Υγιεινά, νόστιμα και πολύχρωμα, αυτά τα wraps θα σε ενθουσιάσουν

Σχεδόν κάθε χρώμα του ουράνιου τόξου μπορεί να βρεθεί σε αυτά τα απλά πράσινα περιτυλίγματα. Αποτελούν ένα γρήγορο και εύκολο μεσημεριανό γεύμα χωρίς μαγειρική ή ένα θρεπτικό και χορταστικό σνακ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Πολύχρωμα ματσάκια από τριμμένο μωβ λάχανο, καρότα, κίτρινες πιπεριές, κομμένο αβοκάντο, φύτρες φαουλιού και κατακόκκινο κόκκινο ξινολάχανο τυλίγονται σε μεγάλα πράσινα φύλλα σαν μπουρίτο.

Τα πράσινα φύλλα μαρουλιού ή λάχανου λειτουργούν σαν την τορτίγια που θα χρησιμοποιούσατε συνήθως σε μπουρίτο ή wrap, αλλά προσθέτουν ένα άλλο θρεπτικό στρώμα στη συνταγή. Τα πλούσια φύλλα είναι τρυφερά, αλλά εξακολουθούν να δίνουν λίγη τραγανότητα στα wraps. Έχουν επίσης σχετικά ήπια γεύση, γεγονός που επιτρέπει σε κάθε γέμιση να ξεχωρίζει πραγματικά. Μας αρέσει να σερβίρουμε κάθε περιτύλιγμα με μια απλή κρεμώδη σάλτσα με ταχίνι, σιρόπι σφενδάμου, ξύδι μηλίτη και σουσάμι. Δεν χρειάζεται πλέον να αναρωτιέστε τι να φτιάξετε για ένα εύκολο μεσημεριανό γεύμα.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 λεπτά

CAL/SERV:

435

Συστατικά

1 κ.γ. μηλόξυδο

1 κ.γ. αγνό σιρόπι σφενδάμου

1 κουτ. φρυγανισμένο σουσάμι

1/3 γ. συν 1/4 γ. ταχίνι, διαιρεμένο

Αλάτι

4 μεγάλα πράσινα φύλλα, ξεπλυμένα, αποξηραμένα

1 φλ. τριμμένο μωβ λάχανο

3/4 φλ. τριμμένα καρότα

1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες

2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε λεπτές φέτες

1 φλ. φύτρες φασολιού

3/4 φλ. κόκκινο ξινολάχανο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το ξύδι, το σιρόπι, το σουσάμι, το 1/3 φλιτζάνι ταχίνι και 2 κουταλιές της σούπας νερό μέχρι να ενωθούν. Καρυκεύετε με μια πρέζα αλάτι. Αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Χρησιμοποιώντας ένα μικρό μαχαίρι, κόψτε το άκρο του στελέχους από κάθε πράσινο φύλλο. Κρατώντας το μαχαίρι οριζόντια, αφαιρέστε προσεκτικά το στέλεχος (ώστε να έχετε μια επίπεδη επιφάνεια που μπορεί εύκολα να διπλωθεί).

Βήμα 3

Τοποθετήστε τα φύλλα σε μια επίπεδη επιφάνεια. Απλώστε το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι ταχίνι ανάμεσα στα φύλλα σε μια λεπτή στρώση. Μοιράζετε το λάχανο, τα καρότα, τις πιπεριές, τα αβοκάντο, τις φύτρες και το ξινολάχανο στη μία πλευρά κάθε φύλλου. Τυλίξτε την εκτεθειμένη πλευρά προς τα πάνω και από πάνω γεμίζοντας σαν μπουρίτο, μπουκώνοντας τις άκρες.

Βήμα 4

Κόψτε κάθε περιτύλιγμα στη μέση σε μια διαγώνιο. Σερβίρετε με την κρατημένη σάλτσα ταχίνι μαζί για dip.

Διατροφικές πληροφορίες

Ανά μερίδα (Μερίδες 4)

Θερμίδες 435

Λίπος 35 γρ

Κορεσμένο λίπος 5 γρ

Ακόρεστα λίπη 0 γρ

Χοληστερίνη 0 mg

Νάτριο 720 mg

Υδατάνθρακες 15 γρ

Ινα 14 γρ

Ζάχαρη 6 γρ

Πρωτεΐνη 11 γρ

Βιταμίνη D 0 mcg

Ασβέστιο 309 mg

Σίδερο 5 mg

Κάλιο 1004 mg

empty alt

Τα “αλκολικά” γονίδια μας

Τα γονίδιά μας φταίνει για την ροπή μας προς το αλκοόλ! Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα μελέτης επιστήμονων από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (Penn State) .
empty alt

Μήλα: 4 βήματα για να παρατείνεις τη φρεσκάδα τους

Αν ένα χελιδόνι φέρνει την άνοιξη, το φθινόπωρο έρχεται μαζί με τα πρώτα μήλα. Και ποιος δεν αγαπάει αυτά τα φρούτα, που συμβολίζουν ακόμα και τον απαγορευμένο καρπό του παραδείσου; Ευτυχώς είναι αρκετά ανθεκτικά στη συντήρησή τους, οπότε μπορούμε να τα αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς

Είτε σου ανοίγει την όρεξη και μόνο που το σκέφτεσαι, είτε το έχεις καταχωρήσει στο μυαλό σου σαν μια εύκολη λύση για ντελίβερι στο γραφείο, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να απογειώσεις ένα σάντουιτς ακόμα και με τα πιο απλά υλικά! Ποιο ψωμί θα χρησιμοποιήσεις; […]
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ρύζι από οποιοδήποτε λαχανικό

Ίσως στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς να προτείνεται σε κάποια συνταγή να αντικαταστήσεις το λευκό ρύζι με ρύζι από λαχανικά.
empty alt

10 υλικά που έχει πάντα στην κουζίνα του ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας

Ένας βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας είναι η επένδυση σε εξαιρετικά υλικά. Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες κυκλοφορούν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές και στην ελληνική αγορά, αφού αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ο βασικότερος παράγοντας ζύμωσης. Οι χημικοί διογκωτικοί παράγοντες ήταν γνωστοί ακόμη και στην αρχαιότητα, αλλά μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν το καθαρό όξινο ανθρακικό νάτριο έγινε εμπορικά διαθέσιμο, η δημοτικότητά τους στο ψήσιμο πραγματικά απογειώθηκε.
empty alt

Pasta time με γεμιστά κοχύλια

Αυτά τα κοχύλια δεν είναι θαλασσινά, αλλά είναι σούπερ κρεμώδη και τυρένια!
empty alt

Η Kaiser μετατρέπει και φέτος την Τσικνοπέμπτη στην απόλυτη BBQ εμπειρία!

Kaiser και Τσικνοπέμπτη πάνε μαζί, έτσι και φέτος, η αγαπημένη Pilsner μπύρα σας καλεί να συμμετέχετε στον διαγωνισμό που απογειώνει την τέχνη του BBQ! Από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, απολαύστε την αγαπημένη σας Kaiser, βρείτε τον 9ψήφιο κωδικό LOT στις συσκευασίες φιάλης […]
Back To Top