αδέλφια του απέκτησε πολλά εστιατόρια που έγιναν επιτυχημένα.
empty alt

Οι 8 νέες δυνατές τάσεις στη διατροφή

Η διαρκής ανάγκη για πειραματισμό και αναζήτηση νέων γαστρονομικών συγκινήσεων, η παγκοσμιοποίηση, αλλά και η οικονομική λιτότητα, η επιθυμία για προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας μας και το sharing  στα social media είναι μερικοί από τους βασικούς παράγοντες που διαμορφώνουν το τοπίο της...
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το γουακαμόλε

Εκτός από το ότι είναι η πιο απολαυστική μεξικάνικη σάλτσα με βάση το αβοκάντο. Έχει τις ρίζες τις στους αζτέκους αλλά χρησιμοποιείται ευρέως στην σύγχρονη μεξικάνικη και αμερικάνικη κουζίνα ως συνοδευτικό, καρύκευμα ή σε συστατικό σε σαλάτες.
empty alt

Εδώ, η Bonduelle νοιάζεται φυσικά!

Η Bonduelle νοιάζεται για τους ανθρώπους, την ευημερία τους και την υγεία του πλανήτη. Νοιάζεται για τη διατροφή τους και το αποδεικνύει συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας, εμπνέοντας παράλληλα ένα υγιεινό μοντέλο φυτικής διατροφής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων...
empty alt

Λεμονάτη μακαρονάδα με κοτόπουλο και σπανάκι

Γνωρίστε τον νέο σας αγαπημένο συνδυασμό ζυμαρικών. Με πικάντικα εσπεριδοειδή και άφθονο βούτυρο, αυτό το πιάτο θα γίνει γρήγορα ένα από τα πιάτα της εβδομάδας.
empty alt

Ube(r) alles: Μοβ γλυκιά απόλαυση με υγιεινά οφέλη

Αυτά τα εύκολα μπράουνι έχουν ένα από τα πιο αντιφλεγμονώδη λαχανικά και συνδυάζουν γεύση, χρώμα και υγεία
empty alt

Ένα Ούζο… έργο τέχνης

Στην τέχνη, η τελειότητα βρίσκεται στις πολλές, μικρές λεπτομέρειες, τις οποίες συνήθως μπορεί να εντοπίσει μόνο κάποιος γνώστης. Στο φαγητό και στο ποτό, η τελειότητα μπορεί να προέλθει από μια γεύση απρόσμενη αλλά ικανή να ξαφνιάσει ευχάριστα ακόμα και τους γευσιγνώστες.
Back To Top