Υγιεινά, νόστιμα και πολύχρωμα, αυτά τα wraps θα σε ενθουσιάσουν

Σχεδόν κάθε χρώμα του ουράνιου τόξου μπορεί να βρεθεί σε αυτά τα απλά πράσινα περιτυλίγματα. Αποτελούν ένα γρήγορο και εύκολο μεσημεριανό γεύμα χωρίς μαγειρική ή ένα θρεπτικό και χορταστικό σνακ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Πολύχρωμα ματσάκια από τριμμένο μωβ λάχανο, καρότα, κίτρινες πιπεριές, κομμένο αβοκάντο, φύτρες φαουλιού και κατακόκκινο κόκκινο ξινολάχανο τυλίγονται σε μεγάλα πράσινα φύλλα σαν μπουρίτο.

Τα πράσινα φύλλα μαρουλιού ή λάχανου λειτουργούν σαν την τορτίγια που θα χρησιμοποιούσατε συνήθως σε μπουρίτο ή wrap, αλλά προσθέτουν ένα άλλο θρεπτικό στρώμα στη συνταγή. Τα πλούσια φύλλα είναι τρυφερά, αλλά εξακολουθούν να δίνουν λίγη τραγανότητα στα wraps. Έχουν επίσης σχετικά ήπια γεύση, γεγονός που επιτρέπει σε κάθε γέμιση να ξεχωρίζει πραγματικά. Μας αρέσει να σερβίρουμε κάθε περιτύλιγμα με μια απλή κρεμώδη σάλτσα με ταχίνι, σιρόπι σφενδάμου, ξύδι μηλίτη και σουσάμι. Δεν χρειάζεται πλέον να αναρωτιέστε τι να φτιάξετε για ένα εύκολο μεσημεριανό γεύμα.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 λεπτά

CAL/SERV:

435

Συστατικά

1 κ.γ. μηλόξυδο

1 κ.γ. αγνό σιρόπι σφενδάμου

1 κουτ. φρυγανισμένο σουσάμι

1/3 γ. συν 1/4 γ. ταχίνι, διαιρεμένο

Αλάτι

4 μεγάλα πράσινα φύλλα, ξεπλυμένα, αποξηραμένα

1 φλ. τριμμένο μωβ λάχανο

3/4 φλ. τριμμένα καρότα

1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες

2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε λεπτές φέτες

1 φλ. φύτρες φασολιού

3/4 φλ. κόκκινο ξινολάχανο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το ξύδι, το σιρόπι, το σουσάμι, το 1/3 φλιτζάνι ταχίνι και 2 κουταλιές της σούπας νερό μέχρι να ενωθούν. Καρυκεύετε με μια πρέζα αλάτι. Αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Χρησιμοποιώντας ένα μικρό μαχαίρι, κόψτε το άκρο του στελέχους από κάθε πράσινο φύλλο. Κρατώντας το μαχαίρι οριζόντια, αφαιρέστε προσεκτικά το στέλεχος (ώστε να έχετε μια επίπεδη επιφάνεια που μπορεί εύκολα να διπλωθεί).

Βήμα 3

Τοποθετήστε τα φύλλα σε μια επίπεδη επιφάνεια. Απλώστε το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι ταχίνι ανάμεσα στα φύλλα σε μια λεπτή στρώση. Μοιράζετε το λάχανο, τα καρότα, τις πιπεριές, τα αβοκάντο, τις φύτρες και το ξινολάχανο στη μία πλευρά κάθε φύλλου. Τυλίξτε την εκτεθειμένη πλευρά προς τα πάνω και από πάνω γεμίζοντας σαν μπουρίτο, μπουκώνοντας τις άκρες.

Βήμα 4

Κόψτε κάθε περιτύλιγμα στη μέση σε μια διαγώνιο. Σερβίρετε με την κρατημένη σάλτσα ταχίνι μαζί για dip.

Διατροφικές πληροφορίες

Ανά μερίδα (Μερίδες 4)

Θερμίδες 435

Λίπος 35 γρ

Κορεσμένο λίπος 5 γρ

Ακόρεστα λίπη 0 γρ

Χοληστερίνη 0 mg

Νάτριο 720 mg

Υδατάνθρακες 15 γρ

Ινα 14 γρ

Ζάχαρη 6 γρ

Πρωτεΐνη 11 γρ

Βιταμίνη D 0 mcg

Ασβέστιο 309 mg

Σίδερο 5 mg

Κάλιο 1004 mg

empty alt

Ποια διαφορά έχει η σαμπάνια από τον αφρώδη οίνο;

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κάποια κρασιά αποκαλούνται αφρώδεις οίνοι και άλλα σαμπάνιες. Στην πραγματικότητα και τα δύο είναι ανθρακούχο κρασί, που περιέχει φυσαλίδες από διοξείδιο του άνθρακα.
empty alt

Πώς θα κρατήσεις την επιφάνεια κοπής στη θέση της

Αρκεί ένα λάθος πρόγραμμα στο πλυντήριο πιάτων ώστε η επίπεδη, σταθερή και αξιόπιστη επιφάνεια κοπής σου να σκεβρώσει και να αρχίσει να χάνει την ισορροπία της, με κίνδυνο να φύγει από τον πάγκο την ώρα που κόβεις τα λαχανικά για τη μαγειρική σου.
empty alt

Το στοιχείο της διατροφής που προστατεύει από πολλά προβλήματα υγείας

Στην εγκυμοσύνη ο γυναικολόγος μπορεί να συστήσει την πρόσληψη συμπληρωμάτων μαγνησίου, καθώς θεωρείται ότι προλαμβάνει τις συσπάσεις της μήτρας.
empty alt

9 νόστιμοι τρόποι να αξιοποιήσεις μία φέτα ψωμί

Έχεις στο σπίτι ψωμί; Έχεις τα μισά υλικά από όσα χρειάζεσαι για να ετοιμάσεις το δείπνο ή το πρωινό σου! Για του λόγου το αληθές, ακολουθούν εννέα τρόποι από το Epicurious.com για να εκμεταλλευτείς μία φέτα ψωμί, ανακαλύπτοντας πώς ακόμα και τα πιο «ταπεινά» υλικά μπορούν να […]
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

7 διαφορετικές συνταγές με αρνί

Αν δεν σκοπεύεις φέτος να σουβλίσεις αρνί αλλά θέλεις να το εντάξεις με κάποιον τρόπο στο μενού των ημερών, ακολουθώντας την παράδοση, σου προτείνουμε επτά διαφορετικούς τρόπους να το απολαύσεις στο τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα ή να αξιοποιήσεις τα περισσεύματα, την επόμενη μέρα.
empty alt

Comfort food time με κρεμώδη πατατόσουπα

Ζεστή κι απολαυστική σαν αγκαλιά και με υπέροχη γεύση. Η γεύση της πατάτας φέρνει αυτομάτως στο μυαλό σου ευτυχισμένες αναμνήσεις και σου δημιουργεί εσωτερικά ένα έντονο αίσθημα θαλπωρής.
empty alt

10 tips για να φτιάξεις το νοστιμότερο μπακαλιάρο σκορδαλιά

Αν ετοιμάζεσαι να φτιάξεις μπακαλιάρο σκορδαλιά, το παραδοσιακό πιάτο της 25ης Μαρτίου, ακολουθώντας κάποιες απλές συμβουλές αλλά και τολμώντας να «πειράξεις» τις κλασικές συνταγές θα απογειώσεις τη γεύση του και, ίσως, αποφασίσεις να το βάζεις πιο συστηματικά στο μενού σου, αντί να περιμένεις...
Back To Top