Υγιεινά, νόστιμα και πολύχρωμα, αυτά τα wraps θα σε ενθουσιάσουν

Σχεδόν κάθε χρώμα του ουράνιου τόξου μπορεί να βρεθεί σε αυτά τα απλά πράσινα περιτυλίγματα. Αποτελούν ένα γρήγορο και εύκολο μεσημεριανό γεύμα χωρίς μαγειρική ή ένα θρεπτικό και χορταστικό σνακ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Πολύχρωμα ματσάκια από τριμμένο μωβ λάχανο, καρότα, κίτρινες πιπεριές, κομμένο αβοκάντο, φύτρες φαουλιού και κατακόκκινο κόκκινο ξινολάχανο τυλίγονται σε μεγάλα πράσινα φύλλα σαν μπουρίτο.

Τα πράσινα φύλλα μαρουλιού ή λάχανου λειτουργούν σαν την τορτίγια που θα χρησιμοποιούσατε συνήθως σε μπουρίτο ή wrap, αλλά προσθέτουν ένα άλλο θρεπτικό στρώμα στη συνταγή. Τα πλούσια φύλλα είναι τρυφερά, αλλά εξακολουθούν να δίνουν λίγη τραγανότητα στα wraps. Έχουν επίσης σχετικά ήπια γεύση, γεγονός που επιτρέπει σε κάθε γέμιση να ξεχωρίζει πραγματικά. Μας αρέσει να σερβίρουμε κάθε περιτύλιγμα με μια απλή κρεμώδη σάλτσα με ταχίνι, σιρόπι σφενδάμου, ξύδι μηλίτη και σουσάμι. Δεν χρειάζεται πλέον να αναρωτιέστε τι να φτιάξετε για ένα εύκολο μεσημεριανό γεύμα.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 λεπτά

CAL/SERV:

435

Συστατικά

1 κ.γ. μηλόξυδο

1 κ.γ. αγνό σιρόπι σφενδάμου

1 κουτ. φρυγανισμένο σουσάμι

1/3 γ. συν 1/4 γ. ταχίνι, διαιρεμένο

Αλάτι

4 μεγάλα πράσινα φύλλα, ξεπλυμένα, αποξηραμένα

1 φλ. τριμμένο μωβ λάχανο

3/4 φλ. τριμμένα καρότα

1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες

2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε λεπτές φέτες

1 φλ. φύτρες φασολιού

3/4 φλ. κόκκινο ξινολάχανο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το ξύδι, το σιρόπι, το σουσάμι, το 1/3 φλιτζάνι ταχίνι και 2 κουταλιές της σούπας νερό μέχρι να ενωθούν. Καρυκεύετε με μια πρέζα αλάτι. Αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Χρησιμοποιώντας ένα μικρό μαχαίρι, κόψτε το άκρο του στελέχους από κάθε πράσινο φύλλο. Κρατώντας το μαχαίρι οριζόντια, αφαιρέστε προσεκτικά το στέλεχος (ώστε να έχετε μια επίπεδη επιφάνεια που μπορεί εύκολα να διπλωθεί).

Βήμα 3

Τοποθετήστε τα φύλλα σε μια επίπεδη επιφάνεια. Απλώστε το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι ταχίνι ανάμεσα στα φύλλα σε μια λεπτή στρώση. Μοιράζετε το λάχανο, τα καρότα, τις πιπεριές, τα αβοκάντο, τις φύτρες και το ξινολάχανο στη μία πλευρά κάθε φύλλου. Τυλίξτε την εκτεθειμένη πλευρά προς τα πάνω και από πάνω γεμίζοντας σαν μπουρίτο, μπουκώνοντας τις άκρες.

Βήμα 4

Κόψτε κάθε περιτύλιγμα στη μέση σε μια διαγώνιο. Σερβίρετε με την κρατημένη σάλτσα ταχίνι μαζί για dip.

Διατροφικές πληροφορίες

Ανά μερίδα (Μερίδες 4)

Θερμίδες 435

Λίπος 35 γρ

Κορεσμένο λίπος 5 γρ

Ακόρεστα λίπη 0 γρ

Χοληστερίνη 0 mg

Νάτριο 720 mg

Υδατάνθρακες 15 γρ

Ινα 14 γρ

Ζάχαρη 6 γρ

Πρωτεΐνη 11 γρ

Βιταμίνη D 0 mcg

Ασβέστιο 309 mg

Σίδερο 5 mg

Κάλιο 1004 mg

empty alt

Φτιάξε πεντανόστιμο πουρέ πατάτας βήμα βήμα

Λίγα πιάτα είναι το παρεξηγημένα όσο ο πουρές – άρρηκτα συνδεδεμένος στη συνείδησή μας με νοσοκομεία, βρεφικούς σταθμούς και λοιπά ιδρύματα.
empty alt

Πώς θα κρυώσεις ένα μπουκάλι μπίρας σε χρόνο ρεκόρ

Η ζέστη καλά κρατεί αλλά ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες είναι γεγονός ότι ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα η μπίρα δεν πίνεται ευχάριστα χλιαρή.
empty alt

Πώς θα μαλακώσεις την καστανή ζάχαρη που έχει πετρώσει

Η καστανή ζάχαρη πετρώνει εύκολα όταν μένει κλεισμένη για καιρό σε ένα δοχείο στην κουζίνα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι να τη χρησιμοποιήσεις όταν θελήσεις να την προσθέσεις σε ένα γλυκό ή ακόμα και στον καφέ σου.
empty alt

Το κόλπο για να μην πετάξεις το κρασί που περίσσεψε

Σου περίσσεψε κρασί στην ανοιγμένη φιάλη, αλλά δεν σκοπεύεις να το καταναλώσεις άμεσα; Αντί να το αφήσεις στο ψυγείο (οπού πιθανότατα θα χαλάσει προτού προλάβεις να το χρησιμοποιήσεις), μοίρασε σε παγοκύστες το κρασί που περίσσεψε και τοποθέτησέ τις στην κατάψυξη.
empty alt

Σούπα με μπρόκολο και τσένταρ

Λατρεύεις το εφέ του λιωμένου τσένταρ αλλά θες και να το συνδυάσεις με κάτι… πράσινο και υγιεινό; Κανένα άλλο τυρί δεν λιώνει τόσο βελούδινα και δεν δένει τόσο απολαυστικά σε σούπες με λαχανικά προσφέροντας τόσο ζεστό και βελούδινο αποτέλεσμα.
empty alt

Κορμός σοκολάτας

Εύκολο, απλό, δροσερό, όσο σοκοκαλατένιο πρέπει  ελαφρύ και κυρίως αγαπημένο και στην πρώτη μπουκιά γίνεσαι πάλι παιδί! Μωσαϊκό, κορμός, ή σοκολατένιο σαλάμι, με όποιο όνομα κι αν το ξέρεις το άκουσμα του ονόματός του είναι μία από τις γλυκές σου αναμνήσεις που σε πάει απευθείας σε ανέμελα […]
empty alt

Σαρδέλες: Το ψάρι του καλοκαιριού έχει πολλά οφέλη

Τηγανητή, παστή, στον φούρνο, στα κάρβουνα, τυλιχτή με αμπελόφυλλο, είναι ένα ψάρι που στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ.
empty alt

Πώς να φτιάξετε σπιτικά σοκολατένια αβγά και πασχαλινά λαγουδάκια

Τα σοκολατένια λαγουδάκια και τα σοκολατένια αβγά του Πάσχα είναι μια νέα γλυκιά παράδοση. Αλλά τα σπιτικά σοκολατένια λαγουδάκια είναι πολύ πιο ευχάριστα και είναι πραγματικά εύκολο να φτιαχτούν.

Back To Top