Καθώς η χορτοφαγία κερδίζει έδαφος όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα, κάνουν την εμφάνισή τους όλο και περισσότερα πιάτα όπου φυτικές τροφές έχουν αντικαταστήσει το κρέας.

Καθώς η χορτοφαγία κερδίζει έδαφος όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα, κάνουν την εμφάνισή τους όλο και περισσότερα πιάτα όπου φυτικές τροφές έχουν αντικαταστήσει το κρέας. Μια από τις νέες αυτές αφίξεις είναι το… χοτ ντογκ με καρότα στη θέση του λουκάνικου!

Μη βιαστείς να αηδιάσεις. Η Katherine Sacks, συντάκτρια στο Epicurious.com, ισχυρίζεται ότι τα δοκίμασε πρόσφατα σε ένα μπάρμπεκιου και εντυπωσιάστηκε. Τα καρότα, που είχαν μαριναριστεί σε μηλόξιδο και σόγια σος, είχαν γίνει εκπληκτικά νόστιμα. Έτσι, η συντάκτρια αποφάσισε να μοιραστεί με τους αναγνώστες τρία tips που μπορείς να ακολουθήσεις για να οργανώσεις ένα γεύμα μπάρμπεκιου «φιλικό» και για χορτοφάγους ή ακόμα και για vegans (όπως ονομάζονται όσοι απέχουν από όλα τα προϊόντα ζωϊκής προέλευσης).

1. Δώσε γεύση στα καρότα. Αν δεν προλαβαίνεις να τα αφήσεις να μαριναριστούν για μία ολόκληρη νύχτα, βράσε τα για λίγο σε ένα μείγμα που μπορείς να φτιάξεις από σάλτσα σόγιας, πιπεριές χαλαπένιος και σιρόπι σφενδάμου. Μέσα σε 10 λεπτά τα καρότα θα μαλακώσουν ενώ στην επιφάνειά τους θα σχηματιστεί ένα γλυκό και πικάντικο γλάσο.

2. Ψήσε τα. Για να προσθέσεις στα καρότα σου μια καπνιστή νότα, μετά το βράσιμο ψήσε τα για λίγο στην ψησταριά ή στα κάρβουνα.

3. Διάλεξε τα κατάλληλα συνοδευτικά. Στα ψωμάκια του χοτ ντογκ εκτός από τα καρότα μπορείς να προσθέσεις μαγιονέζα με λίγο χυμό λεμονιού (ή ένα vegan ντρέσινγκ, αν οι καλεσμένοι σου δεν τρώνε αυγό). Συμπλήρωσε τη γέμιση με φρέσκο ή αποξηραμένο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και καλαμπόκι, που θα δώσουν γεύση και τραγανή υφή στο χοτ ντογκ. Συνόδευσε, αν θέλεις, το χοτ ντογκ με λαχανοσαλάτα (coleslaw), για να έχεις ένα πιάτο που θα ζηλέψουν ακόμα και οι πιο φανατικοί κρεατοφάγοι!

empty alt

Goooodmorning Vietnam! Γιατί πρέπει να δοκιμάσεις asap την βιετναμέζικη κουζίνα

Χαρμάνι επιρροών από το Λάος, την Καμπότζη και την Κίνα μέχρι τη Γαλλία (λόγω της γαλλικής αποικιοκρατίας που έληξε το 1954) και τις ΗΠΑ, η παραδοσιακή κουζίνα του Βιετνάμ θεωρείται μία από τις πιο υγιεινές και ισορροπημένες στον κόσμο.
empty alt

Έτσι δεν θα σου λείψει ποτέ το φρέσκο ψωμί

Δεν χρειάζεται να φτιάχνεις μπιφτέκια κάθε φορά που θέλεις να αξιοποιήσεις το ψωμί της ημέρας που περίσσεψε.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα ροδάκινα και θα αφαιρέσεις το κουκούτσι τους

Ποιος είναι ο πιο πρακτικός τρόπος να καθαρίζεις τα ροδάκινα, τα μυρωδάτα αυτά και γευστικά φρούτα εποχής; Εξαρτάται από το πόσο ώριμα είναι, σύμφωνα με ένα μίνι οδηγό του περιοδικού Cook’s Illustrated.
empty alt

Το ιδανικό μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Χρησιμοποίησε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως αφορμή για να ετοιμάσεις ένα γεύμα για δύο που θα εκτοξεύσει ή έστω θα αναζωπυρώσει την ερωτική επιθυμία! Δεν βασίζεται στα ματζούνια των προγόνων μας, αλλά σε τροφές, ποτά και κάποιες ουσίες με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που είναι […]
empty alt

5 tips για να σταματήσεις να πετάς χαλασμένα λαχανικά και φρούτα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από το να επιστρέφεις σπίτι φορτωμένος με καταπράσινα, ολόδροσα λαχανικά και τίποτα πιο απελπιστικό από το να ξεθάβεις από το ψυγείο σακούλες με σάπια τρόφιμα.
empty alt

Μμμ μύρισε μαρμελάδα με μήλο και κανέλα

Όταν  η ζωή σου δίνει πολλά μήλα και δεν ξέρεις τι να κάνεις με αυτά και εάν η σπιτική μηλόπιτα δεν σου ταιριάζει με τη στιγμή, αυτή η μαρμελάδα είναι ακριβώς η τέλεια λύση.
empty alt

Πίτσα + tortilla = pizzadilla

  Μια εύκολη και διαφορετική πίτσα που θα σε εντυπωσιάσει! Το να φτιάξεις διάφορες εκδοχές πίτσας όταν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου ή βαριέσαι να ετοιμάσεις το ζυμάρι είναι το μόνο εύκολο.
empty alt

Pasta time με γεμιστά κοχύλια

Αυτά τα κοχύλια δεν είναι θαλασσινά, αλλά είναι σούπερ κρεμώδη και τυρένια!
Back To Top