Καθώς η χορτοφαγία κερδίζει έδαφος όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα, κάνουν την εμφάνισή τους όλο και περισσότερα πιάτα όπου φυτικές τροφές έχουν αντικαταστήσει το κρέας.

Καθώς η χορτοφαγία κερδίζει έδαφος όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα, κάνουν την εμφάνισή τους όλο και περισσότερα πιάτα όπου φυτικές τροφές έχουν αντικαταστήσει το κρέας. Μια από τις νέες αυτές αφίξεις είναι το… χοτ ντογκ με καρότα στη θέση του λουκάνικου!

Μη βιαστείς να αηδιάσεις. Η Katherine Sacks, συντάκτρια στο Epicurious.com, ισχυρίζεται ότι τα δοκίμασε πρόσφατα σε ένα μπάρμπεκιου και εντυπωσιάστηκε. Τα καρότα, που είχαν μαριναριστεί σε μηλόξιδο και σόγια σος, είχαν γίνει εκπληκτικά νόστιμα. Έτσι, η συντάκτρια αποφάσισε να μοιραστεί με τους αναγνώστες τρία tips που μπορείς να ακολουθήσεις για να οργανώσεις ένα γεύμα μπάρμπεκιου «φιλικό» και για χορτοφάγους ή ακόμα και για vegans (όπως ονομάζονται όσοι απέχουν από όλα τα προϊόντα ζωϊκής προέλευσης).

1. Δώσε γεύση στα καρότα. Αν δεν προλαβαίνεις να τα αφήσεις να μαριναριστούν για μία ολόκληρη νύχτα, βράσε τα για λίγο σε ένα μείγμα που μπορείς να φτιάξεις από σάλτσα σόγιας, πιπεριές χαλαπένιος και σιρόπι σφενδάμου. Μέσα σε 10 λεπτά τα καρότα θα μαλακώσουν ενώ στην επιφάνειά τους θα σχηματιστεί ένα γλυκό και πικάντικο γλάσο.

2. Ψήσε τα. Για να προσθέσεις στα καρότα σου μια καπνιστή νότα, μετά το βράσιμο ψήσε τα για λίγο στην ψησταριά ή στα κάρβουνα.

3. Διάλεξε τα κατάλληλα συνοδευτικά. Στα ψωμάκια του χοτ ντογκ εκτός από τα καρότα μπορείς να προσθέσεις μαγιονέζα με λίγο χυμό λεμονιού (ή ένα vegan ντρέσινγκ, αν οι καλεσμένοι σου δεν τρώνε αυγό). Συμπλήρωσε τη γέμιση με φρέσκο ή αποξηραμένο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και καλαμπόκι, που θα δώσουν γεύση και τραγανή υφή στο χοτ ντογκ. Συνόδευσε, αν θέλεις, το χοτ ντογκ με λαχανοσαλάτα (coleslaw), για να έχεις ένα πιάτο που θα ζηλέψουν ακόμα και οι πιο φανατικοί κρεατοφάγοι!

empty alt

3 tips ώστε ένα δείπνο να είναι –και να φαίνεται!– πιο νόστιμο

Ετοιμάζεσαι να κάνεις το τραπέζι σε μια παρέα φίλων και έχεις ετοιμάσει απλά και νόστιμα, αλλά όχι ιδιαίτερα… φωτογενή φαγητά; Δώσε βάση στα παρακάτω tips, που θα κάνουν πιο ελκυστικά τα πιάτα σου, όχι μόνο στη γεύση αλλά και στην εμφάνιση.
empty alt

Πώς θα ψήσεις μια πατάτα στο φούρνο

Έχει υπερβολική ζέστη για να μπεις στη διαδικασία να μαγειρέψεις, αλλά δεν θέλεις να φας για μεσημεριανό (μία ακόμα) σαλάτα; Ψήσε μία πατάτα στο φούρνο.
empty alt

Το μυστικό για να ψηθεί ομοιόμορφα το κρέας σου

Αν θέλεις η μπριζόλα σου, ή οποιοδήποτε άλλο κομμάτι κρέας, να ψηθεί ομοιόμορφα, ιδιαίτερα αν αυτό το κομμάτι έχει μεγάλο πάχος, φρόντισε να το βγάλεις νωρίτερα από το ψυγείο, ώστε μέχρι την ώρα του μαγειρέματος να έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
empty alt

Πώς θα αφαιρέσεις το κουκούτσι από τα κεράσια

Ακόμα και αν δεν έχεις το ειδικό εργαλείο, μπορείς να αφαιρέσεις τα κουκούτσια από τα κεράσια, για να χρησιμοποιήσεις το αγαπημένο φρούτο π.
empty alt

Έτσι θα μετατρέψεις τα ρεβίθια σε πικάντικα, πεντανόστιμα στραγάλια στο σπίτι

Τα ρεβύθια είναι στην ουσία ψημένα στραγάλια, όμως ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή από το Popsugar.com θα τα κάνεις πιο νόστιμα από ποτέ, ώστε να μπορείς να τα απολαύσεις ως σνακ ενώ παρακολουθείς μια ταινία στο σπίτι ή ακόμα και σε ένα πάρτι, ως συνοδευτικό στο ποτό.
empty alt

Deep Dish Pizza – η σπιτική πίτσα… στο τηγάνι

Πιο εύκολη από ποτέ, αυτή η εκδοχή της θα σε ενθουσιάσει
empty alt

«Οι σεφ δεν μπορούν να κάνουν θαύματα αν δεν έχουν καλή πρώτη ύλη»

Όπως μαθαίνουμε στο περιοδικό Αθηνόραμα με τις λέξεις του Δημήτρη Αντωνόπουλου, σε μια περίοδο αναζητήσεων εθνικής γαστρονομικής αυτογνωσίας, που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, οι Χρυσοί Σκούφοι προσκάλεσαν τον Έκτορα Μποτρίνι, chef-patron του...
empty alt

Ζαμπόν + τυρί + φούρνος = τέλειο πρωινό

Ξέρω τι σκέφτεστε: «Γιατί να θέλω να ανοίξω τον φούρνο για να μαγειρέψω πρωινό;» Συνήθως θα συμφωνούσαμε μαζί σας, αλλά μετά την πρώτη σας μπουκιά από αυτό το καταπληκτικό (και εύκολο στην παρασκευή) φουρνιστό brunch, θα θέλετε να το φτιάχνετε σχεδόν κάθε πρωί.
Back To Top